Jump to content

• Topics

• Ignore lista sluzi za ljude koji su toliko optereceni svojim misljenjem i potrebom da uvek budu u pravu da ne mogu da istrpe kada neko ima drugacije stavove. Drugim recima, rec je o besmislenoj stvari stvorenoj za slabe karaktere.   Elem, samo sam odgovarao na stav "zar biste ikome pozeleli ovakve rezultate"? Ovaj, da! I zasto je to problem? Sta, svi treba da smo odusevljeni pokusajem drzave da kupi uspehe u EL i odusevljavanjem velikog dela kosarkaske javnosti koja bi da zivi u nekoj realnosti u kojoj podrzavaju nesto veliko, bitno i superiorno? Ne znam kako se to razlikuje od kulta licnosti nekog diktatora? Radi se o potpuno istim stvarima, potrebi da se bude deo neceg mocnog, superiornog i pobednickog i potrebi da se svaki glas kritike obesmisli, ugusi i izvrgne ruglu.   Evo, recimo, stalno se prica o navijacima KKP koji pune hale bez obzira na timove i rezultate. Kad ono, 4500 ljudi doslo protiv Olympiacosa u "Pionir". Zasto, pa ne zato sto je to sad SNS prica, nego zato sto nema jurnjave za F4, nema pobeda, slave i neceg velikog.    Dok god mediji i navijaci u Srbiji budu pisali o KKP kao necem sto je nesto neponovljivo i jedinstveno, sto ni NBA timovi ne mogu da dostignu, dotle ce i biti komentara koji ce izrazavati svoj revolt prema takvoj vrsti megalomanije. Isto kao sto ima dosta ljudi u Srbiji koji stvarno misle da su Srbi u necemu superiorni u odnosu na neke druge narode i ljudi koji ne vole da slusaju takve stvari.       
    • Indoktrinacija slavom (koja je tu kao neko vezivno tkivo nacije, ne zato sto je 90% ljudi stvarno posveceno pravoslavlju) smeta onima koji ne veruju ili levicarima (zbog ideoloskih razloga). No, zasto onda nikome ne smeta indoktrinacija vecitim derbijem kao necim sto svaki pravi Srbin mora da prati i da odabere stranu? Mozda zato sto je malo njih ovde koji se deklarisu kao pravoslavci, ali mnogo koji su upili the rivalstvo.    Sustina je da ako neko tvrdi da mu smeta sto vecina namece svoje obicaje i stavove ostalima kroz medije i kroz uticaj sredine, onda to treba da vazi za sve slucajeve. Ne moze da nekome smeta sto je "prirodno da svako dete slavi neku slavu", ali kada se svako dete u Srbiji deli na "nase" i "njihove" onda je to nesto simpaticno sto treba gajiti i zalivati.    Zapravo, sam ovaj stav da je potpuno pogresno da se u svakom mestu gde su Srbi vecina bira izmedju navijanja za jedan ili drugi klub izaziva komentare poput "sto si opterecen", "radi nesto korisno", "tako je kako je i sta mi tu mozemo", "to se usvaja od malih nogu" i slicno. Super, onda nece smetati kada neko drugi napise za komentar o slavama iste odgovore. 
    • Carski    Ja sam s vremenom prešla u ovaj "weak ere su besmislene" tabor. Nema potrebe osporavati uspeh i rezultate bilo kog od Big 3.   Ali ko baš insistira na tome - Novak je najveće uspehe ostvario upravo boreći se lavovski protiv svoja dva najjača protivnika, koji su takođe među najboljima svih vremena. I ima pozitivan H2H protiv obojice, nema tu više mnogo priče.   Ako ga Carlos jednog dana nadmaši, svaka čast i na zdravlje mu bilo, postaće GOAT.
    • Hrani đembelog i konje dobro 😄 Kad se vrati Jabula Morent i unkle Screw, trebaće ti dva Somborca za Vembija i ekipu, zdravlje da ih služi 😌   Da spomenem još i nedelju za nama, preslišan je i Igor, surovih 8 3, i nastavak trke sa Gerrom. Ostaje žal što me je francusko čudo kao poslednji igrač u obe ekipe prodalo za pola koša, pa se desilo i to da imamo jednak broj poena, nestvarno. 
    • Ljudi, vratija se Shime!!  
  • Popular Contributors

1. 1
      Čočo
      Čočo
      362
    2. 2
      Guru
      Guru
      287
    3. 3
    4. 4