Jump to content

Dzoni_m

Član foruma
  • Posts

    984
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dzoni_m's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Very Popular
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

624

Reputation

  1. Dzoni_m

    Vesti

    To je nama nasa borba dala. Kuknjava za “garazistima” za izjednacavanje, za smanjenje troskova e pa eto. Sada su troskovi smanjeni i sada moze da postoji Excel koji kaze kako da najbolje prodamo tim. Timovi su sada asset i to je cela prica. Deregulacija, jedini smer.
  2. Nisu. Ne znam odakle ta prica da su oni neke tate za baterije. Da ih naprave u velikim serijama da. Opet, retko sta je njihiv R&D. Brzo jeste, hebes zastitu zivotne sredine i propise i sve ide brzo. Doduse, toliko se menja ta prica sa ovo bolje, ono bolje da se uopste ne treba udubljivati jer ce se samo iskristalisati sta valja a sta ne valja na polju baterija. Kineski EV se prosto ne prodaju. Oni ih stancaju, pune EU luke, ali to niko nece da kupi. Napisao sam vec zasto. Kinezi su prosto jump on band wagon misleci da ce EV revolucija biti brza i da ne propuste to. Ali oni ne znaju na naprave auto (nije vazno na sta je pogon), jer prosto nemaju automobilsku kulturu. I kada kazem “ne znaju da naprave auto” mislim na onaj X faktor.
  3. 🤣 Dobro dosli u 1990-te. Ajde sad shot gde roboti ubaciju kablovsku instalaciju u auto? Automatizovali sklapanje…………..dzizus, to mogu da zahebu za nekog ko nikada nije video proizvodni proces. Nikada nece ukaprati da se vozila ne kupuju zbog cene ili opreme ili bilo kakvog racionalnog razmisljanja (cak i oni koji na kraju odaberu kineski auto to nisu uradili racionalno). Kupovinu odlucuje X faktor, neracionalni izbor……. Ja cu kupiti BMW zbog sportske note, Mercedes zbog luksuza, Audi zbog………toga sto imam visak para umesto da kupim VW 🙂 Japance zbog pouzdanosti, Francuski auto…….zato sto sam sisao sa uma, US auto ako imam malu k*****, Italijanski zato sto mi je kum automehanicar ili sam dobio jackpot. A kineski sto? Zato sto su jeftini? Nisu. Prvi problem. Kolju se sa J. Korjeancima za koje znamo sta nude, Japanac, al’ jeftiniji. Vozne karakteristike, uzasne. Vozio sam 2 kineska auta, katastrofa upravljanje, prenaglasen servo, NHV totalno pogresan, nit udobno niti sportska nota, jednom reciju bezlicno. To (kineska vozila) ce naci kupca. Kao sto su J. Korejska vozila nasla. 40 godina u Evropi, centar razvoja prebacen u Nemacku (Kia/Hyndai), kompletno, pravi se u EU i jedva 7% trzista. U US su im vrata zatvorena, evropski KUPCI ce im zatvoriti EU, tako da im ostaju Indija itd gde cim bude moglo da se kupi bolje vozilo….nece biti kinesko. Sve ovo smo prosli sa Japanskom auto industrijom, J Korejskom, procite tako i Kineska. Jedino ko ce izgubiti (su izgubili ranije) su uzasni konglomerati koje prave losa vozila. Kao sto je za vreme Japanske navale i J Korejske to bio British Layland a ovoga puta ce to biti Stelantis. Ti kupci mozda predju u Kineski tabor delimicno. I to ce biti tesko jer ih cekaju J Korejanci i Japanska vozila.
  4. Dzoni_m

    Bliski Istok

    Dobro, za 5 dana nemoj da vidimo postove kako Izrael i USA ubijaju civile u Iranu. Jos jedna crno-bela situacija, tacno se zna ko je zapoceo.
  5. Dzoni_m

    Bliski Istok

    Da rade "bilo sta" bilo bi vec gotovo. A pod lupom su stalno, eto ti prvi pitas. Samo sto oni koji donose odluke se ne obaziru na takva pitanja, jer znaju sta mora da se uradi. Samo neka trebe teroriste, do poslednjeg. Hm, ja mislio postoji diplomatski nacin da se to resi. Well, nemoj posle da kukaju.
  6. Dzoni_m

    Bliski Istok

    I sta ce biti opravdanje Irana za napad na Izrael? Jel' treba da kukamo za Iranskim zrtvama kada Izrael uzvrati? Pitaj Hamas......oni su odgovorni.
  7. Dzoni_m

    Vesti

    jbg, vreme je da se FIA rasformira. Neka misli ko sta hoce, predsednik FIA iz neke tamo pri****, a autosport videli pre 20 godina prvi put. I dalje im prazne tribine, poklanjaju ulaznice za trku. Zao mi je ali to tako ne ide. Severna Amerika, Evropa(EU + UK), Japan, Australija, nesto Juzne Amerike moze da se pita u auto sportu. Ostali ajde bre. Vidi se ko su podpisnice. Sve jasno.
  8. Opa, kakvo li se sranje sprema kad su neutralci navalili na temu?
  9. Pa osim tog kerebecenja i laznog smejanja, nikada nije ni bio ne znam kakav potencijal. Kao i mnogi drugi dva minuta slave jer su iskoristili sansu da budu bolji u sezoni kada se ustoliceni prvi vozac sa pravim rezultatima nasao u problemu (izmene pravila, fokus na suparnika u drugom timu, omaseni dizajn i sl) i onda propadne ko moooo*a kroz pcepane gace. Menja timove, prilagodjavanje (dobro se prodaje)…. Nema ga nigde. Tavori i ako ima srece glumata ili po novinama ili u danasnje vreme Netflix-u.
  10. Rasel nije izbegavao, nije morao da usporava extra zbog Alonsa. Apsolutno nikakve opasnosti nije bilo, osim sto se razlika smanjila i Rasel je bio u prljavom vazduhu i bez gripa na prednjoj osovini a to je vec njegov problem. Nije ovde bilo navlacenja na menjac. Po ovome cak i oni potezi u namernom cekanju za detekciju DRS zone i sl ne smeju vise?Sta cemo sada, da propisemo i putanju kroz krivinu? Tacno gde mora da pogodi apex? Onda i Hulk treba da bude kaznjen sto je koristio dodatnu snagu iz baterije na mestima na kojima mladjani vozac iz Ferrarija nije ocekivao na prosloj trci. Jbg ne vozi onako kako se ocekuje. Sta cemo sa proslogodisnjom voznjom Carlosa u Singapuru? Namerno usporavao, odmah kazna? Budimo malo realni. Ovo je toliko rastegnuto da postaje smesno. Ajde i da su ga kaznili tipa 5 sec ili novcano pa da kaze covek. Ali 20 sec. Potpuni debilizam.
  11. Ovo je tesko sernjanje od strane sudija. Decko je zaspao za volanom, Alonso uopste nije ugorzio Rusela u smislu da je ovaj morao da ga izbegava, niti mu je smetao na putanji. Samo je smanjio distancu izmedju njih i jeste ga "namestio" u prljav vazduh ali to je mu i jeste posao. Rusel dramosera, njegova krivica. Ako se Aston na ovo ne zali i ovo ostane, stvarno se pitam sta ja koji k. gledam vise..........20 sek za ovo, a ono sto je velika zvezda (i neke pre njega) radile pre samo par godina je oprosteno. More mars Jeste u pustinji je hladnije. Dok ne vidim opet onako preticanje i Max zavrsi trku iza nas, ostaje "one-hit wonder"
  12. Forum-dl is a scraper and archiver for forums Imas ovaj projekat na git-hub. Treba python na masini instaliran, skini ovaj projekat, ovo sto su ti vec objasnili izklices i dobijes URL koji prosledis skripti i vidi sa nekom od opcija da dobijes format koji ti treba ili u najgorem slucaju JSON pa posle neka druga skripta za konverziju iz JSON u text ili sta vec zelis. Mora malo zavuces rukave, ne verujem da ima vec nesto gotovo.
  13. Mnogo mi je drago sto je Saniz dobio ovu trku, odmah posle prinudne pauze. Odlicna voznja. Kada sam video da je obisao MAx-a odlepio sam, medjutim moja sreca je bila kratkog roka. Nazalost, dobili smo ih jer je Max imao problem, ne sto smo bili brzi. Daleko od toga da umanjujem fantasticnu voznju Carlos-u samo sam se ponadao smo nasli "nesto" pa ce ovako biti do kraja sezone. U svakom slucaju, jasno smo pokazali ko je tim br2 i da moze to jos bolje. Mora im se disati za vratom svaku trku, svaki Q. Kada bi smanjili zaostatak na pola od ovog sada mogli bi da se nadamo necemu u trci. Ali tu mora tim i strategija (zlobnici bi rekli nepostojeca) da bude na visokom nivou. Nadam se samo nesto naucili.
  14. Ja i ne gledam nova nova vozila. Samo sta je u salonu. Boja, sad me vise ne zanima. Imao sam sve boje auta osim zelenu. Da i zutu 🙂. Zelenu niko ne nudi, tako da me bas onda i briga koja bi bila. Krecem da overavam prodavnice od Maja. Inace, Focus ST otpao, menjac uglavnom, Cupra Leon ST VZ dobila konkurenciju al’ iz maticne kuce, Formentor VZ. Seo, moze mnogo nisko, tako da upada. Stidljivo se pojavilo i 2-3 BMW-a M340i par meseci matorih sa jedva 4-5k km, tako da i to moram da pogledam. Areteon R shooting brake i Tiguan R su na zalasku karijere, ima zanimljivih ponuda. Uglavnom, osim BMW, svi imaju istu mehaniku, DSG i EA888, tako da mnogo i ne mogu da omanem.
×
×
  • Create New...