Jump to content

dzoneee

Član foruma
  • Posts

    2,398
  • Joined

  • Last visited

About dzoneee

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dzoneee's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. У ствари кад мало боље размислим не треба убацивати Поморавље у државу са нама (Шумадијом). Могућ рат са Грчком око Паралије. Северног дела Паралије боље речено.
  2. Па није ти лепо поређење јер су то били нацистички Немци, а ово сада небеске патриоте Срби. Иначе нећу да помињем превише ту ситуацију око факултета јер стварно нисам упознат. То сам видео овде нешто јуче шта сте писали па на основу тога сазнао за тај догађај. Ове наше медије сам одјавио за вјек вјекова.
  3. Није лош Аранђеловац. Додуше има ихахај када сам последњи пут био, али знам да ми је остао у пријатном сећању нешто Но стоји и то да је мене лако импресионирати. Рецимо сад скоро био сам за Кладово и одушевио ме је тај мали градић. Све скучено, све ти је ту на дохват руке, а чак и плажу имају где пикају одбојку на песку.
  4. Шумадија и Поморавље да будемо као Тринидад и Тобаго Него опет би се свађали и које би границе ту биле? Шта би нам Београд дао? Рецимо Аранђеловац тешко, па би било повуци потегни за њега. Битка за Аранђеловац
  5. Е па сад. Можда је то нешто наше по нашем схватању и могло да буде мало другачије да нисмо изабрали такав приступ какав смо бирали? Свакако је то сада питање и оно шта би било када би било. Моје мишљење је да на око постоје стране око тога шта је наше. Прва страна је оно што пропагира запад и што су њихови интереси и они имају став не везано на нас или њихове супарнике у тој економско-културолошкој-војној борби. И друга страна је она која жели као да нас чује, а у ствари заболе их она ствар за све око тога него се коси са ставом запада па ајде као да то подрже. Ово што Шпанија, Румунија, Украјина, па чак и Грчка рецимо не признају Косово нпр. то је искључиво само јер они имају својих неких потенцијалних жаришта, који су далеко од ових наших, ал опет ајде као због мира у својој кући. А у принципу их такође боли она ствар. Ал и то је разумљивије и поштеније од онога што раде ови које заиста боли она ствар него само хоће да ударају контру западу. Што је ок и то је као неки разлог и имају право. Док год смо ми колатерална штета нико неће имати проблема од тих наших "савезника".
  6. Сад си ме подсетио на једног чувара у фирми у којој сам радио док за време короне није било нешто бог зна колико посла па смо имали време да необавезно ћаскамо. Старији човек, пред пензију свакако ускоро, и кад поменемо бившу СФРЈ он се изнервира. Каже да ратујемо? За кога бре да ратујемо... јел хоћете да се отцепите? Ма изволите слободно. Каже не да нисмо требали да се противимо растурању СФРЈ, него смо ми требали први да се отцепимо од свих њих.
  7. То не треба да те чуди. Мислим капирам, криво ти је на неки начин што је то Вања Грбић. Ок и мени је лик готиван овако и као појава и спортиста. Не могу више да пишем 70%, 80% Србије,рећи ћу просто Срби. Србину да покажеш разне анализе са медицинског аспекта о томе неће да поверује, јер Србин у науку одавно не верује. Наука је глупост, завера, криминал итд. итд. Али да Србину покажеш видео где се Американци тестирају и да својим очима виде како те приче о допингу везе немају, он не би поверао. Једноставно не постоји доказ који би доказао Србину да не мора Американац нон-стоп да лаже. Генерално није нама проблем што ми мрзимо Америку, Британију и Европу, нама је проблем што земље око нас не деле исто политичко опредељење и не гледају опозицију тј. Русију истим очима као и ми. Ја знам да ниједна држава, укључујући Енглеску није нешто прелуда ни за Америком а тек њиховим системом, али када погледају алтернативе онда је све јасно испод чијег кишобрана би да се склоне од олује. Е сад да су рецимо Грузија или Јерменија нпр. сличних габарита као Србија па да уступимо трампу територију за територију да се они склоне од оних које не миришу (А и свакако би лакше у ЕУ него Србија, а и имају већу жељу и кочи их што су криво географски "посађени". Исти проблем као наш 😆) а ми да будемо ближе братском народу и у њиховом крилу практично, онда би, на папиру макар, све било другачије. Било би среће једно годину, две док Москва не би комплетно преузела Београд. Ал јбг мале су ово државе у односу на нас па не иде баш толико због браће да се понижавамо.
  8. Мени је СП 2010. било прво првенство које могу да кажем да памтим. Гледао сам га у друштву из средње и то није било наравно разумевање ствари као данас што видим нешто и разумем. Више се гледало због фудбала. Нити сам у то време имао појма ни ко је Толе ни шта ради ни ко су остали бизгови из савеза. Гледаш фудбал, навијаш као јер игра твој држава и то је то. Е јбг, ја сада требам и у овим годинама да се правим тако наиван и да причам о некој тактици и зашто је овај кикснуо овде, а није урадио ово... као ови безобразници са Арене, РТС-а и осталих медија? Па јебига толико блесав баш нисам. Ја гледам рецимо понекад Енглезе и њихове анализе након утакмица. Онај ко није гледао како они воде те емисије тај није свестан које су то критике када се заслужи и какве речи и често долази до сукобљавања мишљења у студију па се некад омакне и која ружна реч. Сад да ли је то шоу што они раде како би наши неки рекли ја то не знам. Али знам да је и тај "шоу" њихов 100 пута бољи и искренији него ове сплачине што се сервирају овде на Аренама, Спорт Клубовима, РТС-у итд. И није то само тако у Енглеској, тако је и у Немачкој и у Француској и Холандији и Шпанији и оталим државама где је фудбал на неком пристојном нивоу. Емисије на Арени су оно полтронске да нема даље. На онакве емисије се само треба смејати и узимати их као забаву. Е оно је шоу прави, а не енглеске емисије. Као јуче да је било сећам се када је Кузмановић гостовао н Арени после утакмице Звезде са Јанг Бојсима у Београду и имао фантастичне коментаре које су се испоставили као реални. Када су онај што је преплаћен на Аренина гостовања Ранко Стојић и онај још један, заборавио сам ко је био, млатили празну сламу и извлачили неке анализе полтронске. И такве су им све емисије и сви њихови новинари, а сви они знају тамо шта се дешава много више него јавност и да нису полтрони распали могли би свашта нешто да питају и натерају све те фудбалске раднике српске да се црвене пред камерама да им непријатно да изађу. Али не они причају о тактици, таленту и одличном раду у млађим категоријама клубова. Ван сваке памети.
  9. Појма немам, али ја колико сам бар упућен мислим да не. Шта је било са овим последњим "откривањем" намештања утакмица? Искрено сад без гуглања не могу да се сетим ни ко је беше био умешан?
  10. По мени атмосфера је пукла када је Пиксијев кандидат изигран и постављен Недимовић за селектора. Вучићев улазак у авион је више зајебанција нека претпостављам. Мада опет реално човек је тежак баксуз, кад год сам га видео на стадиону било да играла репрезентација или Црвена Звезда никада ни среће није било на тој утакмици, поред лоше игре, за тим који је дошао да подржи Толета се сећам нешто кроз маглу, али наравно да ни тада није било све нормално и како треба. На крају крајева Антић је добио отказ на сличан начин као Муслин због Толета/Кокезе. О овом спину како је светско тржиште фудбала толикко прљаво стварно не бих јер ми је мука од тога да прави криминал у српском фудбалу оправдавам тако што је светско тржиште фудбала прљаво. И да јесте тако, још увек нисам видео управу неког озбиљније организованијег савеза или клуба да њихово руководство пре свега гледа своју личну корист па онда потребе "предузећа" које воде. Зајебите ме више са тим. Корупција у светском фудбалу се своди на мита и лобирања, у српском фудбалу и сличним системима као што је српски је уплетена права мафија уз потпору државе, ето нпр. комшије Бугари могу да се похвале са таквим криминалом у фудбалу такође. Један од бивши немачких председника фудбалског савеза смењен је јер су га открили како је добио неки скупоцени сат од неког украјинског политичира и пукла је афера о томе, и након медијског и јавног притиска човек је поднео оставку. Због тога је морао бити смењен а не зато што је упропастио немачки фудбал. По њиховом овде код нас шта раде требали би ићи на робију. Не иде то тако баш. Ја увек кажем у свакој држави и сваком систему постоји неки вид корупције и махинација, али те форе како се тамо негде много више муља само су они господа па раде то на други начин су приче за малу децу. Не може баш све да прође, а тек не може да прође када новинари јавно обелодане афере па се направи притисак јавности. Код нас може без проблема и одговорност је НУЛА и сви који су на некој позицији одлично то знају и боли их уво. Једноставно деценијама су навикнути на такав систем, а људи су такви да већина мисли да тако треба. Ако је неко на некој позицији онда има право да манипулише и да користи ту позицију за личну добит. Код нас се спрда Италија, мафија, муљају свашта нешто. Ал у тој Италији изађе један Јувентус пред суд па се пошаље у другу лигу ако би се испоставило да је то праведно. А Србија? Стварно мислиш да нико не треба да иде тако пред суд овде? Не мислим само на Звезду и Партизан, или клубове уопште.
  11. Па нормално да би се и Видић нападао када би се испоставило да је попут ових осталих. Али док се не испостави за промену био би освежење,исто као што је деловало да и Пикси може бити на месту селектора па је и стмосфера и у а и око репрезентације била далеко боља. Мислим нема шта Костић и Тадић да излазе пред медије и да причају о томе то се просто види. Свако ко их прати, а ми који пишемо овде их пратимо, може то и да види и осети. Да може да се испостави да не би ваљало може итекако, код нас је то као добар дан. А може и да буде неки преокрет јер једном ваљда и овде мора да се догоде неке корените промене. Оно ови метузалеми са утицајем старе и одлазе на онај свет, тачно је долазе и нове сецикесе, млађе и има их прилично није да их нема, али таквих не би било ту да их ове старе кајле нису прогурале и аминовале, а када падну ти који су им дали икакав легитимитет пашће већина и ових млађих са њима. И логично је да се просечан навијач нада неком заокрету и у овом брлогу који се зове Србија. Сад кад ће то доћи ко зна. Можда би и дошло доласком Видића а можда и не би, ми то не знамо. А што се тиче његовог поштења то је свакако упитно јер док не седне у фотељу код нас ти не можеш да видиш стварно ко је какав и какве су му намере. Али цела атмосфера у јавности око фудбала је таква да када ти неки Бата Ђора сере нешто и када се ФК Црвена Звезда окрене против тебе, а није их срамота да када његово име онако исплива у светским медијима.. да се поносно окити његових страним успесима и кажу дааа Немања Видић.... да то је и НАША легенда.. када неко такав се окрене против тебе онда је реално да свако ко воли српски фудбал првенствено стане на страну Видића. Па и да се зајебе тамо у процени ок, људски је, ал је бар имао резона неког да стане на његову страну... за разлику од ове где су Недимовић, Терзић, Вазура, Вучићевић, Шурбатовић, Ђора, Џајић, Дуле Савић, Крстајић... и целокупна та остала плејада садашњих фудбалских радника којој је место далеко далеко ван фудбала.
  12. Нисам гледао целу текму, али одгледао сам више од 90 минута фудбала Безброј грешки у додавањима и неповезана игра и види се да су играчи били нервозни на максимуму. Али атмосфера на трибинама и борбеност и једних и других некако је на крају повукло да не буду изгубљених скоро два сата пред телевизором На крају добисмо још једног дебитанта ЕП-а поред Србије Честитке Грузинима на ЕП-у, мада ми је криво мало што ако испадне неко море нећу их гледати из Грчке да осетим ту атмосферу како они то раде.
  13. Добро да будем поштен и ове инсинуације друге стране не пијем, јер ми је искрено, и поред тога што је Русија у питању, невероватно да неко овако зверски нешто својим људима уради зарад било каквог циља. Са друге стране руске службе и полиција су крајње неспособни, плус корумпирани до изнемоглости и не бих смео да се кладим да ИСИС поново неће напасти овако. Можда овог пута не баш Москву него неки други град, али свакако је да сада могу да им постану мета. Ову ситуацију са Украјином могу само да искористе да лакше сеју страх по Русији и да доведу до тога да недужни цивили не буду смели да изађу на нека већа окупљања. Иначе ово Путиново занемаривање настрадиалих цивила се и очекује од њега. Такав је већ две године према својој војсци, очекивано је да неће бити ни другачији према цивилима. Намера а онда и план да окриве Украјину за терористички напад се све више и више удаљава од реалности и неће проћи код ширег дела света, а то шта они касније "докажу" све једно је небитно.
  14. Срам било Видића што није Бата Ђори положио образложење о томе шта је радио и где је радио након фудбалске каријере
  15. Ma jesu ih pohvatali, nego nakon video snimka sa pohvatanima ovi iz ISIS-a izbacili i oni njihov neki video. Kao da ih troluju. Inace u potrazi za krivcima skrenulo se skroz na drugu stranu, sa Kijeva prema Turskoj
×
×
  • Create New...