Jump to content

drgnk

Član foruma
  • Posts

    1,623
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

drgnk's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Dedicated
  • Very Popular
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.3k

Reputation

  1. Ne mogu da verujem kakav je sunovrat doživela ova tema na zadnjih nekoliko stranica?!? 🙄 🤔
  2. Pjer Lemetr - Doviđenja, tamo gore Mislim da je ovo ostvarenje već negde navedeno na forumu, ali eto da ga pomenem. Radi se o prvom delu trilogije "Deca propasti", savremenog francuskog pisca Pjera Lemetra, za koji je dobio Gonkurovu nagradu. Roman obrađuje stanje u Francuskoj, prvih godina nakon završetka Prvog svetskog rata. Akcenat je stavljen na užasno stanje ratnih, vojnih veterana koji sastavljaju kraj s krajem, dok na drugoj strani, brojni ratni profiteri uživaju u rezultatima svog "rada". Međusobno se smenjuju teške ljudske drame, očaj porodica poginulih, prikazi korumpiranog društva... Takva naelektrisana atmosfera je stvorila plodno tle za razne mahinacije i prevare, i tu dvojica glavnih junaka stupaju na scenu.
  3. Korejski blokbaster sa Min Šik-Čoiem (Oldboy, I Saw the Devil...) u glavnoj ulozi.
  4. Deluje mi kao "Train to Busan" za sirotinju. No, ne bih isključio da je zabavan za gledanje. Barem trejler deluje dinamično. 🙂
  5. Trebalo bi da Piksi malo tempira formu, nije dobro da već sada delujemo ovako skockano i u visokom ritmu.
  6. drgnk

    NBA 2023-24

    Izgleda da se "poenta" izvlači samo na osnovu jedne od 82 utakmica tokom regularne sezone. Švedski sto, uzimaju se samo argumenti koji odgovaraju.
  7. drgnk

    NBA 2023-24

    Ne, nego treba da igra run & gun/iso košarku da bi zaslužio. Da daje po 50 koševa po utakmici, a da mu ekipa na jedvite jade ulazi u plej-of. Zasluženo vodi u MVP trci, da zasluženije ne može.
  8. Kod ovog Petrovića iz Čelsija, primetio sam da često ostaje zakovan na liniji kod centaršuteva. Ne znam, možda grešim.
  9. Ima li ovaj Milvud bilo kakve veze sa Srbijom (da li je majka poveznica)? Vidim da ga planiraju za U15.
  10. Da li stvarno misliš da neće pozvati Vasu? Ja čak mislim da će on biti startni plej, iako više cenim Jovketov profil na toj poziciji.
  11. Harlan Koben - Ako me jednom prevariš Od tri Kobenova romana koje sam pročitao (tu su još i "Odani" i "Nestao zauvek"), ovaj je možda i najbolji. Odličan "ništa nije kao što izgleda" triler, sa slkovitim likovima, gde nije jasno postaviti jasnu razliku između pozitivaca i negativaca. Na kraju stiže poetska pravda koja kosi "ni po babu, ni po stričevima", sa šokantnim završetkom koji možda neće biti po volji svakom čitaocu. Počeo sam da gledam i Netfliksovu ekranizaciju pomenutog ostvarenja, i za sada mi se čini da se dosta dobro drže materije. https://www.imdb.com/title/tt5611024/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_fool%20me%20
  12. Katriona Vord - Poslednja kuća u ulici Radi se o vrlo slojevitoj, na momente psihodeličnoj radnji sa istim takvim "likovima". I dok drugi romani ovog žanra obično imaju samo jedan "ništa nije kao izgleda" element, ovde je to multiplikovano. Taman pomisliš da je... kad ono ispade nešto sasvim drugo. I tako iznova, i iznova. Negde u pozadini radnje, provlači se dobro poznati pojam iz psihijatrije. Jedina zamerka koju imam na roman, jeste pomalo ravno zatvaranje, fali tu onaj šokantni, završni udarac. Međutim, sama knjiga je jedan veliki "mindfuck", da možda taj i takav završetak i nije toliko bitan. Istu karakteriše neobična naracija i konstrukcija radnje koja drži pažnju do samog kraja.
×
×
  • Create New...