Ma ovde niko nije srecan cim postoji mogucnost, makar i mala da se ne igra finale ABA lige, odmah istupaj, ako EL nece da postuje nase gigante ima ko hoce i slicne umotvorine. Na to se lozi dobar deo populacije koji prati kosarku kod nas, a to lozenje podgrevaju svi SNS mediji, pa i oni koji nisu SNS (Sportklub).
To je deo jedne vece patologije kod nas, postoji ta potreba da se bezi u neku izmastanu realnost u kojoj ne mozemo da izgubimo i u kojoj nismo izgubili nego su nas pokrali, nisu igrali posteno, ako su nas i pobedili, to je onda nebitno i tako dalje. Klub zavrsi ko zna koju sezonu bez uspeha u EL - slavi se istorijski plasman u Play In, a precutkuje da je ranije 10. na tabeli uvek zavrsavao sezonu. U EL nas kradu sudije, u KLS i ABA nas mrze i zele da nam vide ledja, ako se osvoji ABA to je fenomenalan uspeh trenera kojem ZOC ne moze nista, ako se ispadne, hahaha, eto im, neka se raduju, EL zeli NAS, a ne NJIH!
Da sad neko napise "nas i Ruse mrze zato sto smo pravoslavni, ali Bog je na nasoj strani i mi smo dva velika naroda i bicemo pobednici" reakcije bi bile "vidi budale". A zasto, zato sto je malo kome stalo do te price, a ako se malo bolje cita izmedju redova moze da se uoci da je u pitanju ista retorika i ista ocajnicka potreba da se bude deo neceg veceg, pravednijeg, uspesnijeg.
Realno, kosarkaski klubovi (kao i fudbalski i svi ostali) su isto sto i omiljene boje - ako nema smisla da odrasla osoba ubedjuje druge ljude kako vecina vise voli crvenu boju nego ljubicastu, kakvog smisla ima poruka "random grad crno-beli grad". Sta to znaci uopste, da je navijati za Partizan tamo gde se govori srpski nesto sto je pravi izbor, da tako treba da bude, da je to vrednosno ispravnije od navijanja za lokalni klub ili bilo koji drugi klub? To je ono sto treba da se promeni kod nas, da sa drzavnog nivoa prestane da se namecu neki klubovi kao "prirodan izbor ako ste srpske nacionalnosti", OK, ja ako zivim u Beogradu naravno da cu 99% navijati za Crvenu zvezdu, a ne Radnicki iz Nisa, ali nisam ja nista bolji ili uspesniji od nekog iz Nisa ko navija za Radnicki.
A cujes ovako nesto i mislis kako se uopste prodaje...
https://www.yahoo.com/news/tesla-cybertruck-stops-working-car-142400110.html
Tesla advises against washing the truck in direct sunlight and provides cautionary notes in the owner's manual.
Ne znam sta se ovde zamislja, da se dobije nekakva licenca od 3 godine pa da to znaci da se igra EL bez obzira da li postoji novac za to ili ne.
KKCZ ce prestati da igra EL onog momenta kada SNS padne sa vlasti. Sad, ne znam, mozda neko ovde misli da SNS i Vucic opusteno mogu da jasu jos 10 godina, eto imamo vrhunsku kosarku i lozimo se na to? Ili, jos gore, neko misli da ce EL da postuje taj ugovor kad klub prestane da bude izdasan u placanju skupih stranaca i domacih veterana?
Postoje tri scenarija koja su moguca u ovoj zemlji. Prvi je nastavak ovog ludila, ustolicenje dozivotne vlasti jednog coveka i ekipe oko njega. Drugi je brza smena vlasti i promena sistema. Treci je nestabilnost, sukobi, pad ekonomije, bunt, SNS koji pokusava da povrati apsolutnu vlast i narod koji vise ne zeli da ih trpi. Samo u prvom scenariju je moguce to o cemu pisete "istupiti iz ove smesne lige, za nas je EL, mi smo kosarkaski tigar bre".
Inace, koliko je sve savrseno u odnosima EL - klubovi najbolje govori to sto su i jedni i drugi odbili ponudu od 5 ili 6 miliona evra za tri sezone, pritom im je retorika kao da su Cedevita Olimpija koja toliko potrosi u toku jedne sezone. Sta, u redu je placati milion evra po sezoni i davati 15 miliona evra za plate igraca i trenera, ali ako se pojavi i dodatni milion, e onda nista, previse nam je. Pa nije, nego i u SNS razmisljaju sta im ovo vise treba, niti imaju neke rezultate kojima mogu da masu pred masom, drma im se vlast, ne smeju da raspisu ni izbore jer se plase reakcije kada budu krali na izborima.
Realno, osim u slucaju da Vodja ovo ugusi i obracuna se sa svima koji misle drugacije, mislim da ce i za KKP i KKCZ sledeca sezona biti i poslednja, ako uopste budu igrali EL sledece sezone.
@Nenadd Razlog zašto se baš Lakić koliko-toliko nametnuo u Partizanu (a nametnuo se toliko da bude u široj rotaciji i ništa više od toga) je taj što momak ima skoro dva metra, odličan frejm, fajterski mentalitet, a čak i u Zadru mu je uloga bila da prenese loptu (kada to nije radio Božić), postavi napad, šutne kada ostane sam (i uglavnom baci ciglu ), doda ekstra pas, bude agresivan u odbrani i na skoku, preuzima visoke posle pika... Znači on je po definiciji role player sa vrlo malo talenta, al' sa solidnom fizikalijom i motorom, a karijerni put mu je takav da je presrećan što ima bilo kakvu ulogu u Evroligašu, pa će i za 5 minuta na parketu da radi iste stvari koje je u tom Zadru radio za 35.
Mene zanima koji to skup kvaliteta, ili makar jedan konkretan kvalitet je preporučio Zvezdi baš Miljenovića, kako se on košarkaški uklapa u trenerovu, ili generalno klupsku viziju i šta će on da radi na parketu za tih 5, 10, ili 15 minuta koje povremeno dobije u ABA ligi, osim što će da bude (relativno) mlad i domaći igrač? Kako mi njega planiramo da iskoristimo u bilo kojoj ulozi, kako ćemo mu pomoći da napravi tu eventualnu tranziciju na viši nivo? Ako odgovori na ova pitanja ne postoje, onda je gotovo izvesno da će njegov boravak u Zvezdi da se završi isto kao i boravak nekog Uroša Plavšića, ili Dalibora Ilića, koji su isto dovedeni po principu - domaći igrač, odigrao nešto u ABA - daj ga vamo, a bez jasne ideje i plana kako tog igrača iskoristiti. Znači ne može se očekivati da se pozitivan ishod desi sam od sebe, nego i klub mora da stvori uslove da do tog pozitivnog ishoda dođe.