Jump to content

BattleBender

Član foruma
  • Posts

    2,312
  • Joined

  • Last visited

About BattleBender

  • Birthday 05/02/1989

Recent Profile Visitors

2,967 profile views

BattleBender's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Very Popular
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

1.9k

Reputation

  1. Tobi je klasican vecni apsolvent sa masinskog fakulteta. Mnogo voli kosarku, cale ga vaspitao da mora da bude inzenjer i gospodin kao jugoslovensi kosarkasi, koji su ucili i igrali sport a zajednica ih cenila kao dobre momke i pozeljne zetove. Shodno tome ceo zivot fura "pozeljan zet" frizuru poput silnih hrvatskih sportista i borisa novkovica. Zbirku zadataka ukoricio u poster Gregora Fucke. Kad dodje na termin, ponese 2 treger majice (domacinke), u jednoj dodje, drugu posle obuce, a prvu koristi da stavi na plocice kad se posle termina presvlaci, da mu ne nazebu noge. Nosi no-name "kosarkaski komplet" tokom termina. Sa izbledelim brojkama. Dres naravno sa tankom bratelom. Vrlo verovatno zuto-plav, ili plavo zut. Sigurno ne nosi nike patike. 2 godine ga izjeda sto se ne izvodi metar iza linije, nego svi imaju praksu da slobodno izvedu, a ne ide se na kos na prvi pas, dok se ne postave svi. Pitanje je samo vremena kad ce da pukne i da popizdi zbog toga. Nosi i dalje isostar bocicu, u koju stavlja vodu i med. Kao kosarkas ima sasvim dobre kosarkaske fundamente. Tehnika suta dosta skolska, ali nikad ne improvizuje da sutira van balansa ili slicno. Voli da se izvuce blizu ceone linije na 4,5 metra od kosa kad krene neko na ulaz. Ne zanima ga da krene na ofanzivan skok tu. Kad se zavrsi termin, dok svi ostali nesto jedu govna po svlaciionici, on cuti po strani. Dok ne ode u auto (vozi nekog opela) ne kaze nista osim bojazljivo "Je l treba nekom prevoz" pri samom izlazu iz svlacionice. U silnoj galami ga niko ne cuje, on samo odseta, sa vec stavljenom kapom na glavu (nemoj slucajno da ozebe), i to onom crnom sto ima preklop i izvezen neki reebok/fila.
  2. Zato sto u pomeranju, i celokupno efektivnog snazi u realnim, sportksim okolnostima 95% ulogu igraju noge i snaga kukova. To sto se tracionalno siroka ramena(muda malena hehe), bolje receno napumpana ramena,grudi, izdefinisisani triceps, biceps dozivljvaju nekakvim merilom snage je mit. Operacije i pokreti koji se rade a da izrazaja dolazi snaga tih misica su gotovo beznacajni u sportovima. A jako cesto mogu samo da dovedu do toga da su balast i za body balance i za endurance. Bespotrebno dizu teziste tela na gore i stvaraju losu inerciju. Sa druge strane sto vise misicne mase to se vise stvaraju laktati. Ljudi nisu svesni da za potrebe kosarke, fudbala (i ostalih sportova) snaga prstiju na nogama igra vise ulogu nego nekakav pocepan triceps ili rame. Da planski sprintas po pesku, guras sanke u anaerobnim rezimima, radis cucanj i mrtvo dizanje... za 3,4 meseca ima vise da ojacas nego neko da provede godine radeci ruke, ramena itd. Bolje receno, mlohav sa flat bicepsom, tricepsom i ramenima ima da jedes u postu one napucane. A inace svi su na necemu, sto je rekao gggggg (pretpostavljam da je to bila diaz referenca). Ali svakako jesu. Izracunajte broj utakmica, broj treninga u toku godine. To su tela od 100 - 125 kilograma. Na stranu sto u proseku na nedeljnom nivou imaju ogromnu potrosnju kalorija, kosarka je u dobroj meri aerobna aktivnost. Igraci provedu dosta vremenom u aerobnoj zoni, i svoje aktivne kalorije "prave" tokom aerobne zone. Ili prilikom suterskih ili slincih treninga, gde je potrosnja kalorija ne tako mala, a to nisu momenti kada se jacaju misici i pravi hipertrofija.... Toliko teski ljudi, sa toliko potrosenih kalorija, toliko mnogo aktivnih sati, bez pauza izmedju treninga i utakmica kao periodi oporavka, odnosno perioda kad rastu misici.. nemoguce je da budu u takvim misicima, isklesani kao bogovi, a da se ne pucaju raznim cudima... Kako cela liga izgleda, rekao bi covek da svi jedu svaki dan po 2kg najkvalitetnije stejka, da svi nakon treninga/utakmie odmah idu kuci da spavaju. Pa se probude za 2 sata da jedu 500g stejka. Pa spavaju odmah 2,3 sata, pa se probude da pojedu jos 500g stejka. Pa se spavaju, pa odu na trening, i tako u krug... Telo od 110 kila(sto vece telo to se vise kalorija trosi), koje trci po 2,3 sata svaki dan na treningu ili utakmici, potrosi na dnevnom nivou ko zna koliko kalorija (ne bih iskljucio i da prosecno guraju 5k ili 6k kalorija.. mozda i 7k). A zapravo nisu cesto u stanju hipertrofije... i onda cu da im verujem da su onakvi isklesani, misici im se odrzavaju sami od sebe... yeah sure
  3. U moru opsteprihvacenih obmana prisutnih na sceni navijaca Man Utd-a ovo je jedna od glavnih. Jako promasen mit je da su nasi menadzeri fejlovali jer su im kao nametnuti igraci koje im je klub doveo. Ovaj klub je tu gde jeste jer 10 godina funkcionise po principu da dovodimo igrace koje nasi menadzeri ZAHTEVAJU. Mozda nisu dobili sve svoje zelje (ali ko to pa dobije) ali sve sto smo dovodili je bilo tako sto nasi menadzeri traze odredjene igrace, Ed Woodward provede celo leto, ili 2.. ili 3 da pregovara uzasno, i da onda preplatimo tu zelju trenera. I onda imas ovog FRANKESTAJNA (sto bi reko Plavsic). Dok nisi u klubu 4 godina, nemas 2 bitna trofeja (LS ili PL) nema sta kao menadzer da mi zahtevas igrace. Igraci se dovode da se uklapaju dugorocno u plan kluba, a ne da ti Murinja dovede nekog ko ce da mu odgovara dok je tu za odredjeni cilj i odredjeni (mrtvi) fudbal, ap da posle ne znas sta ces sa tim igracima. Pa ti dodje kroz god dana novi menadzer koji dovede neke svoje budale. I onda ti se od svih tih menadzera nakupi jedna nekompatibilna salata bandita. Zaista se nadam, a poprilicno sam siguran da ce tako i biti, da ce nova uprava da funkcionise po principu "Okej, ti si nas menadzer. Zelimo prezentaciju tvoje vizije igre i samog tima kroz n godina. ukoliko nam se svidja, ti si nas trener, i dobices igrace za to, dacemo to igrace za to, nema ti sta da nam pricas da dovodimo Antony-a za 100 miliona. Bices pitan za misljenje, ali neces biti kljucan u evaluaciji"
  4. Mislim da je nemoguce da se dostigne taj nivo banter kluba. Mislim da nijedan klub ne moze toliko duboko da tresne koliko moze United.
  5. Bruno je onaj delusional klen sa kojim igrac PES, i koji drka i svrsava na "lucidne" killer momente sa L1+Trougao. I ceo zivot sam veruje da je bog igrice jer ceka da ga uvali, i proba zilion puta, i onda kad jednom kao prodje, vec na pola pasa je skocio i dere se kako je on bog. Genijalan igrac i te gluposti. Imam jednog takvog ortaka, igrali smo ML puno sezona, nekad i 2v2 meceve sa drugima. "Brate, daj da igramo, nemoj mi to Gvardiola...". I dodje trenutak kad pocinje da iritira samopouzdanje u taj delusional, pritisnes start i kazes, ajde 1v1 i pobedis 4:0 pa 6:0. Posve Bruno nije zaista nekakav majstor, tehnicki mega car. Samo zivi za killer momente, skoncentrisan je na to, kad si skoncentrisan na nesto, to ces da izvedes. Usput ce cela smislena igra da ti promakne. Njega i Casemira bih prvo najurio iz kluba. Pa onda Dalota jer je jaje, i AWB-a (nije jaje, ali predramaticno nizak IQ).
  6. Govna mi se jedu kad ovaj daje golove i “spašava” nas. Bolje da smo izgubili od jebeno SU nego da gledam kako nas ovaj toboze spašava. Nerealno je koliko su ovi loši. Ovo FK Trupale ne bi primilo.
  7. Kada? Vrati se i pogledaj sta sam napisao. "Ne kazem da ga nema, ali nije to sto mu se imputira. Nije istinski general, nema prirodno holisticki pristup i osecaj za kosarku." Ponovo vrtis u prazno argumentima koje niko nije osporio. Lebron James je 100% jedan od 2 najbolja igraca svih vremena, a Michael Jordan nije 100% najbolji igrac svih vremena. LBJ je all around igrac sa nebrojeno absurdnih (in a good way)kvaliteta koji su jedni od najefikasnijih asseta u istoriji kosarke kao igre. To sto je all around ne znaci da je ultimativni goat za svaki aspekt kosarke kao igre, pa pritom i tog basketball iq-a. Za highest level of basketball(any sport) IQ bih rekao da je nemoguce imati ga ako si ceo zivot predominantan atleta. Ni MJ ni Lebron nisu 1st tier toga. I to nije nista lose o njima. Ni Messi ni Ronaldo nisu u svojim sportovima. To su stvari koje se u 99.99% slucajeva razvijaju tako sto svakodnevno moras da resavas probleme i izazove nalazeci nacin koji nisu koristeci tehniku ili fizicke predispozicije. Ja imam ogroman respect za Lebrona sto se celu karijeru trudio da ima taj background, ali ga nema. Nije Bird. Nije Jokic. Nije Magic. Jer da jeste, uz ovaj longetivity, motoriku, brzinu, snagu, tehniku on bi sa bilo kojim saigracima osvojio 16 titula u svojih 21 sezona. i 1000% posto bi bio GOAT.
  8. Dovoljno je da se preslusa onaj podcast JJ Reddicka i Lebrona. (Inace gotivim Reddick-a). U 80 posto slucajeva ono je predramaticno i pretenciozno pametovanje oko relativno common sense stvari u kosarci. Za pocetak komentarisu kosarku kao da lece sidu i rak i da su nadomak da nadju lek za to. Bas je u nekim trenucima neprijatno. A onda i stvari koje komentarisu, bas sile nekakvu mozdano-intelektualnu znacaj tih stvari. Zvucacu kao prosecan Srbin, ali stvari koje komentarisu kao nekakvu ultimativno viseslojnu kvantnu oblast mikrokosarke su maltne common sense prosecnom fanu kosarku, pa i ljudima npr na ovom forumu. "Blok u ledja", wooooow, sta je to post-kosarka, nova doktrina kosarke...
  9. Lose sa sam se izrazio sa liderom u postu, poenta je bila oko tog sveprisutnog high bbiq i kako Lebron oseca sva desavanja na terenu. Jordan, Duncan, Magic, Bird, Thomas/Jokic. Bron u prajmu bi vrlo verovatno izbacio ovaj Denver. Ne znam kakve to veze ima sa bilo cime? Lebron prime i Shaq prime su nesto sto je barem level iznad bilo cega sto se desilo kosarci since MJ. Ponovo, to nema veze nikakve sa time sto sam rekao vezano za njegov sveprisutni basketball iq. To sto je on ultimativna atleta, covek koji igra kosarku na pravi nacin i trudi se da maksimalno efikasno iskoristi svoje vanzemljaske fiziklaije i tehnikalije ne znaci da on nekakav goat basketball iq.
  10. Pa sta da ti kazem drugo kad gordo, samouvereno i bahato uskaces da komentarises stvar koju ne znas ni da da interpretiras. Ako ti je konstrukcija "Postoji narativ u kosarkaskoj javnosti da je Lebron igrac sa najvecim bbiq ikada, da postoji koncenzus i za toga. A da to zapravo i nije bas tacno, i da je taj segment oko njega precenjen". I ti na to nekakav internet bandit uskaces "A da, mrzi se Lebron kme, kme, kakvo je ovo vredjanje i nipodastavanje lebrona, iracionalni hejt". Prvo pausalno imputiranje nekom da ima "iracionalni hejt" prema bilo cemu je elementarno nevaspitanje i odlika neodraslih balavaca, iz 2 razloga. Obesmisljavas diskusiju i kontekst, totalnim banalizovanjem. Drugo, ko si ti da nekom kazes da neko nesta hejta. Ne valja ti ta rabota u zivotu...
  11. Ponovo lupetas. Je l imas ti 12 godina? Ako imas, onda imam razumevanja za tvoju nesposobnost razumevanja konteksta. Niko Lebrona ne nipodastava. Jedino sta je ovde za nipodastavanje je tvoj iq. Niti neko sa high bbiq je po difoltu sjajan lider, niti je neko sa sjajnim liderstvom high bbiq. I mozes da budes lider na vise nacina. I sta ti znaci ova poslednja recenica? Da je apsolutno fenomenalan kosarkas? Wow, ne znam ko se ne slaze sa tim. Njegova igracka velicina je toliko velika da je svako stavljanje njega van top2 igraca na nivou ekstremnog bezobrazluka i kognitivne nesposobnosti. _________________ Izuzetno smara kad ljudi po difoltu skacu da brane ultimativno beskompromisnost svega, pa ti imputiraju da si reko da jabuka raste u zemlju a krompir na grani. Ne moze ni da se iskomentarise odredjena stvar a da se ljudi ne pronadju uvredjeni jer im je neko cacnuo GOAT-a. Jebeno odrastite.
  12. Ovaj zounaut LAL-a i prelazak u indijanstinu je argument za moj narativ kako je Lebron nategnuti high bbiq igrac. Ne kazem da ga nema, ali nije to sto mu se imputira. Nije istinski general, nema prirodno holisticki pristup i osecaj za kosarku. Lik mnogo voli kosarku, trudi se, ultimativno je dedicated, deo svoje karijere kao projekta mu je da bude i magic johsnon-like kosarkas. Preiskusan je (by miles najiksusniji kosarkas svih vremena) prosao je zilion puta sve situacije na terenu, ima rutinu, ima previse izautomatizovano da neke situacije prepoznaje na terenu. Ali.... jednostavno nije natural u osecanju kosarke, na nivou nekog matrix-a, bozanske slojevitosti.. na nivou... Jokica... Da jeste, tim ciji je lider se ne bi tako raspao kao balon, da za tren izgubi glavu i rep, i da to traje.
  13. Odbrambeni mehanizam. Misli da ce da stvori nekakav narativ koji ce koliko toliko da neutralise ono sto se stvarno desilo. Lik je bas delusional, jos gora bas rdjavo puca pod pritiskom. I zbog toga je prso kao trener, i sve instance ludila i losih rezultata su 95% povezane sa tim. Ja i dalje stojim pri tome da je on u vakumu odlican trener, ali je sujetan, ne zna da se nosi sa pritiskom, tvrdoglav je, pokusava da istera do kraja nesto a dok to radi samo eksponencijalno userava i sebe i ceo pritisak koji se gradi oko njega. I na kraju dana dok se to sve desava gubi igrace, jer u njemu vide preplasenog, nesigurnog rdjavca. Imace on u karijeri jos jedan span od 4,5 godina gde ce da napravi odlicne rezultate sa nekim klubom. Ne znam da li ce zavrsiti u nekakvom Dortmundu, Sevilla-i, Napoli-u etc etc... tamo ce uspeti da napravi odlicen rezultate. Bice manje pritiska, bice manje surova liga i imace vremena da imlementira neke svoje stvari. Nije bez znanja i kapaciteta. Ali kraj je. Nije za United. Krenuo je putem da je svaki njegov effort kontraproduktivan, bio on idejno los ili dobar, nema veze... I najgore od svega, uspeo je da na nekakvoj vagi realnih okolnosti preteza ona gde je sam kriv. A imao je mnogo otezavajucih okolnosti za koje nije bio odgovoran (klub u rasulu, prololongirano sranje sa promenom vlasnika, nasledio toksicnu igracku strukturu itd).... Ali ponovo, uspeo je da prevagne na stranu gde je zapravo sam mozda i najvise kriv za sve.
×
×
  • Create New...