Jump to content

• Topics

• Neki ljudi ovde. Izvini ako sam ti se neprimereno obracala u mnozini.   Ne nije moja definicija, nego opsta. Zna se sta je zionism, I sta je pro-palestine. Mozes ti da izmislis tvoju definiciju. Ali ja kad cujem sta govoris, prevodim to u neku poziciju. Pre par nedelja zakazujem neki sastanak, druga osoba koja ucestvuje je Jevrejin, ja kazem jel ok u Petak, on kaze ne, peti dan....I tako jedno 10 minuta, dok on nije skontao da funkcionise na jevrejskoj nedelji, njemu je cetvrtak peti dan, a meni petak, kao sto je uostalom vecini sveta. Ako je neko za nestanak Izraela, kako nije za Hamas? Hoces reci da tom nekom ne smeta nestanak Izraela jer su ubedjeni da bi u drzavi koja nije nacionalna, iako je arapska, jevreji ziveli slobodno. Ok, ali sta nam istorija govori? Oko 800k jevreja su proterani iz arapskih zemalja. Oko 6 mil je ubijeno ispod nacista, jel treba da probamo ponovo? Kazes nisam za teroristicku organizaciju, samo se slazem sa rezultatom? I zasto samo jevreji nemaju pravo na svoju, tu jednu drzavu u celom svetu? Arapi imaju desetine. Jedna malecna drzava u pustinji sa oko 50% jevrejske populacije iz celog sveta, plus 2 mil arapa I jos nesto drugih, Druza, beduina, svi zive zajedno. Zasto biti protiv jedine demokratije u ME?
    • Pro-German znaci onaj koji je naklonjen Njemackoj, kulturno, drustveno, politicki, stilom zivota, osnovnim vrijednostima Pro-Italian - isto kao i iznad, ali je rijec o Italiji, odnosno Pro-Greek - za Grcku...   Ja sam recimo pro-Skandinavski  naklonjen kada su u pitanju drustvena i politicka pitanja, sto ne znaci da podrzavam vikinge... Isto tako sam pro-Češki i pro-Slovenački usmjeren - njima se i jednim i drugim pomalo divim kako su se iskobeljali iz blata istocne Evrope, i postali uzor citavom svijetu... Da li to znaci da podrzavam zlocinacko brisanje iz spiska  drzavljana desetina hiljada ne-Slovenaca 90-tih ? NE, ne znaci da biti pro-nesto znaci blanko podrsku... UKOLIKO NE STAJES IZA SVAKOG POTEZA TOG ENTITETA ILI POLITIKE MA KOLIKO GNUSNI I ZLOCINACKI BILI.
    • Ovo liči na ono kad zoveš korisnički servis hvala što ste zvali, vaš poziv nam mnogo znači  Pa čekaš jeno trisata.
    • Ovakvo razmišljanje je razumljivo, opozicija jeste očajna, ali postavlja se pitanje šta da radimo? Neka politička opcija mora da bude na vlasti. Da čekamo da se pojavi princ na belom konju koji će spasiti Srbiju i preokrenuti naše živote u lepe i lagodne? Kako će to da se desi? Čekaćemo dok ne dođe? Opozicija je takva kakva je, daj Bože da ovo stanje izrodi neku novu i daleko bolju, ali koliko je realno da se nešto tako desi?    Pritom bi zaista trebalo biti svestan da zaista nije lako biti opozicija ovde i da je slabost sadašnje opozicije najvećim delom zbog toga što se sistematski uništava sve ove godine - što unutrašnjim rovarenjem službe, što medijskom satanizacijom i plašenjem naroda "zlim žutim lopovima, fašistima, stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima". Uspeli su da propagandom zgade opoziciju, ne samo svojim biračima, nego i protivnicima vlasti, usađujući crva kako "oni samo hoće vlasti da se dočepaju" ( jer ovi na vlasti rade to iz ljubavi, jelte), "svi su isti" (od ovoga mi se sere), "bili su na vlasti, narod ih neće" (dobar deo opozicije nije, a ako je nečija stranka i bila, taj možda i nije bio na nekoj višoj poziciji, a ako i jeste, nije bio gori od ovih danas, većina ni isti, iako, naravno, ima i takvih dosta).   E sad, što se tiče toga šta opozicija (ne) radi, odgovor je manje-više prethodni pasus. Šta god da urade, propaganda je dovela do toga da to ne osuđuju i pljuju samo pristalice vlasti, nego nekad i jače ili istim žarom to rade i neki protivnici vlasti. Ako izađu na izbore, onda se pljuju što su pristali da učestvuju u pljački i nelegalnoj borbi, ako pak ne izađu, e onda im se zamera što su poklonili vlasti pobedu bez borbe. Ako prisustvuju sednici skupštine, onda pristaju da učestvuju u prividu demokratije, gde vlast potura na stotine zakona, koje oni i kako oni žele, na usvajanje, bez neke redovne procedure i vremena za raspravu; probaju bojkot parlamenta - e, tada ne rade ništa i uzimaju poslaničku platu, a ne odu ni da iskažu kritiku neku na račun vlasti; reše da spreče sednicu i privid demokratije, gde vlada u ostavci hoće da progura nenormalan broj zakona, a da pritom na dnevnom redu taj dan uopšte ne bude konstatovanje ostavke premijera - "prave cirkus", "stoka", "na šta ovo liči", "nasilnici", "preterali su"... Pa, jebote, šta valja?   Da se razumemo, najbolje rešenje trenutno bi bilo da se oformi izborna lista sastavljena od profesora univerziteta, koja bi formirala ekspertsku vladu, čiji bi zadatak trebalo da bude da dovede zemlju koliko-toliko u red - sredi buračke spiskove, omogući fer i poštene izbore, poništi štetne ugovore, otera stranačke parazite, oslobodi medije... Studenti mogu da podrže tu listu, a i, ako ne žele, jer se ograđuju od politike, mogu da, u skladu sa društvenom angažovanju, koje su pokrenuli, krenu u akciju kontrole biračkih mesta, kako bi pobedila volja naroda.  Ali i za ovo je potrebna pomoć i infrastruktura opozicije. E, sad, naravno, na tim sledećim izborima mora da bude neka politička opcija, protivnik naprednjaka. Idealno bi bilo da to bude neka nova opcija, sa novim, sposobnim ljudima, koji imaju plan šta i kako i sredstva da to sprovedu u delo. Ali, ako to bude sadašnja opozicija - to je to, to imamo kao suprotstavljenu stranu SNS-u. I, šta ćemo da radimo? Pa, naravno da treba da stanemo uz tu opciju, ako smo protivnici SNS-a    E, sad, ako ovo društvo nastavi da se razvija u pravcu u kom su ga pokrenuli studenti - ka uređenom građanskom društvu, demokratskoj, pravnoj državi, u kojoj vladaju zakoni i ustav i prave vrednosti, takvo stanje će izroditi i te neke mnogo bolje opcije, različitih ideologija, sa mnogo boljim ljudima. Ali, do toga treba doći i za to je potrebno mnogo vremena.    Izvinjavam se na dužem postu 
    • Zašto ja gledam ovo u pola 2 ujutru?!    
  • Popular Contributors

1. 1
      NMX
      NMX
      642
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
  • Most Contributions

• Create New...