Jump to content

Forums

  1. O Forumu

    1. 2k
      posts
    2. 5.8k
      posts
  2. Vox Populi

    1. 84.1k
      posts
    2. 131.4k
      posts
    3. 5.7k
      posts
    4. 2.4k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  3. Sport

    1. 129.1k
      posts
    2. 615.7k
      posts
    3. 93.8k
      posts
    4. 25.5k
      posts
    5. 8k
      posts
    6. 9.6k
      posts
    7. 2.4k
      posts
    8. 42.6k
      posts
  4. KUL (Kultura, Umetnost, Lifestyle)

    1. 10.5k
      posts
    2. 17k
      posts
    3. 3.9k
      posts
    4. 1.7k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  • Topics

  • Posts

    • Dopesick,  (2021)  8,6/10 rate   Uloge: Michael Keaton, Kaitlyn Dever, Peter Sarsgaard, Rosario Dawson, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, and Mare Winningham,  Rezija: Barry Levinson   2022 Won 2 Primetime Emmy's Outstanding Limited or Anthology Series   Mini-serija od osam delova predstavlja porodicu Sackler i njenu Purdue Pharmaceuticals sa zaradom milijarde dolara manipulativnim oglašavanjem i brendiranjem leka-opioida Oxicontin. Prodaja je naglo porasla kako su krađe, zavisnost i smrt kod korisnika progresivno rasli. U međuvremenu, Sacklerovi su nastavili da lažu o bezbednosti leka, gurajući svoj prodajni tim da prodaje lokalnim doktorima opste prakse (poceli su sa pokusnim kunicima u drzavama Kentaki, Virdzinija, Pensilvanija, Mejn koji imaju rudarsku i drvnu industriju gde su povrede na radu svakodnevne) lažnim tvrdnjama da su sanse za zavisnost od medikacije manje od 1% posto. Učesnici su bili naterani da učestvuju u uvodnom prodajnom videu "I Got Mi Life Back", koji je zatim poslat na adrese prvih 15.000 lekara opste prakse, osnovali su i redovne seminare kako bi privukli sto vise lekara.   Glumačka ekipa je sjajna:   Michael Keaton (nikad bolji) igra posvecenog doktora Appalachia koga Billy, revnosni prodajni predstavnik (Will Poulter), na prevaru uvlači u igru' sa preporukom Oxicontina pacijentima. Šefa istražnog tima Rick Mountcast, igra odlicni Peter Sarsgaard.  Kaitlyn Dever  je mlada rudarka koja biva povredjena u rudniku u kome radi kao prva zena u 4 generacije rudara u svojoj porodici, a zatim joj biva prepisan pejnkiler Oxicotin od slokalnog GP-ja i postaje zavisna od leka. Rosario Dawson glumi agenta DEA. Michael Stulhbarg je jeziv kao Richard Sackler - izdanak milijarderske porodice megaloman sa mesijanskim sindromom koji je Oxicontin patentirao i plasirao.   Based on the non-fiction book Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America by Beth Macy   https://www.npr.org/2021/11/08/1051475843/dopesick-hulu-true-story-opioid-addiction       Velika preporuka za ovu seriju. 
    • JA ne smatram da imam problem sa dužinom i kvalitetom spavanja, pogotovo nemem problem da zaspim, neobično mi je samo vreme kada mi se prispava i kada se budim, naspavan, bilo bi bolje dkad bis e pomerilo dva sata kasnije, ali sam u svemu sklon da vidim prednosti i uživam u njima ako već ne mogu da promenim stanje. a za bilo kakvu terapiju, pomoćna sredstav za uspavljivanje ili ODspavljivanje ne vidim potrebu. Sigurno da ovo ima veze sa godinama, u mladosti, sve do 45 godina bilo mi je normalno da zaspim u 1-2 i da spavam do podne, a nikakav problem nije bio ni da sa neke sedeljke, preferansa ili iz drugog razloga neprospavane noći odem direktno na posao, odradim svoje radno vreme bez problema. Promena je nastala naglo, posle operacije, ja sam to, laički, povezao sa stanjem anestezije, no neka potraje ovako još 30 godina, posle ću da vidim šta ću. Pisaću šta sam odlučio.    
    • Odje bi bila prikladna ona recenica od Vita Corleonea: "Look How They Massacred My Boy"😔  
    • Lepa je bila emisija sa Munitićem, baš, jer i nije bila politička. Ja se sećam gostovanja sa Đukanovićem kad ga je upitala za sat, pa je kao, jeeee, pobedila u ne znam čemu  Čudo da ta emisija uopšte toliko opstaje sa dvadesetak "stalnih" gostiju, a stvarno zna da bude i sama Olja bukvalno bezobrazna. Da ne kažem da ima i Matiju kao teret. Cane potpuno nebitan.
    • Možda je ovo dobro, zajedno bi dobili manje glasova nego pojedinačno u zbiru, manje rasipanje glasova. Svaka pojedinačnp po 0,5%, bilo bi 1,5& bačenih glasova, zajedno 1%, za 0,5% manje rastura.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...