Jump to content

Kenozoik

Član foruma
  • Posts

    546
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

851 profile views

Kenozoik's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine
  • One Year In
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

748

Reputation

  1. Činjenica je da je onaj kratki Igorov mandat bio neuspešan zbog nekvalifikovanja na OI, isto kao što je činjenica da mu nije ni data čestita prilika. Objektivno, baš se sve slomilo na njemu. Na okupljanje igrača prvog dana pojavila su se trojica! Treba uzeti u obzir da ni iskusnom liscu Kariju novi mandat nije krenuo idealno. Bio je hod po trnju i po slabom kvalitetu igre i po neodazivanju mnogih kad su realno mogli. Pa loš rezultat na EB, uprkos dosta dobrom timu.. Svaka promena traži neko vreme, da se implementiraju ideje, da se uigra. Karijev lošiji početak smo istrpeli, Igorov nismo.
  2. Nije nemoguće, ali meni je sve to nekako racionalizacija posle dogadjaja. Momci su igrali dobar turnir, bez obzira na nedoraslost protivnika u grupi, čak i deo utakmice protiv Italijana je bio jako dobar. Nisam primetio do tad nista što bi slutilo na nečije nezadovoljstvo. Vasa je bio dosta dobar u prvom poluvremenu, Jokic je izgarao celu temu. Ako se išta desilo, to je mogla biti neka sekvenca u 2p kad je brod počeo da tone. Vasa je pritom bio gori od svih. Ne bi bilo prvi put da krenu varnice kad ne ide pa se posle stvar smiri. Imamo koju stranu nazad link gde se kaže da se Vasa raduje okupljanju za OI, što je dobar znak, s obzirom na priče o navodnom njegovom nezadovoljstvu. Sve u svemu, ne bi trebalo pridavati važnost neproverenim nagadjanjima po kuloarima. Ako ništa drugo OI i uspeh od prošle godine bi trebalo da bude bolja motivacija od nekakvog nezadovoljstva od pre 2 godine.
  3. Revija kiča nikada nije "sreća", čak ni zbog bizarnog razloga vezivanja "onog" za festival pomenute narikače kako ne bi bio sa ekipom. 😛
  4. Nije. Preskočio je zbog povrede (preloma) nadlaktične kosti. Poku je specimen koga bi vredelo probati, pa i forsirati donekle, mada, zaista je teško proceniti njegove mogucnosti u Fiba basketu u ovom trenutku. Malo igra, sad nema ni klub, što je naravno argument da se prednost da drugim igračima. Ja bih ga svakako zvao na pripreme, pa kako se pokaže. Marinković je odlično odigrao juče, sve pohvale za momka i ima dobru sezonu u Baskoniji. Medjutim, pod uslovom da budemo kompletni, ne znam, u trouglu izmedju Alekse, Kobre i njega, mislim da prva dvojica pre mogu da pruže ono što je potrebno repstaciji. Ne mogu da sagledam šta Vanja donosi što već negde nemamo? Aleksa je svakako must zbog ludačke energije koju daje. Kobra ima taj hustle momenat, stabilniji 3p šut i opasniji je u prodoru, čini mi se. Ako Kalina bude igrao, možda Dobrić ne bi bio toliko ključan, pošto su kod Karija obojica igrali na 3. Opet, voditi svu trojicu pravi prezasićenost i nužan gubitak jednog visokog na drugoj strani. Više mi ima smisla da vodi dvojicu + Smajlija, eventualno Pokua ( ako ovaj ponudi nešto konkretno). Najvažnije je da svi budu zdravi i voljni, ne sumnjam da će Kari umeti da odabere.
  5. Statsi https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/qualifiers/game/2602/Georgia-Serbia#tab=boxscore
  6. Finci okrenuli utakmicu posle 16 poena zaostatka. Alal vera.
  7. Bravo momci. Dobra utakmica. Vodili sve vreme, uvek nalazili odgovor kad god su pripretili, povratili Guduru 🙂 Dosta igraca se istaklo. Ja sam prezadovoljan, da se ne lažemo.
  8. Dobrić i zvanično u rosteru 👌
  9. Gledam Karijevu konferenciju sad, pitaju novinari svakakve trice,a niko da pita za Kalinića, za forte za još jedan krug teorija zavere 😃
  10. Bravo momci! Jako dobrih 15 min na kraju. Drago mi je što su Beslać i Djurišić gurnuti u vatru. Luka porobio. Aleksa bog. Filip odličan u 2/2. Gudura ..brate 😵 Da probamo da izvučemo pobedu protiv Gruzina tamo, pa da možda probamo Plavšića i još neke mlade u combo sastavu.
  11. I ja sam baš to pomislio. Uzgred, nije nemoguće da ga nije ni zvao ( mada malo verovatno) ako su se sporečkali nešto oko neodazivanja prošle godine, a znajući Kalinin ne baš suptilan karakter. Neda je, sasvim jasno, završio svoje kod Karija, iz sličnih razloga. Što se tiče Ristića, lično nemam problem da ga gledam u ovim prozorima, sve dok je tu neki smisleniji centar, poput Petruševa i sve dok imamo ekipu dovoljno jaku da ne moramo da strepimo za plasman do foto- finiša. Ako ništa drugo, zbog poštovanja jer se momak uvek odaziva i jer je medju direktno zaslužnima što smo uopšte izborili plasman na SP. Apsolutno podržavam tu vrstu kredita kojeg ima. Ne bih voleo da to bude trajna zasluga, pa da se na tom osnovu šlepa na naredna velika takmičenja. Mislim, ako smo već prihvatili da jedan Teo izgubi mesto u timu, bez obzira na stare zasluge. P.S. Zamerka Kariju mi je što Borišu nije stavio na širi spisak. On je, na tragičan način, dodatno ujedinio ove momke i tako postao neodvojivi deo ekipe. Za svaku akciju bi trebalo da se stavlja na spisak dok god se bude profesionalno bavio košarkom. Po mogućstvu i da bude sa timom na pripremama neko vreme, zašto da ne.
  12. Pa to i kažem. Oni nepotrebno prave misteriju. Kao letos kad su čekali okupljanje da saopšte da Vasa l Nikole neće igrati.
  13. Sutra je okupljanje košarkaša. Pred prvi trening je najavljeno objavljivanje spiska. Širi od dvadesetak imena je već dostavljen Fibi. Nepotrebno se pravi misterija..
  14. Sve gubi smisao ako će "kolateralna šteta" moderisanja biti otudjivanje najvidjenijih forumaša.
  15. Imamo osmoricu od letošnje ekipe. Što je uvek strava na konto hemije i uigranosti, plus pozitivno iskustvo koje su zajedno stekli srebrom i ratničkim mentalitetom . Plus Lučić, Smail-aga, Jaramaz,Luka.. Da nije peha sa Topićem i Milutinovim, ovo bi bio idealan tim koji je moguće sastaviti (i uklopiti) za prozore. Kalinu realno nisam ni očekivao da vidim u rosteru. On se već vise puta žalio da je ostario i da sve teže podnosi ekstra napore. Ako je Barsa stvarno zabranila, onda mu je to leglo kao kec na 10. Mislim da možemo eventualno da se nadamo da zaigra i oprosti se na OI.
×
×
  • Create New...