Jump to content

Rex

Član foruma
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rex's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator
  • Dedicated
  • First Post
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

  1. Ja se izvinjavam, da li može neko da me uputi na odgovor na ovo pitanje? Voleo bih da čujem odgovor, @Pangea, ali sam ćorav, pa ne mogu da ga nađem. Molim za konkretan i kratak odgovor: Da li je za tebe ovo osvajački rat ili nije? Možeš da elaboriraš svoj odgovor, naravno, ali me samo zanima osnovni stav - da li je ovo rat u kome Rusija želi da osvoji teritorije ili ne?
  2. To je bila ruska propaganda, debunkovano je u roku od par dana, daj da godinu i po dana kasnije ne zaboravljamo takve stvari. https://x.com/Shtirlitz53/status/1579201256949968896?s=20 Elem, je l' može neko za nas koje jako zanima ishod rata, a koji smo na "vi" sa vojskom i ratovanjem da ozbiljnije i neutralnije prokomentariše šta znači ova smena? Dosta toga sam čuo o popularnosti Zalužnog u vojsci i slično, ali sam svestan koliki je propagandni šum. Ili bar link na takvu neku analizu kada se pojavi. Unapred hvala.
  3. Pogledaj kako sam editovao, molim te, i pogledaj šta piše na sajtu saveza.
  4. Izvor? Kao i za onaj citat na engleskom gore? Sa linka gore: "Кошаркашки савез Србије осми пут је званично прогласио најбољег кошаркаша и кошаркашицу године. У свечаној атмосфери на традиционалном Божићном коктелу КСС у хотелу „Хајат“, пред бројним угледним званицама из света кошарке и спорта, додељене су награде најбољима у 2023. Као и претходних година, спортски новинари реномираних и тиражних штампаних медија, специјализованих сајтова, портала и емисија, националних радио и телевизијских станица, њих 40, изабрало је најбољу српску кошаркашицу и кошаркаша у претходној календарској години, а то су Александра Црвендакић и Богдан Богдановић!
  5. Rezultati glasanja: https://kss.rs/bogdan-bogdanovic-i-aleksandra-crvendakic-najbolji-u-2023-specijalna-priznanja-3x3-juniorskoj-reprezentaciji-doktoru-draganu-radovanovicu-i-mocart-fondaciji/ Edin i Kole osvetlaše obraz. Za ostalo - nemam reči (pogotovo za Aleksu...).
  6. Izbor se oduvek zove "Najbolji košarkaš Srbije" za godinu, a svi glasaju kao da je "Najbolji reprezentativac Srbije". Najbolji košarkaš Srbije je Nikola Jokić, i to ne 2023, nego svih vremena. Bogdanu svaka čast, ali Jokić je bolji srpski košarkaš, stvarno ne znam dokle više ovo brukanje...
  7. Dosta su mi pomešana osećanja. Negde od maja 2022. se pitam kako Ukrajinci ne prelaze iz moda odbrane u mod "mora neko da plati za sve ovo". Suzdržavali su se dve godine skoro, pa rekli "e, sa'će mi malo da vam sejemo strah". Razumem emotivno, ali ne želim da gledam emotivno ovaj rat, nego principijelno, pa sam zato protiv udara u centar grada raketama. Opet, Rusi to maltene rade od marta 2022. po celoj Ukrajini, pa šta se sad bunim? Mislim, nije ovo smislen post, ja želim da neko plati za sva ubistva, rušenja, progone, mučenje, pa i maligni uticaj na Srbiju Rusije, ali neću da ginu civili u to ime. Što kažu oni beogradski navijači: nismo isti.
  8. Руски блогери на сва звона ударају да је пала Маринка, а не могу да нађем ништа поуздано. Знам да овде људи озбиљно прате, па ако има нека потврда из поузданог извора, био бих захвалан. Него, кад сам већ ту, одавно сам изгубио начина да пратим овај рат осим по неким иоле провереним друштвеним налозима и ако на телеграм каналима сви имају исто. Једини проблем је што ми је понестало оптимизма који они и даље имају. Онда помислим: ако је мени тако из топлог дома и безбедности, како ли је Украјинцима већ две године? Ако је неко скоро давао неки општи реални пресек стања овде и колико-толико уравнотежене прогнозе, био бих захвалан. Ако није, молим вас да неко напише за нас којима војска и ратовање нису јача страна. Такође, са пропагандне стране, имао је Вашингтон пост нека два дугачка текста о летњој офанзиви и... Не уливају ми наду, а примећујем да је сличних све више. Објективност или Руси мало побољшавају пропаганду? Само ако може објективно, лепих жеља имам за извоз.
  9. Осим појачања, на шта конкретно мислиш кад кажеш "да се среде ствари"? Није ово да је неки сукоб врелих глава, па да им треба одмор од обавеза да се среде ствари. Искрено, ја не знам шта се дешава у Звезди и никако не могу да схватим да тим таквог квалитета игра тако јадно и бедно у спрдњи од првенства каква је Суперлига... Једине две ствари које ми падају на памет су да: 1. играче потпуно боли курац за СЛ; 2. не постоји рангирање ауторитета у свлачионици (да неко "построји" и води рачуна да свако ради свој посао). У оба случаја, проблем је системски. А овај други део - па Звездин сув квалитет не да може до краја, него може до краја с 20 бодова предности. Зашто се то не дешава, е то је питање...
  10. Heroes je apsolutno najbolji roman u kompletnom opusu First Law. Preporučujem i stand alone pre toga - Best Served Cold, pa tek onda Heroes. Ako ti se svidi, nastavi dalje. Ima još jedan stand alone, pa nova trilogija, u kojoj se globalna priča nastavlja... Što se mene tiče, sve preporuke, iako ne znam šta voliš da čitaš. Ukusi su različiti, ali kvalitet ovih knjiga nije sporan.
  11. Bilo je priča da su ova dvojica oterana, jer je OpenAI uspeo da se dočepa AGI, a samo Ilja zaista razume šta se s tim dešava. Mislim da to nije u pitanju, nego klasična korporativna borba, pogotovo jer je ta kompanija imala neku baš čudnu strukturu. Elem, sad se piše da hoće da vrate Altmana.
  12. Pretpostavljam da nije za temu i možda je za split, jer se ne držim poente, nego metodologije. Poenta je da on nije naučnik i "društvene nauke" se ne mogu smatrati naukama jer se ne mogu kontrolisati, falsifikovati, ponoviti ili izmeriti. To je prosto mišljenje sa kojim su se složili neki drugi ljudi ("komisija"). To je sve samo ne nauka. O ostatku posta ne bih sad... (edit: ne kapiram se još sa softverom foruma...)
  13. Ако је спреман и Жељко процени да може да помогне на утакмици, играће. То је све, нема потребе да се нагађа шта мисли Жељко или било ко други.
  14. Од првог кикса покушавам да схватим шта се дешава са Звездом и не успевам, поготово јер је очигледно да тим игра другачије и има другачији приступ у Лиги шампиона и у Суперлиги. Причао сам са људима, јасно ми је да је наша лига "специфична", да је по много чему нефудбалском јако тешка, али бемумиша, новембар је. Ако ови играчи, за које знамо да су квалитетни, не могу да деру рутински све у Суперлиги, онда су то бачене паре... И даље мислим да Звезда није остала без титуле, Партизан је просто слаб, али им је сада морал јако висок, држе се заједно, верују тренеру, он верује њима, али нешто мислим да на дуже стазе то није довољно да надомести Звездин квалитет. Видећемо. И још једна ствар, није моја оригинална мисао, али и ФК и КК су ове године добили много више пара, са намером да се направи искорак. Изгледа да доктори стварно не умеју да направе тај искорак...
×
×
  • Create New...