Jump to content

• Topics

• Bonga je 3-4 igrac, kao i NHD. Kao i Diallo, kao i Hezonja. Slozicemo se da su sva trojica generalno bolji igraci od Bonge. Ako gledamo cisto trojke, Shileds i Osman su neuporedivo kvalitetniji igraci. Ako gledamo prirodnu poziciju igraca, onda je i Nwora bolji igrac od Bonge, kad saberes i oduzmes kvalitete u napadu i odbrani. Po prikazanom poslednje dve sezone, i TLC je bolji igrac. Generalno je ova diskusija besmislena, jer nije bitno koliko je ko dobar igrac, vec koliko je njegov profil potreban nekoj ekipi, pa u skladu sa tim se odredjuje sa li ima mesta u prvih pet ekipe (namerno ne kazem startnoj petorci, jer su to razlicite stvari). Ako tako gledas, Bonga npr. pored TLC-a, ne bi imao mesta u startnoj petorci fenjerasa Baskonije. Bonga je posten i zahvalan igrac, izuzetan hustler, odbrambeno sjajan, ali realno tehnicki i pre svega napadacki ogranicen igrac. On je prava definicija elitnog prasinara i glue guy igraca, nesto najslicnije Kalini, dok ovaj nije ostario.  Takvi igraci su potrebni skoro svakoj ekipi koja je pretendent na visok plasman, uz preduslov da takav igrac bude okruzen izuzetno talentovanim napadacima, i da ne bude nikako jedna od primarnih napdackih opcija. Bongin plafon, je neka Kalina uloga u sampionskom Zeljkovom Feneru, i verujem da ga je upravo sa tom idejom i doveo u Partizan. Malo li je....
    • Razumem šta hoćeš da kažeš - ti se ovde fokusiraš pre svega na bazu fan-ova i koliko se dugo percipira kvalitet nekog filmskog ostvarenja.  Ja sam iz neke druge (ili treće) kategorije filmofila. Živim u skandinavskoj zemlji i mislio bi (možda) da sam pretplaćen na streaming servise koji emituju skandinavske krimiće (iako ih ima dovoljno for free na platformi / app-u javnog servisa) ali to nije moj fazon, kao što ni K-filmovi to nisu (izuzimajući neke klasike s početka 2000-ih). Ali to sam ja i razumem da se industrija vodi fanovima ovih navedenih žanrova + fanovima superheroja i akcionih franšiza. To je, priznajem, dosta uticalo na kvalitet današnje produkcije, međutim jedino čega se bojim jeste otkup intelektualne svojine glumaca jer kako čujem “Netflix” je angažovao AI- kompaniju Bena Afleka da za njih prave filmove “po narudžbini” tipa, malo Semuel L. Džeksona, malo Leonarda Di Kapria i onda to smućkaš a nemaš fizički prisutne glumce u filmu. Nadam se da će se glumci odbraniti od ove najezde AI- haosa i da će nastaviti da glume za sve nas. Do tada, ja sam pretplaćen na američki Criterion Channel i što se tiče mog filmskog “apetita” on je potpuno zadovoljen. Radi se o akademski obrazovanim filmografima koji svaki mesec biraju ciklus filmova, bilo po tematici, reditelju, bilo po dekadi.  I kad već spominješ pik kvaliteta filmova ja ne bih otišao u ‘90-e već bih otišao još dalje “Novog Holivuda” i ‘60-ih. Imam gomilu takvih filmova koje nisam odgledao, raritetnih i novo- digitalizovanih, zatim imaš filmove drugih svetskih kinematografija koje je bukvalno spasio od propadanja Martin Skorsese… Poenta je da čovek mora puno truda da uloži da dođe do kvaliteta što je možda malo čudno da se toliko filmova snima svake godine a toliko malo kvaliteta. I kada smo već na temi o Oskaru, ja bih postavio pitanje onima koji misle da “Sinners” i “One batle…” nisu zaslužili tolike Oskare s obzirom na broj filmova koji se snimio u ovih godinu dana, a koji to filmovi zavređuju ovu nagradu? Evo, ja sam spreman da pogledam i te filmove i da donesem sud o njima ali ne samo na osnovu umetničkih preferencija nego i aktuelnosti teme (recimo, ja bih pre dao “O Agente Secreto” Oskara za najbolji strani film nego norveškom «Affeksjonsverdi»; dosta mi je, vala, skandinavske depresije i disfunkcionalnih porodica) i atmosferi koju stvara film.
    • Pa cekaj - evo u ovom postu si naveo kako uspesno pokriva obe pozicije, a to si opet i ponovio kada si tvrdio (sa cime se slazem) da bi mogao da dobije zbirno 20 min i u Panati npr. - to je i bio razlog sto sam igrace na obe pozicije naveo. Ali mozemo i tako kao sto si ti u poslednjem postu naveo.   NHD, Lajls, Ledej, Vezenkov i Moneke na PF su mi overall bolji od Bonge na PFu.   Osman, Dijalo, Hezonja, Silds i Bejkon (pored svih svojih mana je brutalan igrac iako je jasno na osnovu prethodno navedemih igraca da ne volim previse te divljake poput njega) su bolji na SFu. Btw, Silds je ove godine odigrao 28 meceva tako da nije tacno da je ove godine imao probleme sa povredama.   Ako uzmemo u obzir da imamo 3-4 contendera (po meni su to Panata, Real i Oly (ali svakako moram da ubacim i Fener iako ih licno ne vidim da mogu da ponovo osvoje)) jasno je da na obe pozicije imas vise od 4 (neka bude i 4, da izbacimo i Monekea i Bejkona) igraca koja imaju prednost u odnosu na Bongu i jednostavno se ne slazem sa izjavom da moze da bude toliko bitan igrac u bilo kom od ovih contendera iskreno (Fener/Oly mi tu deluju kao jedine opcije pod uslovom da ne izaberu nekog boljeg od Bonge). Da ima mesta za njega - da. Da moze da bude u top5 igraca po vaznosti i da ima 25+ min u bilo kod contenderu - nikako se ne slazem.    
    • Све си у праву што се тиче Џордана, али баш због тих ситница које ти спомињеш, он вероватно и није са својим како се данас каже позиционим сајзом у НБА, него је овде.   Вероватно ни тамо неке ствари не могу да му трпе, чак и да буде неки осми-девети у ротацији. Опет, он није ни играч који ће да буде ротациони... Неким играчима једноставно треба лопта, минути, слобода. Такав су тип играча, читај Васа Мицић 🙂   Ту долазиш онда до онога, мораш да му даш минуте, да би ти дао то што зна, али онда и кроз ту количину минута трпиш његове мане преко којих ћеш бити експлоатисан.   На крају долазиш до онога, да ли си спреман да бациш коцкицу и ризикујеш са таквим играчем... јер кад подвучеш црту за ЕЛ, 18 поена и 5 скокова у просеку, јебига... Што стварно каже он, моја лоша партија је нечија солидна.   Бацили смо коцкицу са њим, плус му и екипа пуна физикалаца одговара да се неки минуси колико толико прикрију. 
    • Bravo Trcula, i ja se nadam da će te usvojiti taj izveštaj do letnje stanke, ko da čeka do oktobra. 
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...