Jump to content

diego

Član foruma
  • Posts

    699
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,126 profile views

diego's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Posting Machine
  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

673

Reputation

  1. diego

    Šah

    Nakamura izbio na prvo mesto, i u dobroj poziciji trenutno u mecu sa Firuzjom, bilo bi interesantno on da dobije sansu protiv Dinga, dugo je na sceni a nikad se nije borio za titulu.
  2. diego

    Liverpool FC

    Pa sad, da ne preterujemo - Klop je uzeo titulu za Liverpul posle 20 godina kada se cinilo da je Liverpul vecito zamadjijan, i u jeku dominacije Sitija, i osvojio Ligu Sampiona sa nerealnim preokretom protiv prejake Barselone u polufinalu. Tako da, ne, nikad nece otici kao Flop sve i da usere sve sto moze do kraja ove sezone, bice legenda kluba i verovatno ce i da dobije spomenik na Enfildu. Uostalom ispadanje velikih timova i osvajaca Lige Sampiona u kupu UEFA i kasnije Ligi Evrope je ustaljena stvar, zbog motivacije tih klubova koji su vec osvajali vece trofeje - zato je jedna Sevilja, Viljareal.. i dominirala tom ligom godinama. A Liverpul i da uzme to trece ili drugo mesto sa odlaskom svih igraca (pre svega Manea i Firmina) i neadekvatnim zamenama (Nunjez) je i dalje uspeh. A Siti ce da kiksne itekako, samo je bitno ostati trezne glave.
  3. diego

    Liverpool FC

    Apsolutno, ostaje mi jedino nada da su se svesno odrekli ovog takmicenja da bi probali rastereceno da uzmu titulu, bez povreda itd. odnosno da im je Klop to dozvolio, da ne kazem naredio. Jedino sto je dobro iz svega je pobeda da se na neki nacin izadje iz dubioze, i povrati samopouzdanje.
  4. diego

    Liverpool FC

    Imam neki osecaj da ce Liverpul i Darvin da naplate sve promasaje veceras, i da ce biti 3-4 razlike edit: u drugim vestima, ne mogu da verujem da opet pocinje Curtis Jones - Liverpul ne zasluzuje da prodje dalje, Klopa kao da vise ne interesuje nista, covek je bio mrtvo puvalo i smetalo na prethodne tri utakmice
  5. Modric, Kros i Nacho imaju zajedno vise osvojenih Liga Sampiona nego sto Manchester City ima ucestvovanja u istoj
  6. Samo onaj ko nikad nije igrao fudbal moze da kaze da su losije ekipe prosle - Arsenal ne bi dobio Bajern 20 puta da su igrali dvomec, tu su prosto kvalitetom igraca inferiorni po svakom pitanju, a Real je igrao onda kada je hteo (pogledati prvih pola sata u Madridu, trebalo je 5:1 da bude za Real da su Rodrigo i Vinisijus dali sve sto su imali), a onda poveli u Engleskoj, i cekali pametno. Rodrigo i Vinisijus su pali u drugom, i tu vise Real nije imao ostricu ali su i dalje imali adute - Rudiger koji je stavio u dzep pola Mancestera, i cica Modric koji ulazi u drugom i sam drzi celu sredinu, kao uostalom i u Madridu. Penali su samo preliveno samopouzdanje i energija koja imaju ova dva tima godinama unazad - jedna plastika koje se topi pod arapskim suncem i gde se jasno vidi rok trajanja koji istice, i drugi sa bogatom istorijom, zajednistvom i trenerom koji drzi disertaciju. Prelepo vece, pre svega za fudbal i buducnost fudbala.
  7. Ovaj Lunin je sledeci najbolji golman sveta ako nastavi ovako (ne mislim samo na penale, vec celu utakmicu kako je branio). Onako da ostane na sredini Silvi, to je poezija.
  8. Najnepravedniji prolaz jedne ekipe u istoriji lige sampiona, ali me cisto zabole za to jer ga je Siti izduvao. Anceloti gledao Ljupka iz Barija u pripremi utakmice. Modric jeste promasio penal, al da ga nije bilo u drugom poluvremenu, Real bi primio 5 komada.
  9. Moze da se desi neverovatna slucajnost da Borusija i Bajern igraju finale na Vembliju, bas kao sto su igrali finale na Vembliju 2013.
  10. Zato je tu trener da reaguje - postoje fudbaleri koji se bolje, i losije nose sa pritiskom. Ako vidis da je usao u zacarani krug, menjas ili igraca ili mu menjas poziciju. Mislim da Klopa iskreno boli uvo jer je tu jos malo, i dace Darvinu sansu da igra ono sto ovaj zeli po svaku cenu. Dace on 2 gola, promasice 10 i tako, mozda bude dovoljno za neku titulu, mozda i ne.
  11. Ma nije problem to sto je Darvin doneo bodove ili oduzeo, nego sto je imao "ogromne cipele" da popuni kada se gleda godinama unazad - od Ovena preko Toresa, Suareza do Salaha. Covek jednostavno nije taj golgeter, nema taj procenat iskoriscenih sansi, za njega je najbolje da dejstvuje iz drugog plana, sa krila. Ili da Liverpul saceka jos koju godinu dok se on "nauci" golgeterstva pa da im promakne jos titula do tad. Znaci Klope, Zota i Salah gore, Darvin na krilo, dok jos ima nade za titulu.
  12. Palmer prvi na listi strelaca, Haland propo
  13. U premijer ligi to je bilo samo sa Fergusonom u jednom periodu dok Venger nije uspeo sporadicno da uzima titule, i sada Gvardiola je uspeo 5 titula u 6 sezona... pre toga je bilo uvek ili Celzi ili Junajted kad se pojavio Murinjo da zapreti Fergusonu, ili si imao 3-4 tima koja mogu da uzmu titulu - Siti, Celzi, pa onda bajka Lestera, i nesrecni Liverpul dok se nije pojavio Klop i uzeo titulu u sred dominacije Sitija. Siti jednostavno ima najvise para, najvecu "market" vrednost igraca, i jasan plan Emiratesa i Abu Dhabi grupe da imaju dominaciju. Ako se ovako nastavi siguran sam da ce Premijer liga da ustanovi neka nova pravila oko maksimalnog trosenja, ravnopravnosti medju klubovima u finansijskim izdacima i sl. inace im sledi pad popularnosti. Zato se i bogati klubovi zalazu za totalnu nezavisnost od domace lige i UEFE i zele da prave svoja takmicenja, jer onda ne zavise ni od koga i nikakvih pravila, osim od onih koja oni sami donose izmedju sebe.
  14. Ipak primer Leverkuzena pokazuje nesto drugo, jeste izolovan slucaj, ali moze da bude pocetak trenda. Treba se boriti dok ima nade, ipak parama moze da se kupi nesto do odredjenog nivoa, a onda krece sunovrat - istorija nas je barem tome naucila.
×
×
  • Create New...