Jump to content

• Popular Now

• Topics

• Ekstremni feminizam bi mogao biti tendencija da se umesto preuzimanja odgovornosti za svoj život, za sve loše svaljuje odgovornost na muškarce, to jest neki patrijarhat, pravi ili izmišljeni.   Pri tome apsolutno se slažem da je jednakost ishoda teška budalaština. Tu mislim naravno na sve sfere života i sve profesije, i one gde su muškarci dominantni i oni gde su žene.
    • Chaos-ov stav glede Kalathesa je (zdrava) protiv teza u celoj toj prici. Lako je prevariti se tom logickom greskom da zbog ostalih saigraca, par nji ne igraju u timu koji je top6 na tabeli. Ali ne ide to bas tako. Nema KKP 20 poraza jer su padali porazi sa kruske, nego zato sto mnogo utakmica odigralo lose. A i Kalates je bio deo toga. To sto su se navijaci KKP-a u jednom momentu pomirili sa time da se gubi, ne znaci da i Kalates nije bio uzasan bio tada. A to je bio period kada su u timu bili Wash, Milton i on sam. Postavljate se kao svaki tim u EL u svakom mecu igra sa 2 stabilna pleja. Realnost je takva da se to zapravo retkost. Svima se povredjuju igraci, svi su odigrali dosta meceva bez 2 pleja, ili bez 2 centra, nekad bez oba. Kalates nije imao jedan ili 2 meca kada je bio katastrofalan, nego vise njih. I tu se gubilo i zbog njega. A kad gomilas tako poraze, da to nije jedna ili 2 tekme, onda si vec u jan/feb bez ikakvih sansi za top10. Jebeni Nunn, Vezenkov i Francisco ne igraju svoje najbolje partije, a navijaci KKP-a misle da bi Carlik celu sezonu igrao ovako. Kao da nisu sami u prosloj sezoni iamli priliku da vide i da je on sklon da znacajno padne u formi. Boze moj, svima se desava. Projektovati alternativnu istoriju/univerzum, u kojoj Karlik nije povredejn i odigrao je svih 30 utakmica kako je odigrao ove sad... to je baaaaas naivno.
    • A pre neku godinu je sokantno izgledala serija The Capture...
    • Gledaj, slažem se. Možda je preoštro reći da je "bez pritiska" jer smo izlazili iz nesvakidašnje situacije ali složićeš se da nije isto kad se boriš za plejof/plejin, kad klecaju kolena, zadrhti ruka u odlučujućoj situaciji i ovo sad gde je naravno takmičarski momenat prisutan (mislim meni je bio prisutan i na basketu ispred zgrade protiv rođenog kuma i brata a ne u EL tekmi) ali ipak nije tragedija ako se izgubi pogotovo posle par vezanih pobeda gde je jasno bilo da se situacija stabilizovala. Takođe sa druge strane imaš često protivnike kojima je ulog mnogo veći (biće tako sad i protiv komšija u EL derbiju) pa nije ista psiha u oba tima. Ono, nama je lepo da im zagorčamo život, a ako izgubimo not big deal a njima može da bude do or die tekma koja će da odlući da li će biti par mesta gore ili dole na tabeli. Ono što je nama sada garbidž tajm u EL, nekome je prekretnica sezone. Prosto sam hteo to da naglasim kao razliku i s tim u vezi naravno postoji i različit mentalni pristup utakmici.       I meni je ovo fascinantno. Svi to ističu, od igrača do trenera. Evo sad i Savić poslednji. Jasno je da je Karlik glavni igrač, ali da je on bio kao neki lepak ekipe, vođa, motivator...stvarno na prvu ne bih nikad rekao jer deluje čovek kao flegma.
    • Za sire mase? Sigurno. Pa uostalom, i pre AI imas ljude koji su mislili da je sletanje na mesec lazirano/rezirano npr.    Za pravne potrebe? Mislim da ce postojati "filteri"/programi (postoje i sada) koji ce pokazivati da li je video/foto materijal autentican odnosno da li je doradjivan a kamoli generisan.
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...