Ako uspemo da izmolimo Tea da odigra jos jednu sezonu uz vec prisutne Dobrica, Davidovca, Nedovica kojem je ponudjen nov ugovor, Mitrovica, Petruseva i Kalinica, mislim da imamo odlicnu domacu bazu i sanse da i iduce godine jurisamo na kup i kls.
Zao mi je ako Laza zavrsava, treba pitati za zdravlje Jovica, nekako sam navikao da igraci pred kraj karijere nadju uhlebljenje u svojoj kuci.
Elem, ovde Radonjica pominju sa podsmehom, a ovog zalizanog velicaju.
Ne mogu oni da ukapiraju da je Grk dobio ozbiljnu lovu, a da je Radonja krpio iz godine u godinu.
A ljudina je i gospodin, ako to ikoga zanima.
Inace, koga je doveo Janis? Dauma? Smarta? Gilespija...
Sezona ne da nije losa, nego je ambis, potrosena energija, potroseni zivci i bacen novac.
Pouke? Nema ih, ponovo ce se loziti narod od leta do Bozica, ponovo ce nas tim puniti banje i rehabilitacione centre i ponovo ce neko reci, nije trener kriv.
Kupuj domace.
Ma, razumemo se, ne mislim ni ja trogodišnji ciklus sa istim igračima, nego na trogodišnji ciklus u smislu stila, plana. Npr, odlučimo da li želimo da igramo run'n'gun, krvava kolena ili nešto treće (samo primeri). U skladu s tim biramo nosioce, a onda i pomoćno osoblje. Kad jedan ode - dovodimo sličan tip igrača i radimo fina podešavanja tima.
Na temu centara (pošto si pomenuo), ne mogu da se setim nekog tima u Evropi kom je centar bio prva napadačka opcija, a da je napravio bitno dobar rezultat.
S tim u vezi, Petruševu želim da ostvari san i ode u NBA koliko odmah (ili makar u Oli), a sebi želim da Zvezda dovede dva skočna, pokretljiva, atletska centra, pa makar treći uz njih bio Mitrović.