Jump to content

• Topics

• Tesko da postoje skuplje zemlje u Europi kad kupovna moc gradjana uzme u obzir od BiH, Srbije i donekle Hrvatske. 
    • Trampovi tužioci sada tuže i FED i stavljaju pritisak na direktora Powell-a.     Zvaničan razlog je neko renoviranje zgrade. Pravi razlog je što se ovaj drznuo da ne podlegne Trampovom pritisku i promeni kamatnu stopu.   Neka američka Cica Tabaković verovatno čeka spremna ko zapeta puška.
    • Eto razloga zašto Yago i Davidovac igraju loše.
    • Dok ja stignem da odgovorim, Smrtokapa i Barkley su rekli uglavnom ono što bih i ja.    Nevertheless, osvrnula bih se samo na ovaj deo, pošto u postu niže navodiš da si uzela medijalne plate, dok ovde kažeš da je prosečna plata u pitanju, a zapravo jesi navela podatak o medijani. Za ostale, ko nije previše upućen u ove stvari, prosek je varljiva statistička mera zato što je osetljiva na ekstreme, bilo pozitivne, bilo negativne, te se za kategorije poput plate preporučuje medijana. Ovo znači da je u oktobru 2025. godine (pošto je to poslednji podatak koji imamo za Srbiju) 50% stanovnika Srbije imalo zaradu do 87000 dinara, dok je 50% ostalo ispod te cifre. DakleM, imamo 50% stanovništva (za koje imamo podatke) koje platom ne može da pokrije prosečnu potrošačku korpu.   I to pod uslovom da podatke od strane vlasti jelte uzmemo kao tačne - da je realna potrošačka korpa vredna 110000 dinara (gde se porodici propisuje "sledovanje" od 400g svinjskih rebara mesečno i 7000 za putovanja). A sindikati su pokazali da je realna potrošačka korpa zapravo oko 160000 ili 170000 dinara, dakle nekih 50000 dinara skuplja od prosečne plate u Srbiji (skoro ceo minimalac jbt) i skoro duplo skuplja od medijalne plate, koja je realnija mera.   Pored svega ovoga, podatke RZS treba uzeti s rezervom, jer ti podaci podrazumevaju da je sve legalno i da su svi prijavljeni na pune iznose plate. U Srbiji, veliki broj ljudi je prijavljen na minimalac, pa onda poslodavcu vraća određeni iznos u koverti.    Tako da ne znam kako si došla do zaključka da ukupni troškovi života dolaze na isto, kad se u obzir uzmu disproporcije u primanjima. Rekla bih da je to hrabar zaključak, čak i pomalo bezobrazan (prema nama koji živimo u Srbiji).   Naravno da od poslednje rečenice sve kreće - mnogo toga je sranje u Srbiji, pa se prelilo i na taj ekonomski momenat.
    • Jos jedna pobeda iz rubrike "verovali ili ne" nad Lukakuom od 7-5-1. Krenulo je katastrofalno uz raspad KATa i Luletova 3 uboda sa FA kao sto napisah u postu iznad, pretila je rezultatska katastrofa. Mic-po-mic, stizali su moji, gubio sam pred vikend 4-8-1, i na kraju je doslo do preokreta.  U ponedeljak sam napravio kiks, izbacim Craiga Portera Jr. koga sam uzeo za nedelju, tu je odigrao sasvim ok partiju, i vagao sam neko vreme i prvobitno doneo odluku da ga zadrzim, a onda me privukao Walter Clayton Jr i ipak ga uzmem a dropujem CPJ. Clayton Jr. je odigrao beveze tu partiju, dok je u utorak Craig Jr imao 8p 9sk(2or) 9ass 2stl 3blk!! Na kraju sam uspeo da dobijem i asistencije, defanzivne skokove, kradje i blokade, a ofanzivne skokove sam izgubio sa -1, tako da bi Kregova 2 donela tu pobedu, ali i nereseno u TO (dobio za -4, Kreg imao tacno 4). Bilo bi 7-4-2, ali sta da se radi. Odmah sam dropovao Klejtona i covek je nakon toga zaredjao 3 izvrsne partije. Knelac i Nik Smit sa FA nisu mnogo doneli, kao ni Walsh ni Jakobe, poslednji dan nesto bolji izbor Dru Smith i Ryan Dunn koji je imao 3OR i umalo da ih stigne. Treba napomenuti da sam imao srece jer sam trojke dobio za +1, a i protivniku je ostao Jenkins na klupi sa 14ass koje sam dobio bas za +13.   Mnogo su mi znacili povratci Stixa i Kalkbrennera(nakon 10 utakmica pauze..) -> odmah se osetilo, iako su odigrali samo po 1 mec. Pomoglo je i Marejevo odsustvo. KAT i JJ su nastavili da riljaju, pridruzili su im se Quickley i Dosunmu, koji je odigrao mozda i najbolju nedelju od pocetka. Nadam se jos nekom povratku naredne nedelje i niko da se ne sjebe.   Sve u svemu, obzirom na stanje u timu i bolnicu, kako se rezultat kretao, prezadovoljan sam rezultatom. Cestitke @Lukaku94 na dobroj borbi, da popravis plasman u nastavku sezone. Sad protiv ekipe "Cavo Ledeni" ciji je vlasnik Stef Strucnog Staba, takodje ekipa koja je izborila plasman iz C i novajlija je ove godine. Idemo dalje.
  • Popular Contributors

1. 1
    2. 2
    3. 3
      Eddard
      Eddard
      135
    4. 4
      Mile1
      Mile1
      130
    5. 5