Jump to content

• Topics

• Okej, vi ste teritorijalno mnogo bliiži izvorištu, pa bi bilo suludo da ne uzmem u obzir te vaše reči.   Naravno, građanski rat danas nije ono što oko vidi, ali svi nekako, na svoj način, osećamo da se nešto gadno iza brda valja. Zapravo, oči mi je otvorio Rej Dalio, dakle milijarder i investitor, a ne političar ili partijski strateg, koji je u svojoj analizi još 2024. procenio rizik od građanskog rata na 35–40% (iako taj rat ne posmatra kao borbu ogromnih armija, već kroz drugačije sukobe), što je u svetu brojki kojima baratam veliko kao kuća ako se uzme u obzir kakvom pipavom situacijom se procena bavi, dok je CFR u decembru rangirao rastuće političko nasilje i nemire u SAD kao visok rizik za 2026.   I ima toga još, kao i analiza onih organizacija koje sam takođe pomenuo, a koje još ne vide građanske sukobe na takvom nivou, ili bar ne u najbližoj budućnosti.   Možete i da pronađete sve te spise, koji su inače javno dostupni i kojih je baš mnogo na tu temu, naročito Daliove radove i knjige koji su na mene ostavili priličan utisak, ali bih vas upozorio da osećaj posle iščitavanja nije baš ubav čak i kad čitate one koji pišu da neće biti oružanih sukoba danas, sutra ili prekosutra.    
    • @Nek grmi jako Nije gradjanski rat, ovih korisnih idiota nema dovoljno da izazovu nesto ozbiljno, osim sto ce pokusavati atentate I slicno, i vole da pale i pljackaju. Vecina u US su ono sto zovemo normies, nezainteresovani za sukob. Ovo u MN nije stvarno zbog gradjanskog otpora, nego zbog korumpiranih politicara, koji namerno provociraju, jer im se srusio sistem sa otkrivanjem cele pronevere para. Waltz, posto nema politicki sta da izgubi, pravi sto vise s.... ako se secas on je podrzavao paljenje i pljackanje 2020te. Mozda ce biti I prvi koji ce zavrsiti u zatvoru, sto cini mi se I zasluzuje. On nije ni politicki protivnik, potpuno nebitan lik koji poziva na gradjanski rat. Jedan youtuber im srusio sneska.  Jedna od smesnih stvari je da sad ti levicari koji su toliko vristali protiv 2A, sad se pozivaju na 2A.🤷‍♀️ 
    • Nemaš TOP 10 oat? Većina ljudi ima. Ako ljudi uskoređuju Shaqa, Wilta s Jokićem, zašto ne bi mogao ja LeBrona s Lukom? Uzeo sam 100 posjeda i pogledao. Nisam pametan i ne znam bolji način.   Uz konkurenciju protiv koje su igrali, i rezultate protiv iste.
    • Lakersi su u cudnoj situaciji sa Reavesom. Njemu je sada najveca vrednost za trade koju ce verovatno ikada imati ali s druge strane prima samo 15 miliona i istice mu ugovor pa ne mogu da dobiju realno bas ono sto im treba za njega za neki trenutni uspeh. Mogli bi da dobiju solidnog igraca i buduce pikove kao neki jako dobar povrat ali to ih kratkorocno cini losijim. Ako urade to, prakticno pustaju poslednju Bronovu sezonu u LA niz vodu i koliko god su im sanse minimalne za neki playoff uspeh, mislim da se nece usuditi da to urade. A na leto moraju da potpisu Reavesa za 40+ miliona da im ne bi otisao kao FA i to im zauzvrat smanjuje fleksibilnost za trade a i morace da prodje bar pola sezone pre nego sto mogu da ga posalju negde. U tih 6 meseci moze svasta da se desi i ko zna da li ce moci posle toga da dobiju ono sto mogu sada u assetima. S druge strane, uvek mogu da idu na to da su Luka i Reaves ono na cemu ce da grade buducnost ali onda ce im trebati dosta duze da izgrade ekipu oko njih. Pritom njega i Luku kao bekove u odbrani ce pojesti bilo koja ozbiljna ekipa. Mislim da je trade Reavesa najbolji potez dugorocno ali je tajming bas nezgodan.
    • ne bi me cudilo da je odavno izgubio osecaj sta je dobro ili lose, nek objavi da procenimo 😄
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...