Jump to content

Forums

1. O Forumu

1. 2.1k

1. 89.6k

1. 168.1k

1. 12.6k

• Željko svakako neće nikoga uzimati do kraja sezone.   Za sledeću ćemo videti. Atina mu prija, lagodnije je okruženje nego u SNS Srbiji, ima kuću tamo, gomilu priajtelja, takođe je doživljavan kao božanstvo. Jedina prepreka mu je Janakopulos sa kojim sad ima OK odnos ali se prošli put gadno rastao. Mislim da Željko u ovoj fazi života ne želi da se bavi takvim ludakom.    Naravno moja želja, a verujem i većine navijača KKP, je da se on vrati što pre nazad u kojoj god ulozi. Ako to stavimo na stranu i ako on bude želeo da i dalje radi kao trener, rekao bih, da su ovo favoriti za potpis:   Armani - prijatelj Mesina kao direktor, ozbiljan budžet, veliki klub (nekadašnji prvak Evrope), grad mode, bez prevelikog pritiska Dubai - novi projekat, naši ljudi u menadžmentu, ozbiljan budžet koji će rasti, šeici koji će ga držati kao malo vode na dlanu, lagodna atmosfera bez pritiska Monako - uz uslov da nađu slične finansijere, stalni kandidat za F4, ozbiljan budžet, mondenski život, opet bez pritiska Bajern - naši ljudi u menadžmentu, stabilan budžet koji je vezan za FK i koji će rasti, uređena zemlja, pune tribine, bez pritiska javnosti Iza PAO-a bih u nekim drugim okolnostima stavio Real M. jer je i to njegov klub i tamo bi se osećao kao kod kuće ali bi zato tamo i pritisak bio najveći, kao i očekivanja no Real je našao slično rešenje u Skariolu koji je ujedno i domaći trener pa samim tim ima tu prednost. Ukoliko se Real rastane sa Skariolom, verovatno će Željko biti jedna od opcija.   U Hapoelu ga ne vidim sa Janajem, pogotovo ako se ovi odreknu Itudisa koji mu je kum. To mu je slična priča kao sa Janakopulosom.   No, ovo su svakako samo neka moja razmišljanja naglas. Pitanje je da li će i kada će on biti opet spreman i pun elana da radi na nekom novom projektu posle svega ovoga sa Partizanom gde je uneo toliku količinu svojih živaca i na kraju doživeo antiklimaks.  
    • Da je danas kraj sezone, usli bi direktno u Ligu sampiona. Ali poprilcno nerealno da tako i bude na kraju. Mala je verovatnaca da Ferencvaros i Sahtjor ne budu sampioni. A skoro nemoguce da ih stizemo ove sezone u klupskom koeficijentu.
    • Da li vi mislite da u ligama Izraela, Turske, Italije i Grčke, naši Evroligaški protivnici igraju protiv golobrade omladine koja samo što je ušla u prvi tim? Mi smo se juče lepo izblamirali. 
    • Treći ili četvrti derbi, proleće '48. na jednoj strani stadiona JNA su uniformisani oficiri, nova elita i puno agenata u crnim kaputima. Prekoputa odrpana balavurdija, uglavnom mladi. E sada, ovi odrpnaci su pravili veliku buku, skakali, urlikali, skidali se goli i pred kraj prvog poluvremena ovi uniformisani s druge strane ustanu i počnu da im viču: "Cigani, cigani, cigani!" Zatim im ovi s druge strane spontano odgovorili sa “Grobari, grobari”, zbog crnih kaputića. A na sledećoj utakmici navodno su doneli i transparent: “Cigani pozdravljaju svoje šampione”. I jedni i drugi su godinama bili neodvojivi segment komunističkih vlasti, a podela na tabore je izvršena po osnivačima. Partizan su vodi vojska i najistaknutiji generali JNA, po ugledu na moskovski CSKA, dok su u upravi Zvezde bili najmoćniji beogradski policajci i srpski političari, počevši od Slobodana Penezića Krcuna, preko Draže Markovića do Nikole Bugarčića.   Ne pamtim taj period o kom pričaš, ali od 05 pa do dana današnjeg nikad nije bio problem deklarisati se kao “ciganin”.  “Mi smo cigani, najjači smo najjači”  “Ciganin sam to ne menja stvari” ”Mi Cigani svi umemo, ko ne sluša da bijemo”  “ Dok Cigani tebi pevaju” “ Cigani pozdravljau svoje šampione “   
    • mislim da se po pitanju ravnodušnosti prema slučaju epstein/trump suočavamo sa kulturološkom razlikom na forumu. ne znam za kolege iz amerike ili dijaspore ali za ljude iz srbije stav "nema dokaza po zakonu" je nešto sa čime se živi u srbiji već 14. godina nešto na čemu je kriminalni režim uspostavio totalnu kontrolu nad svim sferama života pa to više niko ne može da prihvati kao validan argument - nema dokaza da je vučić kriv što je pala nadstrešnica, nema dokaza da je expo koncipiran kao mehanizam za isisavanje 17 milijardi evra iz budzeta, nema dokaza da ana brnabic nelegalno koristi vilu jovanke broz na dedinju koja je renovirana državnim novcem, nema dokaza da je jovanjica biznis porodice na vlasti, nema dokaza da su izbori neregularni i lažirani na način na koji jesu, nema dokaza da su građani napadani i studenti gaženi kao vid odgovora vlasti na proteste.   bukvalno svaka devijacija u državi može da se pokrije sa "nema dokaza" iako je i iz svemira sve očigledno.    zato postoji nešto što se zove savest - čovečanstva, čoveka, društva pa i foruma. nijedno lurkovanje kome sam prisustvovao me nije dovoljno pripremilo za ono što čitam ovde i čemu prisustvujem u vidu cinične relativizacije ekstremnog vida seksualnog iskorišćavanja koje bi mogao pre da zamislim u nekoj zemlji trećeg sveta nego u americi i card blanche da se o tome piše papagajski ponavljanjem "lalalala nema dokaza lalaalala nije osuđen lalalala".   nije osuđen ni učitelj glume mika aleksić pa postoje iskazi desetina studentkinja glume koje je silovao u svom kabinetu, od milene stefanović pa nadalje a postoje i oni koji tvrde da to nije tačno kao što su dule savić i ekipa. naposletku, nije osuđen ni slobodan milošević pa sem kod ekstremnih ne postoji nikakva sumnja oko njegove krivice, ni u narodu kome je pripadao ni kod onih nad kojima je naređivao zločine. okreni obrni, ovakve stvari reši vreme ali ostaje ogromna senka nad savešću ovog mesta.    i ne, nije ni zanimljivo ni bitno kao forma "drugačijeg mišljenja koje nedostaje forumu" jer ovde itekako ima dijaloga, razmene mišljenja i svega drugog što je doprinelo da ovo mesto živi uprkos generalnom pada značaja diskusionih platformi pred raznim redditima, twitterima itd. razmislite o tome pre nego što bude kasno.   ako imam pravo na ovakvo mišljenje posle svega 500 postova na forumu. ako nemam, onda izbrišite.   pozdrav.
  • Popular Contributors

1. 1
      Čočo
      Čočo
      369
    2. 2
    3. 3
      Guru
      Guru
      305
    4. 4
    5. 5