Jump to content

  • Topics

  • Posts

    • S kim se ovo svadja dobri Matijas?
    • To je bio relativno kratak trenutak, nakon naglog rasta sedamdesetih, a pre nastanka EU, posebno pre cuvenog balona s nekretninama. Sada se itekako trude da privuku stanovnike, ali biraju one s prihodima, dakle ljude koji rade na daljinu i penzionere iz EU. Mnogi od njih u sezoni izdaju svoje nekretnine i rekla bih da je to glavni razlog zbog kojeg se stanovnistvo mnogih spanskih gradova u tim mesecima udesetostruci.  Moja Torrevieja nominalno ima 100 hiljada stanovnika, ali u vrhu sezone to bude milion. Pravih hotela u ovom delu Costa Blanca gotovo i da nema, svakako nikakvih resorta. Ali turizam tesko da moze da bude masovniji 😉. I mnogi Spanci ovde poseduju nekretnine u kojima ne zive stalno vec im predstavljaju dodatni prihod. Da ne pominjem lanac prodavnica Kalinka na svakom cosku, zbog onih desetak plus posto stanovnika grada poreklom iz Rusije i Ukrajine (mnogi od pre rata).   Zato se i pitam ko su ti lokalci koji se po svim ovde pomenutim gradovima bune protiv masovnog turizma. Razumem npr gradjane Dubrovnika koji ne vole turiste s kruzera koji zakrce grad, a ne potrose nijedan evro. Ali vidjala sam duz jadranske obale kuce na vise od kilometar od obale, plus uzbrdo, koje se izdaju za jedva nesto manje novce od onih na samoj plazi. Da ne pricam o stanovima u Splitu s pogledom na brodogradiliste, ne tako davno siromasne radnicke cetvrti, koji se sada takodjer izdaju turistima. Nisam mogla da verujem kad mi se koleginica pohvalila kako je bila na letovanju u Splitu i stanovala na Kmanu! Alo, pa to je kao da ti se neko hvali kako se odlicno proveo u Kaludjerici.    Znaci, volela bih da vidim ko su ti pobunjeni lokalci kojima smeta masovni turizam, sta bi oni hteli, a cega bi se rado odrekli. Izuzimam donekle velike gradove kao sto su Venecija, Barcelona, Amsterdam, pa i Dubrovnik, ali nisam sigurna da su u pravu i oni u manjim mestima koja iskljucivo od turizma i zive. Rekla bih da je tu vise pitanje konkurencije izmedju onih koji su se od turizma oparili pre i onih koji su nesto investirali pa bi i oni sada da na tome zarade.
    • Kakav bi ti osecaj bio da kupis sezonsku a onda ti bude onemoguceno da udjes i gledas utakmicu za koju si platio kartu, a sve iz razloga koji nisu ni najmanje jasni a svakako nisu logicni? Ako su vec znali da se ovakve situacije mogu desiti, zasto nisu pustili samo 5 000 sezonskih recimo? Uzasno je neodgovorno i nefer prema navijacima i to ni manje ni vise nego prema najvernijima.
    • https://kossev.info/kosovo-vesti-seljimi-demaku-oslobodjeni-optuzbe/   naravno kad su počinioci sa druge strane Ibra niko se i ne trudi da ih pronađe ili da barem medijski isprati taj događaj  
    • Nije huligan već mentol. Momak nije sav svoj.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...