Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Kao raspad od države, kao raspad od društva nismo zaslužili baš ništa od ovakvih istorijskih uspeha, tako da mi nije žao nas što ne ludujemo do kraja i ne skačemo po astalima.  


Žao mi je i saosećam bol ove naše grupe junaka, grupe otpisanih, prežaljenih, ispljuvanih, potcenjenih. Na čelu sa starcem koji je jedini verovao u njih. Crtala se najlepša priča u istoriji košarke. Mada i dalje to jeste i pored poraza. Boli i boleće ih jer šampioni ne slave srebra i finala. Ako ima tih nekih košarkaških Bogova, vratiće im valjda nekad.

 

Ljubav za SVE momke i matorog ❤️ Živeće srpska košarka.

 

 

 

  • Like 18
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, reakcije u toku ili neposredno nakon utakmice su jedna stvar i ne treba da se sad osvrćemo na njih, koliko god da smo istreseni iz gaća. Mene je upropastio N. Jović, ali prođe to.

 

Gudurić je dao dve bitne trojke kad je Kanada pretila, sad nije i jbg. Na stranu to što nisu jedna-dve odluke bile loše a sve ostalo super, mnogo smo imali grešaka, sve je to dovelo do poraza a tada je nepošteno sve svaliti na par šuteva. Svi momci su zaslužni za to što smo došli na SP i što smo dovde dogurali. Zato im svima svaka čast i nepodeljeno poštovanje, na čelu sa trenerom i njegovim timom.

 

Bogdanu je isečena veza sa Milutinovim i mislim da ga je to ugasilo, zajedno sa odbranom Nemaca. Dosta je bilo herojskih šuteva koji su ulazili u prvom, pitanje je da li bi bilo šta drugačije da je više presirao.

 

Najbolji utisak sa ovog meča je to da smo se vratili sa -12, nismo odustali niti se predali. Naravno, tu je bila ludačka Aleksina energija najprimetnija, ali smo takođe odigrali i masu dobrih odbrana, svašta smo pokupili Nemcima, kojima nije bilo svejedno poslednjih nekoliko minuta. To je velika stvar za ovaj tim, nema odustajanja ni kad nam ne ide i kad imamo još jednog povređenog igrača.

 

Glavu gore, Srbija se vratila na mapu košarke.

  • Like 21
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Čočo said:

Ponosan na vas. Sledeće takmičenje više srca i mošnica kao ovaj dečko i zlato je naše. Naravno, nadam se bez takozvanog najboljeg centra sveta.
Dečko dubok naklon!!! Vratili smo se tamo gde pripadamo. U samom vrhu! Ajdeee bree osvajamo te OI. 💪🇷🇸

 

1160938015-0-0-1001-563-1920x0-80-0-0-3d

 

 

Dobili smo paklene reprezentativce na ovom prvenstvu i to je pored medalje velika, velika pobeda.

 

Idemo na OI po zlato.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Na srebru sam već čestitao igračima i stručnom štabu a danas su u finalu naleteli na spremnijeg i taktički boljeg rivala koji je zasluženo pobedio. Nemam šta posebno nikom da zamerim, hteli su i borili se ali nisu se samo naši igrači pitali. Nadam se da će ova medalja prodrmati ljude iz košarke da konačno sednu i naprave plan rada po selekcijama kao i dogovor sa igračima. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sve cestitke nasim sjajnim momcima. Ipak, ostaje žal za zlatom, falilo je malo iskustva. 

 

Put se otvorio kao nikada do sada, momci se ujedinili posle onog sa Borišom. Sve  je bilo divno ali ne mogu se oteti utisku da je falio kapiten.

 

Svaka cast Bogdanu, inzvanredan igrac, pravi kapiten ali kapitensku traku je trebalo da ponese  tek na Oi. A danas da se oproste Kari i bivsi kep od repke.  

 

Bogiju je falilo to iskustvo da danas na klupi kaze ,, Ajmo kuci jebite se'' i preokrene nam momentum. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Imamo li info, je li Bobo mozda bio povredjen ili slicno? Nikako mi ne ide u glavu onoliko malo dodira sa loptom u drugom poluvremenu...

 

Evo sad Pešić kaže da se Bogdan osećao bolesno i pitanje je bilo da li će da igra.

  • Tuzno 3
  • WOW 2
Link to comment
Share on other sites

moram I da pomenem Aleksu, ipak nije sve u plati, statusu, skilsetu I nivou na kome igras, ipak je kosarka, a posebno finala, igra u kojoj su muda, hladnokrvnost I hrabrost bitnija od svega prethodno navedenog

mozda sam uz njega ovako nesto ocekivao I od Bogdana jer on ima to u sebi ali jbg, nije se dalo I nije bio trenutak

 

sad vidim da je bio bolestan, jbg

Edited by SunZero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bas sam sjeban iako sam ocekivao ovo. Sudije su nas objektivno usrale, ali kad su se ponudili nismo iskoristili. Realno nasi najbolji igraci su podbacili, njihovi isporucili i to je to. Dobriceva povreda, Vanjine tri licne u prvom su odredile tok meca. Sa dobrim sudjenjem mislim da se oni nikad ne bi odvojili i druga utakmica skroz. Ipak, ovo je uspeh, svaka cast svima i hvala im!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Smirio sam se malo, pokosio sam pola dvorišta posle tekme. Upropastio sam kosu ali šta sad.

 

Samo ću da kažem da sam ponosan na sve ove momke, i na one koji su loše odigrali danas. Pritisak je bio ogroman, grešili smo i mi i oni. Neke stvari koje su otišle na našu vodenicu u prethodnim utakmicama nam sada nisu išle na ruku. Jbg, sport je takav.

 

Pešić je zatvorio krug, samo ne onaj koji smo se nadali. On je stvorio nemačku reprezentativnu košarku, ona mu je sada prekinula niz pobeda u finalima.

 

Imaće priliku da zatvori neki drugi krug sledeće godine.

 

Glava gore i idemo dalje! Bravo momci!

  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Jebiga, malo je falilo.

 

Hvala momcima za sve što su uradili na ovom prvenstvu.

 

Hvala im i što sam verovao da mogu da stignu na -9 na 3.30 do kraja

 

I hvala i za ove klince koje sam video sa loptom da idu na teren dok sam vozio do kuće

 

Zacementirali su ono što je Aleksa rekao, ko god da ide mi smo Srbija i znamo da igramo ovu igru. Reprezentacija kad igra, igra za sve nas koji gledamo, ali i za sve one pre koji su utemeljili našu košarku, ali i za one koji će doći posle. Radujem se takmičenjima koja dolaze, imaće ovaj tim šta da kaže i u narednim godinama.

 

 

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Imamo li info, je li Bobo mozda bio povredjen ili slicno? Nikako mi ne ide u glavu onoliko malo dodira sa loptom u drugom poluvremenu...

Pesic upravo na konferenciji rekao da se osecao lose(sick) i da je bilo pitanje hoce li igrati.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Nikako to zlato da ugrabimo, ili su Ameri prejaki ili se pojavi neka druga ekipa na svom vrhuncu. 

 

Na OI će biti teško protiv Amera sve i da budemo u full sastavu. Onda ide Euro gdje je opet pitanje ko će se sve odazvati... 

 

Najviše boli uloga Prepeliča Voigtmana, koji je peti visoki u Armaniju. 

Link to comment
Share on other sites

Мени је момака много жао што нису награђени златом за ову борбу, игру и понашање током целог турнира. Нису се штедели, дали су себе на располагање држави, репрезентацији... Бориша је доживео страшну ствар, ево сад се и Добрић повредио, што нам је био велики губитак у финалу... Шта да се ради, ми треба да будемо презадовољни овим резултатом, велики успех. Свака им част свима и хвала им за ових лепих 15ак дана праћења кошарке.

  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...