Jump to content

SteveFrancis#3

Član foruma
  • Posts

    6,507
  • Joined

  • Days Won

    5

SteveFrancis#3 last won the day on September 26

SteveFrancis#3 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SteveFrancis#3's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

15.7k

Reputation

  1. Ne slazem se da ova ekipa ima iste mane kao proslogodisnja. Ima nekog sitnog preklapanja, ali su razlike ipak evidentne. Igramo drugacije, narocito u napadu. Da, promenio je kompletnu ekipu i bas zato je sasvim nerealno da se u oktobru odradjuje i rutinski dobija svaka utakmica koja je utefterisana kad je objavljen raspored. Uopste ne tvrdim bice sve to dobro, samo kazem da je potrebno nesto malo vise vremena da se vidi kakav finalni produkt je nas trener u stanju da izbaci. Nervira i mene mnogo sta kod njega od kako se vratio, ali hajde da se setimo prvih meseci Duletovih beba ili Trinkijeve EC ekipe. Ponovicu, da sam ja birao, ne bih izabrao sam prakticno nijednog igraca za koga se Zeljko odlucio, jako malo je tu igraca koji su bas to my liking, ali vidim dovoljno truda, zelje i profesionalizma do sad da bih im dao malko kredita.
  2. Kiks ozbiljan, ali sezona je jos mlada. Nema potrebe da se uzbudjujete. Kvalitet ekipe u vakuumu svi odlicno znamo. On nije bio nesto veliki ni letos, nije ni sada. Idemo kao na nadgradnju i internal growth. Hoce li biti nesto od toga, videcemo. Znam samo da im necu okrenuti guzicu vec sad.
  3. Najgori slucaj igraca za assessment - nekoliko godina je u NBA sa uglavnon mizernom minutazom. Uzorak je nikakav za procenu, a utisak o njemu sa koledza je sada, nakon vise sezona tavorenja, sasvim irelevantan, jer to bez dileme nije vise isti igrac. Generalno imam neku maksimu u glavi, da se igraci dovode ili direkt sa koledza kada imaju samopouzdanje i kosarkaski identitet im nije dovodjen u pitanje ili dovedu nakon sto su proveli neku smislenu sezonu u Evropi (ako su u pitanju smislene sezone u NBA, onda je jasno da tamo i ostaju, izuzev slucajeva samog kraja karijere i povratka u maticni klub recimo). Mislim da je najgora opcija dovesti igraca koji je primera radi bio baja na koledzu, sa vrlo jasnim kvalitetima i stilom igre, pa se onda nekoliko godina utapao i gubio na samom kraju klupe neke NBA ekipe ili sukljao po njihovim razvojnim filijalama. Ne kazem da je sasvim nemoguce ubosti tako, ali sam ubedjen da je verovatnoca izuzetno mala.
  4. Sta znam, ja sam vise nekako u fazonu da odigramo savrsenu utakmicu i tresnemo ih 25 razlike
  5. Tribine su samo manifestacija demona koji razdiru drustvo ovog prostora. Suludo je ocekivati tu neke pomake dok se oni ne naprave i napolju, van hale. ABA mora biti jaca i sa mnogo vise autoriteta da bi se sprovelo sve neophodno da se obezbedi minimum kosarkaskih uslova. Dakle upravljacka struktura koja se ne boji i ne razmislja o nezameranju i diplomatiji.
  6. Pribojavam se i ja, posto je ocigledno da cemo opet igrati sa skracenom rotacijom. Virtus je dovoljno kvalitetan da moze lagano da nas tresne ako ne donesemo svoj A-game.
  7. Ako se sumnja u Dwizovu sposobnost da igra miningful kosarku i plasimo se da ga ukljucimo, cak i na mecevima protiv donjeg doma ABA, zasto smo ga, jelte, onda i dovodili? Sta zelimo sa njim? Necemo valjda opet pricu kao sa Tankom, gde smo se cudili sto ne moze da igra korektora, preuzme, sto je mlitav, pokusavali mesecima da ga pretvorimo u nesto sto nikad nece biti u stanju da igra...
  8. Jeste sasvim legitimno pitanje zasto Dwiz nije dobio ni minut, u situaciji u kojoj je Iffe odmarao, mucili se, a trebalo je misliti i na Virtus, menadzment minutaze, odmaranje...
  9. Dobro, znali smo svi da ce ovako biti. Nismo kiksnuli, sve ostalo za zaborav.
  10. Sterling pomalo bezobrazan u par navrata
  11. Katatonican Vanja u napadu. Defanziva je tu, ali napred cist uzas i horor.
  12. Vrlo vrlo neprijatno ce ovo biti. Sukladno ocekivanjima, ne.
×
×
  • Create New...