Jump to content

Srbija u Kataru


Recommended Posts

"Vlahović nije 100 odsto na svom nivou imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića da možda pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića. Bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist", objasnio je Piksi.

 

https://www.b92.net/sport/qatar2022/vesti.php?nav_id=2250211

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, medobrundo said:

Ja stvarno ne pratim više toliko fudbal, vrlo moguće i da grešim, ali kad neko napiše Lukić ili Maksimović bili među boljima.. ili Grujić bio dobar kad je ušao. Ako su te karikature od igrača najbolje što imamo, ili ako je ovo što su danas protiv sredine Kameruna igrali bilo dobro.. pa ja ne znam šta mi onda da očekujemo od ovog tima. Vezare koje nešto trče u prazno, jedan duel da ne zapamtiš da su dobili, da su u stanju makar da brzo razmišljaju, dodaju te lopte na deset metara bez greške, kreću se po automatizmu.. oni izgledaju kao da su tek savladali trčanje i guranje lopte, pa im treba po 3-4 kontakta sa osiguraju da je lopta u njihovom posedu. To je i glavni razlog što izgledamo kao kurčina, jer nam ta sredina sredine nije ni za šta. Jedino je to 20ak minuta ličilo na nešto kad se Sergej razigrao.

 

Katastrofalna odluka da Pavlović izađe (ukoliko nije morao) i još katastrofalnija da ekipa onako nonšalantno stoji nakon toga.

 

Kad smo poveli 3-1, tačno vidiš mentalitet. Odmah se Tadić i Kostić dodaju nešto na metar u stilu Xavija i Inijeste, a imali priliku da napadnu prostor i igraju ono što znaju.

 

 

Mahalo je par igrača da Pavlović izađe ali nisam skontao šta se desilo tu

Link to comment
Share on other sites

Nije naš problem u bilo kom pojedincu ali vidim da se baš ono "navija" za pojedinog igrača pa se čak ide toliko da se optužuje kostić da smo golove primili sa njegove strane. Reprezentacija nam igra loše zato što je nespremna za SP po više faktora, fizički, brzinski, taktički, psihološki i tu jedan pojedinac kako god se zvao ne pravi razliku. Da li je Piksi trebalo da bolje pripremi ekipu i bolje vodi utakmci, naravno DA ali mi navijači stvarno ne znamo da li je on naredio ekipi da na centru lovi Kamerunce u ofsjad ili su oni to igrali na svoju ruku. Ja se nešto ne sećam da nam je to bila taktika bilo kad do ove utakmice. Nema ekipa Srbija generalno pravi pristup takmičenju i zato nastaju problemi, pogotovo kad osetiš nemoć na terenu.

 

Edited by Perkos2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Chaos Is Me said:

Svakako da nam Kostić znači i da je opravdano starter po levoj strani, samo sam se osvrnuo na to da bi on bio neka prevaga protiv Brazila. Ne bi. 

 

Ne bi nam niko značio protiv Brazila. Da smo se otvorili više bilo bi 6:0 i sa još 3 današnja gola koja smo primili mogli bismo odmah da se pakujemo. 

 

Brazil je nas prilično ozbiljno shvatio i nagazio jer smo lajali po medijima.

Link to comment
Share on other sites

k

a

k

o

 

k

e

n

j

a

t

e

 

Mi smo granicna reprezentacija za prolazak grupe, i otprilike smo tu gde i zasluzujemo da budemo. Imamo sulude brainfartove u svakoj utakmici, danas smo kaznjeni za to, sledeci put necemo biti. 

 

Ima se Piksiju svasta zameriti (pre svega ulazak Stefana Mitrovica - aman zaman), ali jebiga - i on je covek, sigurno nije ocekivao da mu se 3 od 5 glavnih igraca povrede pred SP, a jos dvojica na samom prvenstvu.

 

Vidim da je i Veljkovic izasao zbog povrede, nadam se da nije nista ozbiljno. Nemam reci koliko ce nam Pavlovic faliti ako ne bude mogao da igra.

 

Nista, veceras navijanje za Brazil, pa u petak krljanje do iznemoglosti.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Squawka stats i to sto je dao gol(koji inace ne bi bio gol protiv bilo kojeg profi golmana, ukljucujuci golmane iz nase lige), nece da mi promene misljenje da je SMS jedan od najprecenjenijih fudbalera koej sam gledao.
Igraci koji jednom u 10 minuta se zagradi lepo, izvuce faul, napravi neki potez, pokae vestinu sa svojom visinom... i onda totalna crna rupa moda.

Igrac koji za moje poimanje fudbala ima samo smisla ako pored sebe jednog pravog veznjaka, jer on to nije (on je igrac bez pozicije i konkretnog koncepta za ozbiljan i metodican fudbal). Ili ako neki tim kao Lacio godinama pravi igru oko njega. Lacio... silnog mi tima.

Edited by BattleBender
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Ćira said:

Pixi čovek nije znao gde se nalazi celu utakmicu. Igrači prepušteni sami sebi. Prima dva gola na identičan način bez reakcije. I kamerunci u čudu da su izjednačili.

Izjava posle utakmice skandalozna isto kao i protiv Brazila. On ni ne zna šta se dešava na terenu. Posle Brazila je pričao da smo fizički nespremni a juče da smo više pretrcali od Brazila i ne zna zašto je to tako. Pa rodjace tako je jer si se branio 90 minuta, Brazilci se dodavali a mi jurili za loptom, uzasno jednostavno 🤷‍♂️
Danas prima prvi gol iz prekida a ima najvišu reprezentaciju na svetskom prvenstvu! Pa onda prima dva gola iz kontre a vodi 3:1. Kaže da ne zna zašto su igrači izasli na visoki presing 😂 pa onda ne vidi da Stefan Mitrovic ne može Abubakara lasom da uhvati i da je izlazak Pavlovica otvorio krater na levoj strani.  

Digli smo u nebo čoveka koji nikada u karijeri nije trenirao ozbiljan klub. A realnost njegove fudbalske karijere je takva da se posle boravka u FKCZ i svetskog u Italiji nije bavio ozbiljnim fudbalom. Igrao po Japanu sa poluprofesionalnim fudbalerima koje je sevao kao decu u školskom dvorištu, pa onda neuspeh kao predsednik FKCZ, pa neuspeh kao predsednik FSS pa onda trener po dalekom istoku u poluprofesionalnim ligama. Ovo je izuzetno ozbiljno takmičenje, svi su spremni svi znaju kako da izvuku maximum iz onoga sto imaju osim nas mi uvek odigramo ispod nivoa svojih kvaliteta. 

 

Popravio vam je igru u odenosu na prethodnike, i to značajno. Imao je ideju šta želi igrati, kako to želi igrati, i s kojim igračima. Prošli ste kvale kao prvi i ušli u A Ligu nacija. Ali glavna stvar koju je napravio je da im je podigao samopouzdanje. Sve one presice, mi idemo u Katar, nema ako, mi moramo da idemo, Portugalci ne lete itd. To je djelovalo, i upalilo je, skinulo je taj grč, strah i luzerštinu s vaše reprezentacije. Ali to ne može trajat godinu dana, i to ne pali protiv top reprezentacija. Portugal ste tamo nadigrali, i zaslužili ste proć. Po meni bi bila pogreška ga micat sada nakon SP. Makar i ne prošao grupu (a živi ste još itekako). meni sa strane djeluje da je on i na SP došao s mišlju da će ista priča prolazit. Dolazimo, bit ćemo dobri, imamo šta za pokazat, sanjam lijepe stvari.... Ne kažem da je to imalo loše. Nego se meni čini da je on previše toga bazirao na priči, motivaciji i demagogiji. istina je da izbornik nije što i trener u klubu, ali nakon godine dana mislim da i ono što si radio na treningu treba jednako dolazit do izražaja. A ovo u zadnjih pola sata utakmice je samo i isključivo njegova greška. Oću da vidim pas, oću da vidim potez, oću da vidim art.... sve 5, ali nisi Josep i ne vodiš City. Pogriješio je, šta sad, griješe i drugi. Boljeg dugo niste imali i ja još uvijekl mislim da prolazite grupu. Jedino zdravlje špiceva vidim kao veći problem.
Ne, još mi ne ide u glavu šta ste vi odigrali tih zadnjih pola sata. A imali ste ih. 2 gola u nadoknadi prvog za preokret, i onda još jedan za 3:1. Oni su gotovi....

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Piksi se je do sada dva puta vadio fleke za prethodne kikseve, protiv Portugala i Norveške. Videćemo kako će biti protiv Švajcaraca.
U svakom slučaju, videli smo da je prilično dobar motivator, da ima autoritet, ali i da mu fali trenerskog znanja i pravih odluka u toku meča.

Svetsko prvenstvo je, moraš imati i mozga u situaciji kad vodiš 3-1, a ne da dokazuješ tada kako smo mi mašina koja ne staje i koja hoće 5 komada da uvalja, zato što bi se to svidelo navijačima koji gledaju.

 

Sad da ispoštuju Brazilci, a ja stvarno verujem da možemo ponovo u do or die tekmi da pokažemo najbolje lice.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Doslovno ne vredi navijati za reprezentaciju u fudbalu jer će se UVEK naći neki nesretnik koji će u ključnom momentu doživeti moždanu smrt i sjebati sve.

Samo je pitanje koji maštoviti brainfart će se desiti, ne i da li će se desiti, suđeno je da tako da bude.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo je Piksijeva krivica 100%. Nema tu do igrača skoro ništa. Iskreno mi se smučio Piksi sa ovom izjavom gde aludira da su igrači sami odlučili da igraju presing na protivničkoj polovini. Protiv Brazila sam sumnjao da je i do njega i do igrača međutim sada sam siguran da je on glavni krivac. Treba malo da spusti ego, da nazove par naših iskusnijih trenera, vidim da je Rajevac tamo u Dohi, da se posavetuje sa njima i da postavi igru malo drugačije.

 

Đorović i Živković takođe nisu kalibar za asistente u reprezentaciji, nikakav njihov doprinos nije vidljiv. Što se tiče igre ja ne vidim nikakav problem u napadu, ljudi moji pa mi 10 šansi nismo napravili ni protiiv rekreativnih ekipa na pijateljskim utakmicama tako da ja stvarno ne vidim čemu kritike na bilo čiji račun osim Piksijev koji nije reagovao izmenama i promenom taktike posle 3:1

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

Evo ga neko na Twitteru napisao “insajdersku” da je Vlahovic bio sa Rajkovicevom zenom i da se to tek saznalo u Kataru. Cirkus.

Влаховић био са Рајковићевом женом, Карлеушом и заборавио сам са којом још, алал вера.

 

Крећу сад полако класична срања и кењање по свим играчима како су се сви посвађали и то је као разлог лошијег рез, кад оно међутим ми групу на СП нисмо прошли никад и наш максимум по квалитету је осмина финала на СП. Евентуално уз срећан расплет других група и уоппштено костур првенства можемо забости прихватљивог противника у осмини па можда и проћи до четврт (мада то је сци фи). Само још новинари и јавност да схвате то.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kod 3:2 je bilo kljucno! Tad se trebala upaliti lampica da se izvrse one izmene, da se igra malo opstruira oko 5-6 minuta. Da je neko pao I valjao se na terenu jedno 2 minuta, pa onda izmene itd. Siguran sam u najgorem slucaju bi ostalo 3:2. 

Tako da i po meni ovo ide na dusu Piksiju. Mora to voditi bolje sa klupe. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Урош19 said:

 

 

Крећу сад полако класична срања и кењање по свим играчима како су се сви посвађали и то је као разлог лошијег рез, кад оно међутим ми групу на СП нисмо прошли никад и наш максимум по квалитету је осмина финала на СП. Евентуално уз срећан расплет других група и уоппштено костур првенства можемо забости прихватљивог противника у осмини па можда и проћи до четврт (мада то је сци фи). Само још новинари и јавност да схвате то.

Ovo napisano ima svoje istine, i to dosta istina.
Samo sto je out of context.

Vodili smo 3-1 protiv reprezentacije za koju iskreno mislim da bi je Zvezda pobedila. I uspeli smo da ne pobedimo.
To je kontekst. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Урош19 said:

Влаховић био са Рајковићевом женом, Карлеушом и заборавио сам са којом још, алал вера.

 

Крећу сад полако класична срања и кењање по свим играчима како су се сви посвађали и то је као разлог лошијег рез, кад оно међутим ми групу на СП нисмо прошли никад и наш максимум по квалитету је осмина финала на СП. Евентуално уз срећан расплет других група и уоппштено костур првенства можемо забости прихватљивог противника у осмини па можда и проћи до четврт (мада то је сци фи). Само још новинари и јавност да схвате то.


Pa vazda je i kod nas i kod vas bilo lakse okrivit sve ostalo sem lose igre il nedostatka kvaliteta. Zato Hrvatska i jest daleko iznad.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, berti said:

Piksi se cudi sto smo igrali sa zadnjom linijom tako visoko, pravili te ofsajde... Alo, pa mozemo mi da se cudimo. Ti ne treba da se cudis, ti treba da dreknes tamo i kazes sta da rade. Pa na tenisu gde je zabranjeno,  treneri vise ucestvuju nego Piksi sto utice na desavanja na terenu..

Cist poraz trenera.

Piksi dao izjavu kao da je u <RTS studiju i komentariše,poput Bogdanovića ili nekog drugog gosta u studiju.

majstore,TI si selektor reprezentacije.TI praviš pklan i ideju igre i taktike,TI govoriš igračima šta i kako da rade.

Ti odlučuješ kad i ko izlazi ili pak ulazi u igru.Znači TI si šef parade i ti si odgovoran za igru,rezultat i taktičke zamisli.

 

Piski se poneo posle poraza od >Brazila takođe kao da je neki navijač sa tribina rekavši "mislio sam da su spremni za meč,a izgleda da oni ipak nisu bili".

kao da je u pitanju neka ekipa veterana,pa tamo neki Mile i Joksa koji rad eu automehaničarkog radnji povredili kolena,rekli treneru da mogu,ali ipak se

pokazalo da nisu baš spremni za utakmicu.To je bio taj nivo izjave selektora.neozbiljno i smešno.

 

Na tu izjavu se nadovezuje i ova današnja,kao da nije on sedeo na klupi nego na tribinama ili u nekom studiju u ulozi konsultanta.

Ovaj poraz ide njemu na dušu 100%.Smatram ovih 3-3 porazom posle svega viđenog i na osnovu kvaliteta protivnika.

Valjda će ta prepotencija kod pomenutog sada malo splasnuti pa da uđemo takmičarski u treći duel.

 

Edited by Siki
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...