Jump to content

BattleBender

Član foruma
  • Posts

    2,266
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BattleBender

  1. Ali ova sezona, u smislu borbe za PO na Zapadu je savrsena da pokaze koliko je ovaj "novi" play in picke materine sistem glup. 2 od ta 3 tima nije zasluzio da ima bilo kakvu sansu za plejof, a tako bi bilo da idu normalno 8. Mada izgurase na kraju sa pozitivnim skorom, na Istoku ekipe sa negativnim skorom igraju doigravanje... Nikad to necu moci da prihvatim.
  2. Jokić je referetna tačka u košarci kao sportu. Kroz 10,20,50 godina biće zaokruženi i značajni kružić u retrospektivi same igre, i šta se dešavalo sa igrom. Jokić će završiti karijeru kao značajna determinanta u timeline-u svetske košarke, ali ne samo na nivou popularnosti, slave, pričanja već i za samu igru, doktrinu igre, i kako se igra razvija. Jokić je promenio, i menja kako se košarka igra na najviše mogućem nivou, uspeo je maltene nešto što niko nije uspeo. Ne samo niko, nego bilo kakvi uspesi bilo koje reprezentacije, pa ni naše nisu uspele da nateraju da vrh svetske košarke, svi najznačajnij košarkaški stejkholderi preispitaju stavove vezane za košarku. Ne vrti se svet oko naš i naših nostalgičnih memorija, vezanih za uspehe naše košarkaške reprezentacije po raznima prvenstima, za koje smo već sami zaboravili kontekste. U scope-u svetske košarke kao igre, njegova karijera jeste vrlo verovatno relevantnija nego svi uspesi naše reprezentacije zajedno. Može to nekom da se svidja ili ne, može to nekom da ruši sneška, zero fucks given. Jednostavno je tako.
  3. Jako je naivno očekivati od modernog sportiste neki viši kapacitet, iz nekog filozofskog ugla. Ja to ne očekujem ni od glumaca, niti od muzičara i sl. A po najmanje od sportista. Tačnije očekujem da je 95% manje slojevito, inteligentno i promišljjenije nego neko, pa bilo ko, iz mog kruženja. Kad će moderan sportista da stigne da bude neka duboko prosvešćena osoba... Kako vreme ide, sve više i više treniraju a sve mladji i mladji postaju bogato u meri da i to malo slobodnog vremena troše smišljajući način šta da rade sa tim parama. I ne stignu. I tako godinama, samo gradacija toga. U 99 posto slučajeva te osobe kroz par godina postanu totalno distancirane od realnog zivota i onoga sto se stvarno desava u drustvu. Na kraju krajeva, svi smo svedoci da neke osobe sa čak i više (intelekt) materijala, iz naših okruzenja, lako ih povuče malo veća plata, pa se troši pažnja na neke stvari koje nisu baš neka prosvetljujuća filozofija. Kamoli ovo... U svakom slučaju iz 2 izvora (odmah da se ogradim da nisu vezani za Jovića, pošto mi je Stefanov brat jedan od najboljih ortaka, ali gotovo nikad ne pričamo o košarci, i njega sport ne zanima generalno ni 2 posto) sam načuo te priče za Jokića i zašto je morao da potpiše šta je morao da potpiše i slično. Ko će ga znati, šta je tu istinito. Jeste out of the character. Od mene Jokić ima ogromno poštovanje, i jako ga gotivim, jer živi život kako želi da živi. Dobro je poznata stvar da sam 100posto bio na njegovoj strani vezano za repku, i uvek ću biti. On je uradio više za reprezentovanje naše košarke nego sve šti su ikada sve prethodne reprezentacije uradile, sa svim medalja, i to će biti uvek moj stav. Bukvalno ne mora dres reprezentacije više da obuče.
  4. Pa došli su ovde gušenjem svih zvezda, plašeći se, odnosno onaj ćelavi kingpin, da neki od boraca dostigne neki leverage i moć. Pogotovo tokom cele priče sa Francisom. Generalno, UFC jeste u krizi, short term ne, dugoročno da ako ćelavi robovlasnik nastavi da se ponaša ovajo. Imaće dovoljno ppv-ova ali izgubiće product. UFC je popularan i generise paznju zato što je pun narativa, koji su u na svoj nacin organski ili spontani. Dana hoće da ima narative koje on zeli. I to vise ljudima nece biti toliko vredno ozbiljnog investiranja. Svel li su se sad na to da forsiraju jednog balvana, koji je iskorišćen kako bi se smirio Adesanya, i kako bi se isprovociraon posle par decision pobeda. Liku raskrčili put do title fight-a, i sad hoce da grade superzvezdu od njega. Dana ce da uzima arapske pare. PPVs nece biti mozda na nekom max nivou(ali ce biti na dovoljno visokom) ali ce on odrzati to sto je najbitnije, borci će biti pod njegovom šapom. I to je najbitnije njemu, da se niko ne osili ka poziciji Floyda u boksu, tj da se niko kao borac ne izbori da bude gazda. Samo nagomilava svoju listu boraca koemje baca pod voz, a koji su izgradili taj UFC. A kako je nabildovaniji tako je i sujetniji, i usiljeniji. Samo da s pojavi ozbiljan kompetitor, a ne krševi kao Bellator koji kao da vodi nekakav miks birda Man Utd-a i onih tipičnih Intera koji je dovodio pregazene igrace koji su u decline-u i nisu relevantni…. Neko da se pojavi ko ce dobru strategijubda napravi, i nije nerealno da odsetaju pravi fanovi. A cim odsetaju pravi fanovi, odoše i drugi, ovi drejkovski za jedan dan.
  5. Liverpool javnost nije naucila lekciju da ne hajpuju i bozanstvo svoje kapitene, i da veeoma dobre fudbalere plasiraju kao legendarne 1st tier igrače, najbolje sbih vremena na svojim pozicijama.
  6. Max posle ovoga im title fights za obe kategorije. Kad kazem za obe mislim, da moze da izgubi za jedan pojas pa odmah bez obzira na to da mu daju za drugi.
  7. Ja mislim da je znatno manje iskusan u smislu mma od Khabiba. Ali in terms of wrestling, mislim da je ovo neki nov nivo. Mozda nema rvanje uz zicu kao Khabib, ali rutina, fluidnost i brzina nogu… brutalno. Ne zaboravite da je ovo middleweight, nije lw. Postoji mnogo veca sansa da prodje fluke punch iz svake pozicije.
  8. Pa Rakic ga 5,6 outa stun-ovao i nista nije uradio. Rakic je lik koji ce da te nokautira kao Manuwu i to je to. Natreniran kombo, i ako si pao pao si. Ako nisi cekaj ponovo da se proba neki kombo. Jiri je svoju prvu priliku iskoristio. A okurazio se jer je osetio da Rakic nema to nesto da iskoristi svoju. To je to nesto u tom smislu. I komicno, na kraju to jeste samurai za ovo Rakicevo. Koji da prestane da jede govna i da prica ljudima ko su i sta su. Jedno je mock, trash talk, ali drugo je da pricas nekom sta je taj i kako se dozivljava.
  9. Pa nije borac, u kontekstu ovig nivoa on je visoko natreniranin atleta, krvavi radnik koji natrenira udarce i spremi neki fight plan. Paniči na prvu priliku, gura glavu gore, stavlja je na posluzavnik kad mu se skrati distanca, nema composure da pobegne. Necu da kazem da je picka, nije picka. Svako ko udje u oktagon, intrenira obaj sport je sve samo nije pička. Ali mogu da kazem da sam osetio jednom prilikom na svijoj kozi kako ie to kad nisi true fajter na nekom nivou u odnosu na nekog. Radio sam tvrd sparing sa likom koji u sustini i nije mnogo bolji, ali ima to u sebi da embrace-uje i oseca kad mec postane borba. Jednostavno nisu svi za to. Npr ni Cormier po meni nije to u nekoj meri.
  10. Rakic nije borac. Rakic je atleta, hardworker koji je naucio da izvodi udarce sa nekom fundamentalnom tehnikom. Jednostavno nije talentovan, ne oseca borbu, nema promil improvizacije, i bas se vidi da panici kad je fajt promil van plana.
  11. Brate, ako ova zena nastavi da uspeva da spusta na 135 svaki fajt, nema sile da se boris protov ovoga. Da pustim da me ponese hajp, ali brate… kakva crna Amanda, pojela bi je kao slavsku punjenu papriku.
  12. cringefest. ufc postaje gomila kmetova i deninih robova koji po try hard-uju ocajno da se dodvore gazdi, koji kao leonardo u djangu se sprda sa svojim robovima…
  13. Anojing ez fak je Bobby Green. Ok batic3c shvatilin smo da si nekakav ghetto batica, i da si kao prekul.
  14. Postalo mi zao vec Cody-a. Iako nikad nisam bio njegov fan i navija sam cak za TJ-a.
  15. Samo sa Murinjom mi je postalo ovako gadno. Ono govno je poslednja 3 meseca provelo spremanuci teren da odbrani svoj napadnut ego, jer ja zaredjao otkaze… Tako i ovaj sad. Jebem ih usta. Za Olea, Moyesa i LVG-a sam imao odredjenog postovanja do samog kraja.
  16. Ma je l si normalan sa Mourinhom? To govno da ne vidm blizu kluba. Taj zapoceo trend sa moze da se brani sujeta preko kluba. ETH mora da leti. Tezak kompleksaš, kao i pomenuti Mourinho. Ja bih doveo Carricka za stalno, jbmlg. Ne pratim mnogo fudbal sad van PL-a, nemam predatavu ko su dobre opcije. Svakako bih voleo da Roy Keane provede par nedelja kaontrener da stvarno plaču neki igraci u klubu.
  17. Razne stvari loje je uradio ETH ovde godine zasluzuju da bude mnogo ruzno najuren iz kluba, pre poslednje utakmice. Ovo gajenje kulture da smo krava muzara govnarima koji dodju da zajebavaju i primaju 300k svake nedelje je blatanto, i jako toksicno. I da svake nedelje startuju. Jer su te par outa u ove 2 sezone povadili.
  18. Obojicu da ne vidim. Menadzer kome je u squad-u Casemiro svaki mec zasluzuje da bude najurem kao poslednji, odmah nakon meca sa Coventry-em. Kakva pičkarsa sezona ETH-a. Krenuo je sa nadanjem da ce igraci da mu podare posteno zalaganje, oslanjao se na odrdjene igrace zbog nekakvih winning golova i statusa, raspravlja se se visenedeljno sa medijima u sred sezone. Ovaj tim, sa ovoliko slabica i slepca, bi i ozbiljnijem autoritetu okrenuo ledja, kamoli njemu takvom sa time.
  19. Gadi mi se ovaj tim. Kad gledas ovo,, imas utisak da vidiš skup igrača, koji su placeno 120-200k nedeljno, da dodju u Carrington 4,5 puta nedeljno, odvoze trenazni bajs, istrce malo oko terena, cisto da fizicki budu u formi da izguraju kljakavih 90 minuta za vikend. Pa onda tokom te tekme za vikend to sto pokazu je to sto igraci naucili nesto fudbala pre nego su dosli ovde. Pre bih gledao duo Lazetic- Ninkov nego Casemiro - Bruno. Istinski dobijem nagon za povracanjem kad ih vidim obojicu.
  20. Sam si odgovorio na neka svoja pitanja što se mene tiče. Nemačka liga nije PL. Liga koja po direktivi sa nekog vrha već 10+ igra smisleno napadački fudbal sa jako lošim odbranama kako bi nemačka liga bila kao popularnija, atraktivnija i prilbižila se Englezima. My ass. Nikad neće uspeti to. Imaćeš neke klubove u Nemačkoj koji mogu 365 dana da igraju takav fudbal, da ga uigravaju i treniraju u toj meri da mogu i u Evropi da ga ispolje u odredjenoj meri. Kad ga svaki dan treniras bez nekakvih posledica, to i moye. To u PL ne moze. Probaj da u tih nekolko trenina nedeljno posvetiš 0% paznje prekidima, generalnoj match preparation, protivničkom presingu, preparaciju za odredjene protivničke igrače, ne treniraj odbranu, ne treniraj fizički aspekt igre, nego samo treniraj neke brze ofanzivne kretnje... ima da pukneš prva 10 kola, sa max 4pts i sa zilion golova. Dok se opasuljiš ima da moliš Dyche-a ili Big Sam-a da te čupaju da ostaneš u ligi. Zato sve te silne prevare iz Dortmunda dodju u Englesku ligu i samo Gundogan posle n godina drilla kod Pep-a (plus adekvatan match na vec uhodanu masineriju). Ajax isto, to je liga u kojoj Daley Blind sa 33,34 god moze da igra štopera. Francuska liga je liga koja je po taktičkoj pismenosti negde blizu sprske JSL lige (kako god da se zove vec sad) Bold - hoces i jare i pare.... U PL, kao klub koji nijie iz top6, razvijes neku malo fluidniju, lepršaviju, brzu ofanzivnu igru... to je lutrija. I to ima smisla za klubove kao što je Brighton. Kreneš da gradiš strategiju sa odredjenim vizijiama, od dna do vrha, još u Championship-u. Upadneš u PL sa već nekmi temeljom, sa ekipom koja nije mnogo skupa platama, krenuo si da gradiš tu stvar još iz prethodnih sezona. I nadaš se da ćeš da prezivis prvu sezonu. To neko mesto 12-16. Prodaš par igrača, uzmeš ponovo pare od TV prava, imaš vec mehanizam i strukturu, skauting, strateski popunjavanje pozicija po profilu, znas sta ti treba i te pare potrosis tako. Sledece godine bude 8-12 itd itd. Otherwise, napravis squad koji kosta 100-130 miliona (samo plate), a jos nisu svi igraci po profilu adekvatni za razvijanje odredjene igre. Ti probas nekakvu igru da razvijas. Puknes jer takva igra nije takva igra, kakva mislis da moze da se igra kad nemas savrene igrace, i kad igras protiv savresno organizovanih odbrana (svaka u PL osim Manchester-ove i Chelsea-eve). Ispadnes u Championship sa ekipom kojoj moras da placas te plate (treba bas da te usere da ih prodas i za bagatelu kad imaju PL plate), a nemas SKY deal. To sto ti sve pricas je idealno oslikano kroz Man Utd i ETH-a. Došao je trener koji je sa Ajax-om igrao fudbal koji je jedan od najboljih i najlepših u poslednjih 15 godina, u celoj Evropi. Evo ga, misli da moze da igra nekakve 4-2-4 postavke, da kad krecemo napad puni protivnicku trecinu, kako bi nakon probijanja presinga bio u sto boljoj situaciji. Ili da kad se branimo igra presing sa 4 napred a da mu veznjaci budu izolovani od frontalnog dela i povuceni do gola, jer kao da se ne desi kontra. Ako ti je to prolazilo u Ajax-u nece u PL. I mozda te cudne, visprene mehanizme mozes da razvijes da sljakaju u Holandiji. Kad su ti 90 posto takmicarskih meceva prilika da ih uigravas. Ne biva to PL. Razbije te Fulham na param parcad na sred OT-a, sa preko 25 suteva ka tvom golu. Iako imas bolje igrace od njih. Pokusava neke fore sa stoperima, da krenu u dzep ispred zadnje linije, pa da primaju loptu okrenuti ka svom golu, da Bruno igra nekog Tadic-like second strikera po 40,50 minuta, gde je blize golu nego sam napadac. Ne ide to tako u PL. Nece... Razbiju te, sve te fore koje kao prodas, prodas kao na pocetku. U PL-u svaki klub ima jaku logistiku, mnogo je para, vecina klubova ima para za dobre data analyst, za skauting. Svaki klub je fizicki spremniji od svih u Evropi, izuzev Reala. I onda kad kao prodajes te lucidne viceve i fazone (jer to su vicevi i fazoni sve dok ne prodje 2,3,4 godina kad sastavis masinu), procitaju te i samara te svakom redom....
×
×
  • Create New...