Jump to content

VoodooDerina

Član foruma
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VoodooDerina's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

568

Reputation

  1. Bez još 2-3 vrhunska igrača (ne ovih što nisu doputovali) nećemo biti ni iole pristojna ikebana za uveličavanje uspeha.
  2. Ovo je sve bilo za BG, na republičkom nivou je naravno dosta drugačije.
  3. Dosta zavisi od predizbornih koalicija, ali recimo da SNS očekujem na 31-32% max, i SPS na standardnih 6-7% (oni su gotovo skroz stranka uhleba i mnogo manje osciluju zato). Stranke koje organizuju proteste oko 38-39% u zbiru i ostatak će otići na "desno" (10-12%), nevažeće i one ispod cenzusa. Dakle, zavisi i kakve će predizborne koalicije biti formirane, ali siguran sam da SNS neće biti deo vlasti. Ako bih baš morao da tipujem, očekivao bih recimo Zeleni-Demokrate-Dveri-SPS frankenštajn koaliciju do sledećih "normalnih" izbora (nakon definitivnog pada Vučića i na republičkom nivou).
  4. Zato što su od 56-54 izgubili gotovo 10% podrške što neće moći da nadoknade ni D(J)B-ovi ispod crte niti Zavetnici (inače pokorni Miloš "Francuz" je mnogo lojalniji gazdi i pouzdaniji trojanac od ovih). A slažem se naravno za izgubljene decenije, to nam niko ne može nadoknaditi, ipak dužni smo da makar svojoj deci, pa i unucima bar delom sačuvamo godine koje su pojeli skakavci ako ikako možemo. U pravu si, nisam dobro protumačio, izvini ako sam zvučao drsko. Sa ovim se već skoro potpuno slažem.
  5. Ništa onda, što ne rekoste ranije da se ne cimamo bzvz, gospodin Grenel je rekao ne postoji niko osim njihovog omiljenog potrčka, gasi svetla, motaj kablove, ukidaj izbore tamo negde do smrti Danila I Nejakog, a možda i ni tada...
  6. SNS i SPS su imali dovoljno odbornika za vlast i bez preletanja sada, da nisu, to bi imalo potpuno drugačiji kontekst. Uspeh je kada izgubi glavni grad što će se i desiti na narednim izborima. Milošević pre nego što je pao je prvo izgubio Beograd, pa tek skoro 4 godine, jedno bombardovanje i jedno Kosovo manje je i definitivno izgubio vlast. Vučić je imao neuporedivo bolje međunarodne okolnosti, zato će imati i proporcionalno nešto duži period vladavine od prethodnog diktatora.
  7. @goldberg Ako projektuješ rezultate od pre godinu dana na situaciju danas onda jako slabo pratiš političku i društvenu dinamiku u Srbiji. Čak i da ne spominjem da je Vučić bukvalno za par hiljada nedostajućih Tadić-Vujošević glasova tada zadržao Beograd. (i ne, aktivacija nekog od desnih spavača bi samo značila krizu i ponovljene izbore sa još gorim rezultatom po njih)
  8. Sve je tako... samo što nije. Potpuno je drugačije nego 2017. ili 2019, mnogo gore se živi, mnogo više ljudi je postalo svesno koliki je ovo kancer koji nevezano za bilo kakva normalna politička opredeljenja (to je ovde periferno) izjeda zemlju u kojoj neće ostati kamen na kamenu. Biće surovo, ali i demografija čini svoje, pogotovo korona, pa i populacija u kojoj su uživali najveću podršku se topi i sve to procenti i pokazuju, a toga je, budite u ovo sigurniji nego u bilo šta u vezi njega i on itekako svestan i zato pored svog lajanja da hoće i nije raspisao izbore. Iz prve ruke znam da skupljanje potpisa za osnivanje "Narodnog pokreta" ide katastrofalno i to je samo produžetak agonije koja je započela na "Velikom narodnom mitingu podrške" i koja i dalje traje.
  9. Mislim da je već neko vreme svestan da je Beograd izgubio (ogroman udarac za mafiju jer im je to glavni izvor prihoda) i sad gleda da spase što se spasti može. Zato bi sada bilo jako bitno da se protesti omasove i u ostalim većim gradovima, da strah i iluzija o njihovoj snazi i tamo popuste.
  10. Istraživanje NSPM od 2. do 12. maja na nivou Srbije strukturirano po blokovima: https://www.meta-chart.com/share/istraivanje-srbija-poetak-maja-2023
  11. Viđen je u Pionirskom parku sa ženom (valjda 😁) u petak, ali ne znam da li je nastavio u šetnju posle.
  12. SviSuIsti <=> Vučiću Srbine!
×
×
  • Create New...