Cilemile Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Senegal prvi finalist Kupa nacija. U zadnjih 20 minuta slomili su Burkinu Faso 3-1. Ovo će biti treći finale Senegala - 2002. izgubili su od Kameruna na penale, a 2019. od Alžira 0-1. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilemile Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Kanada gazi i dalje. Sinoć u gostima pobijedla Salvador 2-0, i sad joj još 2 boda trebaju da i teoretski osigura plasman. I na čelu liste strijelaca su dvojica Kanađana - Jonathan David i Cyle Larin sa po 5 golova. I Meksiko i SAD pobijedili, tako da sve ide prema očekivanjima. Za 4. mjesto će do kraja biti borba između Paname i Kostarike. Panama ima bod više i za gol bolju gol razliku, i imaju podjednako težak raspored do kraja. Jedni i drugi igraju protiv Kanade i SAD, Panama još dočekuje Honduras, a Kostarika gostuje kod Salvadora. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Prvi gol Kanade je lud. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 4 hours ago, Cilemile said: Kanada gazi i dalje. Sinoć u gostima pobijedla Salvador 2-0, i sad joj još 2 boda trebaju da i teoretski osigura plasman. I na čelu liste strijelaca su dvojica Kanađana - Jonathan David i Cyle Larin sa po 5 golova. I Meksiko i SAD pobijedili, tako da sve ide prema očekivanjima. Za 4. mjesto će do kraja biti borba između Paname i Kostarike. Panama ima bod više i za gol bolju gol razliku, i imaju podjednako težak raspored do kraja. Jedni i drugi igraju protiv Kanade i SAD, Panama još dočekuje Honduras, a Kostarika gostuje kod Salvadora. Najeveći pobednici ovog dela kvalifikacija su Kanađani. Koji je đavo ušao u njih, meni nije jasno. Počeli su kvalifikacije od prvog kola i tamo igrali sa nekim reprezetancijama sa egzotičnih ostrva, i eto ubedljivo prvi na tabeli. Meksimo isto može da slavi, pošto imaju četiri boda protiv Paname i Kostarike i ako su dali samo jedan gol. Elem. mada deluje sve rešeno, nije baš tako, sem što samo Kanada ima zicer do kraja kvalifikacija i ne verujem da će se desiti neko čudo pa ne odu na SP. U potencijalnom probelu su Ameri. Prvo gostuju Meksiku, a onda čekaju Panamu, koja pre toga igra sa Hondurasom, tako da može da se desi da USA i Panama imaju jedan bod razlike pred zadnji meč. Posle toga USA ide u Kostariku, koja isto može sa pobedom protiv Kanade da se vrati u igru za prva tri mesta. Pošto u drugom kolu gostuju El Salvadoru, a onda čeka USA. Videćemo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilemile Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 17 minutes ago, Don Juan said: Najeveći pobednici ovog dela kvalifikacija su Kanađani. Koji je đavo ušao u njih, meni nije jasno. Počeli su kvalifikacije od prvog kola i tamo igrali sa nekim reprezetancijama sa egzotičnih ostrva, i eto ubedljivo prvi na tabeli. Meksimo isto može da slavi, pošto imaju četiri boda protiv Paname i Kostarike i ako su dali samo jedan gol. Elem. mada deluje sve rešeno, nije baš tako, sem što samo Kanada ima zicer do kraja kvalifikacija i ne verujem da će se desiti neko čudo pa ne odu na SP. U potencijalnom probelu su Ameri. Prvo gostuju Meksiku, a onda čekaju Panamu, koja pre toga igra sa Hondurasom, tako da može da se desi da USA i Panama imaju jedan bod razlike pred zadnji meč. Posle toga USA ide u Kostariku, koja isto može sa pobedom protiv Kanade da se vrati u igru za prva tri mesta. Pošto u drugom kolu gostuju El Salvadoru, a onda čeka USA. Videćemo. Da, nije gotovo, ali nekako ne vjerujem da će Ameri dozvoliti da propuste i drugo prvenstvo zaredom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 5 minutes ago, Cilemile said: Da, nije gotovo, ali nekako ne vjerujem da će Ameri dozvoliti da propuste i drugo prvenstvo zaredom. Istina, ali to sam ja mislio i za Italiju, a vrlo lako može da se desi da ih Portugal izbaci 🙂 Videćemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Je l' me oci varaju ili Kolumbija nije dala gol na 7 utakmica zaredom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 53 minutes ago, Del Piero said: Je l' me oci varaju ili Kolumbija nije dala gol na 7 utakmica zaredom? Tako je. Imaju neverovatan niz. A budući šta su promašili protiv Argentine pri kraju prvog, mislim da tu nisu čist posla 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 3, 2022 Author Share Posted February 3, 2022 I Argentina je (cini mi se) na pragu nekog rekorda po broju uzastopnih utakmica na kojima je neporazena..tako nesto.. Pozitivno me iznenadio Scaloni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 (edited) 13 hours ago, Cilemile said: Za 4. mjesto će do kraja biti borba između Paname i Kostarike. Panama ima bod više i za gol bolju gol razliku, i imaju podjednako težak raspored do kraja. Jedni i drugi igraju protiv Kanade i SAD, Panama još dočekuje Honduras, a Kostarika gostuje kod Salvadora. Nešto cenim da je od svih navedenih Kostarika najbolja reprezentacija. edit: Kako jebene sudije kroz celo prvenstvo natežu za Kamerun, odvratno mi je i da ih gledam. Ogadiće mi se, a bili su mi uvek simpa reprezentacija i navijao sam za njih. Drži se Egipat ali se vidi da sudijski kriterijum nije isti. Edited February 3, 2022 by Neme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Ode Egipat u finale. Nonšalantni penali Kameruna, pogotovo poslednji, mašio ceo gol kao da se zajebavao. Karma. Ja ubodoh Egipat kao finalistu pa vi vidite. Još da osvoje... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
threepwood Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Afcon su opusteno mogli da odrze i na Enfildu da se ne cimaju ovi nasi bezveze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilemile Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 Egipat u nokaut rundi svaki put kroz produžetke, od čega dvaput na penale. Kao Hrvatska u Rusiji 2018. A o efikasnosti da ne pričamo - u 6 utakmica 4 gola. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Totalni raspad Kameruna protiv Burkine za treće mesto, 0:3. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 5, 2022 Author Share Posted February 5, 2022 Au,kakva ludnica od zavrsnice..golman B.Faso dobio koferce da ponese kuci..nema drugog objasnjenja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 (edited) Au kakva ludnica, od 0:3 na 3:3. @Drug Crni U isto vreme Dva kiksa golmana večeras. Mada ne zam za drugi, zasmetao mu je igrač... Ima još nekoliko minuta do kraja. Biće da je Kamerunac gurnuo igrača i tako je došlo do sudara sa golmanom. Taman dovoljno da mu zasmeta. VAR kaže sve čisto. 3:3. Edited February 5, 2022 by Neme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Golman Burkine Faso ahahahahaha U 73. minuti ti ekipa vodi 3:0 i ti svojim kiksevima odvedeš utakmicu do penala gdje se ni ne pomakneš s mjesta na jedno 4/5 penala. Car 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilemile Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Nevjerojatno. Ali Burkini Faso se slično, ali još gore, dogodilo na prvenstvu 1998. kojem su bili domaćin, isto u utakmici za 3. mjesto. Tada su protiv DR Konga u 86. minuti vodili 4-1, da bi u zadnje 3 minute primili 3 gola (!?!). Kongo je poslije pobijedio na penale. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Veceras je Senegal favorit realno, ali Egipat je prethodno dva favorita izbacio, tako da bi mogli i veceras po istom principu da odrade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzna Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 EGY na penale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Koja je fora da Salah nije sutirao 4. penal? Ok, dogovor je verovatno bio da sutira poslednji, ali u situaciji kada mozda ne dolazi do poslednjeg penala, valjda je logicno da on preuzme odgovornost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Valjda se spisak izvođača daje pre početka serije i nema promene redosleda. Posle pete serije mogu selektori da biraju redosled. Džabe onom golmanu puškice kad su Senegalci odlično šutirali penale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Zavrsen najgori fudbalski turnir koji ja pamtim. Egipat da je osvojio ovo i Portugal bi im pozavideo. A Senegal je ocajno igrao s obzirom da imaju prilicno dobar sastav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baros Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Pa ovi ni pehar ni umeju da dodele kako dolikuje. Kapiten sam na tribini prima pehar, a ostatak ekipe nekih 50 metara dalje na terenu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Sad sam malo gledao povijest AFCONa, pa Egipat je daleko najuspješnija reprezentacija. U prosjeku igra finale svako 3. prvenstvo, a polufinale svako drugo. Ovo je bilo 33. izdanje, Egipat je 7 puta osvojio, 3 puta bio drugi, 3 puta treći i 3 puta drveni. Da sam morao pogađati rekao bi da je najuspješniji Kamerun. Nigeriju bi isto stavio prije Egipta. Maroko me iznenadio da ima samo 1 naslov. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts