Nisam odavno svratila ovde, tek zadnjih par dana, I svaki post je "zasto je bolje ziveti u Evropi nego u USA", da nije malo confirmation bias? Mislim ok, evropske zemlje imaju bolji javni transport, definitivno, zato sto je USA razvijana na ogromnom prostoru, a ne zemlja po zemlju. Ali bukvalno nista u USA nije atraktivno za emigrante? Nista nije prednost?
Recimo u UK su me gledali cudno kad sam pitala za HVAC, ili masina za pranje vesa u kuhinji, dryer cak I skoro ne postoji, okaci ves na zicu (da, u Uk gde kisa pada random).
Nista ne valja u USA? Nema nijednu prednost nad Evropom?
Edit: double post
Mislim da si u pravu, promakao mi deo o 25.3% koji nisu dali odgovor. U svakom slučaju, nije baš toliko loše kako Melankolic tvrdi ali je daleko od poželjnog. Takođe prikazuje naše "novinarstvo", ne umeju ni rezultate da prenesu kako treba. Mada se takođe pitam kakve su opcije bile na tom pitanju.
Nema protesta za Druze.... Izraelci ne pokusavaju preko Druza da uspostave tampon zonu, nego brane Druze. Izrael je malo I odlagao mesanje, zbog pokusaja da normalizuje odnose sa Sirijom. Ali, postoji nepisani dil izmedju Druza I Izraela, zato sto Druzi zive lepo u Izraelu, da ce ih Izrael braniti ako su napadnuti. Sta se desilo, na vest o masakru i napadu na Druze, koji islamisti pokusavaju da uniste, izraelski Druzi su krenuli preko granice da brane svoju manjinu, sto je realno safety risk za Izrael, da ce imati veliki broj svojih gradjana koji su zarobljeni u Siriji.
Iako postoje dokazi da Druzi imaju religijske korene u Shia islamu, oni sebe ne smatraju muslimanima, ali se vide kao arapi. Inace fenomenalni ljudi. Njihova religija je malo cudna jer je uglavnom skrivaju, ali Jevreje smatraju za bracu.
Izrael trenutno prihvaca Druze izbeglice, postoji mogucnost da Druzi probaju da pripoje svoje teritorije Izraelu, jer su tu jedino bezbedni. Progon Druza u susednim islamskim zemljama je realna stvar. Islamisti ih ne smatraju muslimanima.
Samo da pojasnim, nije neobicna praksa u US za ljude koji vrede vise miliona, danas pogotovo preko $15 mill, da sve svoje posede stave u Trust, neki I ispod toga. U tom slucaju svi posedi I ugovori postaju deo estate u slucaju smrti. Resava problem dugog procesa u slucaju smrti, raspodeljuje nasledstvo I garantuje privatnost. Neko kao Epstain bi verovatno imao nesto slicno. Videla sam da su zrtve zlostavljanja, podnele tuzbu protiv estate.
Rekla sam verovatno, jer bi to bila standardna situacija. Ako nije, onda je super pay day za njega sada. Medjutim on nista nije objavio od tada. Negde sam to videla ali sad se ne secam gde, da je unajmljen kao consultant, a u toj ulozi NDA je standardan. Evo pogledala sada
https://www.thewrap.com/steve-bannon-jeffrey-epstein-michael-wolff/
Bannon je tvrdio drugacije. Ne verujem da bi potpisao direktno sa Epstainom, nego sa njegovom firmom, ili estate. Cak I da je sa Epstainom, njegov estate bi preuzeo prava, nemam detalje, nagadjam, ali da, u takvom slucaju NDA bi jos uvek bio validan.