Jump to content

ObiW

Član foruma
  • Posts

    473
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ObiW's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated

Recent Badges

461

Reputation

  1. Neutralni stariji geopolitički analitičari sa Telegrama.
  2. Jos malo cemo u offtopik. Sta kazu ankete u Srbiji, koliko ima stranaka koje se zalazu za medjusobno priznjanje Srbije i Kosova? Nula. E to se zove unificiranost politicke elite kada je rec o Kosovu. Sto se unificiranosti Arapa u SAD tice, niko od njih ne vidi resenje palestinskog pitanja koje ne ukljucuje Jerusalim kao glavni grad, i njegov deo pod punom kontrolom Arapa.
  3. Ja povlacim znak jednakosti. Jel bi Srbi zaboravili na Kosovo kada bi sve bilo isto kao sto je sada a prosecna plata 3 hiljade evra? Ne bi, nisu zaboravili na Kosovo ni u vreme Ante Markovica. Arapima u SAD je Palestina kao Srbima Kosovo.
  4. Ti ne znas koliko Arapa zivi u Michigenu? Guglaj malo Arabs in Dearborn. Njima je Palestina u istoj ravni kao uslovi za zivot.
  5. Neš’ Srbina zajebati.
  6. Nije razotkrio srpskom seljaku sa pijace, jeste američkom. Američki je očekivao da čuje da se taj čovek bori protiv zla koje i njega muče, a to su woke pederi koji im uče decu u školi da menjaju pol. Umesto toga dobili su još jednog smarača koji ih uči evropskoj istoriji za koju ih realno boli penis.
  7. Liga Nacija je imala sjajnu (haha) ideju “slobodnih gradova”, pa su taj status dobili Rijeka i Gdanjsk. To se posle drugog svetskog rata primenilo i na Trst, pa se čak i proširilo na “slobodne zone” oko Trsta. Mi pamtimo koliko je to bilo loše rešenje jer smo 10 godina posle rata skandirali “Trst je naš”, a u njemu je tada već bilo malo Slovenaca i Hrvata u odnosu na ukupnu populaciju. I zbog tog rešenja smo se posle rata puškarali na granici, čak smo i neke avione obarali. Pametan je bio onaj francuski političar koji je rekao da mirovni sporazumi posle prvog svetskog rata nisu bili to, nego primirje na 20 godina. Gdanjsk je bio slično žarište kao Trst i Rijeka samo mnogo gore. Ovo što sam opisao ne opravdava ni Hitlera ni Putina u vezi toga što je rekao, samo konstatujem kako nakaradna rešenja mogu da stignu na naplatu sledećoj generaciji.
  8. Sad zamišljam ijekavicu sa nišlijskim akcentom.
  9. Došli žuti ljudi da zajedno pijemo vodu iz Morave. Analitika Toma Nikolić style.
  10. Niko nije pitao, al da se javim za svaki slucaj.
  11. ObiW

    Bliski Istok

    Jel mu rekao naš min ino poslova da je i Srbija morala pod pritiskom da kaže da će ambasada u Jerusalim, no je sreća da se vlast u Anerici promenila pa smo izbegli tu bruku?
  12. Vidi, ja sam od Metalheada dobio plaketu - zahvalnicu koju sam uramio i okačio u radnoj sobi. Ne znam šta je delio onima u call centru što su okretali telefone i zvali ljude da dodju, to će Andjelija znati bolje od mene.
×
×
  • Create New...