Jump to content

Recommended Posts

22 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Богдановић 37.5%
Добрић и Маринковић 33.3%
Аврамовић 28.6%
Мицић 27.3%
Јовић 25%
Јокић 16.7%
Гудурић 0%

Проценти шута за 3 у прва два кола. Од осталих Давидовац је једну шутнуо и промашио, а Петрушев није покушавао.

Мораће се ово подићи јер је сваки од њих бољи шутер него што тренутни проценти кажу.

Jbt subjektivni osećaj mi je bio da Avram ima oko 38%...

Ko je gledao juče preko Eurosporta? Navodno je Vasilije nešto zamerio Vanji i krenuo Kariju da se žali. Dve su kao opcije zbog čega: a) Jokić je signalizirao da se ne igra poslednji napad jer smo imali +41, a Vanja je šutnuo na koš (nije ga skapirao); b) Vasa je hteo da on završi napad.

Kako bilo da bilo, Bogdan je prekinuo raspravu na centru rekavši Vasi da ćuti. :lol_2: Dok je Nikolica Jović ispao car u navodnoj situaciji tako što je stao ispred kamere da se to ne bi snimalo. Bukvalno svaka čast ako je i došlo do rasprave što je zaštitio saigrače na taj način. ❤️

Imate ovde i komentare ljudi koji su primetili u prenosu, a i njegovo viđenje situacije sa press mesta. Verujem da se to brzo rešilo u svlačionici...

Nek bude da je to znak koliko je svima stalo, mada me opet malo brine Vasilije.

Ma u svlačionici se svašta dešava, sigurno ima i oštrijih rasprava, sve je ok dok to ne izađe napolje. Zato je Jovke ispao najzreliji jer se potrudio da ih sakrije od kamera :classic_smile:

(samo mi treba neko da mi kaže da je sve ok ;D) 

• Like 1

Koš razlika:

Nemačka +33

Francuska +16

Srbija +15

Pobedom Nemaca protiv Francuza vrlo je izvesno da ćemo biti najbolja drugoplasirana ekipa. Ukoliko pobede Francuzi onda nam treba pobeda od  18-x. X-razlika kojom Nemci izgube 😅

Isto je tako bitno pobediti Sudan što ubedljivije kako bi ih izbacili iz žreba za 1/4 a tu ubacili Japan/Brazil kao potencijalnog rivala. 

U slučaju da se ne dese neki nepredviđeni rezultati žreb bi nas doveo do jednog od:

Španija

Australija

Gubitnik meča Francuska-Nemačka

Pobednik meča Japan-Brazil.

• Like 7
  • Thanks 4

Ja sam videla Jokića na klupi kako nešto pokazuje, ali svi smo protumačili kako signalizira da nije hteo da se vraća u igru zbog TD. 😄 Svakako idemo dalje, sledi SSD da ih dobijemo što većom razlikom. 

Oni u odnosu na Portoriko igraju dosta kvalitetnije nego prošle godine. Manje divljaju a prilično su atletični, plus imaju Karlika kome idealno leži da bude taj plejmejker među gomilom fizikalnih igrača. Verujem da će ga Aleksa i Dobrić/Vanja zaustaviti.

7 minutes ago, Pero_Cameron said:

Koš razlika:

Nemačka +33

Francuska +16

Srbija +15

Pobedom Nemaca protiv Francuza vrlo je izvesno da ćemo biti najbolja drugoplasirana ekipa. Ukoliko pobede Francuzi onda nam treba pobeda od  18-x. X-razlika kojom Nemci izgube 😅

Isto je tako bitno pobediti Sudan što ubedljivije kako bi ih izbacili iz žreba za 1/4 a tu ubacili Japan/Brazil kao potencijalnog rivala. 

U slučaju da se ne dese neki nepredviđeni rezultati žreb bi nas doveo do jednog od:

Španija

Australija

Gubitnik meča Francuska-Nemačka

Pobednik meča Japan-Brazil.

Pobednik meča Japan-Brazil ne može jer trećeplasirani idu na prve dve najbolje.

Nama dolazi poraženi Nemačka-Francuska ili Australija - Španija (ko završi drugi u toj grupi).

• Like 9

Da li je jedini parametar koji se gleda koš razlika u slučaju da ekipe iz različitih grupa imaju isti skor? Pošto onda može da se desi da Kanađani porazom od Španije odu na 2-1, budu prvi u toj grupi ali da mi imamo bolju koš razliku od njih.

Edited by Manu

3 minutes ago, Manu said:

Da li je jedino parametar koji se gleda koš razlika u slučaju da ekipe iz različitih grupa imaju isti skor? Pošto onda može da se desi da Kanađani porazom od Španije odu na 2-1, budu prvi u toj grupi ali da mi imamo bolju koš razliku od njih.

Nismo uspeli da definišemo do kraja.

Na Fiba sajtu stoji samo dve najbolje, a na vikipediji dve najbolje prve.

A i svejedno je to za Kanadu, jer će neko od Nemačka-Francuska imati 3-0 skor kao i Ameri.

Edited by Ledd

1 minute ago, Smrtokapa said:

Biće naša treća utakmica jaka (i) do samog kraja jer je Sudancima bitno da, čak i ako izgube, to bude sa što manjom razlikom, zbog te trke na trećem mestu. Dakle koš razlika je bitna za obe ekipe.

Ma oni su inače u fazonu da se nadigravaju sa svima u svakom posjedu, što je stvarno fantastično, igraju pun gas bilo da vode ili da gube. Ja se ipak nadam da će Jokić da ih urniše unutra i da će u drugo poluvrijeme ući sa svim visokim opterećenim faulovima.

• Like 1

27 minutes ago, Manu said:

Da li je jedini parametar koji se gleda koš razlika u slučaju da ekipe iz različitih grupa imaju isti skor? Pošto onda može da se desi da Kanađani porazom od Španije odu na 2-1, budu prvi u toj grupi ali da mi imamo bolju koš razliku od njih.

Ne, gleda se pozicija u grupi prvo. Najlosiji prvoplasirani ide u drugi sesir.

• Thanks 1

Jokara nije više tihi vođa. A i stav, pristup, himna, timeout, sve to što se tražilo s punin pravom svih ovih godina.

Iskreno, očekujem njegov totalni takeover već u subotu. Već protiv moskitosa se videlo da idemo na njega uvek kad su u bonusu i pred bonusom. Što je strašno oružje koje, rekao bih, niko nema pod košem u tim izolacijskim situacijama u tom kvalitetu.

SSD strašno respektujem, bilo je 15-16 min borba i u Manili iako smo ih otresli na kraju. Sa pristupom kao jućr ćemo ih dobiti 20ak razlike i završiti prvi krug uspešno.

Još samo da krene šut spolja i pali se mašina 😄

1 hour ago, Barkley#34 said:

Pa da, to su te interne stvari koje se ne vide. Ja sam malo ispizdeo na Vanju jer sam mislio da je bolje da odigramo smisleniji napad i završimo sa +43 zbog ovog što Pero piše a eto nisam imao pojma o tim zahtevima sa klupe.

Isto ali da nam je neko ponudio +41 bismo svi podigli obe ruke pred utakmicu 😁

• Like 3

1 hour ago, DameTime said:

Ko je gledao juče preko Eurosporta? Navodno je Vasilije nešto zamerio Vanji i krenuo Kariju da se žali. Dve su kao opcije zbog čega: a) Jokić je signalizirao da se ne igra poslednji napad jer smo imali +41, a Vanja je šutnuo na koš (nije ga skapirao); b) Vasa je hteo da on završi napad.

Kako bilo da bilo, Bogdan je prekinuo raspravu na centru rekavši Vasi da ćuti. :lol_2: Dok je Nikolica Jović ispao car u navodnoj situaciji tako što je stao ispred kamere da se to ne bi snimalo. Bukvalno svaka čast ako je i došlo do rasprave što je zaštitio saigrače na taj način. ❤️

Imate ovde i komentare ljudi koji su primetili u prenosu, a i njegovo viđenje situacije sa press mesta. Verujem da se to brzo rešilo u svlačionici...

Nek bude da je to znak koliko je svima stalo, mada me opet malo brine Vasilije.

Imao je Vasa sličan ispad prema Marinkovicu u onim kvalifikacijama za SP koje su se igrale pred EP. Igrali smo sa Turcima u gostima, Marinković na kraju utakmice krenuo da koš da poboljša kos-razliku(sa pravom) i Micic počeo da se dere. 

• Like 1

4 hours ago, DameTime said:

Jbt subjektivni osećaj mi je bio da Avram ima oko 38%...

Uvek je to oko 28% u ovim jačim takmičenjima. Na svetskom prvenstvu 26%, u Evroligi 29%, evo sada 28%. Bio bi neuporedivo opasniji da to može da drži makar na skromnih 33-34%.

3 hours ago, DameTime said:

Ja sam primetio to odma. Izgledalo mi je kao rasprava oko toga što je Vanja uzeo šut u poslednjem napadu. 

Mislim da je tu Vasa nije u pravu. Respect i te stvari ok, ali ako je bitna koš razlika za dalji raspored, sasvim je ok od bilokoje ekipe da igra na 100% do poslednjeg sekunda. A to i protivnik razume i mislim da Portorikanci nisu to shvatili kao neko ponižavanje.

• Like 1

Vasa sigurno nije u pravu iz vise razloga. Prvi i glavni je sistem takmicenja. Drugi i izuzetno bitan je da nije na njemu da reaguje, na njemu je da bude zupcanik u sistemu, cuti i igra.

Anyway, atmosfera u timu deluje odlicna i ne treba da mracimo.

Protivnik je bio nedorastao, tako da i kosarkaski komentari ne piju mnogo vode. Ja sam hteo da napisem da me je Jokic u defanzivi izludjivao, jer mislim da za celu utakmicu ni jednom beku ili centru nije podigao ruku da oteza sut pod kosem (nego se vise postavljao za defanzivni skok), ali i to je bullshit. Pa sam hteo da napisem da odlicno trcimo i da ce nam bolje leci neodgovornije i tromije ekipe, ali Portoriko nije reper. Pa sam hteo reci da imamo bas lepe setove za Bogdana, sa puno sitnih kretnji (cak i nekim kretnjicama u rikverc), al da vidimo kako sljaka to protiv jacih... Za kraj - sut za tri - samo neka proradi u 1/4finalu. Imamo potencijala za to, ovi procenti nisu reprezentativni. Al samo da krene, jer mozda i nece... Pisali smo jos odavno - ako ubadamo trojke iz povratnih pasova - jebeno smo opasni.

I jedni nepopularno misljenje - ja hocu da pohvalim Guduru - defanzivno jako angazovano i dobro na obe utakmice. Prihvatio je svoja zaduzenja i hoce da isporuci. Ofanzivno, sve mi se cini da mu najvise odgovara igra sa jos dva ballhandlera (kao i Feneru), gde njega, logicno, cuva najslabiji defanzivac.

• Like 10
  • Tuzno 1

8 hours ago, Bogoljub Gagic said:

Богдановић 37.5%
Добрић и Маринковић 33.3%
Аврамовић 28.6%
Мицић 27.3%
Јовић 25%
Јокић 16.7%
Гудурић 0%

Проценти шута за 3 у прва два кола. Од осталих Давидовац је једну шутнуо и промашио, а Петрушев није покушавао.

Мораће се ово подићи јер је сваки од њих бољи шутер него што тренутни проценти кажу.

Ako timski pogledamo prvih 24 utakmice koje su odigrane i procente za 3p, najgore izdanje u toj kategoriji je bilo nase protiv USA (24.3%), a 22. najgore je bilo nase protiv Portorika (28.6%). 

Imamo prostora tu i mora da nam se vrati procenat.  

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...