Jump to content

L' Imperatore

Član foruma
  • Posts

    4,433
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by L' Imperatore

  1. Kad smo kod več kod pravljenja gluposti, to se najbolje oslikalo u prvoj četvrtini. 2 minuta do kraja, 0 timskih faulova. Radonja pokazuje imamo male faulove, koristite to. Sledeča dva napada naprave faulove na šutu Kod onog zidanja Cavanaugha je morao biti neki kontakt. Nemoguče je da onako promaši sve sa pola metra. Jeste, mogla je da se dobije utakmica, a mogla je i da se izgubi sa večom razliko. Nekako dosta rastrgano je delovalo sve skupa. Menjali su se periodu dobre i loše igre. Obzirom na formu, sreča je što periodu loše igre nisu bili predugački, pa se ni Varese nije uspeo odlepiti na neku solidnu razliku. Zanimljivo, u drugoj utakmici Chemnitz oprao Bilbao 25 razlike u gostima. Nešto slično kao u prošlom kolu sa Zaragozom. Ozbiljna ekipa.
  2. Brz i prodoran jeste, tu nema šta. Ali plej od 1,75 koji za tri šutira ispod 30% bi se u EL proveo ko bos po trnju. Od ove 4 koje su ostale, Bourg je jedini koji bi se mogao smatrati neželjeni gostom za EL. Ja ih nisam gledao puno u regularno delu sezone, ali ovo što su odigrali u playoffu je meni nekako najsmislenija košarka od ovih što su ostali. Tako da na kraju možda opet ispadne najgori scenario po čelne ljude eurolige.
  3. U Parizu zatvoren gornji prsten hale kao da je u pitanju Zvezda-Krka, a ne polufinale EC
  4. Znajući koliko Čović voli da ispunjuje sebi želje (obično sa katastrofalnim tajmingom), ja tipujem na povratak Alimpijevića. Uz millijonsku odštetu.
  5. Ja sam ih gledao na SEC turniru kad ih je razneo Miss St. Zeigler je imao loš meč, Knecht onako. Ali baš su imali velikih problema sa fizikalnošču Buldoga.
  6. I meni je ovo prva koju nisam uspeo da pogledam. Sad kad vidim rezultat, mozda i bolje da mi ne pojedu i ovo malo zivaca sto mi je ostalo. Jako bitna pobeda da stvarno ne udje voda u usi.
  7. Pobjeda na oproštaju u Planici. Klasa.
  8. Ovaj Blackshear iz Nevade podseča na Clyburna. Odličan ballhandling za te gabarite. Poludistanca, igra ledjima, odbrana... sa 20% šuta za tri če poljubiti vrata NBA lige. Ali u evropi bi mogao polako da gradi karieru kao trojka
  9. Nemoč u ovoj utakmici, kao tad kad su nas Ukrajinci izbušili 5-6 razlike
  10. O ovome sam razmišljao posle jedne od utakmica. Mislim da Buciel i Cavanaugh nisu dobar par i da se neki njihovi kvaliteti "sudaraju" kad su zajedno u igri. Kao u fudbalskoj reprezentaciji, kad nam u napadu igraju Mitar i Vlahović zajedno. Iako Radonja nikad nije mnogo mirisao mitske zveri na poziciji centra, ja mislim da bi to stvarno dobro funkcionisalo u paru sa Cavanaughom. Recimo neko kao onaj Bankston iz Arisa, koji liči malo na Kennetha Farieda po igri. Neko ko može brzo da se odmota i predstavlja ogromnu pretnju za alley oop situacije u centralnom pikenrolu. Tako stvarno stvaljaš ogroman pritisak na odbranu da reaguje i bira manje zlo. Hočeš da ostaviš prostor kroz sredinu da ovaj kuca, ili da skupljaš pa ti Cavanaugh metne tricu iz čoška. Još kad bi uz to na pleju bio neki prodoran ballhandler kao onaj nigerijac iz Aliage Petkim... Ali o tom potom. Prvo da završimo ovu sezonu pa da vidimo šta če se izdešavati u prelaznom roku. Znam samo da če Dejo morati da donese nekoliko teških odluka, jer po jednoj strani voli kontinuitet, a po drugoj u ovom rosteru nema mnogo igrača koji mogu da cepaju njegov basket.
  11. Tačno. U onom paklenom rasporedu, recimo da su porazi od Aliage Petkim i Efesa bili legitimni. Dok su Fener, Turk Telekom i Manisa več bile pobede u džepu i onda oni brainfartovi u finišu. A sad dva neobjašnjiva i nedopustiva poraza protiv Burse i Buyukcekmecea... Mene čak i ne nervira toliko to što bekovi nemogu da odbrane. Nisu ovi igrači ni pravi fit za tu košarku, Ali me nervira kad Scrubb, Baygul (i ponekad Taylor) uzjašu loptu pa je tapkaju po 20 sekundi. Pa postavi prvi pik, ništa. Pa drugi, ništa. Pa pokušaj spuštanja lopte nekome na post, ne može. Pogled na sat, 3 sekunde do kraja... Nema dovoljno brzog decision makinga. Ti igrači trebaju nekoliko sekundi da skontaju da neka stvar nije tu/neče proči, da bi onda prešli na neku drugu opciju. A zato napad nije fluidan i uguši se ustvari sam od sebe.
  12. Zabolela me glava od ove utakmice. Počevši od sudija, koje nisu uspele da donesu 2 dobre odluke ukupno, u celoj utakmici. Ništa tendeciozno, nego čisto neznanje i ikompetencija. Pa onda i batrljavi Bahčešehir, koji je danas napravio i za njihove standarde neobjašnjivu količinu gluposti. U pravu je bio MV91, biće ovde borbe za opstanak.
  13. MVP iz ekipa koja je bliže dnu, nego vrhu tabele? Jel se desilo ikad tako nešto?
  14. Zavisi kako se gleda na pojedine situacije. Recimo tamo kad su tražili faul kod šuta Dončića za 3, po meni dobra odluka, jer je izbacio noge napred. Kasno odsviran faul prilikom defanzivnog skoka Jokića takodje dobra odluka. Htela je da pusti igru, ali kad je videla da je taj faul doveo do izgubljene lopte Denvera, svirala je faul. Po meni ispravna odluka. Čini se da se sudije malo love sa tim novim smernicama, gde se dozvoljava više kontakta. Jednostavno nisu navikli na taj kriterijum.
  15. istina. Ali ovo mi izgleda baš smešno, jer nije potrebna ni nikakva finta ni ništa. Dva puta se nasloni i onda položi loptu u koš. Kao da igra protiv nekog kadeta
  16. ne bi da mračim, al ipak moram malo 😁. Ništa posebno. Durent je več od prvog koraka bio previsoku u stavu, van balansa. Tako da je bilo dosta i ovo blago odgurivanje pre zadnje promene, da ga baci na dupe. Više od ovog poteza me oduševljava kako dobro i efikasno Vasa igra u ovako velikoj ulozi. Nadam se da je sa ovim igrama stvarno izborio mesto u rotaciji za sledeču sezonu. Na drugoj strani gledam generacijskog talenta Wembya kako na postu Jokiću neče uspeti da odbrani jedan posed još jedno 5 godina
  17. Smart i Hanga postavljaju Nebu ledjnu blokadu za alley oop
  18. 9 postova za 20 minuta. Strašno zanimanje za utakmicu...
  19. Ako se ne varam, ove sezone je na dve pobede od polufinala dalje
  20. Micić 25 poena i 8 asistencija uz 9/10 šut iz igre Klubovi koji su se nadali da če nazad u EL, će izgleda morati da prave drugačije planove
  21. Dusko svaka čast! U poslednje vreme se ozbiljno namećeš kvalitetnim doprinosom na topiku. Mislim da ču morati da ti prepustim čast otvaranja topika za prelazni rok kad za to dodje vreme 😄 Što se tiče utakmice, odlična reakcija posle dve loše predstave. Fokus, agresivnost i intenzitet su bili prisutni na obe strane terena od prvog poseda dalje. Ovi nisu znali šta ih je snašlo u prvoj četvrtini. Nakon toga lagano rutiniranje. Ovaj put bi pohvalio Taylora. Mislim da je mnogo pozitivnig stvari krenulo od njega. U odbrani je bio jako agresivan, zbog čega Porto nije mogao da organizuje napad kako treba. U napadu nije bilo bezveznog tapkanja, gušenja napada i uvaljivanja vvručih krompira. Napadao je obruč kad se otvorio prostor, pogadjao iz ritma sa poludistance kad je bila gužva u reketu. Odlična predstava
  22. Serviceable. On je došao 2021 kao neki G/T depth linemen,. Ali je svake godine bio bolji i bolji i izborio se za mesto startera na desnoj strani. Ako se ne varam, dosta je bolji pass protector nego run blocker, što je verovatno jedan od glavnih razloga zašto nije ostao kod nas.
  23. baš wtf. U ovo doba NBA lige je češće da oba tima predju 150, nego da ostanu ispod 80 edit: Desilo se prvi put posle više od 8 godina
  24. Ajde Buteju i može da se pogleda kroz prste kad ponekad iskoči iz šablona. Pokazao je da može da pogodi teške šuteve a ionako u drugom poluvremenu niko ništa nije mogao da ubode, pa je morao on da proba. Ovo što kažeš za guranje pod koš. Ajde da su to bile neke uigrane situacije, pa da vidiš da ima smisla. Nego Taylor konstantno ide na ulaz, gubi dribling i onda pas od 2 metra Bucielu u gužvu, koji naravno gubi tu loptu. Mada i kad su mu spuštali na post, to je isto ispalo bezveze. pravi 10 driblinga i ne uradi ništa. Radonja kao da je osuđen da kroz karieru uvek ima jednog visokog koji nezna na uhvati loptu. U Zvezdi je tu ulogu imao Kuzmič, u PAO-u Pappagiannis, ovde Buciel. Mrtva trka ko je najgori po tom pitanju od njih trojice.
  25. nemotivisana, bezidejna, traljava... To su samo tri negativna prideva koja su mi prva pala na pamet. A ima ih još mnogo, sa kojima bi mogla da se opiše današnja predstava. Radonja takodje loše reagovao na raspad. Ja kapiram da su ovi igrači što su igrali generalno bolji od onih što sede na klupi. Ali danas ih nije išlo i morao je da pokuša nešto da trgne ekipu. Sve karte je stavio na Taylora i Buciela, i potonuo zajedno sa njima.
×
×
  • Create New...