Jump to content

СтелаРоса

Član foruma
  • Posts

    2,293
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by СтелаРоса

  1. Gudura nekako nikada nije uspeo da postane onaj killer skorer. Pokusava milion drugih stvari da radi i onda zapostavlja i sut i prodor koji su mu, po meni, mnogo bolji nego sto to pokazuje u poslednje vreme. Previse komplikuje, fintira, dodaje, stalno sa nekim nesto prica i objasnjava umesto da sutira na kos. A te price o odlucujucim sutevima i neizvesnim zavrsnicama bas smaraju. Mi treba da pobedimo Baskoniju ili Zalgiris bez neizvesnih zavrsnica, a da ne pricam o gostovanjima Albi i Asvelu. Da prvo to krenemo da pobedjujemo, pa cemo videti dalje sta nam fali.
  2. Nece mi verujem zameriti moderacija jer su se obojica spominjala u poslednje vreme kao nasa pojacanja - Guduric i Djurisic na 2 mi deluje kao dobar tandem. Prvi iako ne igra posebno dobru sezonu usao je u najbolje godine i sada je trenutak da pokaze da li je top EL klasa ili prosek, a gde ce to najbolje da pokaze nego u sredini koja mu je poznata? Drugi koji donosi agresivnost, atlecizam, koji ce da grize i u napadu i u odbrani.
  3. Ne znam, nije moje da to objasnjavam posto se ja ne cudim. I za ovu sezonu sam govorio da se nece nista veliko napraviti u EL kad sam video da dovodimo otpatke jacih klubova da nam budu glavni igraci.
  4. Znaci dovescemo igraca kojeg Fener i Saras jedva cekaju da se rese, a onda cemo se posle svi cuditi sto nismo na nivou tog Fenera 😃
  5. U svakom slucaju bi na 5 trebali da budemo jaci jer od Tobija tesko da moze gore
  6. To sto je Vidic prakticno oteran sa izbora za predsednika FSS dovoljno govori o tome da je imao dobru nameru i plan. Da je zeleo nesto da mulja kao i ostali prihvatili bi ga oberucke, pogotovo zato sto je veliko ime. I ne znam odakle ove price o njegovom sastavljanju recenica? Gledao sam njegova gostovanja po emisijama (i stranim i nasim) u prethodnih godinu-dve i covek najnormalnije prica i ima sta pametno da se cuje od njega.
  7. Odgledao sam sinoc polufinale EC i moram reci da je Besiktas iz nekog razloga licio na tim jedino kada je Simonovic bio na parketu (imao je najbolji, ili najmanje los +/- od svih igraca - minus jedan). Usao je brzo u problem sa licnim greskama sto je karakteristicno za njega (3 u prvom poluvremenu, a do kraja je imao i svih 5), ali je za 16 minuta ubacio 14 poena uz 5/7 za 2p i 4/5 slobodna. Dosta se dobro snalazio oko obruca i pogadjao iz ne previse lakih pozicija. Mislim da mu je u ovoj fazi karijere gde pokusava sebe da pronadje u evropskoj kosarci najveci problem sto ne zna da li je 5 ili 4 i da li mu je bolje da stoji vise van reketa ili u njemu.
  8. Pa sklonice se na leto, a dolazi Gurovic i njemu slicni sa ovakvim razmisljanjem da pokazu da moze i gore od Covica.
  9. Ostoja zna da ne bi dobio nikada ovoliki novac od drzave da nema Obradovica, pa se shodno tome i sklonio u stranu. Nije bas za poredjenje sa nama.
  10. Koliko smo se mi razmazili kad nam je Sferopulos tanak trener. Mozda nije top klasa trenera, ali je sigurno odmah iza ovih najboljih, mada bi bilo zanimljivo videti i te najbolje kako bi radili sa nasim rosterom i u ovom okruzenju.
  11. Ako su mu ovo jedini grehovi koje mozemo da navedemo onda on uopste nije problem.
  12. Ja prosto moram da stanem u odbranu Sferopulosa. Kakav napredak se moze ocekivati i kakav pomak je mogao napraviti ako je od njegovog dolaska otisao prvi plej ekipe Nejpir (i to u momentu kada je konacno malo zivnuo), doveden novi prvi plej Topic koji se povredio posle 2 utakmice, kljucne utakmice u EL je igrao bez najboljeg igraca tima (Teo), a pored toga konstantno muci muku sa izostancima (Lazic, Hanga, Nedovic, Teodosic, Yago). Od doselekcije je dobio nesnadjene Smarta i Gilespija, a ako neko misli da je Sferopulos licno odbio one igrace koji su se spominjali iz NBA da bi doveo ovu dvojicu sta da vam kazem onda nego da verujete u bajke. To sto je nekada dosadan sa izjavama mu se moze uzeti za zlo, ali je toliko nebitna stvar u moru bitnih problema sa kojima se svakodnevno susretao. Ne znam ni zasto se ocekuje da ce u toku sezone da izjavi kako ovo nista ne valja, kako nema kvaliteta, rotacije, kako mu treba 10 novih igraca, kako smo se zajebali sa Tompkinskom, itd? Pa koji bi trener to uradio? Sferopulosa mogu da kritikujem za neke nelogicne rotacije ili nepotrebno udvajanje u odbrani jer me to bas nervira, ali generalno smatram da je do sada radio blizu maksimuma. Nas okrnjeni sastav je u poslednjih 1-2 meseca rame uz rame sa Asvelom i Albom, mozda i gore od toga. Rezultati su bili u skladu sa tim. I ovo kako je pristup vec duze vreme los uopste nije tacno. Igraci su se borili svaku utakmicu, pokusavali, nikada nisam imao utisak da se bilo ko od njih stedi, zajedno sa trenerom, ali su bili ograniceni kvalitetom i izostancima i porazi su bili ocekivani. Jucerasnja utakmica je bezobrazno odigrana, to se mogu sloziti i nadam se da tako nesto vise necemo gledati.
  13. Ne preterujte, protiv Studenata ce pristup biti ozbiljniji i rotacije smislenije, bice 20 razlike. Sa razlogom smo prvi na tabeli, rekao bih da smo svega dve utakmice kalkulisali a to je ova danas i ona protiv Buducnosti u Pg.
  14. Dosta nelogicnih stvari u svakom slucaju. Ni ne cudi poraz jer su rotacije bile cudne, a Mega je dobra ekipa. Nedovic 36 minuta potpuno nepotrebno i netipicno za ovakve meceve, Ilic 20 minuta iako se nije mogao sastaviti, Mitrovic koji je zlata vredan za ovakve meceve samo 10 minuta, Gedraitisu samo 15 minuta nakon sto je protiv Virtusa malo igrao i jos ga klupira nakon sto pogadja trojku i dvojku, a cak se i Gilespija setio u 4/4. Smart koji je grizao na Aba utakmicama iza kosa. Sa ovakvim odlukama se tacno prizivao poraz, jer opet kazem nije da smo igrali protiv Krke nego protiv petoplasiranog tima kojem treba pobeda. Prelako shvacen protivnik, ali opet bilo je prostora za ovako nesto nakon kiksa Buducnosti.
  15. Mnogo mi smrdi ova utakmica na prodatu. Tokom celog meca pristup nam je bio upitan, cak i na 10ak razlike u 3/4 se videlo da ne igramo ozbiljno i da se pojedini igraci zajebavaju i ispucavaju. Na kraju Teo i Nedovic kao najiskuniji promasili sve zivo, a dosta toga je bilo otvoreno. Mega ovom pobedom prestize Zadar i u 1/4 finala ide na Cedevitu protiv koje ima sta da trazi, a nama prvo mesto svakako nije ugrozeno, cak smemo jos jednu da izgubimo do kraja. I ako nisam u pravu, pristup je svakako bio sramotan.
  16. Deda je dosta agresivniji i hrabriji u napadu. Nema vise coskarenja i suteva samo kad je bas bas otvoren nego krece na kos, igra ledjima, gleda ka kosu kad ima loptu za razliku od prethodnih pola godine gde se prema istoj ponasao kao da je vruc krompir. I naravno da odmah u globalu deluje bolje. Njemu izgleda stvarno ne odgovara da igra na jesen i zimu.
  17. Nema sanse da je Luka planiran na 4, ako se ne varam kod Duska nikada to nije ni igrao.
  18. Piksi je sve ono sto jedan navijac ne zeli od trenera tima za koji navija - preplacen, nestrucan, ali zato najjaci na konferencijama. Opravdanje za sve ima, ali resenje za probleme ne. Zapravo, ja sam siguran da on ni ne vidi probleme, on danas vidi samo pobedu jer sampioni dobijaju utakmice i kada odigraju losije, to je njegov nivo razmisljanja. Sujetan, tvrdoglav, bezobrazan, a na sve to nedodirljiv i otici ce jedino sam, nema ko da mu da otkaz posto je ljude u savezu otprilike on postavio. Za to vreme Nemanji Vidicu nije dozvoljeno da udje u srpski fudbal. Sta reci.
  19. Dva centra, dva krilna centra i iza njih Mitrovic kao 4/5 koji ce u zavisnosti od protivnickih visokih da dobija manju ili vecu minutazu. Nekad bi odigrao 5, a nekad 20 minuta, sve zavisi. U Aba ligi bi svakako imao vise minuta jer vecinu tih utakmica resava sa pola gasa, na kliker. Po meni je to sasvim dobra uloga za njega i verujem da bi bili zadovoljni i mi i on. Ne znam kakve su bile zamisli za njega letos jer smo u sezonu usli sa nekim nedefinisanim ulogama poput Bolomboja kojeg smo koristili i na 4 i na 5, a i za Simonovica se nije znalo gde ga vide. Mislim da Mitrovic na pocetku sezone nije planiran na 4 nego je tu premesten kada je bilo jasno da se Davidovac raspada, a da je Simonovic jos uvek nespreman za EL nivo. Sto se Plavsica tice - onakva grdosija zasluzuje paznju. Rekao bih da su visina i kilaza slicne Kuzmicevim, s tim sto deluje dosta pokretljivije od Kuza. Brojke su odlicne, ali opet znamo da ta statistika u Abi ne mora mnogo znaciti. Treba biti tu bas iskusan i pametan pa proceniti da li moze da pomogne u EL.
  20. Uff jedva cekam prelazni rok, niste ni svesni koliko imena i rostera imam da predlozim
  21. Koliko bi tek to bilo bahato od strane vecitih s obzirom da im je glavni izvor finansiranja drzava. Da su ovi sa vlasti koliko toliko normalni i da zele dobro nasoj kosarci napravili bi plan kojeg bi se klubovi morali pridrzavati u slucaju da uzimaju veliki novac od drzave, a koji bi podrazumevao promociju domacih igraca. Ako vec znate da uzimate 10-15-20 miliona evra onda bar napravite nekog igraca.
  22. Sad je top8 vredniji od svega jer ga nismo igrali skoro 10 godina. A kad bi ga igrali svake sezone dok iste zavrsavamo sa 0 trofeja pitanje sta bi u tom slucaju bilo vrednije. Meni top8 kao top8 ne znaci previse ako ne vidim potencijal da nesto vise napravimo od samog ucesca u njemu. Ove sezone recimo ko bude osmi tesko se ima cemu nadati protiv Reala. Po meni je bitnija cinjenica da smo do samog kraja u borbi za plej-of (ili plej-in od ove sezone), sto sada nije slucaj. Mi poslednjih 5-6 utakmica igramo rekreativno, zna se odavno da ne mozemo u narednu fazu takmicenja i za mene je to veliki neuspeh. A sam top8 kao top8 niti donosi trofej, niti neku bitnu novcanu nagradu pa da bi se tek tako odricali ostalih trofeja zarad njega. Mitroviceva minutaza je u proseku 19 minuta i sigurno bi bila manja da je Tobi tokom sezone na nesto licio, ili kasnije Gilespi. Lazic je na 14 minuta sto bi takodje bilo manje da smo na vecini utakmica bili kompletni. Cesto je falio Teo/Nedovic/Hanga sto je otvaralo vise prostora za Lazica. Takodje, mi gotovo celu sezonu igramo bez projektovanog prvog pleja (Nejpir, pa kasnije Topic), sto znaci da se nekih 25 minuta moralo rasporediti na ostale spoljne igrace.
  23. Treba prihvatiti da moramo da imamo bar 7-8 domacih igraca zbog kupa i kls, te da prema tome u svojim glavama projektujemo sastave i ocekivanja. I nije bitno sta ko od nas pojedinacno misli o tome, jer se klub toga drzi i tako ce biti i u narednoj sezoni. Mitrovic ima neke prednosti i mane, ovo drugo vise dolazi do izrazaja u EL, a ovo prvo ga i dalje cini odlicnim igracem za aba/krk/kls, cak i u duelima protiv Partizana za trofeje. Ako Luka ode, njegovo mesto ce da popuni neki drugi domaci igrac. Isto vazi i za Nedovica, Lazica, Davidovca, itd... Izbor domacih igraca nije preterano bogat i tesko je naci zamene za ove igrace.
×
×
  • Create New...