Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

15 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Ајде погледај њихове статистике са 18 година и статистику Топића. Раданов је са 18 играо клс у Фмп имао је 3.5 поена просека. Трифуновић је играо у Младости имао је 13.8. Топић је са 18 топ 3 играча клс. Једино је Миљеновић од набројаних био ту негде.

 

KLS koji su oni igrali je tipa 5 puta jaci od ovog. Evroliga, ABA i sledstveno KLS nisu bili slabiji od osnivanja, ako racunamo ABA ligu od kako su srpski klubovi usli.

 

No, nebitno potpuno, poenta je da ako pricamo o statistici i tim parametrima pre cu da uzmem najboljeg asistenta u ACB ligi nego klinca iz KLSa zato sto je klinac i zato sto ce mu to na metafizickom nivou znaciti.

 

Inace samo mi imamo taj fetis da pricamo o buducnosti na taj nacin, i dan danas vidjam komentare o "novozelandjanima" i kako je to trebalo da nam bude okosnica reprezentacije iako mnogi od njih i igraju u reprezentaciji a drugi nisu na tom nivou i bukvalno smo vecinu i gledali i po domacoj ligi i nekim stranim klubovima, ali onda opet nastupa taj Championship Manager momenat gde projektujes taj lazni potencijal koji su imali sa 20 godina i kako bi danas bili Zidan i Ronaldo samo da je eto bilo pameti da se forsiraju mesec dana godisnje u reprezentaciji.

 

Tako je i ovde, reprezentacija je skup najboljih igraca u datom trenutku.

 

Reprezentacija ne pravi igrace, jer u danasnje vreme sezone su duze i napornije i to reprezentativno takmicenje je samo jedan delic, desetina takmicenja koji oni imaju u toku godine, tako da je nelogicno tako posmatrati stvari.

 

Ako dodjemo do toga da biramo igraca A ili B koji su vrlo slicni po kvalitetu, ali je jedan 10 godina mladji, naravno da bih izabrao 10 godina mladjeg, ali ako mu je jedina karakteristika mladost i talenat koji svakako nece moci da pokaze na ovom prvenstvu, onda je diskusija bespredmetna.

 

A bespredmetna je i zato sto decko igra U18 prvenstvo i kasnio bi na pripreme zbog toga.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, ako Jokić zaigra zato što postoji neki plan da se Vučko prikaže kao spasitelj srpske košarke - onda neka se svi zajedno gone u pm. To bi mi stvarno smučilo nacionalni tim, i bio bi još jedan ekser u sanduku bivše zemlje košarke. 

 

Da se ogradim, ne verujem da je Nikola takav karakter.

Edited by Darko
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, fillam said:

 

Pa ta alternativa su njemu najbitnije stvari u životu, što je i više puta naglasio, očigledno bitnije od igranja košarke kada ne mora i nije plaćen za to.

 

Sve ok, ali kao sto su ljudi ranije naveli, kad se penzionise, a to nece biti sa 65, vec sa nekih 37-38 god max, covek ce bukvalno SVAKI dan moci da radi sta god zeli, jer ce lova, kola, kuca biti dobrano obezbedjeni. A kosarku da igra na najvisem nivou sa 45 god kad mu se zaigra, nece moci. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na temu stranaca u reprezentaciji. Potpisujem svaku reč.

 

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2023&mm=07&dd=24&nav_id=2370582

Quote

 

"Ne! To nije klub. Reprezentacija je naša, tim najboljih igrača zemlje, i radije ću s njima da budem deveti nego da stranac igra i donese nam zlato. Nacionalna selekcija su igrači koji su rođeni ovde, sve ostalo je filozofiranje, nije realna slika naše košarke. Nema draži. Imamo potencijal, ali mora da se radi i prestane s traženjem prečica do uspeha, jer ih nema", rekao je Rebrača za "Kurir".

Srbija nakon srebrne ere Aleksandra Đorđevića ne uspeva da se izbori za medalju na velikim turnirima.

"Kod nas se ništa osim zlata ne računa, a njega nema od 2002. Nemamo bazu, i to je fakat. Ranije je bilo 80, 90 ekstratalenata, sad nema ni 20, 30. Treba da menjamo filozofiju, jer posle Jokića ili Bogdanovića imamo odlične, ali ne top košarkaše. Veliki tim za reprezentaciju donosi manje nego neka sredina kao Subotica, Niš, Kraljevo, Valjevo... Zvezda i Partizan su bez naših igrača. Da se razumemo, lepo ih je gledati i rezultat je, ajmo reći, dobar, ali u njima nema naših igrača ili im je uticaj vrlo nizak. Plaćamo i cenu rata između FIBA i Evrolige i modernih tehnologija. Nivo rada se smanjio, a uticaj tehnologije se povećao kod trenera i košarkaša".

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Darko said:

Iskreno, ako Jokić zaigra zato što postoji neki plan da se Vučko prikaže kao spasitelj srpske košarke - onda neka se svi zajedno gone u pm. To bi mi stvarno smučilo nacionalni tim, i bio bi još jedan ekser u sanduku bivše zemlje košarke. 

 

Da se ogradim, ne verujem da je Nikola takav karakter.

 

Zasto da ne, bio mu je na prvoj inaguraciji, podrzao njegovu kandidaturu za 2.mandat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Eddard said:

Jel najavio AV neku konferenciju za danas? Možda izađe iznenada i objavi da je lično zamolio Jokića i ovaj pristao.

emoji19.png

 

Jeste.

Ovako je to izgledalo.

 

Kari: Gde si Jokiću, šta radiš?

Jok: Evo me jašem Brenu Lamara.

Kari: Koga bre jašeš?

Jok: Pa Brenu šefe.

Kari: Da, da, nema veze, nego hoćeš igrati na SP, nabavio sam nove video kasete da ti objasnim fundamente košarke od pre trideset godina.

Jok: Ne. 

 

Danilović: Šta kaže?

Kari: Kaže da jaše Lepu Brenu 

Danilović: Koga?

Kari: Lepu Brenu.

Danilović: Čuj kakav amater, u moje vreme i Brenu i Cecu u isto vreme, da se zna ko je bolji.

Kari: Zovi Vučka, spasitelja našeg.

 

Danilović: Pozdrav šefe.

Prvorođeni: Šta sad ti hoćeš koji moj, rekao sam da ne može Mirotić.

Danilović: Jokić neće da igra.

Prvorođeni: Ništa ne možete bez mene da uradite, svi ste nesposobni, sve moram sam.

Danilović: Šefe ako hoćeš evo ja ću se skinuti, odraditi par treninga i to mu dođe na isto.

Danilović: Šefe...

 

 

Prvorođeni: Pozdrav Jokiću, šta radiš?

Jok: Evo timarim Harizmu Špric, pa ću onda da nahranim Breno Lamara.

Prvorođeni: Ajde igraj na SP keve ti, Kari dobio šećer od muke.

Jok: Ja sam na godišnjem, ne radim do oktobra.

Prvorođeni: Ajde sravnićemo neki stadion, eto recimo JNA i napraviti nacionalni hipodrom sa 150 hiljada mesta a u Somboru muzej konjičkog sporta.

Jok: Ne znam...

Prvorođeni: Postaviću te na čelo konjičkog saveza Srbije, svaku trku ćeš dobiti.

Jok: Da ali.. 

Prvorođeni: Moj sin ima vinariju, zvaćemo Zvonka Bogdana da ti peva. Čuj mene da peva, možeš i njega da jašeš ako hoćeš, samo molim te igraj.

Jok:...

  • Like 4
  • Ha-ha 20
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, drgnk said:

 

Vrlo je moguće da Mitrović uopšte neće biti na spisku. Nema šanse da Petrušev otpadne, a da ide Davidovac na četvorci. Jović i Petrušev su izmislili košarku za Davidovca (Raća Petrović srpske košarke).

Ja nisam rekao da će Petrušev i Jović da otpadnu, nego da mislim da neće ići iz razloga što oni ne žele, a ne što mislim da selektor neće da ih vodi 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

 

Dečko je 2005 godište. Ne radi se o talentu, već o fizičkoj snazi koju još nema, a nema ni izdržljivost.

Ja bi ga poveo pre nekih polutana poput Jaramaza, pa neka se celici. Neki mladi igrac treba da se povede Djurisic,Topic,Saranovic ili neko cetvrti. I to da igra, nije da imamo ekipu za  medalju ako su svi oni igraci otkazali. Neke igraci se moraju ispromovisati kroz reprezentaciju kada klubovi nece da ih forsiraju.

Edited by Miki8
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, uini said:

 

pa sad, meni licno dosadasnji zivot govori drugacije, od detinjstva naovamo, bilo da sam ja taj koji ima ocekivanja ili sam osoba od koje se nesto ocekuje;

 

valjda nas vecinski uce u zivotu da je vazno biti posten prema sebi i drugima, ne zato sto je to svetosavski kosher, vec zato sto cini medjuljudske odnose zdravijim.

 

da ne nabrajam sad ocigledne primere, od toga kako objasniti detetu od 8 godina da ne mozemo ovog leta na more, preko tinejdzerskih i young adult zaljubljenosti i vezica, pa sve do odnosa u odraslom dobu, privatno ili poslovno.

 

sama cinjenica da verovatno nesvesno koristis u jokicevom slucaju "hendlovati", podrazumeva nekakav manevar-manevre a ne straight fwd pristup.

 

kad god sam nesto otvoreno i iskreno rekao i uradio [& vice versa], imao sam i iskreno razumevanje i odnose dugorocno.

 

naravno, ponekada je to bilo ogromno razocarenje i deal breaker ali je imalo [razocarenje] i kratko/ograniceno trajanje & cesce su odnosi ostajali dobri i odlicni, iako ponekada drugaciji.

 

za coveka koji ima takav nastup na konf za stampu i u retkim intervjuima, nekako bas cudno & suprotno radi sa repkom.

 

mislim, u trecem razredu osnovne sam dobio par jedinica iz matematike i bilo me je stid da kazem roditeljima, plus sam se plasio posledica i hteo sam samo da se igram i da me niko ne grdi.

 

al' ono, naucio sam iz tog jednog primera da se na kraju krajeva ni meni dugorocno ne isplati, osim sto nije fer prema drugima.

Ja se potpuno slazem sa tobom, i nemam problem da neko ima problem sa tim sto Jokic nije javio na vreme ili sta god, mada ni nemamo uvid u to kako je tekla komunikacija.

 

Moja reakcija je na "Jokicu je obaveza da igra za reprezentaciju" postove, to je onaj deo sa kojim se ne slazem.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Iako razočarenje trenutno preovladava, poslednja stvar koju Bogdan i momci koji su se se odazvali zaslužuju je nezainteresovanost prema reprezentaciji i njenom rezultatu na SP. Ako hoćemo kult reprezentacije kod igrača, on onda mora da postoji i kod navijača i javnosti i da ne zavisi od toga ko se odazvao i koliko jaku ekipu imamo. 

 

...

Da ne pišem dva posta. Jedno filozofsko pitanje, ko posle Karija?

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Barkley#34 said:

Ne znam koliko si primetio, na pedeefu košarka smo, temi o reprezentaciji Srbije, na kojoj ti izlaziš sa tezom da nije bitno ako propadne košarka ovde, jer je loša i u Austriji, Luksu i Danskoj pa im ništa ne fali.

 

Šta je uopšte onda bitno osim "leba i uz leba"?

 

Ako već pričamo o uticaju na svakodnevni život, decenijama je košarka bila sastavni deo života mnogih ljudi da li zato što su uživali u njoj, igrali rekreativno ili obezbeđivali egzistenciju, kao igrači, treneri ili šta znam, sportski novinari. Ko zna koliko klinaca je spasila ulice, fizički i psihički ih izgradila. Ali nema veze, nek' propadne.

Moja poenta je da ne moze Jokic da bude odgovoran za odrzavanje nivoa kosarke ovde zato sto je neko od nas to odlucio.

 

Da sam ja talentovani fizicar koji je imao potencijal da dodje do breakthrough-a u nekoj oblasti fizike, a da sam ipak odlucio da umesto toga odem i radim u Starbucks-u, to jeste sranje, ali ne moze da dodje neko sa strane i da mi to nakaci na vrat kao obavezu. 

 

Naravno da je sranje sto Jokic nece da igra, i za neutralne fanove koji hoce da vide najvisi nivo basketa je isto sranje, ali nemamo nikakvo pravo ti i ja da mu odredimo da to mora da radi, da je to ispravan potez i da ce u suprotnom da snosi odgovornost propasti kosarke ovde.

 

Ne postoji mentalna gimnastika kojom moze da se dodje do zakljucka da je stav "osoba X je dobra u delatnosti Y, samim tim mora da se bavi time kad god ima priliku" ok, jer sta se desava ako to transliramo na generalnu populaciju?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, dekifisher said:

Ja glasam za Dekija Radonjića.

Čovek ume od govana pitu da napravi, dokazano.

 

On nije za selektora. On je za klub. Njegov sistem zahteva vreme i rad - to nemas u repki. 

 

U repki je potreban neko ko je pre svega autoritet znanja (a ne zvanja), neko ko ima respekt i u koga veruju igraci, neko s kim zele da rade, i naravno neko ko jako dobro poznaje aktuelne kosarkaske trendove a ne on od pre 20-30 godina. Neko ko cita kosarkasku igru dok se ona desava i ima dovoljno znanja a i brzine za donosenju odluka. 

 

Takvu priliku smo propustili sa Kokoskovim. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...