Jump to content

Darko

Član foruma
  • Posts

    3,732
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Darko

  1. Znaš šta, možda i nije toliko loše otići tamo. Jeste Sibir ladan, ali kada je odnos žena i muških 10-na-1 naći će se neke da te zagreju.
  2. Brate, podsećaš ma malo na onog kockaglavatog Šimunića kada je posle utakmice na Maksimiru uzeo mikrofon i započeo sa "Za dom" dok publika dodaje "spremni". Posle toga je zasluženo popio kaznu i suspenziju, a način na koji se vadio je sličan tvojoj odbrani gore. Stari hrvatski narodni pozdrav, to mu je bio izgovor. Šta ima loše biti spreman za domovinu? Daj ne zezaj.
  3. Darko

    NBA 2023-24

    Pa sada, veoma je moguće da će Phoenix biti 8-i i odmah ići Denveru na noge, ako Denver ostane prvi naravno. A čini mi se da im Phoenix najmanje odgovara.
  4. Darko

    Svet danas i sutra

    @vilhelmina, Marks se zalagao da vlada kontroliše tržište i da odlučuje šta se proizvodi a šta ne. To je izuzetno neefikasno i naravno opasno, što smo videli kroz Great Leap Forward itd. Tako da, nisu marksisti - mada slažem se, zavisi od definicije marksizma. Moja je uska.
  5. Uh, čitao sam o ovome na BBC-u, Washington Post itd, daleko od rusofilskih izvora. Činjenica je da imaju problem sa regrutacijom.
  6. Podseti me na onaj satirični online kviz: who said it, Trump or Jesus?
  7. Darko

    NBA 2023-24

    Smešno mi je svaki put kada pogledam. Komentator u neverici: "What is he doing?!", a onda pogled Bargnani-a kada je shvatio kakvu je glupost napravio
  8. Darko

    NBA 2023-24

    Kolike su vam šanse da ih prestignete?
  9. Ja se sećam da sam pričao sa ortakom da je nemoguće da se osvoji Ukrajina sa 190,000 vojnika, ali sam ipak mislio da na duge staze i bez stranih trupa Ukrajina nema šta da traži. Ne bih potcenjivao Rusiju, imam utisak da se na ovoj temi to neretko čini - mada i ja to isto uradim ponekad. Ako Rusija hoće da osvoji Ukrajinu po svaku cenu - mogli bi. Samo cena koju bi platili za to bi bila ogromna. Pitanje je da li bi hteli. Znajući istoriju Rusije, ne bi bilo čudo da eskaliraju do opšte mobilizacije.
  10. Pa sad, iako ima deo istine u ovome što pišeš ali ipak postoji razlika. Nečija istorija je manje tačna a nečija druga totalno pogrešna. Što se tiče ruske strane, cilj opravdava stredstvo i istina je u najmanju ruku relativna. George Orwell nas je upozoravao na propagandu koja dolazi iz Rusije a daleko od toga da je bio pobornik kapitalizma. Animal Farm i 1984 su knjige napisane kao oštra kritika Sovjetskog Saveza i Staljina. Ako imaš Audible i dobro razumevanje engleskog, treba poslušati Animal Farm, narrated by Stephen Fry ... urnebes Što se tiče ovog rata konkretno, video sam propagandu i neistine sa obe strane. Mada što se tiče celog narativa, ipak su tu Rusi šampioni. Specijalna operacija (aha), Ukrajina vrvi od nacista a predsednik Jevrej (kako da ne), ubistvo Navalnija, laži oko ubistva Prigožina, Ukrajina je iza ovog terorističkog napada (wtf) ... Mada mislim da je dobro da ima neko ko ne postuje samo uspehe Ukrajinaca, dobro je znati celokupnu situaciju i ne živeti u oblacima. Iako Ukrajina itekako ima problema, veći problem je njen istočni sused.
  11. Da, mi možemo samo da nagađamo. Mada mi je stvarno teško zamisliti bilo kakav scenario gde je invazija na Ukrajinu dobra ideja sa strateške strane, kamoli sa moralne.
  12. @Pangea, pretpostavljam da ne ideš na sportski deo foruma. U suprotnom, znao bi da nema vajde
  13. Ja nisam završio osnovnu u Srbiji, otišao sam pre toga. Sećam se Principa, ostalih detalja ne baš. Nije nam bilo u štivu u Australiji
  14. @McLeod, da li si jednom u životu priznao da si pogrešio? Na početku invazije bilo je 190k, ne 350k. Nisu to "naši" izvori, samo iznosimo činjenice. Nije strašno, ljudski je grešiti. Nećeš umreti ako priznaš.
  15. Gde da vratim moju "ja sam Srbin" karticu? Ali dobro, bar sam saznao da je Poćorek McLeod prvog svetskog rata.
  16. https://www.bbc.com/news/world-europe-68657383 Po ovome, izgleda da su teroristi uhvaćeni - nadam se da je tako, a ne da su mučili neke nebitne likove.
  17. Razumem. Bilo kako bilo, debilan potez Putina. Možda su mogli zauzeti Kijev da su imali faktor iznenađenja, ali taj faktor nije postojao. Al dobro, lako je nama posle bitke general biti.
  18. OK, samo što se znalo bar dve nedelje da će Rusija da uđe u sukob, što je bilo dovoljno vremena da Ukrajina organizuje odbranu do nekog polu-pristojnog nivoa. Da je stvarno bilo iznenađenje, možda bi uspelo. U svakom slučaju, ceo fijasko jeste neki Oskar Poćorek level shit (sada moram da guglam da vidim ko je to ). Naravno, niko to ne spori. Ali ne treba barati netačnim činjenicama.
  19. Rasla je ali nije bila ni blizu 350,000 kako Mek tvrdi, 190k je bila brojka na početku. Što je još gluplji potez sa strane Rusije, sa tim brojem vojnika ne možeš mnogo.
  20. Meni je ta brojka od 140 do 190k ostala u pamćenju. Proverih na Wikipedia, tvrdi 190k zajedno sa trupama u Donbasu na početku invazije. Sećam se jer sam diskutovao za ortakom kako to nije ni blizu dovoljno za osvajanje Ukrajine. Naravno, kasnije je ta brojka dosta porasla. Sada se procenjuje na oko pola miliona.
  21. Netačno. Bilo ih je top 190,000, uključujući i para vojske. Sećam se da je broj vojnika bio oko 140,000 u to vreme. Sada je dosta veći.
  22. Darko

    NCAA

    Zar mu ovo nije već četvrta godina?
  23. Pomislih i ja na to isto, moguće da su namestili drugima da bi priklili svoju nesposobnost dok su prave zveri i dalje na slobodi.
×
×
  • Create New...