MetalHead Posted Tuesday at 11:05 AM Posted Tuesday at 11:05 AM Ljudi, molim za malo strpljenja, radimo na tome da uskladimo reklame, moramo da prodjemo kroz ovaj prelazni period ovako (zbog novog reklamnog servisa). Svakako ta centralna reklama sto trazi 5 sekundi nece ostati tu trajno, barem ne za registrovane korisnike. Imamo plan, ideje nekih novih resenja i u narednom periodu ce biti nekih vesti o tome. Zelimo da forum bude samoodrziv (ali i not-for-profit) i da mozemo i tehnicki da unapredimo stvari (nadam se da ste primetili da u poslednjih mesec dana bolje radi). Inace, pun je net reklama na portalima, mi smo jos i dobri. Juce deca gledaju Youtube na TVu i iskoci im reklama od minut koja se ne moze prekinuti! A bolje je da se istrpi ovo sada, nego da prihvatim bezobraznu ponudu koja mi je na stolu... 2
MrTripleDouble Posted Tuesday at 11:15 AM Posted Tuesday at 11:15 AM 9 minutes ago, MetalHead said: Ljudi, molim za malo strpljenja, radimo na tome da uskladimo reklame, moramo da prodjemo kroz ovaj prelazni period ovako (zbog novog reklamnog servisa). Svakako ta centralna reklama sto trazi 5 sekundi nece ostati tu trajno, barem ne za registrovane korisnike. Imamo plan, ideje nekih novih resenja i u narednom periodu ce biti nekih vesti o tome. Zelimo da forum bude samoodrziv (ali i not-for-profit) i da mozemo i tehnicki da unapredimo stvari (nadam se da ste primetili da u poslednjih mesec dana bolje radi). Inace, pun je net reklama na portalima, mi smo jos i dobri. Juce deca gledaju Youtube na TVu i iskoci im reklama od minut koja se ne moze prekinuti! A bolje je da se istrpi ovo sada, nego da prihvatim bezobraznu ponudu koja mi je na stolu... Telekom oce kupi forum? 1 3
DameTime Posted Tuesday at 01:06 PM Posted Tuesday at 01:06 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: 'Oću svoj deo! Kronos mode on Kronos mode off 1
Barkley#34 Posted Tuesday at 01:36 PM Posted Tuesday at 01:36 PM 29 minutes ago, DameTime said: Kronos mode on Kronos mode off Kristina, nemoj da zezaš Mirka, znaš šta je bilo posle. 1
Volter Posted Tuesday at 06:12 PM Posted Tuesday at 06:12 PM 7 hours ago, MetalHead said: Inace, pun je net reklama na portalima, mi smo jos i dobri. Juce deca gledaju Youtube na TVu i iskoci im reklama od minut koja se ne moze prekinuti! Ovih dana iskaču reklame za miting SNS-a u Beogradu, sreća pa se mogu odmah preskočiti. Kako je ugledam munjevito reagujem uz psovke.
Dracarys Posted Wednesday at 09:05 AM Posted Wednesday at 09:05 AM Zašto mi je obrisan post sa NBA topića?
JPM Posted Wednesday at 09:37 PM Posted Wednesday at 09:37 PM Pozdrav ljudi. Mislio sam da ne napišem ništa ali toliko dugo sam ovde da su mi neki od vas baš postali dragi pa tako mislim i da zaslužujete jedan poslednji pozdrav i lepe želje. Ban koji sam dobio je veoma kratak u odnosu na to koliko je uvredljiv. Objašnjenje od strane jednog od članova moderacije je, rekao bih, mnogo bolja odbrana nego što bih ja ikada mogao da napišem. Dovoljno je pogledati citirane upise. Skoro svi, ako ne baš svi, posledica su prethodnog obraćanja meni od strane raznih forumaša. I to na temu nečega što sam smatrao da je dobronamerna šala ljudi koji pišu na ovom podforumu. Stoga, ljudima koje sam smarao i bio "iritantan" @DameTime, @Chaos Is Me, @kendrick duckworth, @Barkley#34 dugujem objašnjenje. Ne izvinjenje, jer nisam bukvalno ništa prekršio od pravila foruma, već objašnjenje jer mi je žao što je to pogrešno shvaćeno. Ja nemam apsolutno ništa lično protiv BC Pariz, niti protiv njihovih igrača. Izuzetno cenim uspeh sa limitiranim sredstvima i cenim njihovo zasluženo učešće u Evroligi ove sezone. Kao neko ko je jak protivnik zatvorenih liga, svakako za njih smatram da su svoje obeležje zaslužili. Ali, desio se trenutak kada je, bar po meni, bilo zgodno zbijati male pošalice na njihov račun, čisto rad razmrdavanje učmale atmosfere nakon poraza naših timova, na temi o evroligi. Zadesio se i onaj psić sa osmehom, nekoliko prozivki od strane @Son_of_a_gun, sve u dobrom humoru, a onda se na to nadovezao @wrach čini mi se, pa sam i njega udostojio malo "fejk" rasprave o igri Pariza. Sve je bilo u cilj humora i dobrog raspoloženja. Što je najkomičnije od svega i sam @Don Dusko je nekoliko puta započinjao samu raspravu sa mnom, prozivajući me za "lošu prognozu". Kako to on nije flodovao temu a ja jesam, upisima koji su barem 90% samo učtivi odgovori drugim forumašima? Dalje, zajebancija oko Žalgirisa, to je @goldberg bcd odlično skontao i nikad mi nije zamerio, kao što ni ja njemu nisam zamerio pomalo smaračko ponavljački diskurs koji je imao o budžetima pežorativno nazvanih tako blizancima. Ok, to je sve benigno. Istina jeste da je mene @Guru upozorio nekoliko dana pre bana sa nekim objašnjenjem da je bilo prijava za floding. Ja sam kratko na to odgovorio sa "hvala na razumevanju" jer i tad nisam mogao da poverujem da je neko ozbiljan. Da ja ozbiljno imam nešto protiv Pariza i Žalgirisa? Hvala na razumevanju jer sam bio čvrstog uverenja da nije dovoljno samo biti prijavljen od dovoljnog broja ljudi za neki nepostojeći prekršaj da bi bilo kazne. Izgleda sam se ja dobro šalio sa Don Duškom, ali on baš i nije sa mnom. Tužno je to, koristiti svoju poziciju za ispoljavanje sajber buliinga. Povredili ste me kao čoveka još jednom, i ja moram da kažem dosta, potpuno svestan da je to samo na moju štetu i da se niko neće preterano nasekirati oko svega toga. Nemam ništa lično protiv bilo koga od moderacije. @Don Juan, @Radoye i @uvrnuto su mi izuzetno dopadljivi ljudi. Tako da neće biti nikakvih teških reči, samo prijateljsko doviđenja. Razlog zašto do daljeg neću pisati na ovom forumu (osim u pdfu o automoto gde sam preuzeo određene obaveze do kraja sezone a nakon toga, videćemo), je što ja više prosto ne razumem šta je prihvatljivo a šta neprihvatljivo pisanje na ovom forumu, a posebno na ovom podforumu. Osećam kao da je ponekad samo cilj nekoga kazniti bez ikakvog valjanog povoda i promišljanja. Ostajem kao nemi posmatrač. Možda je tako i bolje. Svakako ima i pametnijih i stručnijih ljudi da pišu na ovim temama. Dostupan sam na privatnim porukama. Nadam se da ću jednom, sa zadovoljstvom, moći da vam se vratim ovde. To očito nije moguće dok su ovakvi nedefinisani standardi na snazi. Jedna molba. Ne znam što je @Kooineeperk stao sa "crticama iz arene"? Voleo bih da to nastavi da piše. Čovek je jako sposoban da na precizan i šaljiv način, ukratno, prenese atmosferu. Hvala svakom ko je pročitao ovaj upis i svima puno sreće na privatnom i poslovnom planu. Pozdrav. JPM. 4
goldberg bcd Posted Wednesday at 10:32 PM Posted Wednesday at 10:32 PM 46 minutes ago, JPM said: Povredili ste me kao čoveka još jednom, i ja moram da kažem dosta, potpuno svestan da je to samo na moju štetu i da se niko neće preterano nasekirati oko svega toga. Prestanak pisanja bilo koga ko je napisao toliko postova zbog jednog ovakvog ili onakvog bana zapravo jeste gubitak za forum. Izuzetak je kada taj dugogodisnji forumas sam odluci da mu je dosta pa pocne da izaziva banove. Tako da, ne glupiraj se nego se vrati, imas toliko postova, imas svoj pogled na svet, nisi jedan iz mase. Banova ce uvek biti, nepravednih banova takodje, ali kao i u stvarnosti, ako nas pogadjaju greske i nepravde, onda se borimo da ih bude sto manje, a ne da se povlacimo. 46 minutes ago, JPM said: Ostajem kao nemi posmatrač. Možda je tako i bolje. Svakako ima i pametnijih i stručnijih ljudi da pišu na ovim temama. Dostupan sam na privatnim porukama. Pa ima svakako i strucnijih i pametnijih koji se razumeju u kosarku ili neki drugi sport koji pratimo. Samo, nema ih bas mnogo i kada bi samo oni ostali da pisu forum bi bio prazan. Zapravo, licio bi uglavnom na Automoto podforum, tamo uglavnom pisu ljudi koji se mnogo poznaju u taj sport, ali ih nema mnogo. 5
Kooineeperk Posted yesterday at 08:47 AM Posted yesterday at 08:47 AM 11 hours ago, JPM said: Jedna molba. Ne znam što je @Kooineeperk stao sa "crticama iz arene"? Voleo bih da to nastavi da piše. Čovek je jako sposoban da na precizan i šaljiv način, ukratno, prenese atmosferu. Bojkotovao sam Arenu od kad su Dileje branile ljudima imaju bilo kakav transparent na temu desavanja u Srbiji... negde od Asvela mislim da nisam otisao, ni EL ni ABA. Mozda odem na Efes. 1
Урош19 Posted yesterday at 08:50 AM Posted yesterday at 08:50 AM Banovi na NBA topiću mi ulepšaju nedelju
Son_of_a_gun Posted yesterday at 08:51 AM Posted yesterday at 08:51 AM Ja sam u jednom trenutku napustio forum na par mjeseci, nije se svijet srušio ni meni ni drugima ovdje. Ban kao ban, vrlo važna stvar, međutim stekao sam dojam da mi se upisi stalkuju i da neko cijelo vrijeme drži prst na obaraču da me eliminiše iz efemernih razloga. Stvar je zapravo jednostavna, forum čine ljudi a ne moderacija i sve dok ti dijeljenje virtuelnog prostora sa tim ljudima pričinjava veće zadovoljstvo od peripetija natezanja sa moderacijom imaš razlog da budeš ovdje. Kad to ne bude slučaj ispravna je stvar potražiti sreću pod nekim drugim suncem. Koje ne grije više nego drugačije. I to je dobro za nešto. Ovdje provejava neki neopravdani snobizam da je ovo najkvalitetniji sportski forum u Srbiji ne samo u smislu kontenta nego i u smislu organizacije i pravila, što naravno nije aksiom nego nečije individualno osjećanje. Svaki forum ima nešto da ponudi članovima i za njih je vjerovatno najbolji inače ne bi bili tu. Na Avangardi sam član od postanka kad još nije bilo očigledno da će se pretvoriti u ovo što je danas. Pa iako ne obitavam tamo desi se da odem kad su mi potrebne informacije iz kluba jer su tamo članovi koji ih imaju. PPP je recimo vrlo kvalitetan forum sa opuštenijim članovima i pisanijem, te nije ni približno polarizovan kao ovaj. Telesport forum je dobar izvor informacija za prelazni rok itd. da ne nabrajam dalje. Da skratim, moje obitavanje ovdje je moj izbor i ako ga opet nekad napustim biće to opet moj izbor i ničiji drugi. Samo ne treba praviti famu da je ovo mjesto posebno u odnosu na neko drugo i da je neka posebna privilegija biti ovdje. Ono što ga nama čini posebnim smo mi i naše interakcije i kada ne bude tih interakcija nestaće i razloga da ovdje obitavamo. To bi već samo po sebi trebalo da bude signal moderaciji da te odnose njeguje i da eventualne razmirice, osim u slučajevima blatantnih kršenja pravila, pokuša da razriješi tako što će da MODERIRA između dvije strane u sukobu (nekad je ta druga strana sama moderacija) da se problem razriješi a ne da prosto eliminiše te članove, pogotovu kad se radi o dugogodišnjim i kvalitetnim forumašima. Nakon kazne neko se vrati neko ne, ali i ovi koji se vrate čine to sa jako izmjenjenim odnosom prema moderaciji, forumu i drugim članovima. A problem ostaje. S vremenom prostor postaje kontaminiran, članovi nezadovoljni(ji) i dešava nam se njihov odliv na druge forume ili jednostavno odustanu od foruma uopšte. Sad neko čita gore ovaj Montojin post i misli koga briga, preživjeće forum i bez Montoje, kao što je prije toga bilo preživjeće forum i bez Uinija, Safeta, Arsenija, Coopera, Sona... Sve do jednom. Da sam na mjestu moderacije ja bih sad kontaktirao sve koji su napustili forum svojom voljom, nezadovoljni zbog odnosa prema njima (čak i ako nisu u pravu a procjeni se da doprinose kvalitetu foruma) i pokušao da razrješim te razmirice. U većini slučajeva ljudi samo žele da ih se sasluša i čuje. Pa čak i da se ne vrate ostao bi sentiment. A onda bi ovo mjesto stvarno bilo posebno. SP. 8
Sector Posted yesterday at 09:07 AM Posted yesterday at 09:07 AM 15 minutes ago, Son_of_a_gun said: Da sam na mjestu moderacije ja bih sad kontaktirao sve koji su napustili forum svojom voljom, nezadovoljni zbog odnosa prema njima (čak i ako nisu u pravu a procjeni se da doprinose kvalitetu foruma) i pokušao da razrješim te razmirice. U većini slučajeva ljudi samo žele da ih se sasluša i čuje. Pa čak i da se ne vrate ostao bi sentiment. A onda bi ovo mjesto stvarno bilo posebno. Da je sreće da kontaktiraju i neke koji nisu otišli svojom voljom i zamole da se vrate na forum uz izvinjenje. 1 1
Barkley#34 Posted yesterday at 09:44 AM Posted yesterday at 09:44 AM 33 minutes ago, Son_of_a_gun said: Stvar je zapravo jednostavna, forum čine ljudi a ne moderacija i sve dok ti dijeljenje virtuelnog prostora sa tim ljudima pričinjava veće zadovoljstvo od peripetija natezanja sa moderacijom imaš razlog da budeš ovdje. Generalno sam blizu tvog stava ali mislim da moraš da pogledaš još nešto. Kao što si rekao, forum čine ljudi a kao što vidimo ljudi ima svakakvih i nijedna moderacija ne može to da očisti. Ja se nikada neću složiti sa njima oko nekih njihovih odluka, isto tako smatram da su ostali nemi na neke, kako ih ja vidim, opravdane zahteve forumaša ali je isto tako činjenica da mi, ljudi, stvaramo sadržaj ovde koji je često prepun smeća koji nijedna moderacija ne može da očisti. Dakle, nije samo u pitanju interakcija sa forumašima vs natezanje sa moderacijom, nego i natezanje sa raznim forumašima i postovima. Pa se onda od toga braniš redukovanjem sadržaja koji čitaš, smanjivanjem broja tema na kojima pišeš, ignor listom, preskakanjem nekih mina ali sve zajedno to smanjuje interakcije i čini mesto toksičnijim. Kao što rekoh, nijedna moderacija ne može to da uredi do nas samih. Eto, u vezi poslednjeg bana Montoji mislim da je bio nepotreban i da je moglo da se reši na drugi način ali isto tako potvrđujem da mi je njegovo postovanje na temu KKPariz bilo iritantno. Od simpatične fore sa kučetom, otvorenog hejta prema toj ekipi (što je sasvim podnošljivo) do ponavljanja iste stvari trista puta. Gde je mera u svemu tome? Jbt, primetno je da se u poslednje vreme forum napunio Katonima starijim koji u svakom postu moraju da pozovu na razaranje neke lične Kartagine, makar pisanjem potpunih besmislica. Pored toga, mislim da je jednim delom u pitanju prirodan ciklus ljudi i samog foruma a jednim delom ogroman nivo tenzija u okruženju, što zajedno utiče na to da je forum sve više mesto za olakšavanje (u svakom smislu tog izraza) a ne za razmenu mišljenja. Dakle, u osnovi je ipak do nas i pitanje hoćemo li da ovo mesto činimo vrednim svakim postom i reakcijom ili ne. 7 1
Мџе Posted yesterday at 10:48 AM Posted yesterday at 10:48 AM Ja nisam ranije komentarisao moderaciju niti iskreno imam šta da im zamerim (niti sam dugo na forumu da bih imao mišljenje) ali mi je zanimljivo kako hijerarhija i uređenje unutar njih dosta podseća na organizaciju pet porodica u Njujorku. Imaš jednog super medaratora kao što je MetalHead koji ima ulogu Salvatorea Mancana i da bude capo di tutti i capi (šef svim šefovima) iliti šef svi ostalim glavnim moderatorima. Onda imaš različite poforume sa svojom moderacijom kao pet porodica gde svaka ima istaknutog ili jednog glavnog medoratora. Tu se sada one razlikuju u stilu i kaznama koje dele pa mu politika dođe kao Kolombo porodica poznata po čvrstini i jačim kazna dok je ovaj podforum (košarka) nešto kao Gambino porodica koja je isto bila čvrsta ali i poznata kao najveća od ovih pet. Onda tu ispod glavnih boss moderatora po forumu idu oni sa malo dužim stažom za koje ne možeš da kažeš da su glavni ali nisu ni tek ušli u moderaciju i to su takozvani underboss-ovi. Ludi koji moderišu dugo ali ne dovoljno da bi postali boss. Ispod underboss-ova se nalaze caporegime iliti kapetani, ljudi koji su tek počeli sa moderacijom i oni običnu dobijaju da dodele one najkontroverznije banove, za koje boss-ovi i underboss-ovi znaju da će izazvati dosta reakcija ali moraju da prođu taj deo čeličenja kako bi napredovali. I na dnu su forumaši soldiers, ljudi koji često brane rad iste i nekako daluju da su u sadejstvu sa njima. Na kraju imamo grupu bivših moderatora ili takozvani svedoci saradnici, ljudi koji su bili deo priče ali sada sarađuju sa ostalim regularnim plebsom i često kritikuju rad organizacije. 2 1 7 1
СтелаРоса Posted yesterday at 05:27 PM Posted yesterday at 05:27 PM @JPM e nemoj se ljutiti, ali ajd ne jedi govna i vracaj se na forum
wrach Posted yesterday at 07:46 PM Posted yesterday at 07:46 PM @JPMpomesao si me sa nekim, ali svakako vracaj se, bolje Pariz nego Real.
MrTripleDouble Posted yesterday at 07:57 PM Posted yesterday at 07:57 PM Pohvala svim forumasima na aktivnosti veceras, forum gori 🔥 1 1
Čvarkov Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 49 minutes ago, MrTripleDouble said: Pohvala svim forumasima na aktivnosti veceras, forum gori 🔥 Nisam pratio današnja dešavanja, došla mi tašta u posetu, je l' se desilo nešto značajno? 1
MrTripleDouble Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 1 minute ago, Čvarkov said: Nisam pratio današnja dešavanja, došla mi tašta u posetu, je l' se desilo nešto značajno? niš posebno osim lepe sporcke večeri u Kaunasu 1
Don Dusko Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 1 minute ago, MrTripleDouble said: niš posebno osim lepe sporcke večeri u Kaunasu Cvarkov sada misli izgubio Zalgiris. :D 1
Prijatelj Mitar Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 20 hours ago, Мџе said: koji ima ulogu Salvatorea Mancana i da bude capo di tutti i capi (šef svim šefovima) Marancana brt, Marancana. Nego znam da znas, ali si ocigledno covek Dzoa Maserije pa "kao ne znas". 1
Recommended Posts