Jump to content

MetalHead

Administrators
  • Posts

    3,638
  • Joined

  • Days Won

    5

Everything posted by MetalHead

  1. Google Adsense je na autopilotu pa je zapoceo eksperiment. Od nikakvog revenue-a dosli smo do pola od toga, cak i trecinu od onog sto je bilo, pa sad pokusava nesto. Uobicajeno je da ovaj period godine bude slabiji, ali je sada iz nekog razloga bas lose, i to nesrazmerno uobicajeno manjoj poseti. On bi da eksperimentise 3 meseca, mnogo je to. Mislim da cu ugasiti pa kako bude. I ne prikazuje se svima - 50% ljudi dobije "obogaceni" sadrzaj reklamama.
  2. Zakinuo si mi poen. Imam ih 3. Bold. A da sam tipovao i kval, bio bih i pobednik dana.
  3. Propustio sam qual i barem jedan siguran bod. 1. Ver 2. Lec 3. Nor 4. Sai 5. Per 6. Pia 7. Rus 8. Str 9. Ham 10. Alo FL Ver
  4. Nema neke opcije da ti to lepo upakuje pa da ti download-ujes. Jedino tako da prikazes samo svoje postove, i da prebacujes u neki dokument.
  5. 1. Ver 2. Lec 3. Alo Per Mozda se predomislim posle fp3 Edit: predomislio sam se, ipak Perez umesto Alonsa.
  6. Mora da se zasluzi 🙂 Postoji mehanizam da ne moze neko da bane i ostavi 100 postova u jednom danu, a upgrade clanstva ide posle nekog vremena i odredjene aktivnosti ali je izgleda prezupcio pa nije automatski uradjen upgrade iz "Novi clan" u "Clan foruma". Provericu.
  7. 1. Ver 2. Lec 3. Per 4. Sai 5. Rus 6. Alo 7. Ham 8. Nor 9. Pia 10. Str Fl Ver
  8. Da podelim i ovde jer ste pitali:
  9. Tapatalk, trajno banovan. Stvarno mi je dosta vise cimanja sa TT, njihov support je nepostojeci, postovi sa problemima na svakom koraku bez odgovora. Svaki put kada izbace update TT prestane da radi. Onda nikako da prodjem verifikaciju ma sta da uradim, rizikujem spustanje sigurnosti foruma da bi ovo proradilo. I bukvalno svi savetuju da se TT ne koristi. Dosta je bilo. Postoji mobilna verzija foruma, svaki moderni browser ima mogucnost da ukljucite notifikacije. Radjie cu vreme potrositi na optimizaciju teme, da bude vise mobile friendly, pa cak i da platimo nesto nego sto se cimam sa TT.
  10. Ja imam predlog za neku medjuvarijantu starih i ovog predloga koji ima @John Terry 2 poena za pogodak na mestu, 1 poen ako se omasi za jednu poziciju. Ako omasis za 2 pozicije onda nista. Ekstra poen (ili 2) za pogodjenih svih 10 u plasmanu (nebitno da li su na pravoj poziciji), kao i do sada.
  11. Nema. Ali nema nas 100, mozes svakog da mention-ujes. 🙂
  12. Crk'o? Ja rekoh da vise necu popravljati ako se to desi, ali hajde, pogledacu sta je...
  13. Pa kad si opet poceo da preterujes sa onim tvojim postovima. P.S. poceo sam da trosim samo vino, sve ostalo je pocelo da mi ne prija.
  14. Mnogo me nerviraju ove karbonske liverije, zbog borbe da se ustedi svaki gram, dosta su tamne i lice jedna na drugu. Bas su mogli nesto bolje da smisle...
  15. Nema potrebe da se zakljucava tema i sklanjaju postovi, upozorenje moderatora ste dobili, a svako dalje oglusavanje na isto moze i bice upotrebljeno na sudu banova... Pa izvolite, slobodno nastavite sa dostavljanjem materijala. Budite sigurni da svaka primedba bude procitana i razmotrena, isto kao i report. Ali prosto, moderacija nije duzna da na sve to daje odgovor ako smatra da ga je vec dala ili da je vec dovoljno jasno. Drugim recima, i ovako imaju puno posla, ne trebaju im jos i dugacke diskusije. A i oni su na kraju forumasi koji zele nesto i o temama da napisu.
  16. Pomno sam pratio izbore i prilicno sam razocaran. Ne samim rezultatima, jer, nazalost, nisu daleko od ocekivanja. Razocaran sam ponovnim spoznavanjem u sta smo se kao drustvo pretvorili. Da cemo prodati glas zarad nekog malog trenutnog dobitka, da cemo prakticno pristati na malverzacije, na Pinkove i Hepije koji truju mozak, na medijski mrak, da mnogi ne shvataju izbore ozbiljno i glasaju za sarlatane poput Nestorovica, da neko ko misli da bude novi lider zapravo ne zna da vodi ni svoje glasace a kako ce onda celu drzavu, i jos mnogo toga. Toga nije bilo '90-ih. I onda se pitam da li nam je i ovo nesto normalnosti koje pokusavamo da imamo ovde, na Vox-u, ustvari kontraproduktivno u smislu da imam(o) neka prevelika ocekivanja? A da li je zaista previse ocekivati i van granica Vox-a tu neku normalnost, osnovnu pristojnost, ozbiljnost kad su ovako bitne stvari kao sto su izbori u pitanju? Ne znam sta dalje ocekivati onda. A onda pogledam i sportske PDFove pa mi se taj osecaj jos dodatno pojaca. A mi smo ovde u ovom nasem balonu kao normalni (trudimo se). Sta tek da ocekujem(o) napolju? Ne znam za vas, ali meni je sve teze da se izborim sa tim.
  17. Par upozorenja. Nikakvi napadi na moderaciju, u celini ili na pojedine moderatore, nece biti tolerisani. Kao ni bilo kakve teorije zavere da moderacija "tera" ljude sa foruma ili tome slicno. To su prosto gluposti, sto pokazuje i to da ima podjednako nezadovoljnih na "obe" strane. Ako imate neku primedbu, to se moze izneti pre svega kulturno a mora biti i argumentovano. Dakle, ovo nije nacin da se iskaze misljenje. @headhunter dobio si ban koji ce biti i mnogo veci ukoliko ovako nastavis. Posebno upozorenje za @Foster - vec si nekoliko puta banovan za slicne stvari i bices trajno banovan ako tako nastavis. Takodje, napadi na forumase nece biti tolerisani. Imate report dugme pa prijavite ako smatrate da nesto nije ok. Konkretno, uocen je ad hominem napad na Erwina, i to od strane forumasa koji ili nisu aktivni ili su se nedavno registrovali. Erwin je vise puta upozoravan za flodovanje, cak je i banovan samo zbog toga, a i objasnjeno mu je da je forum tu za razmenu misljenja a ne samo informacija, sto je on i poceo da praktikuje. Ako smatrate da ono sto pise nije ok, prijavite ga, ali nema smisla da ga napadate istovremeno i za flodovanje bez komentara i za pisanje sopstvenog misljenja (komentara). Dakle, koristite report, i smanjite medjusobne napade jer obicno "obe" strane zavrse sa nekom kaznom.
  18. @pierre van hooijdonk 30 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban, zbog ponovljenog vredjanja drugih clanova, ponovljenog vredjanja moderacije, svesnosti da ima seriju banova i da mu je nekoliko puta progledano kroz prste, a opet nastavlja. Usao je u seriju banova i nastavlja rat sa moderacijom, sto se moze videti ispod. Svesno to radi iako je zna da je nedavno banovan i pojacan mu je ban zbog toga. I onda opet dodje, ali sad na drugi PDF i napise ovako nesto? Moderacija je jedinstvena, ako vas je moderacija sa Fudbala banovala na jednom delu foruma, cela moderacija to zna, pa i oni sa Kosarke, Politike, itd. Koja je poenta onda ovoga, osim ako se ne zeli jos veci ban? Jos jedan Laki scenario? Nadamo se nije. @pierre van hooijdonk sve ti je objasnjeno u ban notes, kad se vratis mozemo o detaljima ako ti nesto nije jasno. I jos jednom upozorenje za sve - prestanite da targetirate moderatore pojedinacno. To sto je neko objavio ban ne znaci da je tu odluku doneo samostalno, na svoju ruku, vec je cesto ukljucena i moderacija i sa drugih PDFa ili barem supermodova, pored onih moderatora sa tog PDFa. Ne znam koliko puta to treba da se kaze da bi vam bilo jasno, a vidim da se i dalje prozivaju moderatori pojedinacno.
  19. Apsolutno se slazem sa @fancy-em. Zelimo da prenesemo ono sto je dobro bilo na B92. A ne 100% onog sto je bilo kad se B92 forum ugasio. Jer je i on do svog konacnog dana prilicno zastranio. Problem je sto stari forumasi idealizuju B92 jer se secaju nekih drugih (decenijama dalekih) vremena, nekih drugih ljudi. Prosto, porediti nesto od pre 20godina sa necim danas, pogotovo nesto sto se toliko izmenilo (internet, forumi i drustvene mreze) nema bas nekog smisla. Generalno, zelimo da forum obuhvati razlicita misljenja ali na pristojan nacin i kroz argumentovanu diskusiju. Naravno, da se ne ponavljam, jasno je do sada kakvi anti-civilizacijski stavovi ne mogu ni uz svu eventualnu pristojnost biti bas dobrodosli. To je ono sto je i B92 (nekada) bio, i sto valjda svako demokratsko i pristojno mesto i treba da bude.
×
×
  • Create New...