Nicklord Posted Friday at 03:15 PM Posted Friday at 03:15 PM 31 minutes ago, Drug Crni said: Hohštapler izjavio: Dobili smo informacije da će da nas sprečavaju da mirno protestujemo protiv njihovog terora, ali se narod u Srbiji više ne plaši. Pa, ovo je kao u "Alisi u zemlji čuda" - sve je kao u ogledalu. Mislim da im je namera jasna. Pokušavaju da na svaki način isceniraju incident(e). Međutim, nije ovo 1992. To više ne prolazi. Zanima me šta je plan. Da navijači tuku matorane iz raznih delova Srbije?
Smrtokapa Posted Friday at 03:20 PM Posted Friday at 03:20 PM 4 minutes ago, Nicklord said: Zanima me šta je plan. Da navijači tuku matorane iz raznih delova Srbije? Uopšte ne isključujem ovako nešto, a pašće njima i mnogo gore stvari na pamet. 3
Pletilja Posted Friday at 04:04 PM Posted Friday at 04:04 PM Dok sam se ja premisljala da l da idem ili ne, pratila sam Viber grupu koja mi je uputila poziv da se pridruzim gradskim zborovima. Prvi zbor je bio veoma posecen, bucan, doslo je do pometnje jer su gradjani bili podeljeni da li 2 clanice opozicionih stranaka mogu da prisustvuju, Drugi zbor, od sinoc, prakticno nije ni odrzan jer je bilo malo ljudi pa se tokom veceri Viber grupa pcepala na 2 grupe. Nisam prisustvovala ali sam pazljivo citala silne komentare na grupi. I dok su se oni tako preganjali, procitala sam Statut Grada i u clanu 43 videla potencijal koji moze lepo da se iskoristi: U tom clanu se govori o "javnom slusanju", kako plenuma, tako i radnih grupa. Nisam pravnik, neko treba da proveri potencijal koji vidim u ovome: gradjani mogu da prisustvuju sednicama, to se podrazumeva pod "javnim slusanjem", mogu da predlzau tacke dnevnog reda. Ako nista drugo, gradjani mogu sasvim legalno da udju u zgradu skupstine grada dok ona zaseda i da svojim prisustvom potsete odbornike da su tu, da su javnost, ne moraju nista drugo da rade vec da mirno stoje i idu na zivce odbornicima, bar toliko. 4
vilhelmina Posted Friday at 04:18 PM Posted Friday at 04:18 PM On 3/11/2025 at 6:16 PM, vilhelmina said: Danas nam je u Viber grupu Podrska Studentima Stockholm dosla informacija da je Brnabicka danas u Sthlm i da ce je primiti predsednik ovdasnjeg parlamenta Andreas Norlén. Bilo je prekasno da se organizujemo i pozelimo joj dobrodoslicu pred parlamentom, ali sam ja iskoristila priliku da Norlénu napisem mejl, predstavim kratko situaciju u Srbiji i ulogu osobe koju je danas ugostio, kao i da ga pozovem na nas skup kod Nobelovog muzeja u nedelju 16 marta u 11:30. Nije mi jos odgovorio, ali ne sumnjam da hoce, kao i da ce nam doci na skup 😁. A ako me i iskulira, bas se dobro osecam jer sam bar nesto uradila kad vec nisam u prilici da ucestvujem u protestima u Srbiji. Samokvotijem se ovde radi podsecanja jer sam danas dobila odgovor. Evo ga dole, ubacen u google translate, bez prepravljanja, osim mog licnog imena. Sasvim je fino ispalo, osim sto svedski predsednik parlamenta nije predsednica, nego je musko 😃: Quote Здраво Vilhelmina, Хвала вам на мејлу председници у вези са посетом председнице Србије Ане Брнабић. Председница је разговарала са председницом Брнабић и, у вези са процесом Србије у ЕУ, истакла је значај реформи, на пример у погледу владавине права и изборних процедура, као и важност слободе изражавања и заштите могућности цивилног друштва да ради. Пошто је мисија председника да води Риксдаг као институцију и да је неутралан у партијској политици у својој канцеларији, председник не може учествовати у демонстрацијама на које га ви позивате. Према задатку, Ева Цхристенсон 2
Chaos Is Me Posted Friday at 04:19 PM Posted Friday at 04:19 PM Ja idem večeras u 19h na zbor baš da vidim na šta će to da liči. Ne očekujem ništa naročito, ali lepo bi mi bilo da vidim ko su komšije koje dele makar nužni minimum vrednosti sa mnom. 6
Pletilja Posted Friday at 04:55 PM Posted Friday at 04:55 PM Ne mogu da verujem, link je pouzdan, nista sto sam dobila od njih nije demantovano do sada, ipak, ako je ovo sto mozete da procitate istina, onda imamo posla sa zverima, bukvalno. https://www.facebook.com/photo/?fbid=954944566824281&set=a.479002074418535
Volter Posted Friday at 05:24 PM Posted Friday at 05:24 PM 1 hour ago, Smrtokapa said: Uopšte ne isključujem ovako nešto, a pašće njima i mnogo gore stvari na pamet. Da, znamo da su na sve spremni. Sad opozicija može da udari kontru i širi ovu priču, još i doda da vlast sprema veliki haos 28. Utronjaće se mnogi matorci, neće ni doći.
Kooineeperk Posted Friday at 05:36 PM Posted Friday at 05:36 PM Tog 28. mozda treba izvesti neke lepe akcije, na skupu, u smislu da se pokaze posetiocima da to nisu nikakvi "zli studenti", ako to uopste ima nekog smisla otvarati oci orcima... ali s obzirom da su spremni da isceniraju sve i svasta mozda je to i dobro a mozda i nije. Ima se posla sa strasnim spin majstorima koji su na sve spremni pa i da zrtvuju kojeg svog glasaca. Ali bukvalno ocekujem da zrtvuju, ne da isceniraju. 1
DameTime Posted Friday at 05:43 PM Posted Friday at 05:43 PM Posle kuvara Branka Kisića, evo još jednog sličnog slučaja. 2 2
shonke Posted Friday at 06:01 PM Posted Friday at 06:01 PM Ovo je znak da su prešli prag, crtu, Rubikon, šta god... Sada je ovo igra na život i smrt. Nema nazad, nema pomirenja, nema povlačenja. ILI MI ILI ONI. 8 1
Smrtokapa Posted Friday at 07:13 PM Posted Friday at 07:13 PM Totalni rat je već objavljen, a ako vam treba još dokaza: https://n1info.rs/vesti/ruma-naprednjaci-trubaci-srednji-prst/ 13
DJ_Vasa Posted Friday at 07:45 PM Posted Friday at 07:45 PM 31 minutes ago, Smrtokapa said: Totalni rat je već objavljen, a ako vam treba još dokaza: https://n1info.rs/vesti/ruma-naprednjaci-trubaci-srednji-prst/ Pa mrtvu im majku jebem, ovi slave što je dete umrlo. To su monstrumi! 1
Cavani Posted Friday at 07:59 PM Posted Friday at 07:59 PM Ucinite poznatom ovu babuskeru sa srednjakom.
40Wins Posted Saturday at 08:08 AM Posted Saturday at 08:08 AM 15 hours ago, Chaos Is Me said: Ja idem večeras u 19h na zbor baš da vidim na šta će to da liči. Ne očekujem ništa naročito, ali lepo bi mi bilo da vidim ko su komšije koje dele makar nužni minimum vrednosti sa mnom. Kako je bilo? Ja nisam nesto sad fan zborasenja, jer ne vidim kako aktivno mozemo naskoditi rezimu, vise sam za usmeravanje enrgije ka blokadama kljucnih infrastruktura i investicionih projekata odakle sekta izvlaci pare, to ce najvise da ih boli.
Klotzen Posted Saturday at 09:11 AM Posted Saturday at 09:11 AM Ja sam prijatno iznenađen da je na ovo odavanje pošte došlo preko 10k ljudi za svega par sati od kad su ljudi pozvani. Atmosfera nije bila kao na studentskim protestima više kao na sahrani. Ovakvi protesti koji se zakazuju par sati ranije pre ove tragedije ne bi okupili ni hiljadu ljudi u NS.
Chaos Is Me Posted Saturday at 09:27 AM Posted Saturday at 09:27 AM 1 hour ago, 40Wins said: Kako je bilo? Ja nisam nesto sad fan zborasenja, jer ne vidim kako aktivno mozemo naskoditi rezimu, vise sam za usmeravanje enrgije ka blokadama kljucnih infrastruktura i investicionih projekata odakle sekta izvlaci pare, to ce najvise da ih boli. Došlo je oko 200-300 ljudi iz mog i okolnih blokova. Bilo je bezveze, više neko upoznavanje sa načinom oglašavanja i kako će se utvrđivati dnevni red i tako. Otišao sam posle 40 minuta. Otići ću i na sledeći da vidim da li će biti nešto konkretnije a možda i uzmem reč jer nije cilj da se igramo neposredne demokratije nego da se dogovorimo šta mi možemo kao građani u situaciji kad nijedna institucija koju plaćamo ne radi svoj posao. 7
woolgatherer Posted Saturday at 09:41 AM Posted Saturday at 09:41 AM samo nemoj muziku da im pustas i bice sve ok 1 3
nemanjaol Posted Saturday at 11:15 AM Posted Saturday at 11:15 AM (edited) 1 hour ago, Chaos Is Me said: Došlo je oko 200-300 ljudi iz mog i okolnih blokova. Bilo je bezveze, više neko upoznavanje sa načinom oglašavanja i kako će se utvrđivati dnevni red i tako. Otišao sam posle 40 minuta. Otići ću i na sledeći da vidim da li će biti nešto konkretnije a možda i uzmem reč jer nije cilj da se igramo neposredne demokratije nego da se dogovorimo šta mi možemo kao građani u situaciji kad nijedna institucija koju plaćamo ne radi svoj posao. A jbg šta si očekivao kad se okupi 300 ljudi da radi nešto prvi put u svom životu. Valjda je logicno da treba vremena da se ljudi uhodaju i da se postave pravila igre. Zborovi su instrument za direktno ucesce gradjana u donosenju odluka na nivou mesne zajednice. Znaci bavljenje lokalnim, svakodnevnim problemima. Ja ovo sve vidim kao gradjenje infrastrukture za aktivnije gradjansko drustvo. I to je isto proces za koji treba vremena. Ali ako posle ovoga veliki broj mesnih zajednica ima neki broj aktivnih clanova koji se bave svojom zajednicom. Mislim da ce to biti ogromna stvar i kvantni skok u nasem poimanju društva i politike. Razmislite koliko su ovi do sada bili u stanju da ukradu para samo zbog nezainteresovanosti opšte populacije. Kao onaj park na Konjanrniku gde svaka sparava za igranje kosta nekoliko desetina hiljada evra. Ako zborovi zažive to više neće da može Edited Saturday at 11:22 AM by nemanjaol 8 1
Chaos Is Me Posted Saturday at 01:21 PM Posted Saturday at 01:21 PM Nisam ništa specijalno očekivao kao što sam rekao u mom pretposlednjem postu ovde i rekao sam da ću otići na sledeći na kom takođe ne očekujem ništa osim malo bolje artikulacije svega. Svakako je pozitivno to što se dešava ali još uvek je u totalnoj infant fazi, što je i logično.
BattleBender Posted Saturday at 02:27 PM Posted Saturday at 02:27 PM (edited) Ispovest Nišlije... Da se osvrnem na ova događanja u Nišu, fenomenološki i kao neko ko živi u tom gradu ceo život. Svako za svoju muku misli da je najveća, ali Niš je devastiran i ruiniran do mere nepojmljivog. Jaja su tu i premalo, ali i previše. Grad koji je pre 20-ak godina bio gotovo rame uz rame s Novim Sadom, sada je nemoguće i porediti s njim. Pre bi se mogao uporediti sa Kragujevcom. Niš je nekada bio jezgro inženjeringa, prošao je svoje bede tokom 90ih i 00ih, kada je sve bilo razoreno. Jedan period smo živeli i preživljavali od pljeskavica i studenata sa strane. I danas je slična situacija. Onda je početkom dvehiljaditih krenula IT priča, više kao globalni trend, gde je Niš imao startnu poziciju da kroz 10-15 godina postane grad odmah iza Beograda i Zagreba. Prvi talas IT firmi u Nišu bio je sjajan. A onda 10 godina - ništa. Te firme su uglavnom stagnirale, dok je grad imao sjajne softverske inženjere, kao i generalno inženjere. Ma pametne ljude. Naravno, deo krivice snosimo i mi sami. Imamo kompleks niže vrednosti. Opako nas jebe. Ova situacija usko je povezana s politikom. Baš kao što su i naši političari i gradonačelnici postavljene autsorsing priproste bitange i beskičmenjaci, tako su i niške IT firme potonule u taj duh autsorsinga. Dok je Novi Sad razvijao sopstvene proizvode, pokretao ideje i gurao ih napred, Niš nije uradio gotovo ništa. (Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da Novi Sad do pre 15 godina nije ni imao ozbiljne inženjere.) Radio sam u jednoj od retkih niških IT firmi koja je razvijala sopstveni proizvod i odbio sam prelazak u "veću" firmu koja broji više stotina zaposlenih, ali je cela organizacija autsorsing prćija. Taman posla da pokrenu neki svoj produkt. Međutim, nismo mi jedini krivci. Grad je uništen i sputavan toliko da je elan najkvalitetnijih ljudi ubijen u pojam. Moja generacija, kao i one mlađe, masovno su odlazile u inostranstvo ili Beograd. Svaki iole ozbiljan student medicine iz Niša otišao je u Nemačku. Ja sam pohađao štrebersku gimnaziju i bio u jednom od najjačih odeljenja, gde sam važio za crnu ovcu (jer neko mora evo ja ću 🎶). Imali smo nekoliko briljantnih umova za medicinu. Jedna od njih, šampionka države iz biologije, sada radi u Nemačkoj na naučnom institutu. Druga je u Singapuru i bavi se DNA istraživanjima. Najgori od svih tih, koji su upisali u medicinu (on nije briljantan) ostao je u Nišu. Danas je anesteziolog, valjda čak i šef tog odeljenja na kliničkom centru. To je osoba kojoj ne bih poverio ni da mi zaliva biljke, a kamoli da bude anesteziolog. Najbolji su napustili Niš. Ili tokom studija, ili u prvoj godini karijere. I ja bih, da nemam, a pogotovo mi partnerka, nemamo izgradjene toksicno jake familijarne odnose upostavljene. U toj celoj ujdurmi, grad je izgubio kolektivno SAMOPOUZDANJE. Niš nije grad idiota niti seljaka. Iako pokušaji pravilne upotrebe padeža redovno završavaju eksponencijalnim rastom grešaka... Ne govorim ovo iz lokalpatriotizma. Teško da ćete naći osobu iz Niša kojoj više smeta tipično niško "a be" smaranje, majanje, mit o roštilju i ideja da smo "najopušteniji carevi na svetu". Zaista me nervira ta priča. Ali da se vratim na tok misli (ako i postoji). U Nišu ima dosta pametnih ljudi, ne samo klikeraški, već i produhovljenih, načitanih, osvešćenih. Pogotovo u našim generacijama. Samo smo već 15 godina sistematski gurnuti u stranu. I formalno i neformalno. Čitam kako u Beogradu i drugim gradovima filozofski fakulteti oduvek vrve od nacosa i sličnih, a ja se pitam - "Šta bre !?". U Nišu su uglavnom liberali i ljudi sa uzvišenijim idejama. Koji zaglave nesnadjeno... Ali ono što je zanimljivo jeste da se deo tih, uslovno rečeno, kvalitetnijih Nišlija sada vraća. Kako dolaze godine za porodicu, mnogima je ovde i lakše i lepše. Dugo vremena bilo je teško imati volju da živiš ovde. IT kompanije nisu mogle da regrutuju kvalitetan kadar. Upali smo u loop....u beskonačnu for petlju. Sportska analogija - da smo fudbalski klub, bili bismo Borussia Dortmund ili Mega, ali nam igrači odlaze besplatno. Pravimo dobre mlade igrače, jer muka nas tera. Nema novca, mora da se radi, mora da se uči i van fakulteta, u slobodno vreme. Ako pomisliš da odeš, znaš da moraš da radiš duplo više. A da bi razvio sopstveni produkt ili ideju, potrebni su ljudi koji će ostati 3, 4, 5 godina. Kako da razmišljaš dugoročno kad svako ode posle 7-8 meseci? I muka nam je toga. Mnogo nam je muka. Jedan moj ortak, izuzetno inteligentan čovek, produhovljen, avagnardan... s ogromnom energijom (još dok smo bili u srednjoj sam pričao da on treba da bude gradonačelnik Niša), upozoravao je na ovo pre više od 10 godina. Govorio je o metastazi SNS-a još 2015. Većina ljudi ga je smatrala ludim. Bio je na lekovima dugo, nadam se da više nije. Možda je i ležao u psih bolnici. Njegovi bliski prijatelji pričali su iza leđa da je lud. I dok su ga smatrali ludim, Niš nije imao gradonačelnika, već SNS kriminalne portire. I postao ono što je on pričao da će postati. Dobro je, video sam da gura kolica sa nekim detetom, valjda učio je kineze engleski, valjda će da se pronadje dodatno... Ova govna neka dobiju šta zaslužuju. Jaja su bila dobar simbol, ali ne bih voleo da se praksa nastavi. Jaja su hrana. Možda da koristimo one kineske ljigavce ili smislimo supstitut za jaja, sa istim fizickim svojstvima. Ono što je sigurno, SNS banda više nikada neće moći da živi u Nišu u miru. I kako vreme bude prolazilo, samo ćemo ih sve više prezirati. Ne samo da ti ljudi više neće moći da žive i obituku ovde. Ja mislim da je Niš završio svoje sa takvom vrstom truleži, nedomaćinstva, oportunizma. I siguran sam da Niš nije završio svoja gadjanja sa jajima. I tu ne mislim samo na SNS, brnabiće, vučičevićeve itd... Tek ćemo mi da se najebavamo majke i toj niškoj "eliti" koaj se razvila u SNS žabokrečini koja je zalivana steroidima. Pa se ta trula elita razvila za 10,15 godina kao holandska biljke, neka monstera deliciosa, koja je 3,4 nedelje pod lampama i steroidima da joj izadju 10 nova lista za 3,4 nedelje. Ne moze to vise tako. Ali ajde da promenimo jajca. Edited Saturday at 02:33 PM by BattleBender 15 1 3
Drug Crni Posted Saturday at 04:25 PM Posted Saturday at 04:25 PM A šta da očekuješ, šta može da se pomeri u ovako vulgarno centralizovanoj državi? Bez ijedne institucije inkluzivnog karaktera. 2
Helena Posted Saturday at 04:29 PM Posted Saturday at 04:29 PM 2 hours ago, BattleBender said: Ispovest Nišlije... Da se osvrnem na ova događanja u Nišu, fenomenološki i kao neko ko živi u tom gradu ceo život. Svako za svoju muku misli da je najveća, ali Niš je devastiran i ruiniran do mere nepojmljivog. Jaja su tu i premalo, ali i previše. Grad koji je pre 20-ak godina bio gotovo rame uz rame s Novim Sadom, sada je nemoguće i porediti s njim. Pre bi se mogao uporediti sa Kragujevcom. Niš je nekada bio jezgro inženjeringa, prošao je svoje bede tokom 90ih i 00ih, kada je sve bilo razoreno. Jedan period smo živeli i preživljavali od pljeskavica i studenata sa strane. I danas je slična situacija. Onda je početkom dvehiljaditih krenula IT priča, više kao globalni trend, gde je Niš imao startnu poziciju da kroz 10-15 godina postane grad odmah iza Beograda i Zagreba. Prvi talas IT firmi u Nišu bio je sjajan. A onda 10 godina - ništa. Te firme su uglavnom stagnirale, dok je grad imao sjajne softverske inženjere, kao i generalno inženjere. Ma pametne ljude. Naravno, deo krivice snosimo i mi sami. Imamo kompleks niže vrednosti. Opako nas jebe. Ova situacija usko je povezana s politikom. Baš kao što su i naši političari i gradonačelnici postavljene autsorsing priproste bitange i beskičmenjaci, tako su i niške IT firme potonule u taj duh autsorsinga. Dok je Novi Sad razvijao sopstvene proizvode, pokretao ideje i gurao ih napred, Niš nije uradio gotovo ništa. (Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da Novi Sad do pre 15 godina nije ni imao ozbiljne inženjere.) Radio sam u jednoj od retkih niških IT firmi koja je razvijala sopstveni proizvod i odbio sam prelazak u "veću" firmu koja broji više stotina zaposlenih, ali je cela organizacija autsorsing prćija. Taman posla da pokrenu neki svoj produkt. Međutim, nismo mi jedini krivci. Grad je uništen i sputavan toliko da je elan najkvalitetnijih ljudi ubijen u pojam. Moja generacija, kao i one mlađe, masovno su odlazile u inostranstvo ili Beograd. Svaki iole ozbiljan student medicine iz Niša otišao je u Nemačku. Ja sam pohađao štrebersku gimnaziju i bio u jednom od najjačih odeljenja, gde sam važio za crnu ovcu (jer neko mora evo ja ću 🎶). Imali smo nekoliko briljantnih umova za medicinu. Jedna od njih, šampionka države iz biologije, sada radi u Nemačkoj na naučnom institutu. Druga je u Singapuru i bavi se DNA istraživanjima. Najgori od svih tih, koji su upisali u medicinu (on nije briljantan) ostao je u Nišu. Danas je anesteziolog, valjda čak i šef tog odeljenja na kliničkom centru. To je osoba kojoj ne bih poverio ni da mi zaliva biljke, a kamoli da bude anesteziolog. Najbolji su napustili Niš. Ili tokom studija, ili u prvoj godini karijere. I ja bih, da nemam, a pogotovo mi partnerka, nemamo izgradjene toksicno jake familijarne odnose upostavljene. U toj celoj ujdurmi, grad je izgubio kolektivno SAMOPOUZDANJE. Niš nije grad idiota niti seljaka. Iako pokušaji pravilne upotrebe padeža redovno završavaju eksponencijalnim rastom grešaka... Ne govorim ovo iz lokalpatriotizma. Teško da ćete naći osobu iz Niša kojoj više smeta tipično niško "a be" smaranje, majanje, mit o roštilju i ideja da smo "najopušteniji carevi na svetu". Zaista me nervira ta priča. Ali da se vratim na tok misli (ako i postoji). U Nišu ima dosta pametnih ljudi, ne samo klikeraški, već i produhovljenih, načitanih, osvešćenih. Pogotovo u našim generacijama. Samo smo već 15 godina sistematski gurnuti u stranu. I formalno i neformalno. Čitam kako u Beogradu i drugim gradovima filozofski fakulteti oduvek vrve od nacosa i sličnih, a ja se pitam - "Šta bre !?". U Nišu su uglavnom liberali i ljudi sa uzvišenijim idejama. Koji zaglave nesnadjeno... Ali ono što je zanimljivo jeste da se deo tih, uslovno rečeno, kvalitetnijih Nišlija sada vraća. Kako dolaze godine za porodicu, mnogima je ovde i lakše i lepše. Dugo vremena bilo je teško imati volju da živiš ovde. IT kompanije nisu mogle da regrutuju kvalitetan kadar. Upali smo u loop....u beskonačnu for petlju. Sportska analogija - da smo fudbalski klub, bili bismo Borussia Dortmund ili Mega, ali nam igrači odlaze besplatno. Pravimo dobre mlade igrače, jer muka nas tera. Nema novca, mora da se radi, mora da se uči i van fakulteta, u slobodno vreme. Ako pomisliš da odeš, znaš da moraš da radiš duplo više. A da bi razvio sopstveni produkt ili ideju, potrebni su ljudi koji će ostati 3, 4, 5 godina. Kako da razmišljaš dugoročno kad svako ode posle 7-8 meseci? I muka nam je toga. Mnogo nam je muka. Jedan moj ortak, izuzetno inteligentan čovek, produhovljen, avagnardan... s ogromnom energijom (još dok smo bili u srednjoj sam pričao da on treba da bude gradonačelnik Niša), upozoravao je na ovo pre više od 10 godina. Govorio je o metastazi SNS-a još 2015. Većina ljudi ga je smatrala ludim. Bio je na lekovima dugo, nadam se da više nije. Možda je i ležao u psih bolnici. Njegovi bliski prijatelji pričali su iza leđa da je lud. I dok su ga smatrali ludim, Niš nije imao gradonačelnika, već SNS kriminalne portire. I postao ono što je on pričao da će postati. Dobro je, video sam da gura kolica sa nekim detetom, valjda učio je kineze engleski, valjda će da se pronadje dodatno... Ova govna neka dobiju šta zaslužuju. Jaja su bila dobar simbol, ali ne bih voleo da se praksa nastavi. Jaja su hrana. Možda da koristimo one kineske ljigavce ili smislimo supstitut za jaja, sa istim fizickim svojstvima. Ono što je sigurno, SNS banda više nikada neće moći da živi u Nišu u miru. I kako vreme bude prolazilo, samo ćemo ih sve više prezirati. Ne samo da ti ljudi više neće moći da žive i obituku ovde. Ja mislim da je Niš završio svoje sa takvom vrstom truleži, nedomaćinstva, oportunizma. I siguran sam da Niš nije završio svoja gadjanja sa jajima. I tu ne mislim samo na SNS, brnabiće, vučičevićeve itd... Tek ćemo mi da se najebavamo majke i toj niškoj "eliti" koaj se razvila u SNS žabokrečini koja je zalivana steroidima. Pa se ta trula elita razvila za 10,15 godina kao holandska biljke, neka monstera deliciosa, koja je 3,4 nedelje pod lampama i steroidima da joj izadju 10 nova lista za 3,4 nedelje. Ne moze to vise tako. Ali ajde da promenimo jajca. Ovo bukvalno može da znači ispovest bilo kog građanina Srbije.
goldberg bcd Posted Saturday at 05:40 PM Posted Saturday at 05:40 PM 23 hours ago, shonke said: Ovo je znak da su prešli prag, crtu, Rubikon, šta god... Sada je ovo igra na život i smrt. Nema nazad, nema pomirenja, nema povlačenja. ILI MI ILI ONI. Kakvog pomirenja i povlacenja sa samozvanim kraljem i vlastelom oko njega koji su pre vise od decenije uzurpirali celu drzavu? Covece, cak i u Turskoj ili Madjarskoj (drzave koje se prve pominju kao simboli despotija) postoje gradovi i opstine koje ne drze vladajuce stranke. Cak je i u CG pod M.Djukanovicem bilo gradova i opstina gde nije pobedjivao njegov DPS. Samo u Srbiji svi moraju da slave samozvanog kralja i da mu klicu i ne sme da postoji ni trunka razlicitog misljenja. Kad smo vec kod slogana MI ili ONI - sve do sada je, da se ne lazemo, to bio jedan besmislen slogan jer je bilo prilicno jasno da ce se ONI i dalje pitati za sve, a da cemo MI da se neko vreme bunimo i onda da nastavimo da budemo poslusni podanici. Sada je jasno da je krajnje i poslednje vreme da se prekine teror jednog coveka i lopova, oportunista, lazova i kriminalaca oko njega. Jasno je i NJEMU da vise ne moze normalno da upravlja drzavom i da se sada desavaju drugacije stvari od komicne vremenske petlje izbori - protesti - bojkot - protesti - izbori - protesti - bojkot - ... Sto se tice opozicije, mislim da bi samo strankama koje zele da budu deo jedinstvenog fronta za rusenje rezima trebalo dozvoliti nastavak rada i nakon pada Vucica i ekipe oko njega. Tu ima za svakoga ponesto, SSP za one koji ne bi mnogo da talasaju nego da budu u centru, PSG za one antinacionalisticki orijentisane ljude, ZLF za levicare, NDSS/POKS za desnicare, NPS za umerene desnicare. Sve ostale na smetliste, zabrana bavljenja politikom, dosta je bilo vise njihovih lazi i kreveljenja na medijima.
zoran59 Posted Saturday at 06:59 PM Posted Saturday at 06:59 PM (edited) 2 hours ago, Helena said: Ovo bukvalno može da znači ispovest bilo kog građanina Srbije. Helena, razumem BattleBendera (❤️), a ne bi trebalo da razumem. Zasto? Ma, teras me da se ispovedim i objasnim zasto razumem i saosecam sa gradjanima Srbije (nekakvim pseudonaucnim recnikom bi se reklo "osecam empatiju prema njima"), ja - Amerikanac poreklom iz Zagreba. Zasto mi je bitna Srbija? (molim vecinu da ne gube vreme citajuci moj dosadan post, licnu ispovest) Nisam odrasao u normalnoj porodici (roditelji i deca) nego u "porodicnoj zadruzi." Velika kuca, vise generacija pod istim krovom. Tokom mog detinjstva, 4 (prabaka je umrla kad sam imao 28 godina). U toj familiji, ja sam prva generacija rodjena i "od nule" odrasla u gradu, no imali smo gomilu veza sa ruralnim delom familije. Detinja leta sam provodio kod njih. Ranih '60-ih, moji gradski decki su se igrali "kauboja i indijanaca"u gradskim parkovima, a ja sam jahao na pravom konju i naucio da muzem strinine krave. Dakle, razumem ruralno stanovnistvo. A Srbija i ja, Zagrepcan? Bilo je nekakvih labavih veza u siroj familiji. Ali deda je bio partizan od '41. (tzv. "prvoborac") a najbolji drug (bukvalno su jedan drugome spasavali glavu) mu je bio iz Beograda. Ostalo je prijateljstvo zauvek. '60-ih, jos nismo imali kola, putovali smo vozom, jednom godisnje bi Beogradjani dosli nama a mi posetili njih. Na nekoliko dana. U kuci dosadno, izasao bih u park i igrao se sa tamosnjom decom. Neka drugarstva jos uvek postoje, skoro 60 godina kasnije. Bilo je i drugih veza. Jednu sam opisao u postu https://vox92.net/forum/topic/1749-rat-u-ukrajini/page/512/#findComment-762755 Onda, tokom odrastanja, vaspitan kao Jugosloven, sudelovao sam na raznim druzenjima skola i fakulteta citave (tada citave) drzave. Stekao sam mnoga drugarstva i, donekle talentovan za jezike, naucio nekoliko dijalekata. Niko na svetu me ne moze docekati lepse nego niski (nishki) motociklisti (barem moja generacija), a na sopstvenu sramotu nisam naucio jezik - mada sam vise puta odgledao Zonu Zamfirovu. Ozenio sam Srpkinju (zli jezici ce reci, udao sam se u srpsku familiju, haha). Srbi sa Banije. Najveci deo te familije, kao i najveci deo mojih drugara iz dedinog rodnog sela, je zavrsio u Srbiji tokom '90-ih. Ne treba da lajem o razlozima, sve znamo. Zato imam u Beogradu dve svastike (OK, jedna je u Nemackoj) i cetvoro netjaka. Jebote, ja Amerikanac, a da ih '90-ih iz Zagreba posetim - morao sam da vozim preko Madjarske jer direktno nisam mogao. Nisam zlopamtilo, ali pamtim (i osecam). Poslednjih par druzenja/boravaka u Srbiji mi je ostalo u prijatnom secanju. Doziveo sam jedan jedini neprijatni incident - neko me je opsovao u kafani jer sam nesto pogresno (ijekavski) rekao. Svejedno, to je budala, to nije Srbija. Budala ima svuda. Ko ne skace,taj je caci! - toga se setim ujutru kad treba da vezbam za kondiciju i zdravlje. I zato: PUMPAJ! Edited Saturday at 07:14 PM by zoran59 3 1
Recommended Posts