Jump to content

Chaos Is Me

Član foruma
  • Posts

    10,279
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    128

Everything posted by Chaos Is Me

  1. Znači svi imamo manje više ista iskustva. Mene samo smara kad im se neko obrati nešto trivijalno kao sa marsa da su pali, nešto ili promumlaju nerazgovetno ili ništa ni ne kažu. Ja samo, za razliku od Vase, nisam ubeđen da veliki broj njih ovde neće ostati. Realno im je banja ovde za bilo gde u Rusiji osim Moskve i Pitera, a dovoljno su distancirani da ih ič ne tangira ko je na vlasti i koliko je naša država trula.
  2. Prošlo je sad već dosta vremena od kada je ogroman broj Rusa (verovatno i Belorusa i Ukrajinaca, ali njih kulturološki ni malo ne razlikujem od Rusa) došao u Srbiju, neki kažu skoro 200 hiljada ljudi. Kakva su vaša iskustva sa tim ljudima, kako vam se čini njihov uticaj na naše društvo? Meni se čini da oni ni nakon 2 godine nisu integrisani u naše društvo već da se uglavnom drže izolovano, druže i organizuju se sa drugim Rusima i prozbore po koju sa lokalcima samo kad baš moraju. Takođe je frapantno nizak nivo engleskog za većinu Rujkana što je ipak poražavajuće s obzirom da je ovo neka srednja ili čak viša srednja klasa njihova, da je dosta njih iz tech sveta, da su najčešće u pitanju ljudi "u najboljim godinama" i da su uglavnom ili protivnici Putlerovog režima ili makar neutralni. Uvek sam se trudio da budem otvoren i tolerantan ali moram da primetim kod sebe ružnu pojavu da ih sa nekom negativnom emocijom sve vreme posmatram, doduše u mom kraju ih baš ima gomila a skoro nikakvu komunikaciju nemaju sa nama, lokalcima. Da li možda neko ima neka iskustva rada u njihovim firmama?
  3. Vratio se i Mitch Lob i odmah rutinska pobeda Knicksa. What a time to be ćušpajz.
  4. I to Lorenzo u većem delu sezone zapravo igra jako loše. Colson je ove sezone mnogo pouzdaniji od njega.
  5. Nekad imam osećaj da Nebo može iz mesta da se uhvati za vrh table.
  6. Nema veliku marginu greške Valensija. Bez Daviesa i sa slabom partijom Jonesa teško koga oni mogu da dobiju. Rutinski je ovo odradio Makabi.
  7. Mislim da nikad neću naučiti spelling njegovog prezimena.
  8. Nije pitanje da li bismo voleli Gudurića nego da li bismo ga voleli na ove bekove koje već imamo a koji imaju ugovor i za sledeću sezonu.
  9. Ja bih rekao i da je Dagenault zakucan za COTY. Valjda neće dati nesrećnom Macoli.
  10. I Dorsey i Madar su bolji defanzivci od Jokubaitisa po meni, a Dorsey i Wilbekin i značajno bolji ofanzivci. Žalgiris je prava mera za Jokubaitisa.
  11. Ja isto mislim da Gudurić uopšte nije dobar fit na Nedovića, Tea i Yaga niti generalno dobar defanzivac, ali daleko je to od defanzivnih ponora ove prvopomenute dvojice.
  12. Gudurić je 100 puta bolji defanzivac od Nedovića i uopšte nije takva defanzivna kesa kakvom se predstavlja ovde. Naravno, daleko je i od nekog lockdown defanzivca ali apsolutno ne moraš da ga kriješ u odbrani niti mu trebaju neki rukometni osigurači poput Lazića i sličnih.
  13. Jedva čekam neko Fiba takmičenje kad neki egzotični sudija iz Mikronezije krene da svira Janisu sve ovo što mu se u NBA toleriše. Gledanje Janisa kako igra košarku je kao nadgledanje renoviranja stana i to grubih radova.
  14. Od ovih polufinalista mi je ipak Pariz najbolji, igraju izuzetno brzo i u ultra visokom tempu, vidi se da imaju identitet. Bešiktaš zavisi suviše od par kanta Amerikanaca i nesrećnog Simonovića, a ni Bourg mi baš ne puni oko, imaju onog nekog divljaka Bryce Browna koji mi deluje kao da bi radije nogom šutnuo nego dodao. Nwaba i Dekker bi mogli možda i neki bolji klub od Londona da nađu, ali ovo je verovatno vrhunac engleske košarke u istoriji, tako da nije teško zamisliti ni njih uskoro sa većim ambicijama. Izgleda se evroligin plan o Dubaiju, Parizu i Londonu polako ostvaruje, a za koju godinu će postati i realno da istisnu nekog od tradicionalnih klubova iz elite. Sve u svemu, jedino mi Pariz deluje da bi mogao bara bar da se pošiba sa Albom, a da bi ove ostale bilo koji evroligaš rutinirao bez po muke.
  15. Povratkom Rubia u Barsu jasno je bilo da su Jokubaitisu dani odbrojani iako je igrač istog ranga kao Brizuela ali Španac je Španac. Mislim da je igrač koji baš nema šta da traži u NBA tako da bi mu povratak u Žalgiris bio pun pogodak i tamo bi bio nosilac. Poythress je još jedan lik koga je Milano potrošio ali u nekom siromašnijem evroligašu bi mogao da bude super.
  16. Evo lavrnje nazad u igri sa dva triple doublea noćas. Jaoj, Klinktone!
  17. Brz je kao munja, ja mislim da je brži čak i od Larkina, ima potencijal ali ovi visoki iz Evrokupa mi nisu neko merilo, ne znam kako bi se snašao na višem nivou jer mi deluje da više ide na prodor nego što je neki šuter. Svakako intrigantan mališa.
  18. Pariz - London ipak liči na nešto, mnogo dinamičnija igra i individualni kvalitet nije tako loš.
  19. Au koliko loša košarka Bourg Bešiktaš, nit individualnog kvaliteta nit neke timske igre.
  20. Večeras kreću EC polufinala, aj baš da vidim koji je to nivo košarke, Pariz me posebno zanima.
  21. Nema toliko veze sa FMPom ali ovog ćelavog Radonjića se sećam odatle: https://direktno.rs/sport/kosarka/518096/radonjic-namestanje-utakmica.html
  22. Ne valja Radonjić, ne valja Obradović, ne valja Ivanović, ne valja Sferopulos. Mi bismo Željka posle poraza od Burse vešali na sred Terazija, a Mesinu da imamo budžet Armanija sa ovim rezultatima ritualno spalili. Kad ti se projektovani alfa i omega pokaže kao puvanjak, a projektovani startni centar i manje od toga, kad si pravio selekciju tako da domaće vedete moraju da igraju velike minute, kad u bitnom momentu sezone imaš na raspolaganju jednog i po igrača koji zna da dribla loptu...to ne možeš da zakrpiš sa g ligašima i penzionerima u toku sezone. Ova sezona je jednostavno konglomerat svega - nakaradne selekcije, očajne forme nosilaca, mnogo povreda, preplaćivanja i precenjivanja mediokriteta, nestrpljenja, bahatosti, letargije itd.
  23. Htedoh reći da mu je jasno nakon ovog meča. Slažem se da je bilo logično da se Smart isforsira na ovoj utakmici kao i na preostale 2 Aba ligaške, ali sad će ipak morati da se zapne bar u jednoj. Mnogo emotivno gledaš na ovo, poslednje što nam sad treba je neko treniranje strogoće, igrači su u glavama očigledno već "u playoffu" a ovo do tad shvataju kao nešto što mora da se odradi.
  24. Izgleda da je kockavoglavi Brown odbio da se pozdravi sa Bogdanom nakon meča i samo produžio dalje. Čovek kocka.
×
×
  • Create New...