Jump to content

• Topics

• Pa baš zato što je vezano za školu, instituciju koja se bavi obrazovanjem dece, razvojem kritičkog mišljenja, i sl... (barem bi trebalo). Sam izraz školska slava je oksimoron i dovoljan da znaš o čemu se radi. To šta ko radi kod kuće, who cares (mada bi i tu mogli da diskutujemo koliko je to sve samo tradicija, a koliko indoktrinacija, ali ajde). Ali u društvenoj instituciji ničemu "svetom" nema mesta.   Ti vidiš pesmice i priredbice, a ja vidim promociju pseudo pravoslavlja (koji je političko religijska ideologija). Koje to pesme pevaju deca:     Počeo sam da boldujem problematične delove, pa sam odustao, cela pesma je strašna i u njoj se škola pominje tačno jednom - zajedno sa crkvom. Ovo je oda pravoslavlju tj. njegovom Svecu. Samo još fali da bude na crkvenoslovenskom, ne bi se razlikovala od nekakve liturgije. To je samo druga strofa "Bože Pravde" sa istim ciljem i ideologijom iza nje. Zajedno sa celivanjima, osveštavanjima i blagoslovljenjem raznoraznih popova u školama na taj dan... Himna ocu školstva u kojoj se škola pominje tačno jednom. Da, da, školska je to slava i pesmica.   I to se onda predstavlja najosetljivijoj populaciji koja tu tako predstavljenu (lažno) vezu crkve i škole upija kao gotovost. Ideju da Srbi ne bi postojali bez SPC, da se ne bi obrazovali, da pet vekova u ropstvu ne bi preživeli bez Svetog Save i Crkve. Ideju da je srpstvo i pravoslavlje jedno i jedino ispravno. Je-zi-vo!   Ako je tebi ok da to bude nešto što se u školama propagira, well, šta da ti kažem. To mi je na nivou navijača komšinice kojima je Ćoki samo uspešan sportski radnik, a ne zlotvor i kriminalac, jer jel te, to nema veze jedno sa drugim. Takve kognitivne, da ne kažem šizofrene, disocijacije nisam nigde video nego u Srba (ali ajde, živeo sam do sada u ravno tri društva, pa mi nije neki uzorak). A ovo je mnogo strašnije, nešto što se od 7. godine života, kroz pesmicu, igricu i priredbicu servira deci koja sa tim ispiranjem mozga odrastaju. To je definicija idolopoklonstva i indoktrinacije, tako se to radi. Maestralan posao radi SPC, maestralan. Skuvala je čak i vas, koji ste navodno neutralni, ateisti, evropskih shvatanja... kao žabu, ako vam je ovo normalno odnosno neproblematično.   Jezivo. 
    • Jel nema tu neko kosarkasko drzavljanstvo? Mozda su to izbacili ja ne znam. Izundu jel igrao za Nigeriju?   Da, taj! Hvala. Prema tome sve se moze samo je pitanje da li je potrebno.
    • Misliš da će Izundu dobiti državljanstvo pošto si ih nabrojao 4+Izundu?
    • Kako bese ime onog levorukog sutera u KKP koji je drzavljanstvo dobio nakon 3-4 meseca u Srbiji?
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...