-
Who's Online 8 Members, 1 Anonymous, 105 Guests (See full list)
-
Member Statistics
-
Forum Statistics
1.4k
Total Topics1.5m
Total Posts
-
Topics
-
Al opet nemaju ruke, market speaks for itself sansa je bespovratno izgubljena.
-
Najgori utisak je ipak Nedovic. Ne znam kako bih se osecao da u najvaznijoj utakmici u dosadasnjem delu sezone odigram cetiri minuta, svestan sam da sam usao u "easy modu" u mec, a da se od mene ocekuje da u takvoj tekmi strpam bar 15 poena. Kao kad je Radonjicu onomad Stimac igrao 0 minuta, na fazon - jedan centar, jedan centar, igrace Cirbes. Sfero odlican meni u ove dve utakmice - bukvalno na maksimumu. Mi bi sa Bolombojem dobili makar jednu, a to su stvari na koje ne mozemo da uticemo. I sa jednim pouzdanim suterom spolja bi dobili, ali eto, to je trebalo da bude Nedovic. Ne znam stvarno sta mu je u glavi, ali meni on i dalje kao da ima 18 godina. I stav, i frizura, i stil, i sve. Bukvalno klinac koji tek treba da zaigra ozbiljan basket u telu veterana. Potpuna je misterija koje njega utakmice motivisu i kako jednom ubaci 20 (a deluje da moze jos toliko), a onda veze dve utakmice gde ti deluje da bi pre Stefan Lazarevic nesto ubacio. Na kraju, prevelika kocka, jer tebi od beka, pa i rezervnog trebaju sigurni poeni, a ne gledanje u pasulj. Iskreno, ne znam primer veterana koji je toliko nekonstantan.
-
By kendrick duckworth · Posted
I tada i sada je osnovni uslov bila nekakva finansijska, tržišna relevantnost, ali i sama Evroliga je sada značajno drugačiji produkt. Pre neko veče sam gledao 2015-16 sezonu, igrali su Karšijaka, Sasari, Cedevita, Limož, Strazbur, Bamberg i Zielona Gora. 7 klubova koji danas ne da ne mogu da priđu EL, nego su trenutno van iste Dubai, koji ima mnogo smisla za akcionare i samu ligu u potrazi za novim tržištem i parama, Hapoel sa milijarderom, košarkaškim fanom, Valensija iz već poznatog tržišta sa novom, velelepnom halom i parama, Ruski klubovi zbog rata, pa i jedna od najlepših priča, istorijski EL klub Unikaha. Meni ima smisla da klub koji, recimo, ima prosečnog trenera, ispodprosečan kvalitet i pripada donjem domu finansija bude vrlo ugrožen. A to mi je daleko realniji scenario od samo promene na klupi i nastavljanja gde se sada Partizan nalazi. Da ne budem doomer i najavljujem Neandrejevske osvete, nego da približim nekom realnijem umerenijem scenariju. I ono najbitnije, realnije mi je da klub, na čijem čelu je Marli, koji nema Želimira Obradovića i njegove abolitičare u simbiozi, upadne u neke loše hodnike već viđenih scenarija - iako to ne mora nužno da znači instant šut kartu iz EL. Hm, mislim da na ovu temu moramo dosta da odzumiramo i uključimo razne filtere za neki pošteniji sud. Evropska košarka je i dalje organizam u kojem vladaju preživljavački finansijski interesi, organizam u kojem lobiji, uticaji i potraga za kešom kroji okolnosti, ali isto tako imamo i nikad veći broj cash-ready klubova kada je EL u pitanju. Isto tako, imamo i činjenicu da se nije Neandrej probudio jedan dan i rekao - pljusnite lovu, već se u skladu sa karakteristikama pomenutog organizma, negde oslobodilo, poguralo, pojačalo - negde i prepoznao neki potencijal vredan trošenja novca - a Željko je tu ipak izuzetno važan faktor. Moj otac, žustri mrzitelj režima (i Zvezde, ali to nije važno u ovom trenutku 😄) je skoro izneo zanimljivu tezu - a tiče se toga da po prirodi stvari sve što ovaj režim radi, sve gde upliće prste ili koristi za bilo kakvu (samo)promociju opravdano pljujemo i ograđujemo se. Ali negde, nekad, se interesi tog režima, Srbije i poštenog naroda u nekom Venovom dijagramu preklapaju, i mislim da je to slučaj u našoj košarci. Jednostavno ima smisla iz mnogo razloga, a ponajviše zbog tajminga - gurati ovu priču, iako sa tri strane može da se optužuje zbog čega se to radi. Tako recimo imaš Anđusa i lojaliste koji kažu da je Vučić doveo Željka i dao mu novac (i lično i klubu), imaš Goldberga i slične koji sve to predstavljaju kao populističku, prljavu radnju za obmanu naroda, imaš treće koji upiru prstom u jedan od dva kluba. Ne mislim da će odlazak Željka Obradovića odmah izbaciti Partizan iz neke relevantnosti, ali sam sasvim siguran da će biti daleko podložniji ne samo padu na tom polju, već egzistencijalno ugroženiji, zavisniji od čistog faktora da li vlast želi da daje novac ili ne. Pošto danas Partizan može za sebe da kaže da sve i da se iseku sve grane finansiranja od strane države, može da računa na 10ak miliona koje ceo ovaj paket kreiran sa Želimirom trenutno ima. Ne znači da će ga odmah izgubiti ako on ode, ali istorija, politika i neke skoriji talasi u državi mi ipak govore da će to mnogo, mnogo teže postojati. Koliko god se mi busali o vernosti, porodici, tradiciji i avangardom, ipak su kvalitet, narativ, pa trenutno i Želimir, razlog zašto imamo ono što imamo.
-
-
Popular Contributors
-
Most Contributions