Jump to content

  • Popular Now

  • Topics

  • Posts

    • https://racer.com/2024/04/26/newgarden-shoulders-blame-for-dq-over-p2p-use/     https://racer.com/2024/04/26/herta-not-sold-on-newgardens-p2p-explanation/    
    • Priča se da klub planira, bez ljutnje, to za mene nema neku težinu. Pričaju besposleni ljudi po portalima i forumima, ili kvazinovinari željni klika. Nisam nijednom čuo Čovića da je izjavio kako ćemo finale da igramo u Pioniru. A i da jeste (vrlo moguće da sam propustio) - zašto bismo mu to verovali, kad se slažemo da ionako uglavnom govori neistinu.
    • Povlače ih da ugrade kokošinjce i eksplozivni oklop. Priča se da su i Ukrajinci osmislili sistem za ometanje dronova za vozila i da će i to da ugrađuju.   Svi tenkovi su korišćeni kao vatrogasci. Tenk ako nije u ofanzivnoj operaciji bio je u rezervi iza linije fronta. Tenkovske, kao i mehanizovane i motorizvoane, jedinice korišćene su u aktivnoj odbrani gde bi mehanizovana grupa bila poslana da udari u bokove neprijateljskog napada. Tenkovi nikad nisu bili postavljeni na liniji fronta da drže odbranu, to je samo za filmove. Bilo je lovaca na tenkove koji su korišćeni na odbrambenim linijama ali i to retko jer je tada bilo mnogo protiv tenkovskih topova koji su bili lakši za korišćenje na samoj liniji fronta.   Ono što je karakteristično za Tigrove to je da su oni služili u nekih 15-tak posebnih bataljona pa se dešavalo da idu u akciju sami ili kao ispomoć nekoj pešadijskoj jedinici, no najčešće su pridodavani tenkovskim divizijama da se bore sa njima.   Tako se i u ovom ratu koriste tenkovi, ili  su u napadu pa kad ispucaju komplet beže u pozadinu, ili reaguju na protivnički napad i odrade kontranapad, ali ovo drugo je jako retko, nismo ni 10 takvih klipova videli od početka rata i moj je utisak da su to bili više slučajni susreti. Jedino smo viđali kontre i napade na pešadijske rovove, toga je bilo dosta na obe strane. Ako izuzmemo vozikanje po putevima na početku rata mislim da više od voda tenkova nismo nigde videli od početka rata.   Ako sam dobro razumeo SAD paket će biti težak 6 milijardi $, izašao je i neki spisak ali nema količina pa nam ne znači mnogo.   Stižu pojačanja rusima :         @Anduril   Slažem se oko rak rane za Ruse da su to rafinerije, većina im je u Evropi i u dometu Ukrajinaca. Nažalost već mesec dana nema napada na njih tako da su verovatno uslišili molbe sa Zapada da to obustave. To znači da neće gađati ni izvore nafte kada razviju dron sa dometom do istih. Ovo što gađaju unazad mesc dana su uglavnom skladišta goriva.    
    • Klasicno sibicarenje je prelazak iz Arene u Pionir. Jedini odrziv put za nas kao klub i jedinina sansa da dobijemo B licencu je da svake godine prodamo 10k + sezonskih. Da se na neki nacin stvori situacija da je prestiz prisustvovati nasim kosarkaskim utakmicama. Preduslov za sve to je da bude prodato 10k + sezonskih. Da bi se to postiglo mora se pre svega postovati svaki sezonac.  Prebacivanje iz Arene u Pionir je jasan pokazatelj da Nebojsa Covic nije covek za velika dela. Njegovo prirodno staniste je bara u kojoj moze da muti i mutnu vodu cini jos mutnijom. Sibicarsko ponasanje u kojem cemo danas prevariti 4k sezonaca, zarad ostvarenja odredjenog cilja, a pritom ne shvatiti da ce se time izgubiti mnogo vise u buducnosti. To ili nas on poznaje bolje nego mi sami sebe, pa ce mu i ovo proci, kao i mnogo sto sta do sad. Ali onda prosto EL nije sredina za nas. Vec mesec dana se prica da klub to planira, a mislim i da je Covic u intervjuu tako nesta nagovestio.
    • Prijatno sam iznenadjen kvalitetom košarke na ovom F4. 
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...