Jump to content

Koca Popovic

Član foruma
  • Posts

    1,251
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Koca Popovic's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

959

Reputation

  1. Hoce li neko da objasni ceme se ove zene vesele i zasto ce ona sto je postavila ovo da urami ovu sliku.
  2. Pa napisao sam da mi ne smeta pivo. Inace da mi smeta bio bi na bojkot listi.
  3. Draga @Selina znam za to ali sa ovim mojim lijekovima ja pijem i pivo i nema problema. Sa ovim ce biti @Constantin veoma zadovoljan posto on voli mnogo pivo.
  4. Dragi @Kronostime nece bas biti tako. Ja naucio u Norveskoj razliku izmedju jagnjetine i ovcetine. To sto ti tvrdis nema sanse ovdje. Ono kad pise jagnjetina onda je jagnjetina. Kad mi je bio u posjeti surakovic i piao me kako sam siguran da nije prevara samo sam rekao da znas kad jedes. Ovdje se niko ne zajebava sa onim sto se napise na deklaraciji. Ko je probao taj je najebao Kad se naviknes na razliku onda je tesko da te neko zezne. Evo jedan primjer. Od Mostara prema Jablanici ima 4-5 restorana sa jagnjetinom sa raznja. U onom najposjecenijem odgovorno tvrdim da prodaju ovcetinu. Isto vazi za sve na tim prostorima. To je jedna velika prevara. Kako znam. Pa jednostavno kupim i ako je podvala ne navracam vise. I naravno to moje saznanje sirim dalje. U Srbiji iz mog licnog iskustva sve postaje losije i losije. Bilo negdje na netu ovih dana najbolja mjesta za jedenje. Izmedju ostalog ja znam da je restoran "Kod Loja" na zlatiborskom putu prevarant. Ja kupio prije neku godinu polupecenu prasetinu. Bila vruca ali niza q...ratz.E sad druga je prica ako ti ili neko moj sprema sam prasetinu ili jagnjetinu. Srecom ja imam koga.
  5. @Selina hvala na ulozenom trudu. Sve ovo sto si navela je tacno , barem po mom iskustvu. Giht je nesto sto te snadje, da li nasljedno ili na neki drugi nacin nije ni bitno.Negdje sam citao da je to oboljenje bogatih, ali i bijelaca specijalno evropljana i sjevernoamerikanaca oko3 procenta. Ono sto sam dobio od ljekara je da se ne bi nikako trebalo jesti i piti je crveno meso, plava riba, plodovi mora, sve vrste mahunarki i pivo. Sve ovo nabrojano sadrzi purine kao sto si navela. E sad sta da se radi kad ja sve ovo nabrojano volim i u sustini sve nabrojano je vise manje zdravo i dobro za organizam. Na primjer plava riba je izuzetno dobra za sve (specijalno za srce i krvotok) a mahunarke su odlicne za dijabeticare ( kao za mene). Pitao sam veoma oprezno mog ljekara za alkohol i ove dvije zivotne zajebancije (giht ili podagra i dijabetis) u kakvoj su vezi on mi je rekao nikakvoj. Za kafu nisam cuo ili citao da je pozitivna za giht. Za C vitamin znam i koristim ga svakodnevno. 1 gram tableta u casu vode. I naravno koristim lijek sto se zove Alopurinol. Specijalista za ovo mi je rekao da iako koristim ovaj lijek da moram racunati 1-2 napada godisnje. Jedan dobar drugar (ljekar) mi je rekao za C vitamin. U mom slucaju rezultat je da ja nisam imao napad gihta zadnjih 7 godina. Ovaj moj drugar mi je pronasao i koji lijek za smirivanje napada gihta da koristim. One koje su najefilasnije ne bih trebao da koristim zbog jednog drugog lijeka kojeg koristim. Lijek protiv zgrusavanja krvi. Mozda je neko zainteresovan pa da navedem da se radi o lijeku Kolkisin, ali strogo u odredjenoj dozi. Poslije svega ovog navedenog vjerovatno ti je jasnije zasto sam zivo zaiinteresovan. Kad vec mnogo pisem o ovim zajebancijama ja sam 4 u 1. Krvni ritisak,dijabetis,giht i polineuropatitis. Ljepota.😉
  6. @Pletilja pridruzujem se tvojim savjetima oko medicine i starosti. Koliko god izledao zivot i zdravlje jednostavno ipak je veoma komplikovan. Mali primjer kod mene ( ne probam sada da se nesto zalim ili da kukam) imam giht i dijabetis. Dvije skroz razlicite bolesti, ali imaju na neki nacin nesto zajednicko. Hrana koja odgovara dijabetisu ista ta hrana nikako nije dobra za giht. Konkretno plava riba, sve vrste leguminoza, crveno meso, pivo..... Ali zahvaljujuci medicini ipak mogu sve ovo nabrojano jesti i piti. Ili ako koristis (kao ja) lijekove protiv zgrusavanja onda gotovo svi lijekovi protiv bolova ili upale ispadaju iz mog sistema lijecenja kao npr aspirin,brufen,naproksen itd... A sam kortizon se ne uzima zato sto podize secer. U mom slucaju koristim paracetamol ali kontrolisano. U velikim dozama na duze vrijeme ostecuje jetru. Do pedesete vecina ljudi skoro i da nema pojma o ovome sto sam pisao. Poslije pedesete polako ali sigurno ponesto od ovoga dolazi na dnevni red kod vecine. Ovo nije kuknjava vec samo konstatacija. Pozdrav sa sjevera.
  7. Nije ono sto ti mislis. I ja se nadam.
  8. Ko ce slomiti q...tz na Ukrajini nemam pojma. Isto tako ne mislim da ce biti nekog nuklearnog rata. Zasto. Jednostavno zato sto Rusi nemaju podrsku za to od trece velesile. Kine. Zasto. Jednostavno zato sto Kina ne bi bila to sto jest bez zapada. A kad je u pitanju konvencionalni rat Rusi nemaju sansi ni sa jednom vecom zemljom sa zapada. Dovoljne su Njemacka i Francuska da ih razjebu. Imaju daleko jacu ekonomiju i zajedno im je jednako Ruskom broju stanovnistva. Rusija prdi sa atomskim bombama. I sta mogu sa tim. Bojim se da je ovo lagani pocetak kraja velike Rusije.
  9. Draga @Helena dzaba krecis. Sve se slazem sa tobom ali ovo zlo nece proci za naseg zivota. Na zalost. Sad su oni zajahali i mamuzace oni dugi niz godina. Na zalost. I jos nesto , na zalost mnogi ovdje forumasi ne razumiju bas o cemu se radi.
  10. Kad citam ovdje neka razmisljanja cini mi se da je Rusija ipak najveca svjetska sila. Eto uz malo gubitaka i strpljenja Rusi ce zauzeti sve zapadne zemlje jer eto oni na zapadu su neslozni i onda ce da padaju jedna za drugom kao kula od karata. Sta znaju ovi na zapadu sta je to stvarna sila. Svi na zpadu su sebicni i zabole ih q..atz za one druge a onda kad oni dodju na red onda one druge zabole q..tz za njih i tako u krug. I onda ode cijela zpadna Evropa u q...tz. Tako razmisljaju pametnjakovici u drzavi Sebiji. EU samo sto nije propala, u stvari EU je propala samo sto mi na tom zapadu jos to nismo saznali. Sigurno cemo saznati kad nam Rusi dodju. Oslobodioci i kao najveca civilizacija da nam kazu sta je to najveca demokratija. I na kraju jedno pitanje velikim ljubiteljima Rusa. Sta ce pricati o velikim prijateljima sa istoka kad im odvedu sinove u rat koji se uveliko sprema na Balkanu.
  11. @Kronostime dobro nam dosao nazad.😀
  12. @Selina na taj nivo secera ovdje se ne dobijaju tablete nego te savjetuje ljekar da imas fizicku aktivnost i da promijenis ishranu. Ako neko ima tromjesecni secer preko 10 (kao u mom slucaju) onda idu tablete i ono sto sam gore naveo. Posto sam ljencuga fizicka aktivnost mi nije bas na nivou a hrana je od prilike ok. Sa svim ovim sto sam naveo tromjesecni secer mi je negdje oko 6,5 . Hvala na trudu.
  13. Sta to ima o dijabetisu? Volio bih kad bi ukratko prepricala.
×
×
  • Create New...