Jump to content

Nenadd

Član foruma
  • Posts

    622
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,055 profile views

Nenadd's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Posting Machine
  • One Year In
  • Very Popular
  • Dedicated
  • Collaborator

Recent Badges

1.8k

Reputation

  1. Ujedno i delimicno negirao da ima odnos sa Covicem onakav kakav se ponekad ovde predatavlja. Potkacio ga je taman kako treba, dovoljno da se razume, nedovoljno da ovaj odgovara saopstenjem. Odlican tekst.
  2. Mislim da ima i do toga sto Hanga generalno nije igrac koji ce svaku utakmicu igrati na maksimalnom broju obrtaja, niti je to u tim godinama realno. Preiskusan je Adam, zna on u kojim delovima sezone da se pristeka a u kojim da zapne, to se najbolje videlo u nekim El utakmicama dok smo jos bili u prici (Alba u Berlinu, Olimpija u Milanu) kao i u derbijima koje je igrao. Narocita je razlika u stepenu njegove agresivnosti u tim utakmicama, bar je moj subjektivni osecaj takav. Sve u svemu, nije bilo za ocekivati da nastavi da rilja odmah nakon sto je poceo ovaj vakuum izmedju naseg ispadanja iz EL i plejofa ABA. Nesto slicno tome sada rade i njegovi drugari u Realu, vec mesec dana. Generalno je popio mnogo vise kritika nego sto zasluzuje, malo je do navijacke nenaviknutosti da imamo spoljnog igraca takvih karakteristika, a malo je i do (ne)razumevanja okolnosti (kao i kod Gidraitisa). Sa druge strane, igra nam je takva da lopta precesto zavrsava kod njega na 5 do 7 sekundi pre kraja napada, sto ne treba da bude cest slucaj, a on naravno ne uvaljuje kosku dalje nego dize taj sut dok pozicija ne postane jos teza. Sem u par situacija kad je bio vidno isfrustriran, ne bi to bas nazvao hero ball ali razumem poentu. Finale ce dati jasniju sliku za konacni sud o njemu ali Hanga vec sad, za mene, nikako ne moze da ide u kategoriju promasaja.
  3. Ili da jednostavno prosledi pas za, cini mi se, Jaga, koji je bio skroz sam. Pomera granice ovaj njegov antitalenat, mislim da ni njemu vise nije prijatno sto igra u Zvezdi.
  4. Trej u bas laganom ritmu, ne jebe nesto previse odbranu, al zato pracka jos uvek radi. Videcemo kako ce to izgledati u PO modu kada protivnik bude zategao odbranu ali ovako na prvu - stvarno ga je zadovoljstvo gledati.
  5. Kad se igra to finale, gde? Je l jedna utakmica ili kako?
  6. Da je kojim slucajem ove sezone Jovke bio nas treci plej umesto Jaga mi bismo se i bukvalno raspali tamo u januaru. Bukvalno ne bi imalo smisla da idemo na utakmice koliko bismo bili osakaceni. Jaganjac je kao ukljucen u struju, jedno vreme je rendao 30 minuta svaka 3 dana, spreman je kao zmaj i nema istoriju povreda. Ako stvarno postoji ideja da se on zameni, ili dopuni sa Jovketom, to je zlocin prema klubu i kosarci. Jovke ce u neki Burgos na otvoreni ugovor, pa mozda posle OI i tokom sezone ubode neki El/Ek klub u doselekciji. On je odlican igrac i danas, ali za jednu utakmicu nedeljno.
  7. To preostalo mesto zauzece onaj ko moze i hoce da plati reket U(h)lebu. U tom smislu, Alba nikako ne moze da parira drzavnim projektima, za ocekivati je da igramo El dogodine i mi i komsije. Zato nam niko i ne nudi visegodisnje licence, sto da te jednom oderu kad moze svako leto. A u medjuvremenu se pusta prica kako nista nije sigurno, ko da sto klubova ceka u redu da igra EL, a ne njih 5-6 koji jedva ispunjavaju bazicne uslove.
  8. @Brat od Korneta @Урош19 Hvala drugari, narucio sam onaj beli sa kapaljucom pa cemo videti. Dusko ne izlazi iz mode, jos ako drkne Reala ili Virtus, bice veselo.
  9. Ljudi, mali off, je l narucivao neko duks sa ovog Duskovog sajta - Duskista ili tako nesto? Zanima me kog je to kvaliteta i koliko se ceka na isporuku.
  10. Ma Smart je pokrpio ono sto se od njega najvise ocekivalo, kad se budu u potpunosti vratili Teo&sinovi, on ce na tribine. Takav je plan i bio od starta, jedino je to mogla da promeni neka Smartova nepredvidjena eksplozija ala Kvisni Miler, sto je, naravno, bilo malo realno. Potpuno je drugi problem to sto ga nisu doveli 2 meseca ranije, sto nije imao vremena da se uklopi nego je iz aviona stigao na Baskoniju. Mozda bi u tom slucaju i on izgledao bolje, a definitivno bismo imali bar jednu-dve pobede vise u EL. Ovako, on je nagovestio neki karakter i neki potencijal, mada je cinjenica da se nije najbolje uklopio u ekipu i da cesto nekako strci na parketu. Sta znam, mislim da se njemu moze naci neka uloga Klivlenda iz Makabija, ali videcemo sta kaze Grk, imace on dosta naturenih resenja u sastavljanju spoljne linije i bez Smarta.
  11. Imao je sasvim solidnu sezonu kod Deja kao bekap Kuzmicu, kasnije ga je malo i Tompson rasteretio. Te sezone smo igrali najbolju kosarku pod Radonjicem, u regionu smo uzeli sve, a Milko je doprineo sa nekih 15 minuta po mecu. Diletantsko resenje Alimpija da Bjelicu sa 33 godine vrati od pozicije 5 na 4 i upari sa Lesorom je umnogome doprinela Milkovoj slaboj sezoni. Na to sve mu je digao minutazu sa 15 na 25 minuta u proseku, usled nove domace osnove koja se nije primila te sezone (Jankovic i Jovanovic). I takav kakav je, odigrao je dobro tokom jeseni, da bi se kasnije raspao, pre svega fizicki, u tom novom formatu EL. Na to se nadovezala Coviceva kleveta kojom je pokusao da se opere zbog neuspeha u ABA i eto narativa kako je Milko bio neka rupetina i promasaj. To nam je, u pogledu Covicevog sastavljanja ekipa, menjanja trenera i kasnije svaljivanja krivice na druge, bilo sefte, kasnije smo imali prilike da vidimo isti modus jos par puta. Daleko je Milko bio od idealnog pojacanja, nije bio ni jeftin, ali isto tako bismo ogresili dusu da ga stavimo u isti kos sa raznim promasajima tokom ovih sezona, sto domacih sto stranih. Nije se sam doveo, nije se ni obrukao, odigrao je par odlicnih utakmica, uzeo nekoliko trofeja i zaokruzio desetogodisnju EL karijeru. Ko je od njega ocekivao da nam osvoji ABA ligu, zajebao se u startu.
  12. Ne mogu to da ocekujem, iz prostog razloga sto nije trenirao ko covek godinu dana i ako nakon toga uspe da se nametne kao prvi, a sve u roku od 3-4 ABA utakmice, onda nek mu je alal. I to sve pred najbitniju seriju ove sezone, nije realno. Mnogo je realnije, pak, da se na iskustvo i svezinu uklopi u neku sitniju rolu, te ispunjava specijalne zadatke koje mu Sfero dodeli. Svakako ce u tome biti uspesniji od Tobija, kakav god da je.
  13. Da, s tim sto ce Mitar verovatno ostati do kraja sezone kao startna 4, Deki ko bekap, a Trej verovatno kao treca opcija na 4 i 5 umesto Tobija... Top u teoriji treba da nam podigne ucinak svic odbrane, snagom i visinom, al aj prvo nek zaigra pa cemo pricati.
  14. Pa lako, samo treba da (posteno) radis za nekoga, ali dzabe, sve dok ovaj ne nabije 18k duga prema tebi. Onda lepo nadjes dobrog advokata koji ce da odere bezobrazno neredovnog platisu, kome usput i nije mrsko da ti plati pun iznos, iz prostog razloga sto ne daje pare iz dzepa vec je dobar sa drzavom. Na kraju svako lepo uzme svoj deo od tih 180k, ti nastavis da radis ono od cega zivis, a poslodavac poslovicno nastavlja sa istom politikom poslovanja koju je imao i prema tebi. (Ovde konkretno ne mislim na Nikolu i Partizan vec na sve dosadasnje slucajeve vecitih u poslednjih 30 godina).
×
×
  • Create New...