Jump to content

Ječmendo

Član foruma
  • Posts

    2,012
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ječmendo's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. Gordon je faca, bukvalno njegovim dolaskom Denver je otišao na taj jedan nivo kvaliteta više i postao konkurentan u borbi za titulu. Nevjerovatno zahvalan igrač!
  2. MPJ-u treba skinuti kapu, kako je izgledao u bubble-u i kako izgleda danas - u pitanju je fantastična transformacija. On je uspio od totalno glupog igrača da postane pristojno pametan, što je prilično rijedak slučaj. Otuda je zahvaljući svojoj visini, atletici i sjajnom šutu postao vrlo važan igrač šampionske ekipe. Ja sam bio najveći skeptik po tom pitanju i drago mi je što nijesam bio u pravu.
  3. Mimo Jokića i Portera u posljednje dvije utakmice ostali igrači Denvera šutiraju za tri 1-32! I opet su Lejkersi nemoćni, baš surovo, posebno za navijače.
  4. Da nije Aaronove dominacije na skoku, mrka kapa za Grumenja. Lejkersima takođe nešto fali, apsolutno nijesu u stanju da materijalizuju lošu igru protivnika, tj. i kada uspiju da se rezultatski odlijepe kao da ne znaju kako da vođstvo sačuvaju ili uvećaju. Opet imamo sličan obrazac toka utakmice, vidjećemo da li će i konačni rezultat biti u skladu sa pomenutim obrascem...
  5. Kakav shooting slump na obje strane, pa to je strašno! Opet Denver ima sjajan rezultat u odnosu na igru.
  6. Lejkersi ušli u meč sa mnogo više energije. Denver baš mlako, bez koncentracije, a mimo Jokića uz minimalnu upotrebu mozga. Čini se da im je prešlo u naviku da jure rezultat.
  7. Strašna kanonada Sixersa u trećoj četvrtini, trojke 9-12! I opet su Knicksi u igri...
  8. Imam osjećaj da Knicksi izlaze s Istoka. Igraju timski, imaju fantastičnu atmosferu, super borbenošću nadoknađuju eventualni nedostatak kvaliteta. Ali, ovo posljednje više nije toliki problem - mnogi igrači su značajno napredovali ove sezone, iHart posebno, Donte takođe, o Josh-u da ne govorim. Ni klupa nije loša, uz ozbiljnog trenera nekako su se sve kockice posložile. Vidim da je u međuvremenu Orlando zgazio Cavse. Fizički su možda i najpotentnija ekipa, nikome neće biti lako da ih dobije četiri puta...
  9. Ozbiljan fight u Filadelfiji. Knicksi žilavi, Embiid fizički izgleda dosta loše, uz to pokazuje znake nervoze. Bilo bi dobro da potraje serija, baš zbog izjednačenosti, borbenosti, rivalstva, gledljivosti...
  10. U Orlandu proizvodnja cigli na all time high-u, ali su veliki i čvrsti i očekujem da uzmu ovo makar na silu. S druge strane, Jarrett Allen iznenađujuće postao plus igrač i u napadu.
  11. Lejkersi prije svega moraju da riješe problem značajno manjeg broja šuteva po utakmici u odnosu na Denver. Čak 33 šuta iz igre manje u prve dvije utakmice su teško nadoknadivi boljim procentima, pogotovo što šut ima prirodnu tendenciju ka regression to the mean. U prošlom meču čak ni 20% bolji šut za tri nije bio dovoljan za pobjedu. Razlog većem broju šuteva Denvera je prije svega ofanzivni skok, kao i veći broj turnover-a od strane Lejkersa. Ovo drugo koliko-toliko može da se iskontroliše, ali prednost u skoku najvjerovatnije ostaje na strani Denvera, zbog kompozicije tima, fizikalija i objektivno kvalitetnije skakačke ekipe. Kod prvih petorki Reaves i DLo su fizički najslabiji igrači, dok Rui nije poznat kao kvalitetan skakač, kod Denvera osim Jokića odlični u skoku su i MPJ (posebno defanzivnom) i AG (posebno u ofanzivnom). Lejkersi jednostavno moraju da iskontrolišu svoj defanzivni skok i ne dozvole second chance poene. Ako to ne uspiju, uz eventulano otvaranje šuta Grumenja, šanse za pobjedu su minimalne. Nadam se još jednom kompetitivnom meču, ovo je svakako najkvalitetnija serija prve runde.
  12. CJ je bivši igrač, na terenu teška štetočina. J-Dub, s druge strane, ima lijepu budućnost.
  13. Prvi ozbiljan upset u ovom plej ofu. Ono prosipanje očajnih Bucksa od sinoć ne računam. Herro konačno racionalan i pametan, bez forsiranja šuta uz čak 14 asistencija, Caleb podsjetio na sebe iz lanjskog finala Istoka, Bam potpuno iznenadio, posebno u završnici, svojim ofanzivnim učinkom, Jovke, Jaquez i Highsmit takođe s ozbiljnim doprinosom. Zbirno 23 trojke što je timski rekord u plej ofu. I dalje je Heat s malim šansama, ali i ovako oslabljeni su dokazali da su ozbiljan tim. Boston ne bih komentarisao.
  14. Jović previše impresioniran značajem utakmice, otuda mnogo turnover-a. Inače, odličan i ofanzivno i defanzivno. Majamiju očigledno fali malo više mesa i visine, neke Spo-ove petorke su nerazumljive. Takođe, moj laički utisak je da prečesto vrućeg igrača zaboravi na klupi. I tako, bez obzira na čak 13 trojki Heat u zaostatku... Boston, ne znam šta bih rekao. Kad ih krene izgledaju kao mašina, ali ja i dalje sumnjam da su šampionski kalibar.
×
×
  • Create New...