DameTime Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) 5 hours ago, Drug Crni said: Jedini razlog što nisam oduševljen je što horor žanr i ja nismo baš komplementarni Ni mjuzikli, ni horori, samo Nolan je li? Btw, Stellan & Johnny su delili kadar u Piratima pre skoro 20 godina, Bill & Lilly-Rose danas Edited January 30 by DameTime typo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 30 Author Share Posted January 30 Mjuzikli mogu da prođu. Pogledam ja i horore,ali retko koji me radi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted January 31 Share Posted January 31 20 hours ago, Drug Crni said: horor žanr i ja nismo baš komplementarni Šteta, ja baš volim ali slabo šta (ne)kršteno ima da se pogleda. Vidim da je horor tema neaktivna, gledaću da pišem tamo kad pogledam neki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted January 31 Share Posted January 31 On 1/30/2025 at 11:50 AM, MC Thunder 2 said: Nosferatu po meni ima sjajnu kinematografiju, zvuk dizajn i glumu. Tu se zavrsavaju vrline. Cak mi ni ne smeta sto je kopija Bram Stokerovog Drakule (jer je Nosferatu originalno nastao u cilju da bude kopija Drakule pre skoro 100 god). Prosto je prica tanka, a kraj je ultra mega glup. Reveal hidden contents Ako ti zivot/opstajanje bukvalno zavisi od toga da zapalis u kriptu pre nego sto sunce grane, ne postoji zena niti kolicina napaljenosti koja ce te naterati da se zaigras 😅. Na stranu cinjenica da je ceo plan da mu spale imanje bio uzaludan, jer eto, Orlok je napaljeni glupak 🤦🤦🤦 Cisto da se nadovezem, posto sam ga sinoc odgledao. Imam utisak da sve sto su kreativno imali da pokazu, strpali su u lik Nosferata. Ok, tu je i odlican Defo, ali on bi maestralno i kamen doglumio, tako da je to vise do njega nego do same uloge. U danasnjem digitalnom dobu napraviti kvalitetnu montazu i zvuk verujem da nije velika mudrost. Visoka produkcija, sve to vizuelno i zvucno deluje ok, ali... Bez obzira sto prica nije orginalna, mogli su i morali da se vise potrude i naprave kvalitetniji uradak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted February 4 Share Posted February 4 Bunarim odlicne filmove na Netflix da vi ne bi ste morali Forgotten Lik gleda kako mu neki ljudi otimaju brata na ulici. Posle 19 dana brat se iznenada vraca kuci, sa amnezijom, ne zna gde je bio i sta je radio tih 19 dana. Ovom nesto biva sumnivo u bratovljevom ponasanju, kao da to nije isti covek, krene da istrazuje i skapira da ni sa majkom nesto nije kako treba... Odlican koreanski triler, napet, uzbudljiv do samg kraja. Preporuka! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted February 9 Share Posted February 9 Drazen (2024) Igrani film o životu Dražena Petrovića. Sveže na Netflixu. Spoiler Sa košarkaške strane, voleo bih da je snimljen period u Šibenki, možda malo više reprezentacije, Cibone... ali dobro, fokus je bio na životu, ličnosti. Blaga zamerka što su na kraju pričali tek Spahija, Divac i dvojica saigrača iz New Jerseya i Portlanda, za takvu veličinu su mogli izvući još neka veća imena. Očekivao sam da će Aca reći nešto. Vredi odgledati. 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 10 Share Posted February 10 Gladijator II, veliko razocaranje, verovatno najgori film u kojem je Denzel glumeo i jedan od najgorih koje je Scott rezirao. Imam utisak da ga je snimio samo da pokupi lovu na osnovu slave prvog filma. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted February 10 Share Posted February 10 8 minutes ago, DJORDJE said: Gladijator II, veliko razocaranje, verovatno najgori film u kojem je Denzel glumeo i jedan od najgorih koje je Scott rezirao. Imam utisak da ga je snimio samo da pokupi lovu na osnovu slave prvog filma. katastrofalan film. Onaj scenario je toliko glup da je neverovatno da je ono neko pročitao, i rekao super, hajde da snimamo po ovome. Zgrabi lovu i briši metod 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar1995 Posted February 10 Share Posted February 10 A different man. dobar film al samo za jedanput pogledati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted February 11 Share Posted February 11 Meni je nejasno kako sam izdržao da nastavim da gledam kad su pustili one ajkule u koloseum. A onda dva brata idiota što vladaju Rimom su takvo poniženje za ovaj naslov, na robiju bih poslao ko ih je stavio tu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) On 2/9/2025 at 3:28 AM, Charles De Ketelaere said: Drazen (2024) Igrani film o životu Dražena Petrovića. Sveže na Netflixu. Reveal hidden contents Sa košarkaške strane, voleo bih da je snimljen period u Šibenki, možda malo više reprezentacije, Cibone... ali dobro, fokus je bio na životu, ličnosti. Blaga zamerka što su na kraju pričali tek Spahija, Divac i dvojica saigrača iz New Jerseya i Portlanda, za takvu veličinu su mogli izvući još neka veća imena. Očekivao sam da će Aca reći nešto. Vredi odgledati. Zapravo jako dobar film zaista. Umesno nepredramatican. Umesno izveden Drazenov karakter kompetitora, bez neke ogromne glorifikacije. Predstavljen je kao ljudsko bice. Meni je pasija i hobi videografija/sinematogrfija poslednihh god i pol. Postprodkcija, colrograding, rezije, kadriranje, shots itd, i sada kada gledam nesto bas obracam paznju na to. Ovo je bas fino odradjeno s obzirom da je zavrsilo na Netflix-u. Gomila Netflix-a kontenta je skandalozno lazy odradjeno. Bukvalno naletis da ljudima nije sredjena skin tone u post produkciji, pa budu zeleni, jer su provukli samo LUT (neki klasika teal-orange). Skoro sam u Yellowjackets video par scena gde je stabilizacija videa odredjena ocajna (objekti su u jelly motion-u). "Drazen" je bas fino odradjen. Ispraceni su neki novi trendovi, bolje receno napredak videografije. Bas umesno... On 2/10/2025 at 7:57 PM, DJORDJE said: Gladijator II, veliko razocaranje, verovatno najgori film u kojem je Denzel glumeo i jedan od najgorih koje je Scott rezirao. Imam utisak da ga je snimio samo da pokupi lovu na osnovu slave prvog filma. On 2/11/2025 at 8:07 AM, Sector said: Meni je nejasno kako sam izdržao da nastavim da gledam kad su pustili one ajkule u koloseum. A onda dva brata idiota što vladaju Rimom su takvo poniženje za ovaj naslov, na robiju bih poslao ko ih je stavio tu. a joj brate, morate li da ga odmah cenite na osnovu G1. Film je ok, mozda i vise od toga. Nije kao G1, ali je dobar. Pogotovo kad se u uzme u obzir kakvi se sve blokbasteri sad prave. I Ridley Scott nije savrsen, imao je on svoje fejlove (Prometheus, Robin Hood, Exodus...). Lucius je meni super izveden, vesto se skrenulo od arhetipa koji je imao Maximus kao takav heroj. Lucius iako odraso na dvoru, je zapravo proveo zivot u nekakvim vukojebinama S. Afrike. I to je skroz skuper odradjeno. Nije savrseno, besprekerno i oplemenjeno harizmatican. Vidi se ta njegova sirovost. Napravljen da likom lici stvarno na ljude iz tog doba, pre svega fizicki. Mescal je kao glumac odlican i talentovan. I meni se bas svidja sto film nije napravljen tako da se sa njim napravi ponovo nezaboravni superheroj, koji prevazilazi mozda i bitnost filma, i ulazi u jedne od najbitnijih filmskih likova. To Lucius nije trebalo da bude, niti je. I to je super. 2 brata su super predstavljanja perioda nakon Marka Aurelija u rimskom carstvu. To je krenulo sa Komodom, ali je bilo jos gore posle Komoda. A oni su bas reference na bracu Geta i Karakala, koji su zajedno vladali i jedna je ubio drugog. To je bilo ne mnogo posle Komoda. I bilo je jeku tog haoticnog perioda Rimskog carstva, koje se nikad nije ni oporavilo nakon smrti Marka Aurelija. Sto nekako i jeste glavni motiv i tema filma. I trebalo bi biti. Ta 2 brata i treba da prestavljaju absurd i beznacajnost rimskih vladara u tom periodu, jer je tako i bilo. Vojskovodje su tada samo cekala kako ce kog da skine, dok su se carevi izmotavali, a to krenuli sa Komodom. Da se vratim ponovo na poentu filma. Film nije trebalo ni da bude o nekakkvom liku, gladijatoru itd. Trebalo bi da bude o Marku Aureliju, i na refleksiju kako ni posle njega, ni danas nemamo takve vladare. Filozofe, netiranine, ljude kojie bi podigli covecanstvo na visi nivo, i samu civlizaciju. Ja se nadam da ce se napraviti jos jedan deo, gde se predstaviti upravo taj period, zivot Marka Aurelija, nadam se da ce napisati dobra skripta da sve to lepo objedini. Edited February 12 by BattleBender 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted February 12 Share Posted February 12 Ne znam samo zašto ljudi očekuju od Ridlija Skota da u ovoj fazi karijere režira klasike. Kad je najavljen nastavak Gladijatora,očekivao sam solidan film,to smo i dobili. I znao sam da će finansijski pući jer je budžet bio ogroman. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted yesterday at 10:16 AM Share Posted yesterday at 10:16 AM On 2/11/2025 at 8:07 AM, Sector said: Meni je nejasno kako sam izdržao da nastavim da gledam kad su pustili one ajkule u koloseum. A onda dva brata idiota što vladaju Rimom su takvo poniženje za ovaj naslov, na robiju bih poslao ko ih je stavio tu. Gledajući Gladijatora 2, takođe saznajem da su se u bici kod Salamine borili Trojanci protiv Persijanaca?!? Ono ništa Temistokle, admiral Atinske mornarice?!? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted yesterday at 09:20 PM Share Posted yesterday at 09:20 PM The Gorge (2025) ili ti Klisura https://m.imdb.com/title/tt13654226/ Gledao sa klincima večeras i baš nam je legao. Priča je dobra, što bi se reklo film ima i glavu i rep. Ima nelogičnosti naravno, ali retko koji film ih nema. Ne bih da navodim da ne bih spojlovao. Deluje kao ekranizacija neke igrice, mada nije. Neki mix The last of us i Resident Evil. Mi smo valjda toliko navikli na zombije i čudovišta tako da nam nije bio ni trunku strašan iako se vodi delom kao horor. Zato onaj deo koji se vodi kao akcija kida. Ni SF scene nisu razočarale, naprotiv. Preporuka za gledanje i subjektivna ocena 8.5/10. Ko gotivi pomenute The last of us i Resident evil neće se razočarati. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 11:10 PM Share Posted yesterday at 11:10 PM Blink Twice (2024) Tema posebno skakljiva sada nakon tolikog broja slucajeva nasilja i sex exploatacije u tzv. visokom drustvu. Medjutim, veliki broj nelogicnosti, u globalu tup scenario, sa nekim tako naglim prelazima koji su liseni bilo kakve realistike i prosto se samo eto dogode da se nastavi sa odmotavanjem radnje. Koncept nije los, ali je vrlo traljavo izveden i film je mogao biti dobar, mozda cak i odlican da su se iskoristile polazne premise na pravi nacin. Ovako projekat prepun onih sada vec klasicnih holivudskih pizdarija koje bas frekventno vidjamo u ovom veku. Mogu eto kao kompliment da istaknem da mi nije bilo previse dosadno i da nekakav engagement ipak uspeva da izazove Bez ikakve dileme, hajlajt filma 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Majkumu, meni internet preporucuje Basic Instict, Jambon Jambon, Stealing Beaty, From dusk till dawn.... Moracu da ocistim istoriju i cookies po pretrazivacima.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago (edited) Odd Job (Un petit boulot) (2016) Veoma zabavna krimi komedija sa Romenom Dirisom u glavnoj ulozi. Priča o nezaposlenom fabričkom radniku čija je fabrika zatvorena, te isti u nedostatku novca počinje da radi kao plaćeni ubica za lokalnog mafijaša. I naravno pogađate, taj posao obavlja prilično traljavo.😅 Više puta sam se glasno smejao, gledajući ovog smetenjaka. 😄 Edited 4 hours ago by drgnk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago https://www.imdb.com/title/tt0102266/?ref_=fn_all_ttl_1 Sinioć nabasao na njega i ponovo ga sa užiivanjem pogledao. Nije remek delo al ima neku posebnost, pogotovo odličan humor. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts