Jump to content

DJORDJE

Član foruma
  • Posts

    3,022
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DJORDJE

  1. Amen, kada je on u igri ceo tim igra za njega, pokusava da mu ubaci loptu u 16. Pokrijes Halanda i Citi ostao bez zuba, a imaju gomilu drugih igraca koji mogu da pogode gol, zato su po meni bili opasniji ranije bez Halanda, manje preDvidivi u igri. Anceloti je stari lisac, nije dzabe uzeo tolike titule, zna da postavi taktiku protiv boljeg kluba i ovo mu je druga pobeda u tri godine. Pogledaj sta je Tuhil uradio Arsenalu sa gomilom defanzivaca, doduse nije ni imao neki izbor, na klupi Cupo i Miler, obojica sredovecne cikice. U ovakvim utakmicama iskustvo trenera dolazi do izrazaja.
  2. U mojoj generaciji koja je isla u gimaziju, isle su na bojevo gadjanje, ucile sklapanje i rasklapanje mitraljeza, a u skolskom dvoristu smo ucili kako se bacaju bombe. Nemacke bombe iz WWII, koje nigde vise nisu bile u upotrebi, osim valjda po skolama. U mojoj generaciji pukla je i jedna kljucna kost na gadjanju u Bubanj Potoku. Tih godina uveden je i dobrovoljan vojni rok za zene, mislim da je trajalo nesto kratko, mozda 4-5 generacija. Starije generacije kao sto je bio moj brat, rodjeni polovinom 50tih , su imali predvojnicku obuku u vojnim jedinicama u trajanju od 2-3 nedelje, to za one koji su upisali fakultet i odlagali sluzenje roka. Kolega iz Rumunije mi je rekao da su i oni imali slicnu stvar po skolama, samo je to kod njih bilo mnogo ozbiljnije, nije bilo zajebavanja kao kod nas. Po gimnazijama se nije testerisalo, ali je moja generacija radila crteze na pausu i sa rapidografima. Tada sam otkrio da arhitektura definitivno nije za mene. Najgore je bilo to sto si morao da vuces onaj glavas u skolu, meni bilo lako jer sam isao peske, ali ovi sto su koristili prevoz su se bas mucili.
  3. Sumnjam da Hill bilo sta radi na svoju ruku. Ne kazem a da zove Blinkena svaki dan, ali sigurno to sto radi je u generalnim smernicama koje je dobio. Isto vazi i za ostale ambasadore, tako barem funkcionise diplomatija u iole normalnim zemljama.
  4. O ukusima ne vredi raspravljati, ali tebi je stvarno Danica lepsa polovina? Sumnjam i da bi bez Tolstoja sedela u NIS-u. Natrtio se ispred Vucica kada vec mora, a sve zarad Srbije. I u picinom parku kod ekonomskog isto tako nude, samo se to ne naziva diplomatijom.
  5. Nije to samo sujeta, vec korist. Cime ce da se bavi Jeremic ako ne politikom, a propala mu stranka? Znaci ostaje mu jednio da se prisljamci uz nekoga ko je na vlasti i nastavi da parazitira na drzavnoj grbaci, bas kao i Draskovic, Canak, Trivanka i gomila ostalih. Nije nikome od njih primamljiva ideologija SNS-s, koja uzdged i ne postoji, vec mogucnost da se uzme kinta. Pre dvadeset godina neko je na onom starom forumu branio prelaske B92 novinara u drzavne medije time da ljudi moraju od necega da zive, e tako i politicari moraju da zive od necega.
  6. Ne sporim da je izgradio ozbiljan tim, trenutno top 3 u Evropi, ali je za to dobio budzet od $700M. Kada je Emery vodio klub kupili su Davida Luiza , Kolasinca, Sokratisa i jos gomilu likova koji su ispod proseka. Cak i sam tim timom doveo ih je do finala Evropa lige, Arteta za sada nije uzeo nista, a potroseno na igrace vise od recimo Liverpula.
  7. DJORDJE

    Bliski Istok

    Nego, pogodise li iranske delije nesto? Onoliki dronovi i rakete, mogli su barem poljski klozet da uniste.
  8. Liverpul je ponovo pokraden, a Arsenal je pokrao sebe. Imali su i Emeryja i Martineza, ali nisu umeli da ih iskoriste. Martinez je trenutno ubedljivo najbolji golman na svetu, vredi koliko i 12ti igrac na terenu, a Emery je sa 2-3 odlicna igraca napravio tim koji je u samom evropskom vrhu. Da mu je Arsenal dao samo deo novca koji je potrosio Arteta, sada bi imali barem neku titulu. Iznenadjenje je napravio i Newcastle, pregazili su Spurse kao da su igrali protiv Dubocice, a sta je Isak promasio lako je moglo da se zavrsi sa 6-7 golova.
  9. Racunam da je Banjska isla uz odobrenje Hila, ako vec nije celu stvar organizovao, a Vucic samo sproveo u delo.
  10. Opet sudije pokrale Liverpul? Suvise je nonsalantno Klop usao u ovu utakmicu. Atalanta ne igra sjajno ove sezone, ali Italijani uvek mogu da iznenade, pogotovo ne oprastaju katastrofalne greske u odbrani.
  11. Ne pise, ali posto je predsednik a i pola vlade izbosne, onda njih pogadja i samo spominjanje genocida koji negiraju.
  12. Ode moj komsija OJ.
  13. Rekao bih da je Ancheloti odlicno postavio utakmicu, to sto Rodrigo i Venicius nisu iskoristili 6-7 zicera je nesto sto ne mozes da predvidis. Rodrigo je ubijao City tokom cele utakmice kontrama sa leve strane, jer Akanji nije bio u stanju da ga prati. Imao je City puno srece da nisu iskoristili te kontre , a i kod golova, Haland je dotakao loptu nekoliko puta, Rudiger ga je stavio u dzep. Arsenal bi trebalo bez problem da izbaci Bajern, razlika u kvalitetu je vise nego ocigledna, samo pogledaj klupu Bajerna sa dva rezervna golmana. Pitanje je samo koliko je Arteta kao trener spreman da iskoristi potencijal koji ima, prosle je sezone izgubio titulu u zavrsnici.
  14. Idirekt za glupost? Jbg. ocigledno je imao prdez na mozgu, ali je to ipak penal po vazecim pravilima.
  15. E pa drugacije je to kod njih, njima strani mocnici ne postavljaju vladare kao Srbima. Srbin nije glasao za Milosevica, kao sto sada ne glasa ni za Vucica, nego lepo Hil i Andjela ubace listice u kutije , a narod ni praziluk jeo ni praziluk mirisao. Ima tako da bude dokle god nam po ko zna koji put ne otmu Kosovo.
  16. Nakon debakla na izborima Jeremicu jedino ostaje borba za srBstvo pod Vucicevim barjakom, za sta ce dobiti medijsku promociju po SNS medijima. Alternativa mu je totalna anonimnost, jer je i kao koalicioni partner neinteresantan bilo kome. Onih 2,5 % je dobio u decembru, da se danas glasa dobio bi koliko i Vuk Draskovic.
  17. Komsija hoce od majke da kupi stan, sa time da ona ima pravo da ostanje u njemu dok je ziva. Brat i ja je savetujemo da to ne radi , ali poznajuci je, kada nesto naumi, to iz oka iz Boga. Ima li neko iskustva sa takvim transakcijama? Pre svega mislim ima li neka mogucnost prevare, da ne dobije novac, ili da je izbace iz stana?
  18. Nije, ali ako pogledas koliko dobijaju krimosi za klasicna ubistva, onda je mozda i previse.
  19. Toliko niko nije naivan, ne bi sprecilo kradju, ali ne bi tako lako mogli da pomaraju glasace iz jednog grada u drugi. Morali bi da dovedu vise Bosanaca, izdaju fantomska dokumenta, jednostavno ubacuju listice u glasacke kutije tamo gde je moguce. Cilj ujedinjene opozicije treba da bude smena ove vlasti kako bi nakon toga mogli da se odrze normalni izbori, nista Kosovo, EU, NATO, Rusija , Tinto... Smena SNS-a, privremena vlada koja bi imala zadatak da organizuje normalne izbore, gubljenje poslanickih mandata onog ko posle izbora podrzi SNS, na samo ta tri uslova treba da se formira koalicija.
  20. Mogao je da organizuje i dovozenje jarana u Stambol na burek i glasanje.
  21. Grcka kraljevska porodica je iz Danske, nisam siguran koliko su oni bili vezani za vizantijsku tradiciju. Bugarska i rumunska dinastija je isto bila iz tih krajeva, tako da su ovi nasi svinjari jedini imali neke veze sa narodom kojim vladaju.
  22. Arteta je postavio taktiku na kojoj bi mu i Murinjo pozavideo, Jesus mu je proveo poluvreme u svom sesnaestercu, a City je imao 75% poseda lopte. Ako mu je cilj bio da izvuce bod u manchesteru onda je uspeo, mada nije najjasnije kako im to pomaze u trci za titulu. I Pep je imao ludosti u svojoj formaciji, Kovacic mu je bio poslednji igrac odbrane dok je Gvardiol igrao krilo. Dobro je prosao jer je Kovacic imao nekoliko gresaka koje su mogle da se zavrse sa golom, da je Arteta bio barem malo agresivniji.
  23. Pomenuti bili Crnogorci u istoj meri koliko i vojvoda Mandic, mada je kod Draze bilo Slovenaca, Hrvata i drugih nacionalnosti. Jedan od najblizih saradnika mu je bio Zvonimir Vuckovic , a i Leon Stukelj je barem formalno priznavao njegovu komandu. I u NDH je bilo Srba genarala, ministara, no to ne menja karakter drzave, bas kao sto ni prisustvo ostalih ne menja karakter Drazine vojske. Dragisa Vasic je pre rata bio blizak komunistima, pa postao jedan od ideologa Drazinog pokreta. Bilo je tu svega i daleko od sunca .
  24. Bato kasetofon u automoblima nisam video barem 20 godina,bas kao i pepeljare. Ovi novi nemaju ni CD sto me ozbiljno iritira, platis gomilu novca za auto a od opreme dobijes USB prikljucak.
×
×
  • Create New...