Jump to content

drgnk

Član foruma
  • Posts

    1,619
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by drgnk

  1. Trebalo bi da Piksi malo tempira formu, nije dobro da već sada delujemo ovako skockano i u visokom ritmu.
  2. drgnk

    NBA 2023-24

    Izgleda da se "poenta" izvlači samo na osnovu jedne od 82 utakmica tokom regularne sezone. Švedski sto, uzimaju se samo argumenti koji odgovaraju.
  3. drgnk

    NBA 2023-24

    Ne, nego treba da igra run & gun/iso košarku da bi zaslužio. Da daje po 50 koševa po utakmici, a da mu ekipa na jedvite jade ulazi u plej-of. Zasluženo vodi u MVP trci, da zasluženije ne može.
  4. Kod ovog Petrovića iz Čelsija, primetio sam da često ostaje zakovan na liniji kod centaršuteva. Ne znam, možda grešim.
  5. Ima li ovaj Milvud bilo kakve veze sa Srbijom (da li je majka poveznica)? Vidim da ga planiraju za U15.
  6. Da li stvarno misliš da neće pozvati Vasu? Ja čak mislim da će on biti startni plej, iako više cenim Jovketov profil na toj poziciji.
  7. Harlan Koben - Ako me jednom prevariš Od tri Kobenova romana koje sam pročitao (tu su još i "Odani" i "Nestao zauvek"), ovaj je možda i najbolji. Odličan "ništa nije kao što izgleda" triler, sa slkovitim likovima, gde nije jasno postaviti jasnu razliku između pozitivaca i negativaca. Na kraju stiže poetska pravda koja kosi "ni po babu, ni po stričevima", sa šokantnim završetkom koji možda neće biti po volji svakom čitaocu. Počeo sam da gledam i Netfliksovu ekranizaciju pomenutog ostvarenja, i za sada mi se čini da se dosta dobro drže materije. https://www.imdb.com/title/tt5611024/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_fool%20me%20
  8. Katriona Vord - Poslednja kuća u ulici Radi se o vrlo slojevitoj, na momente psihodeličnoj radnji sa istim takvim "likovima". I dok drugi romani ovog žanra obično imaju samo jedan "ništa nije kao izgleda" element, ovde je to multiplikovano. Taman pomisliš da je... kad ono ispade nešto sasvim drugo. I tako iznova, i iznova. Negde u pozadini radnje, provlači se dobro poznati pojam iz psihijatrije. Jedina zamerka koju imam na roman, jeste pomalo ravno zatvaranje, fali tu onaj šokantni, završni udarac. Međutim, sama knjiga je jedan veliki "mindfuck", da možda taj i takav završetak i nije toliko bitan. Istu karakteriše neobična naracija i konstrukcija radnje koja drži pažnju do samog kraja.
  9. drgnk

    NBA 2023-24

    Ako zafali glasova, poslaće autobuse iz Ilinoisa.
  10. Prelep izbačaj 🤣... al' da ulazi, ulazi.
  11. Možda je u poslednji čas pao dogovor da se Telekom vrati u pul sponzora. 😂
  12. Sad je baš pravi trenutak. I veliki šef je malo dao vetar u leđa uklanjanjem Telekoma sa liste sponzora mrskog mu kluba. Sad ili nikad. 😜
  13. Taj sajt je dugo bio specijalizovan isključivo za serije. Vidim da su uveli i opciju za filmove. Ipak, pretpostavljam da su u zaostatku po pitanju baze filmova u odnosu na titlovi.com. Mene lično zanimaju i neki stariji filmovi kao i neameričke/neholivudske kinematografije.
  14. Nažalost, najavljeno je gašenje sajta titlovi.com počev od 01.02.2024. ☹️
  15. Antonio Garido - Vrt zagonetki Interesantan istorijski roman/triler, smešten u viktorijanski London, u periodu Velike svetske izložbe 1851. godine. Tempo romana je pomalo neujednačen, ali misterija koja non stop provejava kroz radnju istog drži pažnju. Interesantan koncept prenošenja tajnih špijunskih poruka putem različitih cvetnih aranžmana. Vrlo upečatljivi likovi moram priznati, dobro obrađeni, ali na način da njihova analiza ne guši tok priče kao što je to bio slučaj sa Karovim "Alijenistom". Nadam se da ću jednom doći i do preostala dva Garidova naslova ("Čitač leševa" i "Pisareva kći"), koji se na sajtu Lagune odavno vode kao rasprodati.
  16. Ništa ni od ovog po svemu sudeći. 🙄
  17. Znam, tražili ga ovi i oni, kao što su SMS-a tražili velikani skoro deceniju. 😀 Prazne priče koje valjaju njihovi menadžeri godinama ne bi li ih negde udomili. NIkakve koristi Srbija od njih neće imati. Vezni red nam je podjednako velika muka kao i odbrana, samo što se odbrana više apostrofira kao problem. Nego pojuriti Pavlovića i eventualno Bajčetića ako još nije kasno. Nama akcenat mora biti na igračima iz dijaspore koji nisu prošli nakaradnu srpsku/batađorističku školu. Dosta nam je više "veznjaka" koji ziheraški, samo dodaju loptu najbližem do sebe, kao da se oslobađaju vrućeg krompira ili je vraćaju nazad golmanu.
  18. Uz svo uvažavanje, ništa ja ni od Grujića, ni od Ilića nisam specijalno video do sada. Grujić u svakom klubu gde je igrao, grčevita borba od terena do klupe i nazad, Iliću je u ovom trenutku Torino plafon karijere, za bolje trenutno nije. Nijedan od ove četvorice koje sam pomenuo, ne pravi razliku na terenu.
×
×
  • Create New...