Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

1 hour ago, Шеф стручног штаба said:

Али да толико нико не жели да размисли минут, провери тачност тога што је видео са два једноставна клика и погледа о чему се ради, притом да у овом конкретном случају не уме да раздвоји једну класичну спрдњу са овим пакетима од уопште и покушаја неке преваре, стварно ми је невероватно.

 

Bukvalno nije ni trebalo 2 klika, vec samo da otvoris oci. Iz aviona se videlo da je gospodjin screenshot fejk, font umetnutog teksta se ne slaze sa ostatkom. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bila zena na pumpu Gasprom i napunila dondaske, dobila 2 vip loze za Jang Bojse.

Sad cemo u Maxi da kupimo Lenor i Ariel za belu lozu Arene, ali uslov je da se uzme i CD Dzej Kej, ako ga nadju u krugu od 200 m, oduzimaju ti kartu.

  • Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 8
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Crni said:

Bila zena na pumpu Gasprom i napunila dondaske, dobila 2 vip loze za Jang Bojse.

Sad cemo u Maxi da kupimo Lenor i Ariel za belu lozu Arene, ali uslov je da se uzme i CD Dzej Kej, ako ga nadju u krugu od 200 m, oduzimaju ti kartu.

Zajebavas 😄

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kankkunen said:

Naravno da igramo na našem, još je i lepši. :smiley53:

Najebali su ovi sto rade namestanje parketa kad budu isle nase i kkp utakmice dan za danom.

Posto je neko komplikovano slaganje za nas treba cirka 8h, a za njihov 6h da se namesti. I tu smo ih dobili 😂

  • Ha-ha 13
Link to comment
Share on other sites

Kad utakmicu sa Krkom u Pioniru bude gledalo između 74 i 109 ljudi, što je tradicionalni opseg u takvim situacijama, i kad Pionir bude zvrjao prazan u više od pola abaligaških utakmica u kojima smo domaćini, pitaćemo se zašto je nelogično da sponzor kluba kupuje od tog istog kluba neke komplete karata u promotivne svrhe, nakon što redovna prodaja pokaže tendenciju kao i svih ovih godina i ostavi iza sebe brdo neprodatih sezonskih kompleta.

 

Jer, da li ima išta lepše od zvuka lepeta krla golubova, koji su se nastanili pod svodovima Pionira, i škripe patika po parketu kad igra Crvena zvezda u dvorani koja zjapi kao Postojinska jama?

 

Pa kad već i pored silnih panegirika doktoru robotike i silnog busanja u zvezdaške grudi nema dovoljog broja ljudi koji kupuju karte i kad atmosfera na našim abaligaškim utakmicama mahom podseća na gradiće u Arizoni u vesternima, kada se čuje huk vetra koii raznosi ostatke sasušenih stabljika trave, zašto je svetogrđe ako bi sponzor poželeo da pospeši prodaju karata kupujući ih za sebe kao deo njihovog marketinškog plana?!?

 

Zato sam i naglasio da bih u takvoj situaciji podržao Telekom, koji inače ne podržavam nikada i ni na jednom mestu, u slučaju kad bi se pronašla kombinatorika koja bi njima donela nove korisnike, klubu novac, a dvorani u kojoj igramo - više gledalaca... Da ne odzvanja kao limena kutija u horor filmu...

 

S tim u vezi, interesuje me samo jedna stvar: da li bi takvom promotivnom akcijom sponzora kluba bio narušen bilo kakav zakon Republike Srbije, te ako je u pitanju protivzakonita radnja, o kojim zakonima je tačno reč. 

 

Pa ako nema zakonske prepreke, onda to nekome može da smeta samo iz raznih ličnih pobuda... Što je takođe okej... Ali gde su ti majstori sa ličnim pobudama kad igramo sa Krkom u Pioniru?

 

Jer da su kupili kartu i došli na utakmicu, Pionir ne bi bio prazan a Telekom hipotetički ne bi ni imao šta da kupuje od kluba i kasnije nudi u promotivne svrhe.

 

 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Crni said:

Bila zena na pumpu Gasprom i napunila dondaske, dobila 2 vip loze za Jang Bojse.

Sad cemo u Maxi da kupimo Lenor i Ariel za belu lozu Arene, ali uslov je da se uzme i CD Dzej Kej, ako ga nadju u krugu od 200 m, oduzimaju ti kartu.

 

Ali mora beli Lenor za belu ložu + CD od JK Omega, nikako Alpha

Edited by DameTime
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Protiv Igokee smo kako sam i ocekivao dosta igrali p&r i dosta tranzicije. Bilo je naravno i pozicionih napada i akcija sa dosta kretnji, mada dosta takvih smo zavrsili neuspesno ili nismo poentirali ili je odbrana Igokee pravovremeno rotirala pa smo nesto smandrljali u poslednjim sekundama. Pobedili smo iskljucivo na individualni kvalitet i iskustvo a ne na neku uigranost. Bilo je dobrih stvari u odbrani ali mislim da nema smisla da kacim defanzivu protiv Igokee, to kada budemo dobrom odbranom pobedili nekog jakog Evroligasa onda da izdvajam odbranu. 

 

Deluje da cemo igrati i nesto brzu kosarku nego prosle sezone to je utisak i protiv Igokee i sa pripremnih meceva koje cu da obradim na ovaj nacin ovih dana do Asvela. Bas dosta napada zavrsavamo pre 10te sekunde isteka, u tranziciji nekad i pre 15te. Izdvojio sam nekoliko takvih situacija a podosta je bilo gde nismo poentirali. Neretko se desava da igramo tranzisn ofens cak i kada primi kos sto je jos jedan dokaz da cemo igrati nesto brze i sto nije bio slucaj prosle sezone. Rekao bih da imamo 10ak fast break poena na svakom mecu do sada od pocetka priprema sto dosta raduje s obzirom da nemamo vise dobre kradljivce lopti poput Kampaca i Vildoze a lopte su najcesce krali citanjem igre sa strane pomoci konkretno na ovoj utakmici Giedraitis (koji je ukrao 3 lopte), Tobi, Mitrovic, Lazarevic dakle niko tu nema veste ruke, imali smo 9 ukradenih od cega su 6 ukradene citanjem igre. Videcemo u El. Ono sto je primetno iz svih meceva do sada je da dosta forsiramo weak side pick and roll (na 45 stepeni) dal na empty ili strong side sto je dosta atipicno. Golden State na primer to radi cesto a u El ne znam koga da izdvojim, videcemo tokom sezone, ali svakako cemo biti u vrhu po tome ako ne i u samom vrhu i to za sada dosta dobro funkcionise a rekao bih i da pravi razliku. Najbolji je tu Mitrovic u short roll-u ali smo igrali i sa drugim visokim igracima i to je manje vise dobro funkcionisalo.

 

Da smo na nekim pripremnim mecevima izgledali dosta bolje i igrali tecnije napade govorice u prilog naredne analize gde ce najdetaljnija biti protiv Asvela sa pripremnog meca protiv njih s obzirom da igramo sad s njima. Dva su razloga, prvi je da su nam igrali Sabaz i Hanga a drugi je verovatno (moje nagadjanje) da ne zelimo sav playbook sa priprema da prikazemo protiv Igokee, necemo ni sve najbolje protiv Asvela sigurno jer i njih bi trebali dobiti na individualni kvalitet i iskustvo pa i tu ocekujem dosta tranzicije i bazicnog p&r, a pravo takticko nadmudrivanje ocekujem protiv Zalgirisa i odlicnog trenera Maksvitisa. U svakom slucaju sigurno da se i za Asvel spremaju odredjena iznenadjenja koja nisu vidjenja protiv Igokee.

 

Prva akcija na mecu za Tobija, kojoj je prethodilo nekoliko kretnji pre nego sto pocinje gif ali imam mogucnost za maksimum 10 sekundi gifa tako da se vidi zavrsnica. Side pick na empty Jaga i Simonovica koji je nagovestio da ce da ide pas ka Simonovicu te je igrac koji cuva Tobija krenuo da pomaze ali Jago ide u sredinu da bi igrac koji cuva Tobija skupio te Tobi ostaje sam kao duh kako je jasno i zamisljeno:

 

spacer.png

 

 

Horns+DHO (drible handoff)+short roll

Dakle horns iliti rogovi (gde jasno vidite Mitrovica i Bolomboja u rasporedu na pocetku) zatim handoff iliti urucenje Bolomboj za Nedovica koji igra roll sa Mitrovicem i gde Lazarevic ide na utrcavanje. Ovo je izgledalo ovako dobro uigrano i hirurski precizno zato smo smo ovu akciju igrali prethodne sezone sa istim ovim igracima Nedovic-Mitrovic-Lazarevic iz cega je Lazarevic postigao vecinu svojih poena u sezoni a u manjem procentu iz nesto malo trojki sto je dao i iz ofanzivnog skoka. Da je Igokea spremala odbranu na ovu akciju govori u prilog da su krenuli da udvajaju Nedovica da ne bi mogao da doda o pod Mitrovicu kako obicno ide pas iz short roll-a i da su na Lazarevica rotirali cak 3 igraca koja su jasno prepoznala akciju i krenuli na Lazarevica. Lazarevic pametno dodaje Jagu kad je video koji je igrac pomogao koji nije morao i epilog je trojka Jaga. Da nije pomogao Jagov igrac, dodao bi Bolomboju koji je bio sam u suprotnom korneru. Akcija koju cemo cesto vidjati ove sezone i koja nam pruza nekoliko resenja:

 

 

spacer.png

 

 

Ovo sam kacio posle Sasarija, akcija koju smo igrali na nekoliko meceva (lako sam zapamtio jer je svaki put Lazic kreirao a to se desi jednom po mecu) do sad gde se pravi blok za Giedraitisa navodno za sut kako obicno izgledaju ovakve akcije za sutere ali kako znaju protivnicke odbrane koliko ima brz izbacaj i da se trude da se lepe za njega, ovde je ideja da kad odbrane izadje na close out da Giedraitis napadne unutra driblingom i ode na flouter i to je par prethodnih puta uspesno zavrsio. Sada ga je defanzivac dobro ispratio pa je vratio Lazicu a Lazic krenuo na neki svoj flouter (ovo je pokusao na svakom mecu skoro i izvukao 2 bacanja svaki put) i za malo da pogodi:

 

spacer.png

 

 

Bilo je bas dosta bazicne p&r igre u nekoliko kombinacija bekova i visokih a najvise su se izdvojili Teo i Tobi tandem. Evo malo igranja kosarke, fudbalskim zargonom dupli pas:

 

spacer.png

 

 

Malo tranzisn ofensa, nekoliko napada koje smo uspesno realizovali a bilo je i onih koje nismo a takodje smo resavali u ranom napadu:

 

spacer.png

 

spacer.png

(ovde se cuje Dusko kad Teo dodaje Ilicu da napadne i kad je iznudio bacanja Teo i Tobi prilaze da ga bodre kao neko dete sto se videlo da mu znaci, ocigledno da mu je potreban takav pristup i da ce se timski raditi na njegovom samopouzdanju tako sto ce se Dusko drati na njega ako gresi a iskusni saigraci ga bodriti, ovo sam zapazio jos par puta)

 

 

Ono o cemu sam pisao iznad kako svaku utakmicu po nekoliko puta napadamo protivniku u ledja cak i kada nismo ukrali loptu ili zalepili blokadu vec primili kos:

 

spacer.png

 

spacer.png

 

I jos malo fast break i lakih poena:

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

  • Like 24
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, drperce said:

Najebali su ovi sto rade namestanje parketa kad budu isle nase i kkp utakmice dan za danom.

Posto je neko komplikovano slaganje za nas treba cirka 8h, a za njihov 6h da se namesti. I tu smo ih dobili 😂

Lejkersi i Klipersi čini mi se dele dvoranu pa menjaju parkete. Jednom su obe ekipe igrale u LA isti dan pa je to moralo brzo 😀 da se menja ako me sećanje služi

Edited by božija noga
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, božija noga said:

Lejkersi i Klipersi čini mi se dele dvoranu pa menjaju parkete. Jednom su obe ekipe igrale u LA isti dan pa je to moralo brzo 😀 da se menja ako me sećanje služi

+LA Kingsi. Desavalo se da u 4 dana 6 utakmica ova 3 tima odigraju kuci.

Kada igraju Lejkersi i Klipani istog dana onda minimum 6 sati razmaka izmedju ta 2 meca ( mada se rijetko desava ) a uglavnom bude 7h, po nasem vremenu tipa 21.30h i 4.30h.

 

Edited by Miki28
typo
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Miki28 said:

+LA Kingsi. Desavalo se da u 4 dana 6 utakmica ova 3 tima odigraju kuci.

Kada igraju Lejkersi i Klipani istog dana onda minimum 6 sati razmaka izmedju ta 2 meca ( mada se rijetko desava ) a uglavnom bude 7h, po nasem vremenu tipa 21.30h i 4.30h.

 

Resenje bio mogla da bude i LCD (ili koja vec elektronska) podloga koja se koristila nedavno an SP-u za juniorke i nedavno na jednoj utakmici Bayerna. Nije parket, ali verovatno buduca mogucnost za podlogu ako FIBA i EL to prihvate.

 

https://www.fiba.basketball/world/u19women/2023/news/asb-glassfloor-potential-showcased-during-madrid-innovation-demo

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, drakon1 said:

Resenje bio mogla da bude i LCD (ili koja vec elektronska) podloga koja se koristila nedavno an SP-u za juniorke i nedavno na jednoj utakmici Bayerna. Nije parket, ali verovatno buduca mogucnost za podlogu ako FIBA i EL to prihvate.

 

https://www.fiba.basketball/world/u19women/2023/news/asb-glassfloor-potential-showcased-during-madrid-innovation-demo

 

 

Moguce. 

Veliki respect za ljude koji ovo rade, ogroman posao i odgovornost da sve bude kako treba.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, drakon1 said:

Resenje bio mogla da bude i LCD (ili koja vec elektronska) podloga koja se koristila nedavno an SP-u za juniorke i nedavno na jednoj utakmici Bayerna. Nije parket, ali verovatno buduca mogucnost za podlogu ako FIBA i EL to prihvate.

 

https://www.fiba.basketball/world/u19women/2023/news/asb-glassfloor-potential-showcased-during-madrid-innovation-demo

 

 

Jel Bajern ima pravo da na ovome igra i EL ili samo Bundesligu? Ovo baš moćno izgleda.

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Stanko1997 said:

Jel Bajern ima pravo da na ovome igra i EL ili samo Bundesligu? Ovo baš moćno izgleda.

Koliko znam, ovo je bila proba. Znaci dozvola da se ta jedna utakmica odigra na toj podlozi. Posle analize gledace se dalje. Mislim da jos nema konkretnih planova za uvodjenje ove podloge za stalno.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jel Bajern ima pravo da na ovome igra i EL ili samo Bundesligu? Ovo baš moćno izgleda.
Mislim da to nikada ne bi trebalo dozvoliti na top level nivou. Ok...tranzicije rade u prekidima ali prejaka je to distrakcija za igrače.
Bilo je nekih komentara u vezi zloupotrebe reklamnih panela pored terena gde operater uradi tranziciju reklama baš u trenutku kada gostujuća ekipa šutira bacanja a reklame su već duži niz godina dinamične i sa velikim svetlosnim kontrastima. Ona reklama za auto gume gde ista preleti preko pola terena u dve sekunde je malo 2 mač i ne možeš da ne skreneš pogled. Ali ako se sponzorima zacakle oči od ovoga ima da se igra i pod skenerima ako para tako kaže.
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...