Jump to content

Brat od Korneta

Član foruma
  • Posts

    2,981
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Brat od Korneta last won the day on August 19 2023

Brat od Korneta had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Brat od Korneta's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular

Recent Badges

5.6k

Reputation

  1. Na osnovu cega? Miletic je bio u par najbolji centara u Evrokupu koje je ipak osetno jace takmicenje nego Aba liga a Plavsic nije dokazan za dalje od Aba lige.
  2. Tacno, pogresio sam. Nisam sigurno namerno obrnuo jer znam sta je Lazic igrao uglavnom skoro cele sezone pa nisam obracao previse paznje ovaj mec. Ali na nivou sezone nisam pogresio. 1. kolo: Izmedju 1. i 4. kola nije igrao. 4. kolo: Izmedju 4. i 11. kola nije igrao. 11. kolo nije startovao, prvi ulazak u igru je igrao na tri, drugi ulazak u igru je igrao na 2 gde je Teo 1, Lazic 2 a Giedraitis 3: 12. kolo nije startovao, ulazi u igru umesto Nedovica kao dvojka gde je Jago plej a Giedraitis trojka: 13. kolo ulazi sa klupe Jago plej, Lazic dvojka, Giedraitis trojka: 14. kolo startuje kao trojka, ali zavrsava utakmicu kao dvojka: 15. kolo: 16. kolo: 17. kolo: 18. kolo: 19. kolo je igrao ceo mec trojku a to je bila posledica sto Mitrovic nije igrao pa je Giedraitis ceo mec igrao cetvorku a Lazic sve minute igrao na 3. 20. kolo ista prica. 21. kolo startuje kao trojka, kasnije tokom meca igra na 2: 22. kolo 23. kolo: 24. kolo: 25. kolo: 26. kolo nije igrao. 27. kolo igrao kao trojka. 28. kolo: 29., 30. i 31. kolo nije igrao. 32. kolo igra na poziciji 3. kao i 33. kolo gde igra svega 5 minuta na pocetku i u 34. kolu igra na poziciji 3. Kao sto rekoh Lazic je vecinu sezone bio starter na 2 i vecinu sezone igrao na 2, nije tacno da igra cele sezone na 3 ni blizu. Prethodne sezone je kod Dovle bio starter svaku na 2, tokom sezone je igrao i 2 i 3 mahom na 3. Tako da nista ne pricam napamet. Sustinski nebitno da diskutujemo dal je Lazic 2 ili 3, njegova uloga u napadu je uvek ista bio 2 ili 3 uruci loptu i ide u cosak manje vise to je to. Ali postoji razlika kada igra sa bilo koja 2 beka jer je tu jedini defanzivac i kada je dvojka a Giedraitis ili Hanga trojke. U prvom slucaju smo bolji ofanzivno jer je Lazic jedini dobar defanzivac tu a u drugom slucaju smo bolji defanzivno jer imamo i Lazica i Giedraitisa. Obe opcije su legitimne. Morao sam ovako detaljno da ti posaljem posto si mi napisao da nesto obrcem (jesam za Igokeu sad za sta i nisam obracao puno paznje priznajem ali to je posledica toga sto znam da je vecinu sezone igrao na 2 i vecinu utakmica kad je bio zdrav bio starter na 2) pa evo nadam se da sad razumes zasto sam to napisao, a ne da bi nesto obrtao, jer nikad nemam nameru nesto da obrcem vec pisem stvare onakvima kakve jesu ili bar mislim da jesu, ako nekad pogresno mislim i uvidim da sam pogresio ako me neko uveri argumentovano kao ti sad za Igokeu i podsetim se, tu sam da se slozim.
  3. Ne guram nista s nekakvom namerom. Tobija sam i ja izbacio iz rotacije. Guram u pricu jer ako Smart bude igrao neko ce morati da se izbaci tu. Proslo kolo: Jago i Teo na 1, Nedovic i Lazic na 2, Giedraitis i Hanga na 3. Ok sad je ispao Hanga iz rotacije i moze da se razmisljs o Smartu, ali racunaj na 4 da ce Mitrovic da igra jedno 25min protiv Mege ili Cedevite (ukoliko ne udje u problem sa faulovima) a Tompkins sada igra standardno svojih 10ak minuta, gde je u toj prici onda Davidovac ako je Lazic uz Giedraitisa na 3. Jedino da se Tompkins koristi kao bek ap petica a Davidovac kao bek ap cetvorka kao i do sada ili ce Davidovac ispasti iz rotacije ako Gilespi bude bio bek ap petica. Nadam se da me sada razumes da ce verovatno tu neko da ispadne iz price. Lazic je najcesce pocinjao na 2, Giedraitis na 3 a na 1 su pocinjali Nejpir, pa Jago i Hanga a Teo je ulazio sa klupe. Kada je Nedovic pocinjao neke utakmice onda Lazic je ulazio kao njegova zamena kada je bio zdrav. Na 3 su se smenjivali Giedraitis, Hanga (doduse ne toliko puno jer je cesto igrao pleja), Lazarevic kad god je igrao i par utakmica Davidovac. Lazic se najmanje vodio tu kao trojka odnosno mnogo manje utakmica je pocinjao na 3. E sad to sto on stoji u cosku u napadu i sto igra atipicno u napadu za bukvalno bilo kog drugog sg to je drugo i moze da se razmatra da su njegove kretnje u napadu vise kao trojka ali najcesce se vodio kao dvojka (barem na papiru) zato sto je na 3 Giedraitis odigrao sve utakmice 25min prosecno, Hanga je deo svojih utakmica igrao i na 3, Lazarevic svojih 19 utakmica po 7 minuta prosecno sigurno je ulazio iskljucivo kao trojka, tako da Lazic je sto se tice Evrolige tek neke utakmice igrao na 3 u smislu 2 beka i on na parketu. Prosle sezone je koriscen i na 2 i na 3 a kod Radonje i pre toga godinama unazad uglavnom kao trojka bio starter jedno 4-5 sezona unazad. edit: sustinski to ne menja nista igru kod Lazicana kojoj je poziciji jer on u odbrani cuva najbolje protivnicke bekove a u napadu ode na neko urucenje i ode u cosak, ali ako igra sa 2 beka onda je trojka (sto ove sezone nije bilo cesto) a sad kad je i Giedratis u petorci s njim onda je on dvojka na papiru a ranije je igrao skoro iskljucivo kao trojka sa 2 beka gde je on jasno trojka.
  4. Znaci izbacio bi Nedovica onda? Ako ne bi, kako mislis da uklopis minute i Nedovicu i Lazicu i Smartu kad su svi ista pozicija. Osim kao sto je l imperatore rekao Lazica na 3 a Smarta na 2 ali onda verovatno izbacujes Davidovca. Davidovac je igrao bek ap 4 ali sada imam i Tompkinsa tu a ako je Hanga povredjen na duze tu se upraznjava mesto. Lazic je igrao na 3 poslednjih godina vise nego na 2 ali kod Sferopulosa mozda nije nijednom, bukvalno, a i da jeste mozda utakmicu ili dve. Giedraitis igra bolju odbranu od Smarta, tako da nije Smart jedini igrac spolja uz Lazica, ukoliko ne racunamo Hangu zbog povrede. Smart ima dosta kikseva u timskoj odbrani a nije ni nista posebno u individualnoj. Biti bolji defanzivno od Nedovica ili Jaga nije tesko. Sutira uzasno, nedokazan je kad je tvrdo, Smart i ako bude igrao to ce biti veliki rizik.
  5. Dzef(eri) Geret je odlican igrac i trebalo bi ga se paziti sto vise. Da smo imali skauting doveli bi njega umesto Tompkinsa i imali cetvorku iha haj unazad. Nije tako dobar suter ali u svemu drugom je bolji od Tompkinsa.
  6. Klasa za El nije i nije za vise od 3. opcije plus je i preplacen, dosta losa sezona, doveden kao 3. opcija na 3 igrao na 4 19min spletom okolnosti zbog Bjelice i zato sto nije dovodena jos jedna cetvorka. U svakom slucaju ne bih ga potcenio za plej of Aba lige na bilo kojoj poziciji igrao. Ako imas A igraca koji je dokazano manje ili vise dobar u plej ofu Aba lige i B igraca koji je talentovaniji u napadu (mada sutira ocajno za 3) a nedokazan u Aba plej ofu i do sad nije pokazao nista toliko posebno, veliki je rizik dati tu Smartu neku vecu ulogu. Nisam siguran dal ima trenera koji bi sad nesto rizikovao sa Smartom i izbacio Lazica ili Davidovca iz rotacije s obzirom da je tvrdo pocelo a ulog je ogroman. Voleo bi da gresim i da Smart igra i odigra dobro ali nisam siguran da ce to biti slucaj. Davidovac je protiv SC derbija bio u par najboljih igraca i mozda je i najmanje gresio od svih. Svakako je bolji na poziciji 3 nego na poziciji 4 a par utakmica ove sezone u El koje je igrao na poziciji 3 su mu najbolje utakmice ove sezone.
  7. Mozda i tako. Al ne bih potcenio Davidovca u plej ofu Aba lige.
  8. Potcenjujes Olimpijakos. Tipujem da ce proci Barselonu uprkos njihovoj prednosti domaceg terena.
  9. Smart na 3? Nisam siguran da je to dobro resenje. Na 2 imamo Nedovica i Lazica i nisam siguran da tu ima prostora za Smarta. Videli smo koja su 2 igraca povukla protiv SC derbija i resili na kraju, upravo Nedovic i Lazic. Prvi nam je najbolji napadac i to nam je sto nam je, drugi nam je najbolji defanzivac spolja i plus je tradicionalno vazan sraf u plej ofu Aba lige. Za Smarta nema mesta na 2 po meni. Na 3 nisam siguran koliko je dobro resenje, mozda u nekim varijantama da odigra manje minuta. Smart je nedokazan kad je tvrdo a sad je tvrdo i rizik sa njim je veliki. U El kad god je trebalo u poslednjoj cetvrtini je promasivao trojke i gubio lopte. Obicno udje uradi par dobrih poteza i onda nestane na kraju. Po meni bi trebao igrati jedino u slucaju nuzde. Ako je Hanga zavrsio sezonu: Teodosic, Jago, Topic (ako se uopste planira) Lazic, Nedovic Giedraitis, Davidovac Mitrovic, Tompkins Bolomboj, Gilespi To nam je sto nam je. Smarta mozda probati kao startera malo minuta na 2 pa ako ga krene da dobije koji minut vise.
  10. I prosle sezone je sutirao 21 od 49. Dakle kad 2 sezone konstantno sutira na preko 40% to nije slucajno. Jednostavno popravio je sut. Jasno je da to ne mora da znaci nista u reprezentaciji ali pricam iz perspektive posto se pisalo ko je imao kakve sezone. Uostalom u reprezentativnim utakmicama su uglavnom % suta timski losiji nego evroligaskim timovima a i nama pored Bogdanovica, Marinkovica, Jovica mladjeg (ove sezone ima vrhusnke procente), Jokic, pa i Kalinic i Lucic sa odlicnim procentima, Avramovic moze da se zapali, Petrusev je ok spot ap suter, dakle nije sut to sto nam primarno nedostaje i Lucic bi po meni trebao igrati sve i da je imao 25% u El a imao je i vise od Dobrica i to dve sezone za redom. Sto je i dalje puno bolje nego Dobric, a to mi je bila neka sustina.
  11. Mislim da bi moralo tako biti. Uostalom oni su tu da bi slusali trenera a ne da bi nametali svoje uloge i svoju igru. E sad dal ce svi odazvati, dal ce biti zdravi, kako razmislja Kari dal ce njih dvojica igrati skroz odvojeno ili uglavnom zajedno ili ce to biti slucaj recimo samo u zavrsnicama. (po meni je najlogicnije ovo poslednje) Videcemo... Svakako da bi verovatno zavrsavao mec i da bi hipoteticki kad bi isli i on i Lucic i delili minutazu na 3 da bi on tu igrao recimo 25min a Lucic 15ak ali ne mora nuzni biti starter najbolji igrac sa te pozicije te sam ga zato i stavio u drugu petorku jer mislim da bi dao veci balans u petorci sa Micicem a i Amerikanci su toliko jaki da po meni nema smisla da igramo u petorci sa Micicem, Bogdanovicem, Kalinicem, Jovicem i Jokicem jer ne mogu da igraju bas 40 minuta zajedno, cak ni 35 i sve i kad bi ta petorka drzala neki egal (kad kazem egal mislim i na do 10 razlike prednosti za amere) dovoljno i na 5 minuta da imas petorku Jovic/Avramovic, Guduric, Lucic/Marinkovic, Petrusev i Milutinov i za 5 minuta mogu da nam naprave jos 15 razlike lagano dok Micic ako bi se zapalio mogli bi hipoteticki kolko tolko uzvracati koseve i gledati da se ta razlika ne poveca previse. Tako da iz te neke perspektive bi Micica stavio kao vodju 2nd unita (plus sto nije bas najbolje imati ga u petorci sa Jokicem veci deo meca jer to za sad nije funkcionisalo) i okruzio ga sto boljim defanzivcima a sa Jokicem i Bogdanovicem u startnoj petorci dovoljno je imati Jovica/Avramovica koji ce da prenedu loptu i uruce im i sklone se u stranu dok Micic nije taj igrac.
  12. Da gledaju, ne bi pisali takav komentar, prosto. Mislim da nije realno da gledamo bas toliko drugim ocima. Sto bi rekao Avaks u Kenguru: "Ja znam sta sam vido, mene ne mogu da loze" tako da bice da su pisali to iz neke dosade taj komentar kako sam i rekao verovatno zakljucili na osnovu kombinacije bio povredjen+godine+nesto slabije brojke+mozda ga pogledali izmedju 1 i 3 utakmice maksimum. To se nekako oseca kroz komentare, nek napisu iskreno ako jesu vise od toga i nek argumentuju zasto to misle, a bojim se da to nece biti slucaj. Evo podji od sebe podrzala si njegov komentar a verovatno ga nisi ni ti gledala na vise od par utakmica. Priznaj. 🙂 Ponovicu jos jednom Lucic je igrao 25min prosecno 20 utakmica za redom i veliku vecinu svoje minutaze on i dalje igra dobru odbranu, koja je neuporediva sa Dobricevom. Vecinu tih utakmica sam ispratio (barem 13-14) jer sam pratio nekog drugog igraca zbog Zvezde iz Bajerna ali sam itekako obracao paznju na Lucica kao navijac reprezentacije. Tvrdim da je tek malo manje agilniji sto zbog godina i povrede ali da nekoliko stvari radi i bolje na terenu nego ranije a da cim je uhvatio formu ne osecaju se ni godine ni povrede tu. Pricamo hipoteticki ako se svi odazovu, po meni Dobric nema mesta u 12 a i ako bi kojim slucajem igrao nema potrebe da Dobric bude u petorci koja ce da resava mec. To je moglo u rosteru gde su bili Davidovac, Ristic, Simanic... Imaces Bogdanovica na 2 zacementiranog. Ako dodamo tu i Jokica i Micica i mladog Jovica (petorka koja ne mora da igra nuzno zajedno tokom meca al hipoteticki da je to najbolja petorka koja bi igrala poslednjih par minuta zajedno u nekom vaznom mecu) zaista ne vidim potrebu za Dobricem tu. Valjda bi trebalo to pojacati sa odbranom malo (dakle i Kalinic i Lucic i Marinkovic pre njega na 3) da se izbalansira ta petorka. Pride sto su sva trojica odlicni spot up suteri i umeju da pogadjaju kad je gusto sto je bio slucaj i ove sezone u Evroligi vise puta za svakog od njih trojice dok Dobric nije igrao maltene nikad neizvesne zavrsnice u Virtusu. Svaka cast Dobricu na svemu, meni kao navijacu Zvezde je beskonacno puta drazi od Lucica, ali sad pricamo kosarkaski objektivno i o reprezentaciji, no brainer mi je Lucic u odnosu na Dobrica u reprezentaciji ns poziciji 3.
×
×
  • Create New...