Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

52 minutes ago, robespierre said:

Kakav je igrač Markus Hauard. Još jedan pokazatelj koliko je van pameti porediti NBA i Evropu, čovek ne može da igra u NBA, a ovde svojeručno vuče grupu građana i  verovatno je igrač sezone.

 

Kakav je igrač Tristan Vukčević. Još jedan pokazatelj koliko je van pameti porediti NBA i Evropu, čovek ne može da igra u Evroligi, a tamo svojeručno vuče grupu građana i pobeđuje grčkog rukometaša, jednog od najboljih igrača te lige.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Manu said:

 

Kakav je igrač Tristan Vukčević. Još jedan pokazatelj koliko je van pameti porediti NBA i Evropu, čovek ne može da igra u Evroligi, a tamo svojeručno vuče grupu građana i pobeđuje grčkog rukometaša, jednog od najboljih igrača te lige.

 

Grozna analogija, logika bi bila da je Tristan otišao u NBA i da ima brojke kao Janis tokom cele sezone, a da je Vašington 9 i igra kompetitivnu košarku, a ne putujući cirkus kakav jeste.

Edited by robespierre
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja se najvise radujem duelima Barsa Oly i Monako Fener uveren sam da ce Oly i Fener da jednu uzmu na strani a onda tesko Barsi i Monaku u Pireju i Azijskom delu Istanbula ostali potencijalni dueli mi nisu kao ova dva Real ce da pregazi tog 8 Pao ima veliku prednost hajmo reci ako budu igrali protiv Makabia jer Makabi nema domaci teren 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dusko:

16-11 prosle sezone sa nama.

17-12 sa Baskonijom ove.

Sve to sa sklepanim ekipama koje su mu uvaljene - prihvatio da ih vodi.

Covic ga oterao kao kera posle 1-3.

I dovuce ekipu do razigravanja sa igracima kao sto su Kotsar, Diez, Raiste, Rogkavopoulos, Chiozza, Theodore u 12, koji u Studentskom centru ne bi pravili razliku (bez namere da uvredim Studente). Sa 6 i po igraca, i CMM kao prvim prvim plejem, koga su komsije oterale, jer im za EC nije valjao.

Dusko doterao ekipu do plej in-a, sa realnim sansama da odu u PO, jer Makabi im odgovara, igra bez domaceg terena, a i ako izgube, igraju drugu kod kuce. 

Nasoj famoznoj "upravi" nije valjao, ali zato nas je Sfero dovukao do prejakog 16. mesta, skora 10-20 i -45, sa nikad skupljim timom.

Respect💪

Edited by Gudura
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Sve 5 osim što su opet propustili da kažu da je Partizan ostvario neuspeh, da nisu imali nijedan period kontinuiteta i da su ispred njih završili Baskonija sa duplo manjim budžetom i igračima od kojih bi samo Howarda uzeo letos, Makabi bez domaćeg terena (zamislimo samo KKP bez domaćeg terena) i matora ekipa Virtusa npr. Upinjali su se iz petnih žila da to prikažu kao neki splet okolnosti a 1/1 je situaciju objasnio Francis na Partizanovom topiku. Svakako su dobro objasnili razliku između Partizana i Zvezde što se tiče koncepta i vere u rad stručnog štaba. 

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/13/2024 at 12:17 AM, Dropkick Murphys said:

Jedini veći luzeri od nas su ovi iz Virtusa. Od drugog do desetog mesta za pola sezone i praktično nemoguća misija da uđu u plejof. 

 

On 4/13/2024 at 6:00 AM, Unknown said:

Ako sam dobro izbrojao 3 pobede u poslednjih 16 utakmica za Virtus. U jednom trenutku su bili drugi sa dve ili tri pobede vise od treceg. 

 

Nisu oni luzeri, njima je i ovo 10. mesto odlican rezultat. Jednostavno su imali goriva samo za 60% trke, ostatak su se vukli po inerciji i nekako dogegali do Play In mesta.

 

Njima su u prvih deset igraca po ucinku ove sezone bili Dunston (skoro 38 godina), Bellineli (38 godina), Hacket (36 godina), Shengelia i Polonara (po 32 godine). Ostatak ekipe cine Lundberg, Cordinier, Mickey + ovi igraci sa klupe tipa Dobric, Abass, Pajola, Zizic.

 

Ispred sebe su ostavili Partizan i Crvenu zvezdu koji su ove sezone ganjali skupa imena (neka su i doveli) i koji svakako ne bi nikoga sa gornjeg spiska ni razmatrali da im igra u prvoj petorci (mozda Shengelia). Isto vazi i za prebogati Armani, a mislim da je Virtus tu negde po budzetu sa Valenciom i Bayernom. Samo Zalgiris, ASVEL i Alba imaju manji budzet od njih.

 

Kako god, dobar rezultat ekipe iz Bolonje na kraju, njihova realnost je bila neko 13. ili 14. mesto, bez nade za borbu za Play In.

Link to comment
Share on other sites

Kad vec po tviteru ide anketa. Mozemo i ovde da je probamo. 

 

Prva petorka:

1. James

2. Baldwin

3. NHD 

4. Moneke

5. Nebo 

 

Mvp: James 

Najbolji defanzivac: Grant

Zvezda u usponu: Biberovic 

Trener godine: Mateo 

Najvece razocarenje (ekipa): Zvezda

Najvece razocarenje (igrac): Kemba 

Link to comment
Share on other sites

Prva petorka: James, Baldwin, Hayes Davis, Shengelia, Lessort

 

Druga petorka: Campazzo, Larkin, Hezonja, Moneke, Vesely

 

Trener godine: Ataman

Mvp: James

Zvezda u usponu: ova kategorija je u evroligi besmislena

Najveće razočaranje: Armani

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prvih pet: James Baldwin NHD Mitoglu Lesor

 

Drugih pet: Campazzo Howard Hezonja Moneke Vesela

 

Trener Ataman

Igrač James 

Razočarenje - da nema Armanija bio bi Partizan

Rising star - uf, u principu niko ali hajde da kažemo Biberović/Procida? Mada ipak niko 😂

Link to comment
Share on other sites

Prvih 5:

James, Howard, Hezonja, Shengelia, Lessort

MVP:James

Trener:Dusko Ivanovic

Defanzivac:Brown 

Rising star:Biberovic

Razocarenje:Crvena Zvezda

Link to comment
Share on other sites

Prvih 5

James, Nunn, Moneke, Sengelia, Lesor

Drugih 5

Evans, Larkin, Baldwin, Veseli, Ibaka

 

MVP Mike James

Defanzivac: Kordinije

Trener: Ataman

Rising star: Topić 

Razočarenje (ako se tako može nazvati 🙂 Partizan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prosao je regularni deo EL, sezona 2023/24, u trci za titulu ostalo je 10 klubova, ispalo je 8. Hajde da se osvrnemo na ucinak bas tih 8 ekipa koje vise necemo gledati do kraja ove sezone (a neke od njih ni sledece u ovom takmicenju):

 

11. Partizan 16-18 (12-5 kod kuce, 4-13 u gostima): Za klub koji je dobar deo leta bio u ozbiljnim pregovorima da dovede jednog od najskupljih igraca na trzistu (Mirotic), koji je zadrzao tri nosioca igre (Nunnally, LeDay, Punter), koji ima najtrofejnijeg trenera i jedan od najjacih domacih terena, ova sezona svakako ne moze da se nazove uspesnom. Zapravo, da ispod njih nisu zavrsili Armani i Crvena zvezda, mozda bi se crno-beli mogli nazvati i najvecim razocaranjem sezone.

 

Lose je Partizan krenuo u sezonu - u prvih deset kola ostvareno je svega 4 pobede (Alba, ASVEL, kao i Fenerbahce i Crvena zvezda na domacem terenu), ali su izgubljene tri utakmice koje je Partizan rezultatski kontrolisao do samog kraja - Olympiacos u gostima, Baskonia u gostima, Bayern u gostima. Cak i protiv Efesa su izgubili nakon sto su imali +10 u drugom poluvremenu. Sve je ovo bio nagovestaj da ce Partizan morati da se pomuci za svaku pobedu i da ce svaka utakmica biti bitna do samog kraja takmicenja. Drugih deset kola donelo je i seriju tima Zeljka Obradovica od pet uzastopnih pobeda, a sve su one bile veoma vazne - tri direktna rivala za plasman kod kuce i dva nezgodna gostovanja. Nakon 9:6 usledio je crni niz od samo pet pobeda i cak 12 poraza. Dobijeni su Zalgiris, Baskonia, ASVEL, Maccabi i Efes, sve u Beogradu. Partizan je izgubio od Barce, Olympiacosa i Bayerna kod kuce, dok je u gostima doziveo osam uzastopnih poraza - protiv jacih ekipa se ekipa Partizana i nije toliko trudila da bude u egalu do kraja (Real, Barca, Crvena zvezda, PAO, Monaco), ali su odlicne partije Armanija i Virtusa uz poraze od Bayerna i Olympiacosa kod kuce presudili da se crno-beli posvete finisu ABA lige (koji, nadajmo se, moze da bude mnogo bitniji od proslogodisnje monotonije).

 

Partizan je ove sezone bio jedan od najopasnijih rivala, jedini su u takmicenju imali svih 12 igraca koji su bili pretnja u sutu spolja, a njihovi mecevi bili su vrhunska zabava i za neutralne gledaoce, kao i za ljude koji su navijali za i protiv njih. Podbacili su na gostovanjima gde su imali skromnih 4-13 i dobili samo 4/6 najlaksih gostovanja u ligi.

 

 

12. Armani 15-19 (12-5 kod kuce, 3-14 u gostima): Mirotic, Shields, Voigtmann, Melli, Hines, Poythress, ekipa da se smrznes, ako pogledamo pozicije do 3-5. Ako jos dodamo igrace sa klupe kao sto su Ricci i Kamagate, dolazimo do cak sedmorice odlicnih igraca na pozicijama 4 i 5. Sa druge strane, premalo je kvaliteta bilo na spoljnim pozicijama - Lo, Baron i Pangos koji skoro da nisu igrali, Hall, Flaccadori i Tonut. Previse je novca ulozeno u ovako lose izbalansiran roster i rezultat je katastrofalna igra i uzasno 12. mesto na kraju sezone.

 

Sezona je pocela katastrofalno - 2:6, uz 4 poraza u gostima i Maccabi i Monaco su uspeli da se raduju u Milanu. Onda su stigle dve ubedljive pobede nad Efesom i Crvenom zvezdom i kada su se navijaci Milaneza ponadali da se pali masina, usledila je serija povreda i sramotni porazi - u Beogradu od KKP (od 46:61 do 81:68, kao da je Mega izasla na teren nakon +15 za Armani), a pre toga porazi od Zalgirisa kod kuce i Bayerna u Minhenu. Nakon toga usledila je serija dobrih rezultata, imao je Armani pristojnih 9-11 na kraju 20. kola, ali se onda intezivirala toplo - hladna igra njihovih igraca, pobedjeni su Partizan, Real i Barca kod kuce, ali su dozivljeni porazi od Crvene zvezde, ASVELa, Valencie i Baskonie. Poslednji udarac dozivljen je u Kaunasu kada je ekipa anemicnom partijom sama sebe izbacila iz trke za barem to 10. mesto.

 

Ako bi se trazila jedna rec da opise sezonu giganta iz Milana, to bi bila - neozbiljnost. Ne moze se sa takvim ulaganjem i tako skupim timom i dobrim trenerom gubiti u gostima i od Albe i od ASVELa i od Zalgirisa i od Valencie i od Baskonie i od Bayerna u gostima. Da nisu Barcelona i Monaco onako lezerno shvatili svoje obaveze kod kuce protiv ekipe Etorea Messine, ostali bi Milanezi na jednoj jedinoj pobedi u gostima - onoj u Beogradu protiv KKCZ, zahvaljujuci onakvoj suterskoj rapsodiji koja se tesko ponavlja.

 

 

13. Valencia 14-18 (9-8 kod kuce, 5-12 u gostima): Jos jedna dosadna sezona ekipe sa obale Balearskog mora, zapravo ova je bila skoro identicna kao i prethodna - razlika je samo u jednoj pobedi vise u gostima u prethodnoj sezoni, plasman je isti, broj pobeda kod kuce isti, nemoc i mucenje u napadu isti.

 

Poceli su narandzasti odlicno, padali su rivali kao od sale, stvarana je zaliha za teze meceve, sezona je zapoceta sa 5 pobeda i samo jednim porazom! U redu, niko nije ocekivao da se dobije u Milanu (mada, 31 razlike je sramota!), da se dobije Real, Barca ili PAO, ali na papiru slabija Baskonia je ekipa koja je morala da se dobije, a ne da se gubi sa 14 razlike kod kuce. Usledila je opet serija dobrih rezultata, dobijeni su crveno-beli iz Atine i iz Beograda, ekipa je imala dobrih 8-6 nakon 14 kola, ali onda smo videli toplo - hladnu igru, pobede nad Efesom i Virtusom i poraze protiv Zalgirisa i Bayerna. Sve je izgledalo koliko - toliko pristojno do 24. kola, kada su imali 12-11, ali od tog kola pobedjeni su samo Alba i Bayern, a na svih ostalih devet meceva dozivljeni su (neretko i sramotni) porazi.

 

Ljudi koji prate kosarku znaju da postoje igraci koji su "zarobljeni" izmedju dve pozicije. Valencia kao klub je jednostavno prejaka za EC, ali i preslaba da bi se borila za gornji deo tabele u takmicenju kao sto je EL. Novac svakako nije problem, pa bi celni ljudi spanskog predstavnika morali da dobro razmisle sta zapravo zele od sledece sezone - da budu Paris Basket u EC i dobijaju sve sa 20+ razlike ili da pokusaju da dovedu igrace ciji ce limit biti veci od (nesrecnog) 13. mesta na tabeli.

 

 

14. Zalgiris 14-18 (9-8 kod kuce, 5-12 u gostima): Nije "Zalgirio Arena" bila neosvojica tvrdjava kao i prosle sezone, a uzrok losije sezone od prethodne treba traziti u pustanju najboljeg poentera u Olympiacos i fakticki igranje celog takmicenja bez pristojnog igraca na poziciji startnog beka. Sumner nije pokazao nista, Dimsa je igrac koji pokrpi 5-10 minuta, a Giedraitis nije taj nivo. Nije se Zalgiris obrukao, 14 pobeda i 14. mesto je za njih pristojan rezultat, ali to je vise bio rezultat nonsalantnog pristupa nekoliko njihovih protivnika nego realnosti na terenu.

 

Nema se sta reci za pocetak sezone osim - 3:1, dve vazne pobede u gostima, velika pobeda nad Crvenom zvezdom nakon preokreta. Sve je izgledalo sjajno, a onda je postalo jasno da ova ekipa Zalgirisa ne moze ravnopravno da se takmici sa dosta skupljim ekipama - do 17. kola pobedjeni su samo Bayern i Armani u gostima uz 11 poraza, ukljucujuci i one od Albe i ASVELa. Nakon 22. kola skor je bio 7:14 (odnosno, samo 1 pobeda u svaka 3 kola). Jeste Andrea Trinchieri preporodio ekipu, ali ipak ne toliko da se gaze kod kuce Fenerbahce (+23), Efes (+26), PAO (+12), Baskonia (+18), Armani (+13), Virtus (+15). Tacku na i stavljena je porazom u Monacu.

 

Zalgiris jeste izvukao dosta iz ovakvog sistema takmicenja koje daje prednost ekipama iz slabijih liga (kao sto su Litvanska ili ABA liga), ali nisu bili konkurentni kao prosle sezone. Sledece ce im biti jos teze jer ostaju bez najboljeg igraca Evansa, bice jako tesko opet iskopati novog Walkupa, Pangosa, Evansa, stranca koji ce nositi ekipu.

 

Sutra ili prekosutra poslednje cetiri ekipe u EL.

Edited by goldberg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Прва петорка:

Џејмс, Болдвин, Хезоња, Монеке и Лесор

Друга петорка:

Ларкин, Хауард, Хејс Дејвис, Шенгелија и Весели

Одличне сезоне свакако и од Кампаца, Ниба, Нана, Митоглуа, али само 2 петорке се бирају неко мора извисити.

Тренер сезоне: Душко Ивановић

МВП: Мајк Џејмс

Дефанзивац: Грент

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Najbolja petorka:

James, Baldwin, Hezonja, NHD, Lessort

MVP: James

 

Najgora petorka: 

Chiozza, Samar, Lazarević, Davidovac, Tobey

LVP: Davidovac

 

Najbolji trener: Ataman

Najbolji defanzivac: Grant

MIP: Mitoglou

Rising star: nebitno, ako mora neka bude Biberović

Najveće razočarenje: Armani

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, goldberg said:

Njima su u prvih deset igraca po ucinku ove sezone bili Dunston (skoro 38 godina), Bellineli (38 godina), Hacket (36 godina), Shengelia i Polonara (po 32 godine).

 

Mislim da je sada jasan Čovićev plan, za jedno tri godine sa ovim rosterom eto nas u Top 10.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...