Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Mali Giedraitis mi je prototip litvanskog pleja. Moze pretrcati 20km, zilav, dosadan, pogadja kad je sam, sve ostalo ispodprosecno. Kao da ih u fabrici prave.
Realno nemaju oni neki talenat, unutra su i dobri ali spolja baš tanki( Litvanci), moraju na taj način da se uvode u el ili repku.

Послато са SM-A135F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

Tri lopte izvadio iz džepa Punteru, ja to nisam do sada video nikad.


Sem Alekse protiv Jokubaitisa i Sheja ni ja. 😄 

Zato kazem, uzasno dosadan, agilan i koncentrisan defanzivac ali plafon drugi plej ozbiljne ekipe jer jednostavno nema kreativnog elementa u igri, nema pik en rol, nema ulaz, samo povlaci sterilno kontru i dodaje na niski post. Neverovatno da igrac sa takvim predispozicijama i takvom etikom i inteligencijom ne moze da doprinosi vise u kosarci. 

Prateci mladje kategorije Litvanije dosta dugo me to uopste ne iznenadjuje. Sablonska im je dosta kosarkaska skola, cista disciplina i radna etika sa defanzivnim fanatizmom, bitno da im ekipe od 15 godina igraju po 3 varijacija zonskih odbrana savrseno i da neki balvan od 2.20m terorise protivnicku decu od 15 godina. Epilog je ekipa kao Zalgiris. Bez talenta ali borbena i disciplinovana.

Edited by Problem sa licnim greskama
typo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Markoss said:

 

On se zestoko zajebao sa tim "big dreams" stavom. Da je potpisao za Zvezdu sa misljenjem da ostane ovde bar jos godinu ili cak i dve, bukvalno bi bio jedan od najboljih visokih igraca u EL. Bas bi imao prostora kod nas. Ovako se resetovao na Efes mod. 

Ne vredi za tim žaliti. Njega prošle sezone ni Real nije mogao zadržati da ne ode u NBA da se oproba. Verujem da ako ga ikad opet pozovu opet će da odtrci ma gde bio.

Link to comment
Share on other sites

Sinoć na utakmici Baskonija Valensija sudio Radović i prilikom pregledavanja snimka (gledali ko je zadnji imao kontakt), kaže - vidi se da je crnac poslednji igrao 😂

Edited by Bad
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, MrTripleDouble said:

Zbog iste stvari pre par godina u CL rumunski sudija stavljen na stub srama, nesto ne verujem da ce se u EL ista cuti o ovom slucaju.

Problem je nastao jer je upotrebio reč negru, koja je shvaćena rasistički, pa su ga nakon istrage oslobodili odgovornosti jer jer se na rumunskom tako kaže crnac a ne crnčuga ili nešto slično.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, СтелаРоса said:

Brate...

Jbg, brate, ne mora sve kroz navijacke naocare...

Momak je izuzetno tehnicki potkovan kosarkas, vizljast je i krakat, a pokreti su mu smooth, skolski, kad ga vidis kako se krece, dribla, dize se na sut - sve vristi "KOSARKAS"... Jos kad mu ulaze sutevi kao juce - kosarkaska poezija, pa makar bio i sa susednog, a ne naseg brda... Jos kad je s druge strane Ulanovas koji mu vise deluje kao izbacivac iz nocnih klubova, utisak je pojacan...

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Geronimo said:

Jbg, brate, ne mora sve kroz navijacke naocare...

Momak je izuzetno tehnicki potkovan kosarkas, vizljast je i krakat, a pokreti su mu smooth, skolski, kad ga vidis kako se krece, dribla, dize se na sut - sve vristi "KOSARKAS"... Jos kad mu ulaze sutevi kao juce - kosarkaska poezija, pa makar bio i sa susednog, a ne naseg brda... Jos kad je s druge strane Ulanovas koji mu vise deluje kao izbacivac iz nocnih klubova, utisak je pojacan...

Ma kakve navijacke naocare, rekao si da je kosarkas sa velikim k. 😂
 

Inace se sve slazem, brutalan igrac

Edited by СтелаРоса
  • Like 2
  • Ha-ha 8
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Shonewizard said:

 

 

Je li ovo vodi neko naš i troluje javnost? 😅

 

Pisao sam jos prosle sezone da postoji admin Partizanovac na El instagramu, tada je delovalo smesno nekima, ali je sada vise nego ocigledno.

 

Ako nekom nije jasno nakon ove objave ne znam sta bih rekao. 

 

I ove sezone je bio jos jedan od dokaza u vidu pesme sef stanice koja je poznata samo ljudima odavde i zbog cega se kaci, zanimljivo je to su kacili u komentar tek nakon sto je Dusko otisao iz Zvezde.

 

Malo li je Partizanovac na celu El plus Zeljko koji je tatko na organizaciju Evrolige i verovatno ima i veci uticaj nego Bodiroga ili onaj litvanac direktor Evrolige zaboravih kako se preziva, malo je sto nam dodeljuju abaligaske sudije u El a znaju da se trazilo izuzece svega par tih sudija i mogu da nam dodele 37 ostalih sudija (i da se zna da Zvezdi i Partizanu jedinima sude Aba sudije u 2 takmicenja a drugima ne sude sudije iz domacih liga u El), pa onda se desavaju previdi al koga briga znaju da se to se sve zaboravi jer se ne kraju samo tabela pamti. Malo su tekstovi sa B92, onaj presmesan sa Sport Kluba gde su sudije rekle nekom a oni prenose i u naslovu stavljaju kao da su se sudije licno oglasile, da ne idem do nekih telesportova i ostalih, sve do Tegeltije koji je zaposlen u Partizanu i kaci oni objavu da se bude Zek Ledej jer sa njima ne moze drugacije ( protiv cega tacno, protiv igraca i trenera koji niti se tuku niti povredjuju druge igrace niti pevaju pogrdne pesme niti pokazuju srednjake, dolaze do centra da se pozdravljaju, ne daju neprimerene izjave, stite protivnicke igrace kada izlaze iz hale itd.) , sve to je malo, dajte da ih zajebavamo i provociramo i sa zvanicnih Evroliginih naloga. Ali zna se ko je jedini krivac za ovakvu atmosferu i ta mantra se vrti neprekidno... Mozda nekom ko moze da potisne sve sto ima kod sebe. Teren i oni koji direktno ucestvuju u sportu su najvazniji, to ko ne razume, ne gleda na sport na pravi nacin.

 

Dokle to ide sa neprofesionalnoscu da je admin jedne popularne grobarske stranice (Krtola) juce okacio stori da mu El gleda storije koje kaci. Znaci ne samo da je neko ko simpatise Partizan u odnosu na Zvezdu, vec ocigledno Partizanovac i to vrlo verovatno i zagrizeni s obzirom da prati navedenu popularnu ostrascenu navijacku stranicu koja kaci slike recimo pre neki dan poput "sa njima ni u crkvu" i ostale oblike nenormalne da kazem bolesne mrznje koje prelaze sve granice sportskog rivalastva. Inace kad smo kod te parole da tako kazem, sad se setih, jedan forumas sto je pisao juce na zalbama o malicioznoscu, kakav paradoks,  je napisao isto ovo kad je bio slucaj Mirotic (nije dobio ni dana bana samo mu je bio izbrisan komentar) a najludje od svega je sto par meseci kasniije odnosno skoro kad je bio mec sa Armanijem pisao kako on i ne ide u crkvu i kako je komunista. Znaci kaze s njima ni u crkvu a ne ide u crkvu. Sta reci na to... Toliko daleko ni Kuper nije isao. (zapravo je generalizovao i napisao "mi smo komunisti i ne idemo u crkvu" a ne "ja" i tu takodje nije dobio ban za generalizaciju). Onda dobijem 25 dana gde se navede da nema nista konkretno u pojedinacnim upisima za ban, ali ima u celom opusu... Tako nesto nisam procitao u pravilnicima kao razlog za ban, no dobro, i to masala solidnih 25 dana. Samo mi je malo ludo da dobijem 25 dana gde nema nista konkretno u nekom upisu a taj forumas (siguran sam da bar neko iz administracije zna o cemu pricam) ne dobije ni dana, mrtav ladan ovde okaci "sa njima ni u crkvu" i "nikada nista vise", sa sve uzvicnicima i velikim slovima cak. Ono maksimalni oblik mrznje, cak se moze smatrati i verskom netrpeljivoscu sto je jedan od najtezih prekrsaja. Kao i ovo za generalizaciju sto nikada ne promice i za neke banalne stvari su se dobijali banovi za generalizaciju, ali tada je eto promaklo kod istog tog forumasa. I on dodje da prica o malicioznoscu i to mu takodje prodje. Ja sam dobio jedan ban i na upis na zalbama, cisto da udje u zapisnik.

 

Da se vratim na objavu, dakle ta stranica na kojoj mozete videti da im gleda objave admin sa El naloga cak nije ni stranica poput njuza koja je za siroke naredne mase i plus nezvanicno glasilo kluba (al i oni su neretko skloni trovanju a nezvanicno su glasilo kluba sto svi znaju, plus imaju ogroman broj pratioca i nekakvu dozu odgovornosti jer mnogo navijaca slepo prati informacije tamo i sta se napise a mogao bih da izvucem na desetine dokazanih neistina sta su pisali sto za nas klub sto i za svoj) pa bi razumeo da njima prate objave sa profila mada i to je nekako neprofesionalno ako ih vec ne pratis zvanicno a ne bi trebao. 

 

Bez obzira na ciju stranu navlace, cak bi mi bilo neprijatno da to rade za nas u takvom obliku i to u kakvom momentu kada su uzavrele tenzije pod kosarkaskim nebom Srbije zbog dosta naboja u derbiju i narednog dana, malo je rasprava na sve strane, svestan si da pola Srbije ne podnosi tog igraca jos i dodatno nakon ovog derbija i onda okacis naredni dan tog igraca posebno.

Mozda je to simpaticno navijacima Partizana masovno koliko vidim, ja razumem i da ga oni vole i kace na svoje stranice ili bilo gde ali zaista nije normalno da to zvanican nalog Evrolige radi to u ovom trenutku jer taj Partizanovac je to ocigledno svesno uradio. Pritom neosporno izlaze iz okvira profesionalnosti s obzirom da se radi o zvanicnom nalogu i da to nije neki portal kosarkaski dakle svesna provokacija navijaca (a i igraca zbog niza dogadjaja) naseg kluba ovim, sa zvanicnog El naloga sa nekoliko drustvenih mreza.

 

  • Ha-ha 9
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Zach je stari meme materijal, scenario gde grobar sa EU papirima se zaposli u Barseloni kao Social Media Executive (imaju trenutno jedan opening baš za tu poziciju, ako neko ispunjava uslove...) i onda bude spreman da istu žrtvuje da bi provocirao navijače Zvezde... ti ne zvuči malo nategnuto? Oglas je postavljen pre objave, čisto da ne odeš u tom smeru... 😄 

 

Zach nervira isključivo navijače jednog od 18 klubova u EL, sve i da EL content masteri znaju za tu činjenicu, poprilično sam siguran da ih ne zanima kada postavljaju ovo poskakivanje kod auta Žalgiria. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, pierre van hooijdonk said:

Zach nervira isključivo navijače jednog od 18 klubova u EL, sve i da EL content masteri znaju za tu činjenicu, poprilično sam siguran da ih ne zanima kada postavljaju ovo poskakivanje kod auta Žalgiria. 

Ne druze, ne nervira navijace poskakivanje kod auta. Nervira ih (nas) konstantni prljavi potezi istog igraca, bez promisla savesti da moze da povredi nekog. Necu reci da mu je to namera, ali necu ni iskljuciti.

Svaka cast za igru, jako dobar igrac, ali jako prljav i bezobrazan.

 

Necu ulaziti u dalju diskusiju da ne odvedemo temu na drugu stranu.

Link to comment
Share on other sites

@pierre van hooijdonk u samom klipu nema nista sporno. Razume se kontekst u kom momentu se kaci klip. Dao sam jos nekoliko cistih primera oko tog admina, da ne bude da je ovo izolovan slucaj sa Ledejem.

 

@Barkley#34 Nisam mislio na tebe, niti na bilo koga sa foruma. Inace ovom prilikom bi pohvalio tvoje upise sa kkp teme, bukvalno jedine objektivne na toj temi poslednjih par dana. Steta sto ti odlicni upisi lajkuju vecinom navijaci Zvezde umesto svi da se slozimo oko njih. Ocigledno da deo ljudi, da ne kazem vecina a svakako znacajan deo s obzirom da ne pise puno ljudi na toj temi kao kod nas, posto vidim koje ostrascene upise lajkuju a te ne na primer, ocigledno i ne zele objektivnost iako to pise navijac Partizana sa sijaset cinjenica koje si slikovito objasnio koji je ujedno i osudio i odbrani Ledeja na jedan posten nacin gde ima i samokritike i samopostovanja, objektivno i jednostavno, bez prenaglasenih emocija. Ne kazem da ovde neko polaze tapiju na objektivnost, niti da moramo da se slozimo u svemu, ali kada bi se svi trudili da budemo objektivni kao Barkli, ovaj forum bi bio jos lepse meste i vise bi se slagali ljudi a uz ocigledne razlike u pogledu na mnoge stvari, bolje da potenciramo u cemu se slazemo nego u cemu se ne slazemo.

 

Svecom trazim ljude ovde s kojima mogu da se slozim oko necega, cak i nisam pisao u pravcu Zvezda je pokradena i sudili iskljucivo u korist Partizana, pisao sam da su sudije uzasno sudile i da je ocigledno da pojedine sudije ne prave ovakav cirkus u El a prave u Aba derbijima godinama unazad. Valjda svako normalan zeli da utakmica traje 2 sata (kao sto traju u El) a ne uvek u Aba po 2ipo ili i 3 sata kao par puta, da sudija ne gleda snimak 100 puta, da ne navlaci paznju na sebe toliko i da se trudi da bude sto neprimetniji i da fokus bude na kosarci i igracima. Dao sam i ideju o stranim sudijama, mislim da bi to islo oba klub u korist. Ali posto to pisem ja ti upisi se ismevaju i sve je to spinovanje, nate... Evo idealna prilika posto ni Zvezdi (20 godina unazad) a sada vidim ni Partizanu (kako Zeljku koji ga je psovao vise puta tokom meca, kao i Savic kada je isao u tunel, a vidim i da su navijaci kkp masovno nezadovoljni sudjenjem) eto prilike da se ova dva kluba sloze i traze izuzece barem Pukla sa derbija. Aba liga ima cak 57 registrovanih sudija. Nece biti smak sveta ako ne sudi Pukl vise derbije, dodao bih i Boltauzera i Javora i mirna Backa, ali ajde barem oko Pukla da se slozimo pa makar i mi ovde ako vec klubovi ne mogu.

 

Dakle 57 sudija, konstantno guraju trojicu u derbijima (ranije isti slucaj protiv Buducnosti), Zvezda se konstantno zali sto pre meca, sto tokom meca opravdano, sto nakon meca i tako x godina unazad. I opet i opet iznova ih dodeljuju i vrapci na grani znaju da ce ih dodeliti za plej of Aba lige u svakom mecu po jednog a ponekad i po dvojicu od njih. Gura se prst u oko svaki put time a taj koji to radi ili to radi namerno ili nije ni svestan toga. Menadzment Aba lige je jedna teska lakrdija i itekako imaju svog udela sto se tice tenzija, barem oko ovoga, a sudjenje je znacajan deo tenzije tokom meca, verovatno i najveci osim ako nema nekih incidenata na terenu. Sta znaci tesko im je za sudjenje? Manite me tih prica, profesionalci su i generalno preiskusne sudije koje su sudile hiljade meceva u karijeri i desetine da ne kazem stotine derbija ako racunamo i druge derbije. Znaju pravilnik napamet, sudi po pravilima. Vrlo prosto. Jasno mi je da nisu roboti i da ne vide uvek sve u milimetar cak i ako ih je trojica, sve do par gresaka je opravdano. Ali mi pricamo o redovnih 10ak gresaka tokom maltene svakog derbija, nebitno na ciju su stranu te greske a bude ih neretko i na obe strane solidan broj gresaka. Ako ne mogu to da iznesu neka sami odustanu od sudjenja derbija, sigurno ima mladjih i perspektivnih sudija koji bi se dokazivali u derbiju postenim sudjenje i tako probijali ka El.

Link to comment
Share on other sites

Koliko me nerviraju ovi pokušaji iznuđivanja faula "na šutu". Još se Mumbru buni. Dao bih mu isključujuću. Prvo jer je tražio var, a onda i jer se buni.

 

Je l' realno da nemaju trunku objektivnosti.

 

Edited by uvrnuto
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, uvrnuto said:

Koliko me nerviraju ovi pokušaji iznuđivanja faula "na šutu". Još se Mumbru buni. Dao bih mu isključujuću. Prvo jer je tražio var, a onda i jer se buni.

 

Je l' realno da nemaju trunku objektivnosti.

 

 

Meni je ok da traži da se pregleda situacija, potencijalno 4p iz jednog napada, ali za to što je nastavio da se buni, nemam objašnjenja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...