Jump to content

alpaka Bereta Sida

Član foruma
  • Posts

    5,624
  • Joined

  • Days Won

    5

Everything posted by alpaka Bereta Sida

  1. Glavna defanzivna boljka Bostona je sto ni Zinger ni Horford nisu u stanju braniti pick ni na koji drugi nacin sem dubokog dropa. Svaki pismen trener ce to iskoristiti i generisati ogroman broj otvorenih trica. Tillman bi tu trebao pomoci, pokretljiviji je od obojice. Heat je bez Butlera i Roziera ipak suvise limitiran talentom da taj problem zelenih iskoristi no to ce im u PO kad tad doci na naplatu. To plus redovno glavinjanje 1 na 5 u napadu.
  2. Spo bi trpo ove zelene jadnike taman da mu ja igram prvog pleja
  3. @Miki28 Teoljub cisto da imamo ovo ovdje kad naredni put krene mitomanija o ofirnom guranju Lakersa od strane lige ove sezone
  4. Lol zbog ove price da je dominirao zbog masti haha
  5. Shaq bi bio GOAT da je pazio na kilazu i fizicku spremu lol
  6. Bucksima je problem sto Brook nikako ne moze pratiti ovaj tempo kojim igraju Pacersi, a bez njega i Giannisa oni nemaju bukvalno nikakvu odbranu. Sinoc su Pacersi imali ofanzivni rating 137.
  7. Ne osjecam ama bas nikavu potrebu ista smisleno replicirati osobi kojoj je 95% na ovoj temi Lakerse se gura i pokusava im se nastimat titula. To bi doista bilo klasicno gubljenje vremena.
  8. Belosvetska zavera Silvera i citavog NBA da se Lakersima i LeNarativu nastima titula. Razotkriveni su.
  9. On je kvalitetan suter, ta trojka koju je pogodio nije nista sto nije pogadjao i tokom sezone. Probem je sto je dosta tanak skakac i potencijalno ozbiljna labilnost protiv ekipe koja je ogromna i puno napada ofanzivni skok.
  10. Prince je koristan kad ima limitiranu minutazu. Ako ga krenes previse forsirati dobijas igraca koji vise steti nego sto doprinosi. Ja se samo nadam da se nece okrenuti idiotskoj petorci sa Princeom na 4 odnosno istovremeno Rui i LeBron na klupi. To je tek recept za epsku katastrofu.
  11. Forsiranje Princea ispred Ruija moze samo jos dodatno pogorsati skok koji ionako gubimo. Rui nije skakac kakav bi trebao biti uzevsi u obzir gradju ali Prince je tek katastrofalan skakac za trojku. Zdrav i u takmicarskom ritmu Wood bi tu dosta znacio. Kvaitetan skakac i dovoljno dug da barem rotira, a u napadu ima sta ponuditi.
  12. Problem je sto je uopce dopusteno da utakmicu koja je isla ko po spagi tako lako uvedu u egal. Sve sto se poslije desavalo je manje relevantno, i da su dobili sinoc u onoj zavrsnici opet bi ostao isti problem zasto je tako lako prosuto 20 razlike. Mi se njima apsolutno nikad ne bi vratili sa -20 jer za razliku od nas imaju trenera.
  13. Iskreno ne ocekujem nista od njih dvojice u PO kosarci nakon 2+ mjeseca pauze.
  14. O tvojim intelektualnim dometima najbolje govori to da predjes u vrijedjanje cim neko ne popusi tvoju mentalnu gimnastiku. Iskreno mi te zao.
  15. O ovom tipu apsolutno iracionalnog hejta i nipodastavanja LeBrona sam danas pisao.
  16. Za DLoa ima itekako osnova da ne moze biti faktor dok za Ruija smo prosle godine vidjeli da moze biti itekakav faktor. Uostalom vidjecemo ih obojicu u G3 i G4 mada ja tu nista ne ocekujem jer sam siguran da ce polupismena karikatura na klupi opet sve usrat, a Malone takve poklone nece nikad propustit. Ove sezone je LeBron igrao od lopte vise nego ranije i sasvim je korektno funkcionisalo. Russell je kvalitetan razigravac, Reaves kao sekundarni kreator takodjer kvalitetan. Ofanzivni playbook koji imaju Lakersi je odlican, to se pokazalo mnogo puta ali dzaba ti top dizajneri setova kad ih svako malo odbijas koristiti. Da je Nick Nurse ljetos doveden, a ova budala nogirana apsolutno sam siguran da bi ova ekipa imala kud i kamo bolji seed u RS i ovakve stvari se ne bi ponavljale citavu sezonu. Idiotima teba zabranit ulazak u sve dvorane u NBA. Samo brukaju Nikolu. Definicija cobana sa 3 zuba u glavi.
  17. Hendlanje ega i man management je vjerovatno i najbitnija stvar za trenere u top klubovima. Pep je recimo imao tu srecu sto je jedini egoista kojeg je vodio Ibra, a i to je puklo u godinu dana. U Bayernu i Cityju nije imao tih problema jer nije imao nijednog globalnog superstara do dolaska Haalanda, a ni on se ne cini kao neki egoista. Messijev ego je postao problem u Barci tek kasnije kad je svake sezone poceo traziti povecanje plate sto ih je uz promasene transfere i opcenito ogromne plate dovelo do toga da su u finansijskim problemima.
  18. Prvi napad nakon sto je Jokic presao na Ruija je rezultirao cistim zicerom. Nakon toga je AD iz seta dobio loptu na strani protiv Gordona i rijesio ga bez problema. Iz svakog seta kad je Gordon bio na Davisu je generisan kvalitetan sut. Na kraju meca takodjer. Dva puta prosao spanski pick sa Russellom kao screenerom u ledja Gordonu i LeBron do obruca, treci put KCP pao i LeBron imao onu otvorenu tricu koja je izasla. Znaci nije do Gordona na Davisu nego do toga sto se pocelo divljati. Isti pattern je bio i u G1 i u G2 i na nivou apsolutno citave sezone. Nema ama bas nikakve razlike. Zbog toga su ispustane prednosti i protiv kud i kamo losijih protvnika od Denvera. Nikakva nuklearna fizika nego nesto sto je toliko ocito svakome sem staffu Lakersa koji po svim prilikama ni ne prate ove stvari, a to bi im morao biti posao. Ovo jednostavno nije tacno pa makar ponovio to jos 3 hiljade puta. U utakmicama gdje je playcalling rate bio preko 55%, ova ekipa Lakersa pored svih problema s povredama i nedostatka POA defanzivca fakticki citavu sezonu ima score 19-2. To je uzorak od cetvrtine sezone. Ekipa koja nema kvalitet ni uz pomoc filmskih trikova ne moze imati takav score kad je utakmica pravilno vodjena. Ovdje je opet isti razlog. Bez LeBrona na parketu ova ekipa i dalje ima i dovoljno suta i dovoljno pritiska na obruc da generise kvalitetne suteve. I generisala je svaki put kad je organizovano kako treba. Freelance nije kada igraci krenu solirati nakon sto primarni set ne prodje nego kad bukvalno ne vrte nikakav set nego odmah po prelasku na napadacku polovinu krenu sa soliranjem. U G1 recimo Denver je u svakom cetvrtini imao preko 65% organizovaih napada sto je pokazatelj koliko je fenomenalno to vodjena ekipa. Opet kazem, isti je pattern citavu sezonu. Nije Denver nikakav ekskluzivitet niti je neka prilagodba Denvera natjerala Lakerse da prestanu igrati organizovane napade. Da su oni nastavili igrati organizovano pa Denver prilagodbom zatvorio sve opcije onda bi se moglo reci da je ekipa ostala bez rjesenja i GG WP. Imas uostalom na tom twitter profilu sve objasnjeno. Takve rupe u igri bi moguce i prosle protiv neke losije ekipe (proslo je protiv Pelikana u play-inu npr kad je playcalling bio jedan od najgorih u citavoj sezoni) ali protiv Denvera koji je sampion, ima najbolju petorku u ligi i vrhunski je vodjena to apsolutno ne moze proci.
  19. Nek ga taman povede sebi u Sombor da mu timari konje, on mu je najbolji suigrac u ovoj seriji.
×
×
  • Create New...