Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

4 minutes ago, DameTime said:

 

Pa ja mislim da je Bogi sve to pokazao u tekmama protiv Litvanije i Kanade. Mislim jbg, najmanji problem danas je bila Bogdanova kapitenska uloga.

Ne sporim. Bogdan je odlican kapiten i ovo je njegova ekipa. Ali, konkretno ova prilika je bila zavrsni ispit za Tea da konacno uzme zlato. Bogdan je izasao na Teov ispit. Karmicki je Teo morao biti ovde

Link to comment
Share on other sites

Bravo momcima, cestitke na odlicnom drugom mjestu i osvojenom srebru. Borili su se kao lavovi, i neki od njih i pregorili u toj velikoj zelji. Srce mi je ponosno na njihov trud, fantastican uspjeh, hemiju i stil kosarke koju su pruzali citavo prvenstvo. Totalna kosarka, bravo!

 

Sto se tice finala, bas nas je poremetila povreda Dobrica, citavu koncepciju u odbrani, rotaciji igraca, cak i postavkom napada. Njemci su igrali sa bas visokom postavom, i zao mi sto se nismo adaptirali najbolje na njihovu igru. Oni su u jednom trenutku imali Srudera kao jedinog ball handler-a, i kad smo postavili malo visociji presing, napravili su 8sec TO. Da smo nastavili sa visokim presingom, i pokusali tako da ubrzamo igru, poremetimo njihov pozicioni napad, imalo bi mi smisla igrati sa standardnom/ili niskom postavom. Zao mi kao plan B, sto nismo probali i mi sa visokom postavom npr. Davidovac, Petrusev i Milutinov, gdje bi iskontrolisali reket, a uz to imali takodje dvojicu potentnih sutera koji bi prosirili reket za Milutinova. Ovako su nam skroz unistili unutrasnju igru. Sve to na stranu, opet je jedna trojka rijesavala utakmicu, nas suter promasi iz coska, njihov centar pogodi i to je to.

 

Sve u svemu, i vise nego sto sam ocekivao, ali ostaje mala zal, da osim Avrama (i malo Petruseva) nismo imali igraca koji je pokazao zube i pobjednicki mentaitet.

  • Like 17
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Redstar0356 said:

Ne sporim. Bogdan je odlican kapiten i ovo je njegova ekipa. Ali, konkretno ova prilika je bila zavrsni ispit za Tea da konacno uzme zlato. Bogdan je izasao na Teov ispit. Karmicki je Teo morao biti ovde

 

Ovo je baš zamena teza, ali emotivno sam ispražnjena pa se ne bih objašnjavala.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne bih pokretao tu temu opet ni najmanje ali aj sad kad već ide šta bi bilo kad bi bilo uz to da se ogradim da ne znam ni ja niti bilo ko šta se desilo i je li ispravno ili ne već samo gledajući sa košarkaške strane, sa Teodosićem mislim da bi imali sad i evropsko i svjetsko.

 

Da dopunim samo, mislim sa Teodosićem u ovoj i ovakvoj utakmici. To da li bi sa njim i stigli do finala je pitanje. Dakle mislim samo na ovu utakmicu. Isto kao što mislim da bi je sa Dobrićem dobili

Edited by jabadabaadu
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, srlepajce said:

Respekt za Karija kako u 74.god kontrolise ekipu . Momci su delovali ko jedan u pobedi i porazu. Slusam izjave i svidja mi se sto je sve lose stvari prihvatio na svoja pleca, nijednu losu rec uputio igracima. 

Kapa dole kako mu izgleda ekipa 

 

Rekao je Kari da je sve više vezan za ovu ekipu, čini mi se da su svojom željom i voljom probudili nešto i u njemu tako matorom... ❤️ Toliko o tome da igrači ne žele da se odazovu reprezentaciji zbog njega - KARI'S ON FIRE! 

Edited by DameTime
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Just now, Шеф стручног штаба said:

Есам ти реко!

Едвардс је овде баш проблематичан, ни у Америчкој екипи ми није био најбољи.. 

 

Meni su i on i Luka problematični, moralo je biti mesta za Brooksa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, diego said:

Kakav Luka bre u petorci, smesno... 

Luku su morali staviti, sve i da su u grupi ispali. Covek je jedini od ovih najvecih NBA zvezda, cije se ucesce nikada ne dovodi u pitanje na ovim turnirima, tako da verujem da je odluka bila vise usredsredjena da mu se slucajno ne povredi ego. 😄 
Inace i ja mislim da ne treba da bude u top 5, iako je opet vodio ispod prosecnu ekipu do 1/4 uz dobru staitstiku i sjajan mec protiv Australije.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, berti said:

Razmisljam da su danas 4 dogadjaja i da bih bio zadovoljan sa 2:2. Da dobiju kosarkasi i Novak. Na kraju ce samo oni slepci fudbaleri da dobiju.

Dobijaju sad svi nasi do kraja, preveliku su zrtvi kosarkasi napravili, i ta energija mora da se vrati.

Link to comment
Share on other sites

Energy low...Ako je Bogi bio pod virusom, Militnovu povrdjen mišić, pa Dobri koji izvrće zglob u 2.minutu ....Nemci kvalitetni, našpanovani, nismo imali šansu. Gudurina 3,  bačena lopta u aut, za suze, one ozbiljne muške suze. Klincima ne zameram ništa, osetili tvrdo i veliko finale...Sad samo glava gore. Volim reprezentaciju, družinu, kakva je bila ova naša....Zombiran pišem vama ovde, jer mi lakše.

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Dosta bitna stvar za predstojeću sezonu je koliko će ovi mladi nba igrači igrati. Tu mislim na Petruševa, Jovića pa i Pokuševskog. 

 

Petrušev potencijalno može da napravi veliki iskorak, u ekipi je sa jednim od najdominantnijih centara današnjice što znači da ima prostora za veliki napredak. Ono što je loše je što to može otići i na drugu stranu da ne dobije nimalo prostora i unazadi se. 

Jović je u organizaciji koja maksimalno ozbiljno pristupa svakom igraču, ne vjerujem da bi ga zadržali da ne računaju na njega i on potencijalno može napraviti nakveći iskorak. 

Pokuševski mi je misterija. Mnogo talenta ali morao bi imati neku ludu sezonu da bi uopšte i upao da igra, ako svi budu dostupni. A mislim da bi imao šta da pokaže itekako.

Link to comment
Share on other sites

Vrlo je teško,gotovo nemoguće dobiti finale u kojem nosioci i najiskusniji igrači odigraju jedno poluvreme kako treba. I to Bogi ono prvo. U drugom se nije video*.. Dobili smo najgora izdanja Gudure i Milutinova*. Jović kompletni non faktor.

* obojica izgleda sa nekim zdravstvenim problemima i povredama.

Mi smo finale verovatno izgubili u trećoj četvrtini kad je napad potpuno stao. Imali smo niz pogrešnih napada,loših šuteva,nelogičnih odluka..dva puta brzali i grešili u kontrama. Ipak su igrači poput N.Jovića i Petruševa još zeleni za ovakvu utakmicu.

Nas su u meč vratili Aleksino ludilo i Nemci koji su se zasrali od pobede. Nažalost,nije imao ko da uzme ponuđeno i iskoristi. Svejedno,po meni ogroman uspeh. Otišli po olimpisjku vizu,vratili se sa srebrom. Ja ni tu vizu nisam video u njihovim džepovima,iskreno.

Svaka im čast na rezultatu..moje mišljenje je da su prilično prebacili očekivanja. Da,stvarno o'ladite sa pljuvanjima.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

Dugo smo zajedno. 'Ajmo sada da probamo da napravimo još jedan uspeh i da uzmemo zlato. Rekao sam im da sam ponosan na njih. Ovde smo od 17. avgusta, kao porodica smo. Sve ih volim i tako smo se našli. Oni veruju u to što radimo, ja verujem njima. 

 

Kari ❤️

  • Like 5
  • Love 9
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Mozda lupetam pod naletom emocija, ali sam ubedjen da bismo nekako ukrali pobedu da je Kobra ostao citav. Njegova povreda je poremetila citavu koncepciju tima

Nemamo mi bog zna kako dugačku i kvalitetnu rotaciju da bismo tek tako prevazišli povredu startne trojke. Pritom je u polufinalu pružio odličnu partiju u oba smera, moglo se razumno očekivati da če je ponoviti. Reče Princeton iznad, poremetilo je to celu rotaciju tokom čitavog meča. Da li bismo uzeli zlato ne znam, ali bismo imali znatno veće šanse nego ovako.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...