Jump to content

Sombor Shuffle

Član foruma
  • Posts

    1,065
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sombor Shuffle

  1. Nije problem u tonu, vec u samom cinu. Dobili su priliku da ga predstave kao dobitnika nagrade, a on izadje sa pricom "ne mislim da si zasluzio". Kao da pricamo o studentu koji polaze ispit, pa ga pustas, a ne o najboljem igracu u sezoni. Ne samo sto je zvucalo ruzno, vec je i ekstremno neprofesionalno. Sasvim je okej da ima svoje misljenje, mislim da mu niko ne prigovara zbog toga, ali vec je odluceno, pobednik je odabran, receno je sta ima da se kaze. Uruci nagradu, cestitaj, pa kad se okonca ceremonija pricaj o tome do mile volje. A Sek inace obozava da skrene pricu na sebe, i tokom Goberove dodele je pricao kako je bio top 10 u blokadama i sl. Sto videh negde komentar, da je njemu neko ovo uradio, ceo zivot bi morali da slusamo o tome, iskoristio bi svaku priliku da pomene.
  2. Veliki igrac, ogromna telesina, sicusni covek. Cestitke Jokari na vise nego zasluzenom priznanju. Steta sto nisu malo bolje okolnosti i sto nije dobio prosle godine, kad su gazili nemilosrdno, ali sta da se radi. Mozda ovo bude okidac, da se preokrene sezona, videcemo.
  3. Lik je kao neko ko je najozloglaseniji po takvim ispadima uspeo da zavrsi sa samo 1. utakmicom suspenzije za ono sto je uradio Sabonisu, zalio se povrh svega na to, naredne sezone 2 velika ispada i konacno duza suspenzija, gde je ladno krenuo sa pricom kako se oseca kao da ga ne vole pa mu se zbog toga to desava, razmislja o povlacenju i kako je valjda on zrtva u celoj prici. Dzamal je dobar lik i koliko se secam nije imao ranije ispada vrednih suspenzije, ali sam cin ubacivanja necega u teren je morao biti kaznjen suspenzijom. Kazem ovo iako bih svakako uvek radije voleo da igra nego da gleda sa klupe.
  4. Povodom situacije sa Marejem, u potpunosti razumem zasto je bio besan kao ris. Da ti odjednom prirede ovako nesto u najbitnijoj utakmici sezone, u tvojoj hali, pred tvojim navijacima...nepravda boli jbg. Insinuiranje sa suskama, da su eventualno potplaceni - razumem zasto nije dobro za imidz lige, ali ni sama liga nije doprinela da se takve sumnje u startu pobiju, vec samo kazne one koje dovedu u situaciju gde se sa pravom osecaju kao da su pokradeni (a videli smo nekoliko takvih situacija samo ove sezone) dok sudije nikad nisu krive. Sa te strane, ko ih j. ne zalim ih ni najmanje. Ipak, ono sa ubacivanjem stvari na teren je apsolutno nedopustivo, i ozbiljna je sramota sto nije suspendovan. Klasicna situacija, pustimo sudijsko izivljavanje, koje dovede igraca na granicu pucanja, prouzrokuje da napravi sranje, ali ajde da ga ipak ne suspendujemo, jer nije dobro za seriju, pasce gledanost i rejtinzi. More upravo ovo je dodatni razlog, zasto je presedan izostanak suspenzije ovde. Jer ce ovo dati opravdanje pravim psihopatama, poput Drejmonda i slicnih, pa cemo jednog dana umesto peskira videti kako plasticna flajka leti u neciju glavu. Pa ce biti "kako je Marej mogao" i sl.
  5. Nakon sto sam hladne glave pogledao snimak, moram prvo da uputim jedno javno izvinjenje Salu na stranu, ali stvarno mi je ponovno gledanje potvrdilo sve sto sam video i uzivo. Prosto nema tu govora o nekoj plejof odbrani i kriterijumu. Vise kontakta u borbi za poziciju i neke stvari tokom prenosa lopte je ocekivano i pozeljno pustiti. Ali faul po rukama je uvek faul, cak i u "odbrani 90ih", prica koja se niotkud pojavila i koju su komentatori prihvatili kao da su pravila resetovana na to doba odjednom. Tauns je trebao biti non faktor, covek je napravio toliko faulova, trebao je komotno da zavrsi mec u 1/2. Ostaje nejasno zasto su se na ovo odjednom odlucili, ali gledajuci sve ostale utakmice ovog plejofa, kao i prvu ove serije, nista slicno nije bilo dozvoljeno. Drago mi je da je dosta analiticara koji generalno vole i prate kosarku zbog same igre, a ne narativa i prepucavanja, prepoznalo istu stvar. Evo jednog odlicnog tvita na temu Video sam i da je Endi Bejli bio u hali i pisao da je uzivo to izgledalo dosta gore tj. ociglednije. I pored ovoga, Minesota zasluzeno vodi 2:0, izgleda kao bolji tim, te kao sto rekoh, ne kapiram zasto su napravili cirkus od utakmice. Jedino ako su se bojali da bi moglao da bude blowout bez Rudija, sto se na kraju i desilo, samo u suprotnom smeru. A Minesota odigrala kao i prvi mec, ako ne i bolje. Takodje, mislim da Denver ne moze ovo da okrene, trebalo bi previse stvari da se poklopi, a bez Mareja na 100% nadati se tome je suludo. Ipak bilo bi lepo vratiti seriju u Denver i odigrati jos 2-3 kvalitetne utakmice.
  6. Ovo kako navijaci Lejkersa sebe dozivljavaju kao neki bitan faktor u bilo cemu vezanom za NBA, a popili back to back metle, u sezonama gde imaju generational whistle + sve one malverzacije sa potpisanim ugovorima ispod cene, otprilike me podseca na ono radovanje Beverlija nakon sto je sa Minesotom uspeo da udje u plejin. Nezapamcen nivo odvaljenosti od realnosti. Tako da kapiram zasto se svaki poraz Denvera slavi kao titula.
  7. Ni govora. Ona ocigledna greska gde je KCP bacio sekiricu, sto je smradonja Redzi Miler ponovio 5 puta je bila jedna jedina greska na stetu Minesote citav mec. Prodji kroz snimak, ljudi se nijednom nisu pobunili za jednu jedinu odluku. Jokicu nisu svirali 2 cista faula za bacanja, sto opet ne bi resilo pobednika, Minesota je zasluzeno dobila taj mec. Ali to su ukupno 3 greske na mecu, sto je najblize sto mozes da ocekujes u odnosu na perfektno sudjenje. Veceras, u prvih 6 minuta je bilo duplo vise gresaka, sve na stetu Denvera. 2 cista faula Taunsa, pre onog ociglednog ofanzivnog na Mareju, koji takdoje nisu svirali. Da ne govorim o reach in faulovima i konstantnom igranju odbrane rukama, povrlacenjima sto za dres, sto drzanju za kukove Jokica od strane Taunsa. Plus 2-3 faula po rukama pri sutu. Neuporedive stvari, kao sto rekoh, da prodjes kroz snimak play by play, 15-20 gresaka ces naci u prvom, sve izuzev mozda jedne su na stetu Denvera bile. Bukvalno neuporedivo sa prvom. Cak i pored toga, ne garantuje da Minesota ne bi dobila mec, niti to tvrdim, ali kao sto sam rekao, sramotno je da im das maltene 20 fore na startu, praveci se da je sve u redu, a onda kao kurva sviras sve iste stvari u drugom poluvremenu, da bi stvorio laznu sliku o broju bacanja, faulova i sl. Kad bi onakve odbrane bile dozvoljene kao sto je Minesota igrala u prvom, prosek poena na mecu bi bio 160-170, mozda i manje.
  8. Nista, nadam se da ce gameplan za ostatak serije biti gledanje snimaka Embida, Hardena, Lebrona, Luke i Bransona. Samo ovaj rad bato, apsolutno svaki posed. Ili ona bacakanja i dizanje ruku nakon zaletanja u igraca, sto Tauns radi non stop. Pa ako prodje, prodje. Barem ce se zgaditi svima i mozda bude nesto promenjeno. Plus nece biti prebijeni za dzabaka. Neverovatno kakva sramota, gledam kosarku skoro 30 godina, ne znam da li sam ikada bio ovako ogorcen nevidjenom kradjom u jednoj utakmici, poput onoga veceras iz 1/2. Jedino u ovom rangu je Sakramento-Lejkersi serija 2002 i polufinale SP u Turskoj 2010.
  9. Videli smo da je bilo tako. Ne kazem uopste da i pored toga ne bi dobili, ali ovo je bilo kao da su im dali 20 fore na startu. Ono nema veze sa dobrom odbranom, klasicno batinjanje.
  10. Cestitke Minesoti, odlicna ekipa, igraju vrhunski i zasluzeno vode. Steta sto su im sudije onako sramotno dale 20 fore na startu i bacile ogromnu mrlju na citavu seriju. Sramotna liga, oba meca veceras direktno unistena katastrofanim sudjenjem. Bukvalno za po minimum godinu suspenzije za svu sestoricu.
  11. Sad kad krene "evo dobili su sve odluke" i "Imaju isti broj bacanja", nakon sto su poceli da sviraju identicne stvari kojih je bilo barem 20 u 1/2. Smece od lige, nerealno kakva kradja
  12. Kao sto rekoh, ovo je 20 fore bilo. Citava prva cetvrtina i pola druge. To sto se Denver predao sad na kraju je totalno druga prica u odnosu na to da su brutalno pokradeni dok se pravila razlika.
  13. Da li sam ikada do sada kukao na sudije nakon poraza? Apsolutno nema veze sa tim, ovo je skandal sta se radi veceras.
  14. Ovakav "masterclass" sa 3 faula u istom posedu je dozvoljen 4-5 puta samo veceras. Totalna sprdacina
  15. Minesota je odlicna ekipa i to niko ne osporava, ali to ne znaci da sudije treba da im daju 20 fore da otpocnu mec. Ekipa poput Lejkersa bi sutnula 30 bacanja u ovom poluvremenu, ja ne pamtim da sam ikad video za ceo mec toliko nesviranih faulova na jednoj strani a ne poluvreme. Ovo kao kad gostujes Novom Pazaru u 2. ligi, igraj i pravi se da je sve u redu, faul neces dobiti niposto.
  16. U apsolutno svakom posedu Tauns drzi Jokica oko struka i povlaci ga, ocigledno. Nista se ne svira. Svaki drugi napad reach in, ne svira se. I najveci apsurd, Denver prvi ulazi u bonus u cetvrtini Nista priblizno ovome nije vidjeno od 2002.
  17. Daj nemoj zezati, pa samo 4 odluke su bile na ocim ponovljenim snimcima, ocigledne greske. Jokica su ubili po rukama KAT i Rid citavu cetvrtinu, nije dobio nijedno jedino bacanje. Totalna lakrdija, ovo su nehumani uslovi za igru.
  18. Pa ako bude ovakva otimacina, ovo ni Drim Tim ne bi mogao da dobije. Ovo je najgore sudjenje ubedljivo u citavom plejofu, a ni 1. cetvrtina nije gotova
  19. Prebijanje Jokica dok igraju odbranu, na drugoj strani barem 2 cista ofanzivna faula nesvirana. Ako im je Meloun sve po spisku, ovo je strasno sta rade za sada.
  20. Ovo je smesno, Tauns je 4 faula trebao da ima do sada
  21. Opet uzasan ulazak u utakmicu. Mislim da ni bi bilo strasno da Dzamal krene sa klupe, dok je odbrana najsvezija i mogu da ga pritegnu. Ovo kako on otvara meceve je blago receno katastrofa. Nije uopste problem sto promasuje, nego sto dovodi sebe u uzasne situacije, cak i kad mu se otvori malo prostora za prodor ili sut. Onda nakon nekoliko oklevanja uzme najtezi moguci.
  22. Odlicna utakmica, steta sto je unistena na kraju ozbiljnim sudijskim greskama. Navijacu za Njujork da prodje svakako, ali mislim da su ostetili Indijanu taman dovoljno za pobedu veceras. Bojim se da ce potonuti nakon ovoga, jer su mlada ekipa. Branson je odlican, ali ooozbiljan floper. Ako mu se to precutalo protiv Embida, koji je najgori, ovde ne treba. I dalje mislim da Tibodo mora da prosiri rotaciju. Da su izgubili, njegov poraz 100%
  23. Moram da priznam da je jedna od stvari zbog koje mi se NBA liga gadi, ovo sto rade sa ponovljenim snimcima. Od svih kamera koje imaju u hali, za situaciju na sredini terena, gde je nemoguce ne videti da li je bio kicked ball ili ne, oni odaberu da prikazu jedini usporeni snimak iz kog se ta situacija ne vidi dobro. Nek se teraju u 3 pm zbog toga!
  24. Reporter: "Josh, this pace is crazy, do you like playing in this rhythm?" Hart, u goloj vodi: "Yeah, we love it, we know they wanna play fast and we're gonna matchi it". Jos uvek nije izlazio ni sekundu iz igre.
  25. Mislim da Tibodo mora da prosiri malo rotaciju za ovu seriju. Gazenje startera na ovakvoj minutazi nema smisla. Jos od ove trojice koji su dobili po 5 minuta sa klupe, dvojica su visoki. Ne znam zasto nema poverenja u MekBrajda, decko je odigrao odlicno zavrsnicu sezone a i protiv File je delovao solidno. Burks je dobra suterska opcija, ne verujem da bi njegovih 8-10 minuta toliko los uticaj imalo. Aciuva moze i na 4, cak i u paru sa Micom. Indijana ionako igra ponekad sa 2 petice u toj postavi koja ulazi sa klupe. Ne verujem da ce moci da izguraju ovu seriju sa ovakvom minutazom startera. Cak i da prodju ovo, unistice ih Boston izmorene. Evo ubija ih Indijana u tranziciji.
×
×
  • Create New...