Jump to content

Princeton

Član foruma
  • Posts

    962
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Princeton last won the day on July 31 2022

Princeton had the most liked content!

Recent Profile Visitors

29,522 profile views

Princeton's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine
  • Reacting Well

Recent Badges

5k

Reputation

  1. Desi se cesto da Yago povuce tranziciju i ode preduboko, pa ako odbrana to zatvori, treba nam duze vremena da resetujemo napad. Tada vec ostane malo vremena na satu za pun motion da se odigra, jedino centralni pnr. Danas su njihovi centri poslije switch-a igrali dobru odbranu, pa nam napad sa njim nije izgledao najsrecnije. Ja bih sa njim na terenu igrao samo (polu)kontru, i neku sekundarnu tranziciju. Brzinske napade sa svjezim igracima da se mijenja ritam utakmice. Ako uspije super, ako ne, nazad Teo u igru. Pozicioni napad sa Yagom je bas tesko igrati, tako da ne bih puno komplikovao.
  2. ..da ali zato kako ispomaze, preuzima, kako gradi i uzima odbrambene skokove 'ajme! Igra Roki, ne stedi se, ne izabira protivnike. Treba mu neko iz strucnog staba reci, kad se protivniku ne igra, ili se stede to kolo, (ili kako vec ide Goldberg teorema) da malo odmori, presaugace.
  3. Od SF nabrojanih viskija, sve se to mora mijesati sa necim da ne bi imao osjecaj da pijes niskooktanski petrol. Jamison mi je dobar sa lime & dry, isto Canadian Club nije los sa istom kombinacijom za ljetnu varijantu. Od nekih srednje budzetskih za pijuckanje mi je najbolji Glenfiddich. Takodje, sa Japanskim viskijem ne mozes pogrijesiti Hibiki, Yamazaki 👍
  4. 👍 G&T sa kupinama je isto interesantna kombinacija, uz sok od limete, puno leda i koji list nane. Ide bas fino, pogotovo na suncan dan.
  5. Razlog sto sam upitao za Topica je zato sto je sada klub u delikatnoj situaciji. Potreban nam je PG igrac, ali da ne gusi Topica kad se ovaj vrati poslije povrede. Da li se Top Jnr pokazao dovoljno dobrim da bude prva/druga opcija na PG, i moze da izvuce 20-ak minuta u utakmicama za trofeje? Ili da se dovede ozbiljan igrac, a Top da bude druga/treca opcija, i dijeli minutazu sa Yagom? Bas je premali uzorak da bih sada uspio da se odlucim, ali mi vise vuce ovoj drugoj opciji.
  6. Da znam. Spomenuo sam situacije gdje se osjetilo da je komforan na terenu. Taj 2+1 je bio neki dvokorak u trku, gdje mu je Bolomboy ostavio livadu u reketu, a on bukvalno bacio loptu u vazduh uz Boze pomozi. U takvoj situaciji kod nalozenih igraca se vidi eksplozivno polaganje, veci vertitakal, kontrola tijela, reakcija poslije kosa.. Pogotovo poslije tog dobrog pocetka kad je probio led je trebao jos jace, brze. Nekako je ostao zategnut, visokog stava, eksplozivnost skroz izostala. Nadam se da je sve posljedica zadivljenosti atmosferom, i nekog previsokog ocekivanja od samog sebe.
  7. Kako vam je izgledala Topiceva igra u derbiju? Meni se cini da ga je atmosfera/trema pojela. Imao je finu asistenciju prema Bolomboyu (rampa/faul Vukcevica), par dobrih dijagonalnih dodavanja, a sve ostalo prilicno klimavo. Ovakve utakmice znaju da izrode ili pojedu mladog igraca. Zelim mu brz oporavak, i da iskoristi ovo vrijeme (i) za psiholosku adaptaciju na Zvezdu i sta sve donosi sa igrom na ovom nivou. Ovoliko pozitivne energije, hajpa i iscekivanja oko mladog igraca ne pamtim kad smo imali u nasem kosarkaskom klubu. Ima ogromno povjerenje trenera, javnosti, suigraca, sve su kockice tu za jednu finu pricu. Evo sada i potrebnog vremena da se sve legne, i pritisak (ako ga je bilo) malo spadne.
  8. GSW/Nuggets/Jos_par_ekipa imaju lika koji za 3sec sam iskreira poziciju, a opet imaju set kretnji koje igraju dobrih 90% napada. Jedno ne iskljucuje drugo. Rice je vjerovatno gledao Dallas, i smucila mu se nba, sto je ok.
  9. Npr. Tip može da se broji kao asistencija. Definitivno može da bude kontrolisano dodavanje. Edit: Sad kontam da se desio loose ball na Partizanovoj polovini, i da je naš igrač imao zadnji dodir i da je lopta prešla na našu polovicu, opet bi bio cross-court, je l' tako?
  10. Da li se može okarakterisati "tip" Bolomboya na skoku, kao dodavanje, kontrolisan dodir tj. posjed? Da li je to bila procijena sudija kod odluke?
  11. Bravo momcima, cestitke na odlicnom drugom mjestu i osvojenom srebru. Borili su se kao lavovi, i neki od njih i pregorili u toj velikoj zelji. Srce mi je ponosno na njihov trud, fantastican uspjeh, hemiju i stil kosarke koju su pruzali citavo prvenstvo. Totalna kosarka, bravo! Sto se tice finala, bas nas je poremetila povreda Dobrica, citavu koncepciju u odbrani, rotaciji igraca, cak i postavkom napada. Njemci su igrali sa bas visokom postavom, i zao mi sto se nismo adaptirali najbolje na njihovu igru. Oni su u jednom trenutku imali Srudera kao jedinog ball handler-a, i kad smo postavili malo visociji presing, napravili su 8sec TO. Da smo nastavili sa visokim presingom, i pokusali tako da ubrzamo igru, poremetimo njihov pozicioni napad, imalo bi mi smisla igrati sa standardnom/ili niskom postavom. Zao mi kao plan B, sto nismo probali i mi sa visokom postavom npr. Davidovac, Petrusev i Milutinov, gdje bi iskontrolisali reket, a uz to imali takodje dvojicu potentnih sutera koji bi prosirili reket za Milutinova. Ovako su nam skroz unistili unutrasnju igru. Sve to na stranu, opet je jedna trojka rijesavala utakmicu, nas suter promasi iz coska, njihov centar pogodi i to je to. Sve u svemu, i vise nego sto sam ocekivao, ali ostaje mala zal, da osim Avrama (i malo Petruseva) nismo imali igraca koji je pokazao zube i pobjednicki mentaitet.
  12. Evo moj drugi tip u životu 🤣 'Ajmo u kafanu!
  13. https://kayosports.com.au/freebies Imate HD prenos svih 1/4 finalnih utakmica, samo treba registracija.
×
×
  • Create New...